Header Ads

Η τελευταία προειδοποίηση του Λευκού Οίκου στην Άγκυρα…


Η φετινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, λέγει σε άρθρο του ο δημοσιογράφος Γεώργιος Φαρμάκης, για τα τραγικά περιστατικά που οδήγησαν στον διωγμό και την σφαγή 1.5 εκατομμυρίων Αρμενίων κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν ιδιαίτερα σκληρή. Ο Λευκός Οίκος απέφυγε, την λέξη γενοκτονία και χρησιμοποίησε τον αρμενικό όρο «Meds Yeghern» που μεταφράζεται ως το «μεγάλο έγκλημα», καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει επίσημα την Αρμενική Γενοκτονία.
Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου «Σήμερα τιμούμε την μνήμη του Meds Yeghern (μεγάλο έγκλημα), μιας από τις χειρότερες μαζικές φρικαλεότητες του 20ου αιώνα, καθώς 1.5 εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή οδηγήθηκαν σε πορείες θανάτου (στρατόπεδα συγκέντρωσης) κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Θυμόμαστε τα τρομακτικά γεγονότα του 1915 και θρηνούμε για τις ζωές που χάθηκαν και τους πολλούς (ανθρώπους) που υπέφεραν».
Ανάλυση της ανακοίνωσης. Οι Αμερικάνοι φέτος χρησιμοποίησαν σκληρή «γλώσσα» για τους Τούρκους. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε τέτοιο βαθμό και με αυτό τον τρόπο γίνεται σαφές, ότι οι Τούρκοι πλέον δεν έχουν την εύνοια των Αμερικανών.
Ο λόγος που οι ΗΠΑ βάζουν στο κάδρο την Τουρκία
Η Τουρκία έχει χάσει τον δυτικό της προσανατολισμό και αυτό είναι κάτι που οι ΗΠΑ δεν θα το συγχωρέσουν εύκολα. Οι συμφωνίες του Ερντογάν με τον Πούτιν, έχουν εξοργίσει ΕΕ και ΗΠΑ. Ο Τραμπ δεν θα συγχωρήσει εύκολα τα τερτίπια του Σουλτάνου.
Η τελευταία προειδοποίηση
Η σκληρή «γλώσσα» που χρησιμοποίησε φέτος ο Λευκός Οίκος για την γενοκτονία των Αρμενίων, θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τους Τούρκους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πλέον όλοι σχεδόν «αδειάζουν» τους Τούρκους έστω και στα λόγια.
Συμπέρασμα
Οι εξελίξεις «τρέχουν» με πολύ μεγάλη ταχύτητα και οι γείτονες δέχονται το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Ο Ερντογάν δεν είναι αρεστός στην Δύση και ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν έχει αποκλειστεί εντελώς είναι ένας:
Είναι πολλά τα λεφτά, αφού το marketing του πολέμου δεν τελειώνει ποτέ! Εδώ μπορούμε να πούμε χωρίς επιφύλαξη ότι, μας χρειαζόταν μία έμπειρη Κυβέρνηση, να εκμετελλευθεί την περίπτωση εις όφελος των Ελληνικών συμφερόντων…

Δεν υπάρχουν σχόλια