Header Ads

Σχολική επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης

ΓΡΑΦΕΙ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΕΛΕΑΝΝΑ

Tελευταία ενημέρωση (Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017): Εξαντλήθηκαν οι θέσεις για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της περιόδου Ιανουάριος - Μάιος 2018. Συνεχίζονται οι κρατήσεις
για τις ανεξάρτητες σχολικές επισκέψεις. Οι κρατήσεις για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της περιόδου Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2018, θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο 2018.
Οργάνωση σχολικής επίσκεψης στο Μουσείο Ακρόπολης
Κάθε σχολείο έχει δικαίωμα επίσκεψης μέχρι 150 μαθητές ανά σχολικό έτος. Ο μέγιστος αριθμός ομάδας ανά επίσκεψη είναι 25 μαθητές.
Για τις σχολικές επισκέψεις είναι απαραίτητη η κράτηση είτε μέσω τηλεφώνου στο 210 9000903 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9 π.μ. - 5 μ.μ., είτε μέσω υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος συμπληρώνοντας την ΑΙΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ και αποστέλλοντάς την είτε με τηλεομοιοτυπία στον αριθμό 211 8002720, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση schoolbookings@theacropolismuseum.gr. Λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας στο Μουσείο, υπάρχει κίνδυνος να μην επιτραπεί η είσοδος σε σχολικές ομάδες που δεν έχουν κάνει κράτηση.
Στην ΑΙΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ, ο εκπαιδευτικός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο είδη επίσκεψης:
1. Ανεξάρτητη σχολική επίσκεψη: Στην ανεξάρτητη σχολική επίσκεψη δεν συμπεριλαμβάνεται συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου. Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα «Ανεξάρτητη σχολική επίσκεψη».
2. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Πριν τη σχολική κράτηση για συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου είναι απαραίτητο να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για το είδος και τις λεπτομέρειες του κάθε προγράμματος είτε συνεχίζοντας παρακάτω στην ενότητα «Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία στην Ελλάδα» είτε αποθηκεύοντας / εκτυπώνοντας το ενημερωτικό κείμενο για εκπαιδευτικούς (pdf). Οι κρατήσεις πραγματοποιούνται με σειρά προτεραιότητας. Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι η δημιουργική επαφή των μαθητών με τα εκθέματα, τον αρχαίο πολιτισμό, αλλά και με τους χώρους και το προσωπικό του Μουσείου.
Εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα για την επιλεγμένη ημερομηνία και ώρα επίσκεψης ή για τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το σχολείο θα λάβει κωδικό επιβεβαίωσης της κράτησής του στην ηλεκτρονική του διεύθυνση, καθώς επίσης και τα εξής συνημμένα αρχεία: 1. Το σχετικό με το πρόγραμμα υλικό για προαιρετική χρήση, 2. το ενημερωτικό κείμενο για εκπαιδευτικούς σχετικό με τις υπηρεσίες του Μουσείου Ακρόπολης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, και 3. τη σύντομη περιγραφή των σχολικών προγραμμάτων, ώστε ο εκπαιδευτικός να έχει τη δυνατότητα να συζητά τα σχολικά προγράμματα με τους μαθητές του.
Πριν την άφιξή τους στο Μουσείο, συνιστάται στους συνοδούς-εκπαιδευτικούς να συμβουλεύονται τις ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ. Σε περίπτωση αργοπορίας το πρόγραμμα ακυρώνεται και οι σχολικές ομάδες μπορούν να επισκεφθούν το Mουσείο ανεξάρτητα με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών φυλλαδίων.
Επισκέψεις από σχολεία του εξωτερικού
Σχολεία του εξωτερικού - αμιγή ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και σχολεία που βρίσκονται στο εξωτερικό - μπορούν να κάνουν κράτηση σε συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα μόνο κατόπιν συνεννόησης και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος τουλάχιστον ένα μήνα πριν στη διεύθυνση learning@theacropolismuseum.gr. Τα προγράμματα αυτά μπορούν να γίνουν είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά, μόνο Παρασκευή (διαβάστε περισσότερα στην ενότητα «Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες του εξωτερικού»).
Εικονική σχολική επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης
Για όσα σχολεία είναι απομακρυσμένα ή για κάποιο λόγο δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν επιτόπια επίσκεψη στο Μουσείο, υπάρχουν οι εξής δυνατότητες αξιοποίησης υλικού για μία εικονική επίσκεψη:
«Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης», μία εικονική περιήγηση με στόχο τη γνωριμία των μαθητών με τις διαφορετικές υποστάσεις της θεάς, αλλά και με το Μουσείο Ακρόπολης.

Google Art Project, μία εικονική εξερεύνηση με στόχο οι μαθητές ν’ ανακαλύψουν και να δούνε με εξαιρετική λεπτομέρεια επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου, αλλά και να περιηγηθούν πανοραμικά στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης και στην Αίθουσα του Παρθενώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια