Header Ads

ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ : ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΗΡΑΝ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ…


Του Πρωθυπουργού και των καρεκλοκενταύρων της παρέας των άθεων, που ξεπουλάνε τα πάντα και κατεδαφίζουν εργατικά κεκτημένα, μισθούς, συντάξεις και θεσμούς. Από ποίο Μνημόνιο βγαίνουμε όταν θα συνεχιστούν τα μνημονιακά μέτρα; Η φετινή Πρωτομαγιά, δειλά, αλλά με πολιτικό πάταγο, θύμισε σε κάποιους συνδικαλιστές και απλούς πολίτες, ότι δεν πάει άλλο πια. Το κυβερνών κόμμα της πλειοψηφίας αρχικά άρχισε να πληρώνει το τίμημα της υποκρισίας και των ψεύτικων υποσχέσεων. Κάποιοι αγανακτισμένοι πολίτες ξύπνησαν και πήραν στο κυνήγι Συριζαίους σε εορτασμούς της Πρωτομαγιάς στη Χαλκίδα και στην Τρίπολη. Κάτι μας λέγει ότι σε λίγο, αν συνεχίσουν και δεν πάνε γρήγορα σε βουλευτικές εκλογές, οι Κυβερνητικοί βουλευτές, που ψηφίζουν ενάντια στα συμφέροντα του κράτους και των πολιτών θα σκέφτονται πολύ, πριν πάνε στις περιφέρειες για προεκλογικό αγώνα…


 Μήνυμα στην Ελλάδα ότι τα μνημονιακά μέτρα θα πρέπει να συνεχιστούν και μετά το υποτιθέμενο τέλος του Μνημονίου έστειλε το Eurogroup, όπως ανακοίνωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στη συνέντευξη τύπου μετά την λήξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Σόφια την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι δηλώσεις που έρχονται σε αντίθεση με την κυβερνητική ρητορική πολιτικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ, προεξάρχοντος του Πρωθυπουργού Αλέξ. Τσίπρα.
«Η εφαρμογή πρέπει να συνεχιστεί μετά το πρόγραμμα και γι’ αυτό χρειαζόμαστε έναν μηχανισμό παρακολούθησης. Χρειαζόμαστε υγιείς δημοσιονομικές επιλογές γιατί αυτό είναι σημαντικό σημείο εμπιστοσύνης από τις αγορές», είπε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.
Άρα, αναρωτιέται και δικαιολογημένα ο δημοσιογράφος Κίμωνας Χαραλάμπους, πηγή και έμπνευση του πρωτοσέλιδου άρθρου μας, από ποιο Μνημόνιο βγαίνουμε όταν θα συνεχιστούν τα μνημονιακά μέτρα; Μήπως αυτή η ρητορική περί δήθεν εξόδου, συνιστά στήριξη των… «θεσμών», της Τρόικας δηλαδή, προκειμένου να διασωθούν τα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνιστά άριστο συνεργάτη τους στην Ελλάδα;
Όλοι θα καταλάβουν τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου πως η Ελλάδα δεν θα βγει από κανένα Μνημόνιο, αλλά μπαίνει σε καινούριο που φέρνει, μεταξύ άλλων, μειώσεις μισθών και συντάξεων από 1/1/2019, αλλά και μείωση του αφορολόγητου την οποία ήδη έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτά είναι πρόσθετα μέτρα 5,2 δις ευρώ που φέρνουν την προσωπική σφραγίδα του πρωθυπουργού. Για πρώτη φορά με την μείωση του αφορολόγητου άνθρωποι που έχουν μηνιαίο ;;
Σύσσωμο το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό, που έχει επαληθευθεί και άλλες φορές , η ανακολουθία και η ροπή του στο πολιτικό ψέμα, βγαίνουν ένας ένας στα ¨Συστημικά¨ΜΜΕ και δηλώνουν αναίσχυντα ότι που μιλάει για καθαρή έξοδο από την κρίση αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα θα βγει καθαρά από τα Μνημόνια, ενώ την ίδια ώρα γνωρίζουν ότι από εισόδημα 600 – 700 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος. 
Πιο ειλικρινής, χαμηλώνοντας τον πήχη στο αφήγημα για καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο, είναι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος δήλωσε στους Financial Τimes ότι η λεγόμενη «μεταμνημονιακή» παρακολούθηση της χώρας από την Τρόικα θα είναι πιθανόν πιο συχνή από τις εξαμηνιαίες αξιολογήσεις που συνηθίζονται για τις χώρες που έχουν βγει από προγράμματα στήριξης. «Πιθανόν να είναι τρεις ή τέσσερις επισκέψεις αντί για δύο», ανέφερε χαρακτηριστικά. ΄Αρα, εδώ μιλάμε για Καινούριο Μνημόνιο!!!
Ο Έλληνας υπουργός χαμηλώνει λοιπόν τις όποιες προσδοκίες, την ώρα που άλλα μέλη της κυβέρνησης τις ανεβάζουν μιλώντας για καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα, κάτι που δεν το συζητάει κανένας στις Βρυξέλλες.
Το σίγουρο είναι ότι η εποπτεία της Ελλάδας θα περιλαμβάνει όρους και προϋποθέσεις που οι υπόλοιπες χώρες που βγήκαν από τα Μνημόνια, όπως η Κύπρος, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, δεν είχαν, γιατί απλά η Ελλάδα δεν βγαίνει ουσιαστικά από κανένα Μνημόνιο. Αναρωτιέται η κοινή γνώμη σε τι υποσχέσεις έχει δεθεί χειροπόδαρα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και έχει γίνει ο πιο αρεστός στην ελίτ των τοκογλύφων και κορακιών, που ίπτανται πάνω από το ημιθανές πτώμα της Ελλάδας και των εξαθλιωμένων πολιτών.
Η φετινή Πρωτομαγιά, δειλά, αλλά με πολιτικό πάταγο, θύμισε σε κάποιους συνδικαλιστές και απλούς πολίτες, ότι δεν πάει άλλο πια. Το κυβερνών κόμμα της πλειοψηφίας αρχικά άρχισε να πληρώνει το τίμημα της υποκρισίας και των ψεύτικων υποσχέσεων. Κάποιοι αγανακτισμένοι πολίτες ξύπνησαν και πήραν στο κυνήγι Συριζαίους σε εορτασμούς της Πρωτομαγιάς στη Χαλκίδα και στην Τρίπολη. Κάτι μας λέγει ότι σε λίγο, αν συνεχίσουν και δεν πάνε γρήγορα σε βουλευτικές εκλογές, οι Κυβερνητικοί βουλευτές, που ψηφίζουν ενάντια στα συμφέροντα του κράτους και των πολιτών θα σκέφτονται πολύ, πριν πάνε στις περιφέρειες για προεκλογικό αγώνα. 


Κρατείστε το αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια