Header Ads

Έρευνα ΣΟΚ : Αυτοί χρηματοδοτούν τους Τούρκους για να αντιμετωπίσουν τους Έλληνες στον Έβρο!!


 Του Κίμωνα Χαραλάμπους 

«Η Ελλάδα είναι Ευρώπη, η Ευρώπη είναι Ελλάδα» ανα­φέρει στην ελληνική γλώσ­σα, σε χθεσινή ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό του twitter της, η Ευρωπαϊκή Επι­τροπή, την ώρα που όλοι πε­ριμένουν την Σύνοδο ΕΕ - Τουρκίας, στην Βάρνα, την ώ­ρα όμως που έρευνα ΣΟΚ του Spiegel μας λέει άλλα! 
Μάλιστα τις τελευταίες μέ­ρες ακούμε για αυστηρά ευ­ρωπαϊκά μηνύματα στην Ά­γκυρα, σε σχέση με τα τελευ­ταία γεγονότα στα ελληνο­τουρκικά! 
Η ρητορική των Ευρωπαί­ων ενισχύει την δυναμική της Τουρκίας, καθώς οι επιπλή­ξεις μένουν απλά σε ρητορι­κό επίπεδο, κάτι που περνά στην κοινή γνώμη υποσυνεί­δητα το μήνυμα πως η γειτο­νική μας χώρα είναι ισχυρή και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα. 
Πόσο μάλλον όταν ο Ερ­ντογάν απειλεί να στείλει μα­ζικά στην Ελλάδα εκατομμύρι­α μουσουλμάνων παράνομων «μεταναστών». 
Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι, πα­ρά τα λεγόμενά τους, δεί­χνουν να στηρίζουν έμπρα­κτα την πολιτική της «Μεγά­λης Τουρκίας», εις βάρος της Ελλάδας. 
Σύμφωνα με το αποκαλυ­πτικό ρεπορτάζ του Spiegel, το οποίο πέρασε στα ψιλά γράμ­ματα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έ­δωσε 35,6 εκατ. ευρώ για την κατασκευή τεθωρακισμένων, τα οποία είναι αυτά που χρησι­μοποιούνται στις Τουρκικές ε­πιχειρήσεις στην Συρία και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιη­θούν και αλλού, καθώς όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρ­κίας, Ταγίπ Ερντογάν, με απο­δέκτη και την Ελλάδα: 
«Την μεγάλη Τουρκία οπωσ­δήποτε θα την οικοδομήσου­με. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές!». 
Συγκεκριμένα, οι Βρυξέλ­λες, στο πλαίσιο του προ­γράμματος περιφερειακής α­νάπτυξης IPA της τουρκικής ε­ταιρείας Otokar, προχώρησαν σε έμβασμα ύψους 35,6 εκα­τομμυρίων ευρώ για την κατα­σκευή τεθωρακισμένων στρα­τιωτικών οχημάτων, των απο­καλούμενων Cobra II, τα οποί­α χρησιμοποιούνται στον Έ­βρο και στα τουρκικά σύνορα με την Συρία, όπου οι Τούρ­κοι σκοτώνουν γυναικόπαιδα Κούρδων. 
Πιο αναλυτικά, συμφωνα πάντα με την έρευνα του γερ­μανικού περιοδικού, την ο­ποια επικαλούνται όλα τα μέ­σα ενημέρωσης στην Ελλά­δα, στον εξοπλιστικό όμιλο Aselsan, που ανήκει κατά πλει­οψηφία στο τουρκικό κράτος, ανατέθηκε από την Ε.Ε., να δι­αθέσει έναντι 30 εκατομμυρί­ων ευρώ τεθωρακισμένα και μη τεθωρακισμένα οχήματα παρακολούθησης για έλεγχο των ελλήνο-τουρκικών χερ­σαίων συνόρων. 
Με άλλα λόγια η Ευρωπα­ϊκή Ένωση χρηματοδοτεί την τουρκική περιφρούρηση του Έβρου, ενισχύοντας την τουρ­κική στρατιωτική υπεροχή εις βάρος των Ελλήνων. 
Δίνει δηλαδή, λεφτά στην Τουρκία, προκειμένου εκεί­νη να κατασκευάσει άρματα, με τα οποία περιπολεί τα Ελ­ληνοτουρκικά σύνορα. 
Και μερικοί περιμένουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση πως θα πείσει τον Ερντογάν να απε­λευθερώσει τους δύο Έλλη­νες στρατιωτικούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια