Header Ads

ΚΟΡΙΝΘΙΑ : Η διπλή ατυχία οδηγού ενός φορτηγού κοντά στα Ταρσινά! -Μία επιστολή που θα προβληματίσει σχετικά με τα «κατορθώματα» των αθίγγανων!

Με αφορμή την χθεσινή μας δημοσίευση με τίτλο: «ΚΟΡΙΝΘΙΑ: «Ξήλωσαν» την αυλόπορτα από το κοιμητήριο στα Ταρσινά… (φωτο)» αναγνώστης έστειλε στην korinthiannews.gr την παρακάτω επιστολή η οποία είναι ιδιαίτερα σοβαρή και σίγουρα θα προβληματίσει όσους την διαβάσουν σε ότι αφορά τα «κατορθώματα» των αθίγγανων στην Κορινθία. Τίθεται και ένα σοβαρό ερώτημα για το ποιους «συμφέρει» η ανομία των συγκεκριμένων ομάδων!
Αναφέρει στην επιστολή του ο αναγνώστης:
«Εδώ και λίγες ημέρες θέλω να αναφερθώ σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα που ταλανίζει την περιοχή του Δήμου Βέλου-Βόχας, καθώς και ολόκληρο τον Νομό Κορινθίας. Δεν ήξερα σε ποιον να απευθυνθώ, γιατί αν και έχω καταγωγή από τα Ταρσινά Κορινθίας τα τελευταία χρόνια δεν διαμένω στην περιοχή και έρχομαι περιστασιακά.
Βασιζόμενος λοιπόν στη δημοσίευσή σας και στη σημασία που δίνετε για τέτοια θέματα και καταγγελίες πολιτών θέλω να αναφερθώ στα παρακάτω.
Την περασμένη Τρίτη 10/4/2018, οδηγός φορτηγού είχε την διπλή ατυχία να σταματήσει στο 101ο χλμ της Εθνικής Οδού. Χιλιόμετρο στο οποίο βρίσκεται το χωριό μου, Ταρσινά, καθώς και καταυλισμός αθίγγανων. Αναφέρομαι σε διπλή ατυχία, πρώτον διότι έπεσε θύμα πραγματικής ατυχίας, καθώς του έσκασε λάστιχο και δεύτερον διότι έπεσε θύμα ληστείας από ανήλικους αθίγγανους.
Το γεγονός εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια μου. 3 ανήλικοι αθίγγανοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο εν λόγω άνθρωπος πάρκαρε το φορτηγό του στην ΛΕΑ και κινήθηκε αρκετά μέτρα προς τα πίσω για να περισυλλέξει τα όποια κομμάτια της σκασμένης ρόδας, ώστε να μην έχουμε κάποιο ατύχημα, ανέβηκαν στην καμπίνα του οδηγού και του άρπαξαν την τσάντα του, καθώς και χρήματα.
Παρ” όλες τις φωνές, τόσο από εμένα τον ίδιο, όσο και από άλλους αθίγγανους -θα εξηγήσω στην πορεία γιατί- οι ανήλικοι δράστες συνέχιζαν ακάθεκτοι το έργο τους μήπως και έβρισκαν και κάτι παραπάνω. Αφού έτρεξαν προς την αντίθετη κατεύθυνση για περίπου 500 μέτρα κρύφτηκαν σε παρακείμενο καταυλισμό αθίγγανων. Όπως καταλαβαίνετε αναφέρομαι σε δύο διαφορετικούς καταυλισμούς. Αν και σε όλους εμάς φαίνονται σαν «ένα» δεν είναι έτσι. Όταν απευθύνθηκα στην οικογένεια αθίγγανων, ώστε να γίνει επιστροφή των αντικειμένων του φορτηγατζή, που ήταν από πίσω μου και φώναζαν και αυτοί, μου απάντησαν «Εμείς να πάμε σε αυτούς; Να τους πούμε τι; Θα μας σκοτώσουν;», «Εμείς δεν μπλέκουμε με αυτούς»
Είναι γνωστή σε όλους μας η γκετοποίηση των συγκεκριμένων καταυλισμών. Είτε πρόκειται για την περιοχή των Ταρσινών, είτε των Εξαμιλίων, είτε του Ζευγολατιού, είτε της Τραγάνας Κιάτου, η ιστορία και οι εξελίξεις είναι ίδιες. Ναρκωτικά, κλοπές και παραβατική συμπεριφορά είναι καθημερινές ιστορίες. Και φυσικά για όλα αυτά όλοι μας ακούμε «Τι να κάνεις; Δεν μπορείς να τα βάλεις με αυτούς. Ούτε η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ δεν μπαίνει εκεί».
Τους τελευταίους μήνες έχει γίνει εκτενή αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα σε μεγάλους εθνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς (STAR, ALPHA) και παρ” όλη τη δημοσιότητα δεν είμαι ενήμερος σχετικά με κινήσεις προς τον περιορισμό και την εξομάλυνση του συγκεκριμένου ζητήματος.
Κλείνοντας αναρωτιέμαι και σας καλώ και εσάς να αναρωτηθείτε. Ποιους συμφέρει η συγκεκριμένη ανομία των συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού; Γιατί δεν λαμβάνονται δραστικές κινήσεις της αστυνομίας στους συγκεκριμένους καταυλισμούς; Γιατί καλλιεργείται ένα κλίμα «γκετοποίησής» του και φόβου για τους υπόλοιπους πολίτες; Από το πιο απλό ζήτημα, της μη καταβολής φόρων, της μη καταβολής αντίτιμου ηλεκτρικού ρεύματος, αυτό θέλει να μας πει η σημερινή ελληνική κοινωνία; Μας προωθεί το προφίλ της ανομίας και της ασυδοσίας; Ότι αν έχεις παραβατική συμπεριφορά δεν θα τιμωρηθείς κιόλας; Ως πότε θα υπάρχει «άφεση αμαρτιών» για αυτές τις ομάδες πληθυσμού; Ή μήπως υπάρχει ηθελημένα γιατί τους συγκεκριμένους τους χρησιμοποιούν καθαρά ψηφοθηρικά όταν έρχονται οι εκάστοτε βουλευτικές ή δημοτικές εκλογές;
Σας ευχαριστώ,
Γ. Μα»

Πηγή: korinthiannews

Δεν υπάρχουν σχόλια