Header Ads

Σε συνέχεια προηγούμενων αιτημάτων μου προς τον Δήμο Σικυωνίων

- Σε συνέχεια προηγούμενων αιτημάτων μου προς τον Δήμο Σικυωνίων, όσον αφορά την Δημοτική αρδευτική γεώτρηση στη Τ. Κ. Μποζικών Κορινθίας, την 21-11-2017 απέστειλα το παρακάτω σχετικό αίτημα.
-Από όλα τα στοιχεία που υπάρχουν προκύπτει, ότι η εν λόγω αρδευτική γεώτρηση στη θέση ΑΠΡΟΠΟΛΙΑ-1, στη Τοπική Κοινότητα Μποζικών Κορινθίας, είναι ιδιοκτησίας της Τοπικής Κοινότητας Μποζικών του Δήμου Σικυωνίων.
-Από κανένα στοιχείο που έχω στη διάθεσή μου, δε προκύπτει ότι έχει εκδοθεί άδεια λειτουργίας στον Αρδευτικό Σύλλογο Μποζικών.
-Σε κάθε περίπτωση όμως, όφειλε ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, να είχαν ξεκαθαρίσει το όλο θέμα.
-Μέχρι να ξεκαθαρίσει όμως το θέμα, δικαστικά και διοικητικά, δε πρέπει να ξεχνάμε ότι οι υπεύθυνοι του Αρδευτικού Συλλόγου Μποζικών, εισέπραξαν χρηματικά ποσά, δε γνωρίζουμε το ύψος, από τους αγρότες της Κοινότητας Μποζικών, για το πότισμα των κτημάτων τους.
-Από έγγραφα του Δήμου κ.α. στοιχεία, προκύπτει η είσπραξη χρημάτων, από τους αγρότες της περιοχής που πότιζαν τα κτήματά τους, εκ μέρους του Αρδευτικού Συλλόγου Μποζικών, τα οποία χρήματα τα κατέθεταν σε λογαριασμούς του Συλλόγου στη Τράπεζα Πειραιώς, όπως οι ίδιοι ομολογούν.
-Τα στοιχεία αυτά τα γνώριζαν οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, αλλά δε προκύπτει καμία ενέργειά τους προκειμένου, αφενός να σταματήσει ο Αρδευτικός Σύλλογος Μποζικών να εισπράττει χρήματα από τους αγρότες της περιοχής και αφετέρου, να φροντίσουν ώστε τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τον Αρδευτικό Σύλλογο να κατατεθούν στα ταμεία του Δήμου.
Κατόπιν των προαναφερθέντων, πέραν των άλλων, ζητάω να με ενημερώσετε τι έκανε μέχρι σήμερα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου, ο προηγούμενος αλλά και ο σημερινός, προκειμένου τα χρήματα που εισέπραξε ή συνεχίζει να εισπράττει, ο Αρδευτικός Σύλλογος Μποζικών, από τους αγρότες της Τοπικής Κοινότητας Μποζικών, που πότιζαν και ποτίζουν τα κτήματά τους, να περιέλθουν στα ταμεία του Δήμου Σικυωνίων.
-Επίσης να με ενημερώσουν σε ποιες ενέργειες προέβηκαν προκειμένου να ψηφισθεί, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, νέος αρδευτικός κανονισμός.
-Περιμένω τις απαντήσεις σας μέσα σε εύλογη προθεσμία 10/15 ημερών.
-Σε περίπτωση που δε λάβω καμία απάντηση, θα προσφύγω σε καταγγελία όλων των εμπλεκομένων στελεχών της Δημοτικής αρχής, στο συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα, στις αρμόδιες Υπηρεσίες και φυσικά στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.
-Περιττό βέβαια να αναφέρω ότι ουδέποτε απάντησε η Δημοτική αρχή και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, όχι μόνο στα δικά μου αιτήματα, για το σοβαρό αυτό ζήτημα, προκειμένου να ενημερωθούν οι Δημότες της Τ.Κ. Μποζικών και όχι μόνο.
-Δεν απαντούν ούτε στον Συνήγορο του πολίτη, με αποτέλεσμα να τους στείλει νέο έγγραφο [αριθ. πρωτ.228499/54709/2017 από 7-12-2017].
-Δε σέβονται τίποτα, ούτε θεσμούς ούτε δημότες, απαξιώνουν τους πάντες και εκδηλώνουν μια ιδιοκτησιακή αντίληψη και συμπεριφορά για τον Δήμο Σικυωνίων.
-‘Όπως έχω τονίσει ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής, ως οπαδός του μπάχαλου και της ασυδοσίας, διοικεί το ΔήμοΣικυωνίων, με άκρατο λαικισμό, με καθεστωτικές νοοτροπίες και συμπεριφορές, γιατί έτσι πιστεύει ότι εξυπηρετούνται τα προσωπικά του συμφέροντα.
-Να μη ξεχνάει όμως ότι έχουν γνώσει οι φύλακες, οι Δημότες του Δήμου Σικυωνών και πολύ σύντομα θα τον θέσουν στο περιθώριο.
-Υ.Γ. Να μη ξεχνάνε και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, ότι θα αναλάβουν και αυτοί το μερίδιο των ευθυνών τους, όταν θα έρθει η ώρα της απόδοσής τους.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡ.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ.Δ.Σ.
ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια