Header Ads

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ


Η έννοια του ευρωσκεπτικισμού είναι κυρίαρχη στα πατριωτικά κόμματα
Άρθρο του Παναγιώτη Δούμα 

Η έννοια του ευρωσκεπτικισμού είναι κυρίαρχη στα πατριωτικά κόμματα της Ευρώπης που διεκδικούν την εξουσία ή έχουν ήδη διαβεί το κατώφλι της. Είναι αμφίβολο, ωστόσο, αν οι ευρωπαϊκοί λαοί, που ολοένα περισσότερο κλίνουν προς τα κόμματα αυτά, έχουν μια σαφή, συμπαγή και παγιωμένη αντίληψη για το τι σημαίνει ευρωσκεπτικισμός.
Αυτή, άλλωστε, είναι και η κύρια αιτία που τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα καθυστέρησαν τόσο πολύ να βγουν στο προσκήνιο και για δεκαετίες αποτελούσαν απλά εναλλακτικές διαμαρτυρίας και τιμωρίας του κατεστημένου. Αυτό ήταν και ο λόγος που αυτό το οποίο σήμερα αποκαλούμε «ευρωπαϊκές ελίτ» μπόρεσε με τέτοια ταχύτητα να κυριαρχήσει και να είναι σε θέση σήμερα, με περίσσια αλαζονεία, να καταργεί τις ατομικές ελευθερίες των Ευρωπαίων πολιτών και να θεωρεί ότι μπορεί να μετατρέψει την Ευρωπαϊκή Ενωση σε ένα σοβιετικού τύπου μόρφωμα, με κεντρικό έλεγχο και με καταργημένη κάθε έννοια εθνικής αλλά και πολιτισμικής ανεξαρτησίας.
Μέχρι σήμερα, λοιπόν, ο ευρωσκεπτικισμός στη συνείδηση των ευρωπαϊκών εθνών συνοψιζόταν ως μια γενικότερη άρνηση απέναντι στην έννοια της Ενωσης, ανεξαρτήτως εάν στις διάφορες κατά τόπους εκφάνσεις του εμπεριείχε και αντιπρόταση και όραμα για μια άλλη Ευρώπη. Αυτό προσέφερε αφειδώς και τη δυνατότητα στα συστημικά μέσα να τον παρουσιάζουν κατά βούληση και να «στολίζουν» τα κόμματα και τους ηγέτες-φορείς του με όλα τα πυρά του ορθοπολιτικού οπλοστασίου.
Στη Νίκαια της Γαλλίας, την Πρωτομαγιά, στη Γιορτή των Εθνών που διοργάνωσε το ευρωπαϊκό «Κίνημα για μια Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας», μέλος του οποίου είναι και η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ του Φαήλου Κρανιδιώτη, η οικοδέσποινα και πρώτη παθούσα της παραπάνω παρερμηνείας Μαρίν Λεπέν έθεσε ένα νέο και πιο σαφές πλαίσιο για τον ευρωσκεπτικισμό: Να αλλάξουμε την Ευρώπη «από μέσα».
Το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας και του BREXIT μπορεί να ηχεί ιδανικό, δεν είναι όμως όλα τα ευρωπαϊκά κράτη σαν αυτήν ούτε ο τρόπος με τον οποίο η σημερινή Ευρωπαϊκή Ενωση είναι δομημένη συνιστά μονόδρομο. Σε καμιά περίπτωση, δε, τα ευρωπαϊκά κράτη δεν είναι έτοιμα να πορευτούν μόνα τους απέναντι στις διεθνείς προκλήσεις, όχι μόνο τις γεωπολιτικές, αλλά και τις οικονομικές, με μια Ευρώπη που οδηγείται ταχύτατα στην πλήρη αποβιομηχάνισή της.
Με γνώμονα τη διατήρηση των εθνικών κρατών, την προστασία των εθνικών ταυτοτήτων και τη διαφύλαξη της κυριαρχίας των ίδιων των εθνών, είναι αναγκαία μια πρόταση που δεν θα θέσει σε κίνδυνο το κεκτημένο της ενωμένης Ευρώπης των πατρίδων -υπό την έννοια μιας συμμαχίας και όχι μιας ομοσπονδίας-, αλλά και την οικονομική ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών. Διαφορετικά, όσο ο ευρωσκεπτικισμός ταυτίζεται με την απόλυτη άρνηση, το «ταβάνι» των κομμάτων που τον πρεσβεύουν θα παραμένει χαμηλό.
Ο Παναγιώτης Δούμας, είναι Νομικός και Ιστορικός με σπουδές στη Γερμανία, Επιχειρηματίας των Αθηνών, Αντιπρόεδρος της «ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ» του κόμματος του Φαήλου Κρανιδιώτη. Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» την 03/05/2018

Βίκτορ Όρμπαν: Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα μας στους ξένους
Άρθρο του Παναγιώτη Δούμα *

 Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν διόρισε τον υπουργό Εσωτερικών τον Σάντορ Πίντερ και τον υπουργό Οικονομίας Μιχάλι Βάργκα αντιπροέδρους της νέας του κυβέρνησης.
Ο Όρμπαν, που κατήγαγε σημαντική νίκη τον Απρίλιο στις βουλευτικές εκλογές, με το κόμμα του Fidesz να ελέγχει τα δύο τρίτα των εδρών του κοινοβουλίου και να μπορεί να προχωρήσει σε τροποποίηση του Συντάγματος που επιθυμεί, δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι οι βασικοί πολιτικοί του στόχοι δεν έχουν αλλάξει.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είναι ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη και κατάφερε να κερδίσει τρίτη θητεία στον θώκο χάρη στην απήχηση που είχε η αντιμεταναστευτική του εκστρατεία σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας
«Χτίζουμε μια χριστιανική δημοκρατία», τόνισε, «μια παλαιού τύπου χριστιανική δημοκρατία που έχει τις ρίζες της στις ευρωπαϊκές παραδόσεις, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι πρωτεύουσας σημασίας και υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών», πρόσθεσε. «Θα υπερασπιστούμε τη χριστιανική μας κουλτούρα και δεν θα παραδώσουμε τη χώρα μας στους ξένους», υπογράμμισε ο Όρμπαν.
Επισημαίνεται από πολλές δημοσιογραφικές πηγές τυο γεγονός ότι η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προκύψει από σχεδιασμούς της Νέας Τάξης Πραγμάτων, η οποία επιθυμεί να να διαφεντεύσει όλα τα Έθνη του Πλανήη μας κάτω από την στυγερή παντοκρατορία του Οικουμενισμού εξαϋλώνοντας κάθε διαφορετικότητα θρησκείας, βάζοντας στο χωνευτήρι τα Έθνη, με στόχο τη μαζοποίηση, φτωχοποίηση, γκετοποίηση των Λαών, κάτω από μία πλήρως ελεγχόμενη και ανελεύθερη κατάσταση,
Πηγή: https://www.viadiplomacy.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια