Header Ads

Αγωγή σε Πειραιώς, MIG και Υγεία από το Ιατρικό Κέντρο : Η πλευρά Αποστολόπουλου θεωρεί την πώληση του ιδιωτικού θεραπευτηρίου στη CVC παράτυπη και ζητά την ακύρωση της


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση πώλησης του ιδιωτικού θεραπευτηρίου Υγεία στην επενδυτική εταιρία CVC, η οποία έχει σαρώσει τον χώρο της ιδιωτικής Υγείας, αφού έχει εξαγοράσει τόσο το Μετροπόλιταν όσο και το Ιασώ General. Η διοίκηση του ομίλου Αποστολόπουλου, που ελέγχει το Ιατρικό Αθηνών, ανακοίνωσε πως την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε αγωγή κατά των διοικήσεων της Τράπεζας Πειραιώς, της MIG και του Υγεία.
Η αγωγή κατατέθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με αίτημα να παγώσει η διαδικασία πώλησης του Υγεία στη CVC και να μην επαναληφθεί, καθώς θεωρείται παράτυπη. Η πλευρά Αποστολόπουλου, που κατέχει ήδη το 5,18% του Υγεία, υποστηρίζει πως πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του διαγωνισμού, όπως πράττει η Τράπεζα Πειραιώς στην περίπτωση του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».
Η διοίκηση της G. Apostolopoulos SA υποστηρίζει πως «δολίως και επί μακρόν» παραπλανήθηκε αναφορικά με τη διαδικασία πώλησης του θεραπευτηρίου Υγεία. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρουσίασε την αλληλογραφία που είχε από τις αρχές Μαρτίου με την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς, της MIG και του θεραπευτηρίου, αλλά και με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το θέμα της πώλησης. Θεωρεί πως υπήρξε μεθόδευση ώστε να αποκλειστεί από τη διαδικασία πώλησης του Υγεία και να προχωρήσουν αποκλειστικά διαπραγματεύσεις με τη CVC.
Όπως τόνισε, «ζητάμε από την Πειραιώς και από τη MIG, κατά τον ίδιο τρόπο που επέλεξε να πουλήσει το «Ντυνάν», να κάνει το ίδιο και για το Υγεία. Οι πωλητές οφείλουν να μεγιστοποιήσουν το όφελος για τους μετόχους τους. Πόσο μάλλον όταν η Πειραιώς και κάθε τράπεζα έχει διασωθεί με λεφτά του Ελληνικού Δημοσίου και ελέγχεται από το ΤΧΣ. Δεν ζητάμε προνομιακή μεταχείριση, αλλά μια ισότιμη αντιμετώπιση. Κατ’ ελάχιστο ζητάμε να μας δοθεί η δυνατότητα να καταθέσουμε προσφορά, όχι όμως στο πλαίσιο που ακολουθείται μέχρι σήμερα, καθώς αυτή θεωρούμε ότι είναι παράτυπη». Κύκλοι της Τράπεζας Πειραιώς υποστήριξαν, πάντως, χθες ότι η «τράπεζα δεν έχει καμία ανάμειξη σης αποφάσεις της MIG, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και έχει δική της διοίκηση».
Ο όμιλος Αποστολόπουλου υποστηρίζει πως ενδιαφέρον για το Υγεία είχαν δείξει και άλλοι πέραν του ιδίου και της CVC, οι οποίοι αγνοήθηκαν, θεωρεί πως, αν γίνει διαγωνισμός, θα μεγιστοποιηθεί το όφελος για τους μετόχους του Υγεία, για τη MIG και για την Τράπεζα Πειραιώς που έχει λάβει στήριξη από το κρατικό ταμείο. Τέλος, ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει και σε άλλες νομικές ενέργειες, που δεν παρουσίασε προς το παρόν.

Πηγή: «δ», 11/6

Δεν υπάρχουν σχόλια