Header Ads

Με ποια κομματικά κριτήρια προσφοράς προεδρίας θα επιβάλλουν πάλι κάποιοι «λουκέτο» στην ΝΟΔΕ ;




Με την παρούσα μου επιθυμώ κυρίως να απευθυνθώ προς τα μέλη, τους οπαδούς και φίλους του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας και να επισημάνω κάποιες σκέψεις και απόψεις με αφορμή τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές. Το δικαίωμα αυτό «το παίρνω από την Κομματική Σημαία», μια και δεν είμαι βέβαιος, αν γνωρίζουν οι διοργανωτές αυτών των εκλογών ότι:
Είμαι οργανωμένος στη Ν.Δ. από το 1979, διετέλεσα μέλος της ΤΟ Κορίνθου και της ΝΟΔΕ στις δεκαετίες του 70 και 80 και επιπλέον Πρόεδρος της ΝΟΔΕ σε δύσκολες εποχές. Ότι δεν αποδέχθηκα να παραμείνω δοτός Πρόεδρος μετά από τις δύο αλλεπάλληλες βουλευτικές εκλογές του 1989 και επειδή ο Νομός μας ήταν μεταξύ τριών βραβευθέντων επί Προεδρίας μου, μου εζήτησαν να αναλάβω καθήκοντα Συντονιστή Επικοινωνίας στη Ρηγίλλης σε όλη την Ελλάδα, πλην Αττικής, στο πλευρό του Αναπληρωτή Γεν. Διευθυντή Θ. Μπεχράκη.
Για τις υπηρεσίες μου αυτές και την προσφορά μου στο κόμμα (Στη Ρηγίλλης επί εξάμηνο αμισθί) η διοίκηση του κόμματος τότε μου προσέφερε διάφορες θέσεις Προέδρου – Γενικού Διευθυντή ΔΕΚΟ υψηλά αμοιβόμενες, όπως Διευθυντή Ασφαλείας στο ΟΑΚΑ, Υποδιευθυντή στον ΟΛΠ, Πρόεδρο ΚΕΡΑΦΙΝΑ κ.α., τις οποίες αποποιήθηκα γιατί αισθανόμουν ανιδιοτελή και ιδεολογική την προσφορά μου, παρά την παρότρυνση του Υπουργού τότε Σταύρου Δήμα, ο οποίος σεβάστηκε τις απόψεις μου.
Από το 1981 μέχρι και σήμερα τυγχάνω εκδότης μίας εφημερίδας, που υπηρέτησε τον τόπο της, τους διαφόρων πολυφωνικών αποχρώσεων συνδρομητές και σταθερά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Δεν έχω μετανοήσει, δεν έχω κανένα παράπονο από κανέναν ακόμα και από τους διώχτες μου σε κάποιες δύσκολες για την Πολιτική εποχές της Αλλαγής.
Είμαι όμως οργισμένος, χωρίς εμπάθεια, για τη ροή των κομματικών πραγμάτων όπως διαμορφώθηκαν αυτές τις δεκαετίες Για την εποχή μας, εποχή Αντιπολίτευσης στη Βουλή, που όλα έχουν έλθει τούμπα στη ζωή όλων μας, ήθελα να δω ενδιαφερόμενους στη θέση των οργάνων του κομματικού Μηχανισμού της Κορινθίας. Έχω τη βεβαιότητα πως δεν ζητώ πολλά.
Διαπίστωσα μετά λύπης μου πως ό,τι είχαμε στήσει με χίλια δύο εμπόδια, έξοδα και κινδύνους οι κομματικοί σύντροφοι, έπαθαν καθίζηση. Από 100 περίπου ΤΟ και ΕΚΟ έχουν μείνει μόνον έξι και αυτές να υπολειτουργούν. Σε περίοδο Αντιπολίτευσης από τη λειτουργία της ΝΟΔΕ με πρόεδρο τον Χρήστο Κορδώση δεν ήταν απλώς υποτονική, αλλά εντελώς ανύπαρκτη. Η Νομαρχιακή Επιτροπή δεν παραδειγματίστηκε καν από την καθημερινή δραστηριότητα της αντίστοιχης του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει σε κάθε ευκαιρία το κυβερνητικό έργο. Προσπάθησα με τον τρόπο μου να προωθήσει ο Πρόεδρος λίγο την κομματική παρουσία, αλλά στάθηκε αδύνατο να συμβεί. Μου παραπονέθηκαν πολλές φορές μέλη της ΝΟΔΕ και ΔΟ ότι δεν συγκαλεί σε συνεδριάσεις και δεν ενεργοποιεί το κόμμα ανάλογα με τα καθήκοντα που απορρέουν από τον κανονισμό του κόμματος και δεν είχαν άδικο. Ακόμα και στις βουλευτικές εκλογές η ανυπαρξία της ΝΟΔΕ ήταν ολοφάνερη και αυτό φάνηκε στα εκλογικά Τμήματα που δεν υπήρχαν εκλογικοί κομματικοί αντιπρόσωποι με τα Γραφεία της ΝΟΔΕ κλειστά, χωρίς σχεδιασμό υποδοχής των ετεροδημοτών. Θα σταματήσω εδώ γιατί η λίστα είναι πολύ μεγάλη των διαφορών όπως τα βλέπει το δικό μου μάτι.
Βεβαίως θα ήταν παράλειψη, αν δεν εκφράσω το δια ταύτα, ώστε να δικαιολογήσω την παρέμβασή μου αυτή χωρίς να λάβω υπόψη μου τυχόν ενστάσεις.
Απορώ με ποίες αγωνιστικές περγαμηνές διεκδικεί εκ νέου την Προεδρία της ΝΟΔΕ ο Χρήστος Κορδώσης, όταν όλοι γνωρίζουν πως απλώς είχε εκλεγεί με τη βοήθεια φίλων, ως σφραγιδοφύλακας με παντελή διάθεση προσφοράς κομματικού έργου. Πως πάει σε εσωκομματικές εκλογές όταν ακόμα και η ΝΕΦΕ δεν ξέρει τι της γίνεται; Εξέδωσε μία Ανακοίνωση με λίγα λόγια λες και ο κόσμος μας είναι όλος δικτυωμένος στο Internet. Πού είναι οι προθεσμίες, οι οδηγίες πληρωμών, κάρτας μέλους, αριθμό σταυρών προτίμησης και τόσες άλλες λεπτομέρειες; Για να μην πούμε αγράμματους τα μέλη της ΝΕΦΕ, οφείλουμε να τους υποδείξουμε ότι δεν υπάρχει στον Νομό μας Δ.Ο. Κορινθίας, αλλά Κορινθίων, ούτε Δ.Ο. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, αλλά Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
Θα μου πείτε λεπτομέρειες και θα σας απαντήσω, Ναι λεπτομέρειες, γιατί από τις λεπτομέρειες οι ηγέτες κερδίζουν τις μάχες.
Τέλος, θεωρώ ότι το γνώθι σ΄αυτόν θα έπρεπε να οδηγήσει τον σημερινό πρόεδρο σε αποχή από τις εσωκομματικές εκλογές, αν πραγματικά αγαπάει το κόμμα. Να αφήσει τους άλλους δύο υποψηφίους κ.κ. Κουλουκάκη – Ταγαρά (αλφαβητικά) να βαδίσουν μπροστά και κάποιος από τους δύο να φανεί, όπως ευελπιστώ πιο αντάξιος για τον σκληρό προεκλογικό αγώνα, που έχει να δώσει πολύ σύντομα το κόμμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να προσθέσω πως τυχόν ηθικοί αυτουργοί στην όλη υπόθεση για ίδιον όφελος, κακό του κεφαλιού τους θα κάνουν…

Βαγγέλης Κόκκινος

Δεν υπάρχουν σχόλια