Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ








Δημήτρης Τζανακόπουλος:
Η Τουρκία να επανέλθει στο δρόμο της λογικής

 Επικριτικός ως προς τη σκληρή στάση που τηρεί η Άγκυρα και ειδικότερα ο Τούρ­κος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο προτού ξεκινήσει η ευρωτουρκική συνάντη­ση στη Βάρνα της Βουλγαρίας, εμφανίστηκε τη Δευτέρα (26/03) ο κυβερνητικός εκπρό­σωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Είναι ση­μαντικό ότι η Ευρώπη εμφανίστηκε ενωμένη απέναντι στο ζήτημα της τουρκικής επιθετι­κότητας», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, μι­λώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» της Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε πως «η Τουρκία πρέπει να επανέλθει στον δρόμο της νομι­μότητας και της λογικής». Αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Σκο­πιανό, ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έχουμε λύση το συντομότε­ρο δυνατό, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική πλευρά επιμένει στο θέμα της συνταγματι­κής αναθεώρησης, καθώς απαιτείται για να ισχύσει η συνθήκη erga omnes. 
Μιλώντας για το ίδιο θέμα, είπε ότι έχουν βρεθεί οι πολιτικές προϋποθέσεις και απο­μένει να βρεθούν και οι τεχνικές. Σημείωσε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, ωστόσο, όπως εκτίμησε, μένει αρ­κετός δρόμος και αρκετή δουλειά μέχρι τη συμφωνία. 
Δήλωσε, επίσης, βέβαιος, ότι εφόσον κα­ταλήξουμε σε μία ονομασία θα υπάρχει και η δυνατοτότητα εξασφάλισης μιας ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Σχολιάζο­ντας την υπόθεση Νovartis, ο κ.Τζανακόπου­λος σημείωσε ότι η κυβέρνηση έκανε όλα όσα όφειλε για να βοηθήσει στη διαλεύκαν­ση, ωστόσο η αντιπολίτευση, με την αποχώ­ρησή της από την επιτροπή δείχνει ότι δεν επιθυμεί, όπως είπε, τη διαλεύκανση, αλλά τη συγκάλυψη. 
Τέλος, σχολιάζοντας το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, που άρχισε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, διότι πάνω στα συγκεκριμένα συνέδρια θα βασιστεί ο σχεδι­ασμός της κυβέρνησης για το νέο παραγωγι­κό μοντέλο. 










Επίθεση Κικίλια στην κυβέρνηση για τις προκλήσεις της Τουρκίας


 Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρ­νησης, με φόντο την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, εξαπέλυσε τη Δευτέρα (26/03) ο «Το Προσφυγικό - Μεταναστευτι­κό υπήρξε το κλειδί με το οποίο ο πρόεδρος Ερντογάν ξεκλείδωσε την πίεση που ασκεί σήμερα στην Ευρώπη», είπε ο κ. Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Real FM», επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβέρ­νηση, «επειδή», όπως είπε, «το 2015 άνοιξε τα σύνορα της χώρας και πέρασαν 1 εκ. πρό­σφυγες και παράτυποι μετανάστες. Μια ε­γκληματική πολιτική και απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους και απέναντι στη χώρα μας και την ΕΕ. Ελπίζω να μην ξαναγίνει το ίδιο λάθος», ανέφερε και σημείωσε πως η Τουρ­κία θέλει κομμάτι του ενεργειακού πλούτου της ΝΑ λεκάνης της Μεσογείου και πως εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας κυ­ριαρχικά δικαιώματα και τα ενεργειακά απο­θέματα που θα βρούμε στο μέλλον. 
Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε: «Ο Ερντογάν έχει μια συγκεκριμένη στρατηγική. Η Ελλάδα έχει δική της στρατηγική; Συμφωνεί το σύνολο της ελληνικής κυβέρνησης με αυτή; Έχει κάνει τις κατάλληλες κινήσεις ο κ. Τσίπρας προς τα υπόλοιπα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ώστε να υπάρχει μια ενιαία εθνική γραμμή; Φοβάμαι πως όχι. Η Τουρκία εξωτερικεύει τα εσωτερικά της προβλήματα για να κερδίσει γεωστρατηγικά και να ενισχύσει τη θέση της. Απέναντι σε αυτό εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ούτε να φοβόμαστε, ούτε να εφη­συχάζουμε». Απαντώντας σε ερώτηση σχετι­κά με το αν ανησυχεί, ο τομεάρχης της ΝΔ σημείωσε: «Δεν πρέπει να ανησυχούμε, αλλά να είμαστε εγρήγορση. Είναι πολύ σημαντική η εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα, πολιτικό και στρατιωτικό, αλλά και στο να κατανοήσει η ελληνική κοινωνία πού βρισκόμαστε». 
Ο κ. Κικίλιας τοποθετήθηκε και για το νομοσχέδιο Τσιρώνη για τα κατοικίδια, επι­σημαίνοντας πως η υποχρεωτική στείρωση στα ζώα συντροφιάς, εκτός αν καταβληθεί ειδικό τέλος 100 ευρώ ετησίως, είναι λάθος μέτρο. «Απαγορεύει τη δημοσίευση αγγελιών για υιοθεσία ζώων, στερώντας από όποιον το επιθυμεί το δικαίωμα να υιοθετήσει ένα ζώο. Είναι απαράδεκτο να μειώνεται με το νομο­σχέδιο αυτό το χρηματικό πρόστιμο για τις ποινές κακοποίησης ζώων», συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ. 

Η αποτίμηση της συνόδου της Βάρνας α­πό τη ΝΔ.












Μιχαλολιάκος: 
Απαιτούμε την απελευθέρωση των 2 Ελλήνων Στρατιωτικών και καμία διαπραγμάτευση για την Μακεδονία μας! 




Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος, δήλω­σε σήμερα από την Βου­λή για την αιχμαλωσί­α των 2 Ελλήνων Στρα­τιωτικών και το Σκοπια­νό: «Όλοι οι Έλληνες ε­νωμένοι απαιτούμε την απελευθέρωση των δύ­ο Στρατιωτικών μας. Η κυβέρνηση να πιέσει με όλα τα μέσα σε όλους τους διεθνείς οργανι­σμούς. 
Ο εκβιασμός του Ερντο­γάν να μην περάσει! 
Όσο για την επίσκεψη του υπουργού Εξωτε­ρικών Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια, δηλώνουμε το όνομα Μακεδονία δεν του ανήκει και δεν έχει κανένα δικαίωμα να δια­πραγματευτεί ονομασί­α,, η οποία θα περιέχει τον όρο Μακεδονία.!» 
Επισημαίνεται πως προ­καλεί το γεγονός ότι κα­νένας, ούτε από τα κόμ­ματα της Αντιπολίτευσης δεν μιλάει για τις κόκκι­νες γραμμές του παρελ­θόντος, ούτε καν φαίνε­ται να συγκινείται και αυ­τός ο Πρόεδρος της Ελ­ληνικής Δημοκρατίας, ε­νώ υπάρχει το προηγού­μενο της Απόφασης των Αρχηγών κομμάτων επί Προεδρίας του Κ. Καρα­μανλή . Δηλαδή ό,τι θέ­λουν οι κ.κ. Τσίπρας, Κο­τζιάς με άλλαλο τον κ. Καμμένο, θα κάνουν σε ένα τόσο σοβαρό Εθνι­κό θέμα 
θέσεις άλλων κομμάτων για σύνθετη ονομασία αν αφαιρεθεί ο αλυ­τρωτισμός, δημιουργεί κλίμα εθνικής ήττας». 





Προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής «για τη συναινετική συνταγματική αναθεώρηση»

Επιστολή προς τον πρω­θυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τους πολιτικούς αρχηγούς (εκτός της ΧΑ) σχε­τικά με την αναγκαιότητα να ξεκινήσει η αναθεώρηση του Συντάγματος από την παρούσα Βουλή έστειλε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι «στην αναγκαιότητα για την α­ναθεώρηση του Συντάγματος έχουν αναφερθεί όλες οι πο­λιτικές δυνάμεις του Συνταγ­ματικού τόξου». «Σ’ αυτό το πλαίσιο, και προκειμένου να μη χαθεί η ευκαιρία αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή, σας αποστέλλω τις προτάσεις που έχουμε επεξεργαστεί για την ενίσχυση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και την αναβάθμιση του κύρους των θεσμών και του κράτους Δικαί­ου. Πιστεύουμε ότι επιβάλλεται να κινηθεί επιτέλους η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία, χωρίς περαιτέρω εξωθεσμικούς και παρακοινοβουλευτικούς πειραματισμούς», προσθέτει η κ. Γεννηματά. στην επιστολή της, στην οποία επισυνάπτει τις προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος που ενέκρι­νε το συνέδριο του Κινήματος.





 ΚΚΕ για Αλ. Τσίπρα: 
Υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα προς τους νησιώτες 
 Για υποσχέσεις του πρω­θυπουργού προς τους νη­σιώτες χωρίς αντίκρυσμα, α­νέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με αφορμή την ομι­λία του Αλέξη Τσίπρα από τη Σύρο. «Τη στιγμή που η ζωή και το εισόδημα των νησιω­τών επιβαρύνονται, εξαιτί­ας της συνολικής κυβερνη­τικής πολιτικής και ιδιαίτε­ρα της κατάργησης του μει­ωμένου ΦΠΑ, που οι ακτο­πλοϊκές συγκοινωνίες είναι σε άθλια κατάσταση, που οι εργαζόμενοι στη λεγόμενη βαριά βιομηχανία του τουρι­σμού αναγκάζονται να δου­λεύουν σε συνθήκες “γαλέ­ρας”, ο κ. Τσίπρας εξαγγέλ­λει εμβληματικά - για το κε­φάλαιο - έργα, όπως η ηλε­κτρική διασύνδεση και τα υ­δατοδρόμια», τονίζει το κόμ­μα του Περισσού. 
Παράλληλα, το ΚΚΕ στη­λίτευσε το έργο της ηλεκτρι­κής διασύνδεσης, τονίζοντας πως «πραγματικός στόχος της ηλεκτρικής διασύνδεσης είναι η αξιοποίηση των Κυ­κλάδων για μεγάλες εγκατα­στάσεις ΑΠΕ, που θα οδηγή­σει τελικά, όχι μόνο σε νέες αυξήσεις στην τιμή του ηλε­κτρικού ρεύματος, αλλά και σε προβλήματα στις τοπικές οικονομίες για όσα νησιά δεν είναι στη πρώτη γραμμή του Τουρισμού». 
Τέλος, αναφορικά με το Νεώριο το ΚΚΕ σημειώνει ό­τι ο κ. Τσίπρας παρέλειψε να πει ότι το άνοιγμα του θα γί­νει με πετσοκομμένα δικαι­ώματα και εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους να πα­ραιτηθούν από μέρος των δεδουλευμένων, που τους οφείλονται. 

«Παρέλειψε, επίσης, να πει ότι και οι εξελίξεις με το Νεώριο εντάσσονται στην προσπάθεια να μετατραπεί η Σύρος σε “κέντρο διερχο­μένων” αμερικανοΝΑΤΟϊκών και σε ορμητήριο των ιμπε­ριαλιστών, με όσους κινδύ­νους για το λαό αυτό συνε­πάγεται», καταλήγει η ανα­κοίνωση. 







Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγούν την Ελλάδα σε
τραγωδία 

Στη διαπραγμάτευση για το όνομα των Σκοπίων η κυβέρνη­ση ξεκίνησε στραβά παραχω­ρώντας τη λέξη «Μακεδονία», αναφέρει το κόμμα. «Να εγκα­ταλείψει το θέμα και να γίνουν ή εκλογές ή να σχηματιστεί μια μεγαλύτερη Κυβέρνηση που θα χειριστεί το θέμα από μηδε­νική βάση και με μεγαλύτερη σοβαρότητα» ζητά με ανακοί­νωσή της από την κυβέρνηση η Ένωση Κεντρώων αναφερό­μενη στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, υποστηρίζοντας ότι «έτσι όπως πάει ο κ. Τσίπρας ο­δηγεί την χώρα σε τραγωδία». Στην ανακοίνωση προσθέτει ότι «στη διαπραγμάτευση για το όνομα των Σκοπίων η Κυ­βέρνηση ξεκίνησε στραβά πα­ραχωρώντας τη λέξη «Μακεδο­νία», δηλώνοντας μάλιστα ότι παραχωρεί τον όρο «Μακεδονί­α» δημόσια και προκλητικά. Αυ­τό υπήρξε μοιραίο λάθος που σε συνδυασμό με τις θέσεις άλλων κομμάτων για σύνθετη ονομασία αν αφαιρεθεί ο αλυ­τρωτισμός, δημιουργεί κλίμα εθνικής ήττας». 





Ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος κάνει δηλώσεις μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 



 Νέο μήνυμα με αποδέκτη την Άγκυρα, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις Ερντογάν περί με­γάλης Τουρκίας, έστειλε ο Πάνος Καμμένος με­τά τη στρατιωτική παρέλαση, και παράλληλα ζή­τησε έμπρακτη στήριξη απ’ τους συμμάχους στο ζήτημα με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται υπό κράτηση στην Τουρκία απ’ τις αρχές του μήνα. «Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελ­ληνικό λαό ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση απέναντι στην Εθνική κυριαρχία και στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Είμαστε ένας λαός φιλειρηνικός. Κάνουμε τα πάντα για την Ειρήνη. Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την Εθνική κυριαρχία θα τον συντρίψουμε. Όπως συνέτριψαν το 1821 οι Έλληνες μαχητές μια πα­νίσχυρη οθωμανική αυτοκρατορία», τόνισε ο υ­πουργός Εθνικής Άμυνας αμέσως μετά την πα­ρέλαση στο Σύνταγμα και συνέχισε: «Όσοι σκέ­φτονται για μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορί­ες θα πρέπει να θυμούνται και το 1821, το πως μια ψυχή, ο ελληνικός λαός ενωμένος και δυνα­τός αντιμετώπισε την αυτοκρατορία και τη συ­νέτριψε». 
Αναφερόμενος εξάλλου στους ανθρώπους των ενόπλων δυνάμεων με αφορμή τη σημερι­νή επέτειο, αφού εξήρε την προσφορά τους, υ­πογράμμισε ότι: «Οι ένοπλες δυνάμεις όταν έ­χουν την αγάπη του Ελληνικού λαού είναι έτοι­μες να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε πρό­κληση». Τέλος, αναφορικά με την υπόθεση των δύο στρατιωτικών έστειλε μηνύματα τόσο προς Τουρκία όσο και προς τους εταίρους μας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. «Ζητώ τη στήριξη των φίλων και συμ­μάχων για την άμεση απελευθέρωση των δύο ελλήνων, αξιωματικού και υπαξιωματικού, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή έγκλειστοι σε φυλα­κές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, κα­τά παράβαση κάθε αρχής του διεθνούς δίκαιου, κάθε αρχής δημοκρατίας. Δεν φτάνουν απλώς οι δηλώσεις. Χρειάζονται πράξεις. Και τώρα θα μετρήσουμε τους φίλους και τους συμμάχους μας», υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος. «Θα επι­διώξουμε και θα επιτύχουμε την απελευθέρωσή τους. Και πρέπει να καταλάβει και η Τουρκία ότι μπορεί να στέλνουμε συνεχώς μηνύματα ειρή­νης και συμφιλίωσης, αλλά τέτοιου είδους συ­μπεριφορές την απομονώνουν και τη στέλνουν πίσω εκεί απ’ όπου ξεκίνησε, στα βάθη της Ανα­τολής», κατέληξε αναφέρει στη δήλωση του για την 25η Μαρτίου.





Θεοδωράκης:
Συνεννόηση, συμμαχίες και
αγώνες το μήνυμα του ‘21

«Συνεννόηση και όχι διχασμός. Συμμαχίες και όχι απομόνωση. Α­γώνας και όχι παραίτηση. Αυτό είναι το δίδαγμα του 1821», σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του σημειώνει επίσης. «Δυστυχώς το πάθος, μας οδηγεί να στρεφόμαστε, συχνά, ο ένας εναντίον του άλλου. Δεν λύνου­με προβλήματα αλλά φτιάχνουμε χα­ρακώματα. Έτσι βολοδέρνουμε 9 χρό­νια στην κρίση. Ενώ, με τόσες θυσίες, έ­πρεπε να είχαμε βγει στο ξέφωτο – ό­πως βγήκαν οι άλλες χώρες της Ευρώ­πης». Και καταλήγει προτείνοντας, «σχέ­διο, αποφασιστικότητα, τόλμη και ευθύνη. Αυτές τις λέξεις πρέπει να έχουμε συνεχώς στο μυαλό μας, για να ανταποκριθούμε στους αγώ­νες των παππούδων μας και τις ελπίδες των παιδιών μας». 



Δεν υπάρχουν σχόλια