Header Ads

Ο Δήμος Κορινθίων Με το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος ΕΔΩΣΕ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ


ΓΡΑΦΕΙ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΕΛΕΑΝΝΑ





ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΥΛΟΥ ΒΡΕΛΛΗ (ΚΕΡΙΝΑ 
ΟΜΟΙΩΜΑΤΑ)

Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. 
Κορινθίας “Η Πίνδος” και το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, συνδιοργάνωσαν εκδήλωση προβολής του μοναδικού στην Ελλάδα Μουσείου Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη (Κέρινα Ομοιώματα).
Την εκδήλωση, την οποία προλόγισαν εκ μέρους του ΚΕ.Π.Α.Π. η κα Τόνια Τζαναβάρα, ΠροΪσταμένη του τμήματος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του ΚΕ.Π.Α.Π. και εκ μέρους του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Κορινθίας “Η Πίνδος”, ο κ.Βαγγέλης Ματάτσης, Πρόεδρος του Συλλόγου, τίμησαν με την παρουσία τους o Δήμαρχος Κορινθίων κ.Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων, κ.Κώστας Παρτσινέβελος, η βουλευτής Κορινθίας, κα Μαρία Θελερίτη, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας και πολύς κόσμος.
Ο κ.Κωνσταντίνος Βρέλλης, Διευθυντής του Μουσείου και γιος του Παύλου Βρέλλη, μίλησε για τον πατέρα του, που είχε γεννηθεί στις 25 Μαρτίου 1923, παρουσίασε εικόνες από την δημιουργική του πορεία και από το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας (Κέρινα ομοιώματα), που είναι κτισμένο σύμφωνα με το παραδοσιακό τοπικό αρχιτεκτονικό ύφος, βάσει σχεδίων, που εκπόνησε ο ίδιος ο Παύλος Βρέλλης.
Για την ποίηση, μια άλλη πτυχή της προσωπικότητας του Παύλου Βρέλλη, μίλησε η ποιήτρια κα Γιώτα Παρθενίου και ακολούθησε ανάγνωση ποιημάτων του Π.Βρέλλη από την ίδια και τον Κορίνθιο ηθοποιό κ.Απόστολο Σφυράκη, με μουσική συνοδεία του κ.Κ.Βρέλλη.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Αλέξανδρος Πνευματικός, συνεχάρη το ΚΕ.Π.Α.Π. για όλες τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε προκειμένου, να τιμηθεί η Εθνική Επέτειος, τόνισε την σημασία αυτού του εορτασμού και αναφέρθηκε στην μεγάλη αξία του Μουσείου Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη (Κέρινα Ομοιώματα), που κρατά ολοζώντανη την Ιστορική μνήμη.
Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Κορινθίας, “Η Πίνδος”.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ (24-3-2018)

Το Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Κορινθίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σολυγείας, το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, συνδιοργάνωσαν επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, “ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ”, και την οποία προλόγισε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σολυγείας, κ.Πετρούλα Στέφα, χόρεψαν τα τμήματα Παραδοσιακού χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου Σολυγείας και το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, με χοροδιδασκάλους, τον κ.Αθανάσιο Μπόσγα και την κ.Αθανασία Χαρχαντή. Τον συντονισμό είχε ο κ.Κ.Κατσάνης, μέσω της συγγραφής και της ανάγνωσης κειμένων του, που συνδύαζαν τα γεγονότα με τους χορούς.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Πρόεδρος του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων κ.Γεώργιος Οικονόμου, παράγοντες του τόπου και πολύς κόσμος. Όλοι καταχειροκρότησαν τους συντελεστές, που με τον τρόπο τους τίμησαν την 25η Μαρτίου και τους γνωστούς και άγνωστους ήρωές της.


25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018: ΜΕΓΑΛΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων, την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της ημέρας, ύστερα από την παρέλαση, στην Πλατεία “ΦΛΟΙΣΒΟΣ”, διοργάνωσε μία μεγάλη χορευτική εκδήλωση. Σε αυτήν συμμετείχαν, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς, οι ακόλουθοι Σύλλογοι:

- Τα Τμήματα Παραδοσιακού Χορού του ΚΕ.Π.Α.Π.
- Η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου
- Η Ένωση Κρητών Κορινθίας “Ο Ψηλορείτης”
- Η Κορινθιακή Εστία Ιστορικών και Λαογραφικών Ερευνών
- Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορινθίων “Τερψιχόρη”
- Ο Χορευτικός & Λαογραφικός Σύλλογος Άσσου, “Ρέα”
- Η Ένωση Αρκάδων Νομού Κορινθίας
- Ο Χορευτικός Όμιλος Χιλιομοδίου
- Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκέριζας
- Ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Νομού Κορινθίας “Ο Άγιος Δονάτος”
- Ο Χορευτικός Σύλλογος Αλμυρής “Οι Φίλοι της Παράδοσης”


Ο κ.Παναγιώτης Χωρίκης, φιλόλογος και χοροδιδάσκαλος των τμημάτων Παραδοσιακού Χορού του ΚΕ.Π.Α.Π., παρουσίασε τους συλλόγους, τονίζοντας την προσφορά τους στην διατήρηση της παράδοσης, τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση του ΚΕ.Π.Α.Π., μίλησε για τους αγωνιστές του 1821 και κάλεσε τον κόσμο, που παρακολουθούσε να μπει κι αυτός στον χορό!


Δεν υπάρχουν σχόλια