Header Ads

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ : ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ «ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ»


Του ΙΩΑΝΝΗ ΑΣΛΑΝΙΔΗ *

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, μας βεβαίωσε θριαμβευτικά ότι, είμαστε πλέον στο Σκοπιανό πολλά βήματα μπροστά και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη και του κ. Μητσοτάκη. Άφησε βέβαια να εννοηθεί ότι υπάρχει πίεσης.
- Και! ενθυμούμαι και λέω, εγώ ο δύσμοιρος σκεπτόμενος Έλληνας, που διαμαρτύρομαι συνεχώς αλλά ποτέ δεν εισακούομαι:
- Ναι! οι Σκοπιανοί κάνουν πολλά βήματα μπροστά επ’ ωφελεία των. Ενώ! αντιθέτως η δική μας Κυβέρνηση, σ’ ότι αφορά το Σκοπιανό κάμει βήματα, για κοινή συμφωνία, εις ότι αφορά το όνομα των Σκοπίων, μόνο προς τα πίσω. Είναι θλιβερό με ελληνική Υπογραφή, να χαρίζουμε το όνομα της Ελληνικότατης Μακεδονίας στους Σφετεριστές της, κόντρα σε κάθε αλήθεια και κόντρα στην παλλαϊκή επιθυμία του Ελληνικού Λαού.
- Ενθυμούμαι επίσης την ομολογία του Κολοκοτρώνη˙ «… ήλθε ο Άμιλτων να με δει. Μου είπε, ότι: πρέπει οι Έλληνες να ζητήσουν συμβιβασμόν με τους Τούρκους και η Αγγλία να μεσιτεύσει». Εγώ του αποκρίθηκα ότι˙ «Αυτό δεν γίνεται , Ελευθερία ή Θάνατος. Εμείς, καπετάν Άμιλτων, ποτέ συμβιβασμόν δεν εκάμαμε με τους Τούρκους… ο Βασιλεύς μας Κων. Παλαιολόγος εσκοτώθη, αλλά καμία συνθήκη δεν έκαμε…». Και! τότε υπήρχαν οι πιέσεις απ’ τους Μεγάλους, αλλά τότε υπήρχαν Έλληνες πατριώτες που είχαν την λεβεντιά, το θάρρος και την τόλμη ν’ απαντούν.
Η Ατυχία της Ελλάδος, της χαρισματικής αυτής χώρας, που ο Θεός τόσο απλόχερα έδωσε την θαυμασίαν αυτήν γη, με χαρισματικούς ανθρώπους Παγκοσμίως, την εποχή αυτή δυστυχώς στερείται Ηγετών. Διότι το «Μακεδονικό ζήτημα» ξανάναψε πάλι στις μέρες μας και μάλιστα επικίνδυνα, αλλά η Ελλάδα στερείται πολιτικούς Ηγέτες με σθένος και Πατριωτισμό που να μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν, την δημιουργηθείσα νέα επικίνδυνη κατάσταση.
Από ότι πληροφορηθήκαμε, οι Σκοπιανοί πονηρά σκεπτόμενοι και συνεχίζοντας την γραμμή των προκατόχων τους, αλλά με δόλιο τρόπο, έριξαν στην Τράπεζα διαπραγματεύσεων, νέα πρόταση για την ονομασία των, ήτοι: «Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας»
Το Ίλιντεν έχει μεγάλο ιστορικό συμβολισμό, διότι η εξέγερση του Ίλιντεν στις αρχές του 20ού αιώνα (1903), είχε ως απώτερο στόχο την δημιουργία αυτόνομης «Μακεδονίας» στην οποία θα περιλαμβάνοντο εδάφη από την Μακεδονία μας.
Υπ’ όψιν, η εξέγερση του Ίλιντεν εορτάζεται ως «Εθνική Επέτειος» στα Σκόπια. Στην πρόταση αυτήν συμφωνεί και η αντιπολίτευση των Σκοπίων. Οι Σκοπιανοί με την πρόταση αυτή, επιδιώκουν να δελεάσουν την Ελληνική Κυβέρνηση δεχόμενοι ακόμη το όνομα αυτό σ’ όλες τις περιπτώσεις ως “erga omnes”. Πάντως με την πρόταση αυτή τα Σκόπια συνεχίζουν ακάθεκτοι τις πονηριές, διότι, δεν υπολογίζουν ιδιαίτερα την νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτικών και την Ιστορική Μνήμη των ιδιαίτερα.
Όταν μια Κυβέρνηση, εκλέγεται με Δημοκρατικές διαδικασίες στην Εξουσία και όταν ανέλθει σ’ αυτήν, δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της την επιθυμία του Ελληνικού λαού σε άκρως Εθνικά θέματα, ούτε και τις έντονες και ογκώδεις διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες του, είναι ουτοπία να λέμε ότι έχουμε Δημοκρατία.
Η εκτίμησή μας είναι ότι, αυτό το όνομα που πρότειναν τελευταία, είναι ότι πιο επικίνδυνο θα μπορούσαν να προτείνουν οι Σκοπιανοί στους Έλληνες. Στην ουσία οι Σκοπιανοί προσπαθούν πάλι να προτείνουν για συνολική χρήση το όνομα που αυτοί θέλουν.
Η Ιστορία και ο Σκεπτόμενος Ελληνικός Λαός θα είναι αμείλικτος, προς τους σημερινούς Έλληνες πολιτικούς που διαπραγματεύονται με το όνομα των Σκοπίων, εάν υπό οιανδήποτε μορφήν υπογράψουν αυτοί όνομα που να περιέχει την λέξη «Μακεδονία». Διότι! το «Μακεδονικό Ζήτημα» που ξεκίνησε με την Συνθήκη του Αγ. Στεφάνου (1878), αναζωπυρώθηκε με την επανάσταση του Ίλιντεν (1903), συνεχίστηκε με άλλη μορφή από τον δόλιο Τίτο δια της δημιουργίας, με το έτσι θέλω ομοσπονδίας με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (1944) Βορείως και σε επαφή με την από τους μυθικούς χρόνους Ελληνική Μακεδονία. Τέλος! συνεχίστηκε επί των ημερών μας με τον θρασύτατο Γκρουέφσκι των Σκοπίων και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τον κουτοπόνηρο Πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζάεφ. Μέχρι σήμερα, παρά την αδικαιολόγητη συμπεριφορά, αμέλεια και απραξία των Ελληνικών Κυβερνήσεων, ουδέν επέτυχαν οι Σφετεριστές σ’ ότι αφορά το όνομα, την Ιστορία, τον Πολιτισμό και την γλώσσα της Μακεδονίας μας. Καθ’ όσον εάν δεν υπάρχει Ελληνική Υπογραφή ουδέποτε θα ονομασθούν Μακεδόνες οι Σκοπιανοί. Σήμερα ανησυχούμε και είμαστε πολύ προβληματισμένοι αφού ήδη η Ελληνική Κυβέρνηση, κόντρα σε κάθε Ιστορική Αλήθεια και διαμαρτυρίες του Ελληνικού Λαού παραχωρεί το όνομα με απρόβλεπτες συνέπειες στο μέλλον εις βάρος της Πατρίδος μας.
Τελειώνοντας, θα πρότεινα στους πολιτικούς ηγέτες μας να διαβάσουν το Ιστορικό του «Μακεδονικού ζητήματος» και τους Μακεδονικούς αγώνες και τις θυσίες για την σωτηρία της. Πιστεύω ότι, πάρα πολύ θα ωφεληθούν για τον χειρισμό του Σκοπιανού και σε πολλά θ’ αλλάξουν σκέψη.

* Ο κ. Ιωάννης Μ. Ασλανίδης, είναι Αντιστράτηγος Ε. Α, Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε Ποντιακής καταγωγής από τη Δράμα, διαμένων στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια