Header Ads

Ο Ιβάνοφ έδωσε πόρτα στον Ζάεφ και μαθήματα στον Παυλόπουλο…


Παρακολουθούμε αυτές τις σημαντικές για το Ελληνικό Έθνος Κυβερνητικές δραστηριότητες, που αφορούν το επίμαχο θέμα του Μακεδονικού Ζητήματος και έχουμε εκμανεί από τους απαράδεκτους Πολιτικούς χειρισμούς του Πρωθυπουργού Αλέξ. Τσίπρα. Η συνέχεια της Συμφωνίας μεταξύ των δύο Πρωθυπουργών Ελλάδας και Σκοπίων υπήρξε αιτία να προβληματιστώ ακόμη μία φορά για την έλλειψη Ηγεσίας στα Ύπατα Αξιώματα της χώρας σε δύσκολες στιγμές. Διάβασα χθες στο CNN Greece την παρακάτω είδηση:
«Ιβάνοφ: Δεν αποδέχομαι τη συμφωνία, είναι ταπεινωτική για τη χώρα… Απόλυτος εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του ο Πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ, διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί την «ταπεινωτική συμφωνία» για το ονοματολογικό. Ο Ιβάνοφ ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία για το όνομα παραβιάζει τη συνταγματική τάξη και το νομικό καθεστώς, ενώ παράλληλα σημείωσε πως: «Η προσωπική συμφωνία που σύναψαν οι δύο πρωθυπουργοί αποτελεί εγκατάλειψη των πάγιων πολιτικών θέσεων του λαού μας. Μια τέτοια επιβλαβής συμφωνία είναι απαράδεκτη και πρέπει να κριθεί ως ανύπαρκτη από τον λαό μας. Οι κρατικοί θεσμοί καταρρέουν. Δεν θα νομιμοποιήσω τις πολιτικές διαιρέσεις. Η όλη διαδικασία χαρακτηρίστηκε από αδιαφάνεια (…). Η συμφωνία δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που κλείνει», δήλωσε ο Ιβάνοφ
Την ίδια ώρα, ο Ιβάνοφ προέτρεψε τον λαό της χώρας του να «μην φοβάται». «Προσοχή, μείνετε προσηλωμένοι στα αιώνια ιδανικά των προγόνων μας. Δεν θα λυγίσουμε σε πιέσεις, εκβιασμούς και απειλές. Δεν θα υποστηρίξω μια τέτοια βλαβερή συμφωνία» τόνισε ο ίδιος, και συνέχισε: «Η συμφωνία αποτελεί βλασφημία στους προγόνους μας… Η ένταξη στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για μια κακή συμφωνία. Μια τέτοια συμφωνία διαιρεί αντί να ενώνει».
Μόλις δύο λεπτά διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και του ΥΠΕΞ Νικολά Ντιμιτρόφ με τον πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ το πρωί, αφού ο τελευταίος δεν τους άφησε να μιλήσουν και αποχώρησε. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός μετέβη στην προεδρική κατοικία προκειμένου να ενημερώσει τον πρόεδρο της χώρας σχετικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων για το ονοματολογικό της πΓΔΜ. Η συνάντησή τους, ωστόσο, δεν κράτησε πάνω από δύο λεπτά, αναφέρει η ανακοίνωση της προεδρίας της γείτονος.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων makfax, ο Ζόραν Ζάεφ και ο Νίκολα Ντιμιτρόφ προσπάθησαν να παρουσιάσουν στον Ιβάνοφ το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ονοματολογικό, ωστόσο ο Ιβάνοφ τους σταμάτησε πριν καν ξεκινήσουν και αποχώρησε από τη συνάντηση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος των Σκοπίων αρνήθηκε να συζητήσει με τον Ζάεφ και τον Ντιμιτρόφ τα οφέλη της ιστορικής συμφωνίας για το μέλλον της πΓΔΜ. Εξάλλου, όπως μετέδωσε νωρίτερα δημοσιογράφος του makfax, ο Ζάεφ και ο Ντιμιτρόφ έφτασαν, με αστυνομική συνοδεία, στην προεδρική κατοικία στις 10:03 τοπική ώρα (11:03 ώρα Ελλάδος) και έφυγαν από αυτή στις 10:09…»
Η σύγκριση αντίδρασης των δύο Προέδρων Ελλάδας και Σκοπίων δίνει το μέτρο τα Εθνικής Υπερηφάνειας και του Υπέρτατου καθήκοντος προς τον όρκο, που έχουν δώσει. Το πήρε άραγε το «μάθημα» ο κατά τα άλλα Έλληνας Πρόεδρος Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από τον Ομόλογό του, ενός τυχάρπαστου ψευδοκράτους; Γιατί δεν κράτησε τη «Γραμμή Καραμανλή του 1992;

«Ο Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια