Header Ads

UNICS LEGAL ---> Το θέμα μας : Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου


ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου
Καλησπέρα σας.
Το σούρουπο της Κυριακής 3 Ιουνίου 2018 χαρήκαμε άλλη μια ωραία εκδήλωση της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, που έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για την Άλωση της Πόλης.
Με θέμα τα πανέμορφα Πριγκηπόνησα και τίτλο:
«Πρίγκηπος ,το σμαράγδι της Προποντίδας.
Ιστορική περιδιάβαση στο χθές .....!»
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε από νωρίς την αίθουσα και μαζί με τους εκπροσώπους των Αρχών και της Εκκλησίας, απολαύσαμε το πρόγραμμα που ξεδιπλώθηκε τις επόμενες ώρες μπροστά μας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με το
«τροπάριο των μαρτύρων της Αλώσεως» που έψαλε η χορωδία της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου ,ακολούθησε ο « Θρήνος της Αλώσεως» και συνέχισε με όμορφα τραγούδια που έχουν γραφτεί για την Πόλη
Στην συνέχεια του προγράμματος ο Σύλλογος Πριγκηπιανών «Ο Άγιος Γεώργιος ο Κουδουνάς» μας παρουσίασε ιστορικό ντοκιμαντέρ για την Πρίγκηπο και μας αφηγήθηκαν την όμορφη καθημερινότητα της.
Η επόμενη στάση στο πρόγραμμα έγινε με την φιλόλογο ιστορικό Άννα Καντίκα όπου με γλαφυρό τρόπο μας παρουσίασε δυο υπέροχα ποιήματα για την Πόλη.
Το πρόγραμμα έκλεισε με την εντυπωσιακή χορευτική ομάδα που ήρθε παρέα με τους φίλους Πριγκηπιανούς. Μας παρουσίασαν την χορευτική πλευρά της Πόλης και της Προποντίδας όπου φυσικά με τον επιδέξιο αλλά και μερακλίδικο τρόπο που χόρεψαν πήραν τον ρυθμό από τα παλαμάκια του κοινού και στο τέλος το δυνατό χειροκρότημα τους.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον καθένα σας που μας τίμησε με την παρουσία του, αλλά επίσης και για την αγάπη σας και για το αγκάλιασμα των όσων παρουσιάζουμε. Όλα αυτά τα φωτεινά χαμόγελα και τα καλά λόγια που εισπράττουμε στο πέρας κάθε εκδήλωσής μας, είναι τροφή για μας ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια της διατήρησης της μνήμης των πατρίδων, που μπορεί να μην τις ζούμε, αλλά με τις αφηγήσεις, τα νανουρίσματα, τα τραγούδια, τους χορούς, τις μυρωδιές και τις γεύσεις που μας παρέδωσαν οι παππούδες και οι γονείς μας, μπήκαν δυνατά στην καρδιά και την ψυχή μας και τις ζούμε καθημερινά.
Και του χρόνου!....

Βασω Λυραβδου : Συγχαρητήρια

αγγελικη σωτηροπουλου : Συγχαρητηρια και του χρονου

Foteini Kamita : Συγχαρητήρια!!!

Και πολλοί άλλοοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια