Header Ads

Αθλητικό Περισκόπιο


Βασιλακόπουλος : Μένει μόνος του 

Ακόμα κι οι πιο πιστοί του συνεργάτες τον εγκαταλείπουν. «Χολωμένος» και ο ΚΕΔάρχης, Στέλιος Συμεωνίδης 
Πηγή: To10.gr Γιώργος Κογκαλίδης 
Ζούμε τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας κι αυτό δεν το βλέπει μόνο όποιος εθελοτυφλεί, ή έχει συμφέρον από το ση­μερινό στάτους κβο της ΕΟΚ. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι απομονωμένος με 2-3 συνεργάτες που έχουν ταυτίσει την ύ­παρξή τους με την προεδρία του, ενώ την ίδια στιγμή χάνει τον έναν μετά τον άλλο. Το γιατί είναι εύκολο να το αντιληφθεί κανείς. Εδώ και καιρό έπρεπε να είχε αποστρατευτεί, δεν το έ­κανε και πλέον είναι μέρος του προβλήματος κι όχι της λύσης. 
Ένας από τους ανθρώπους ο οποίος εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια στέκεται στο πλάι του, έχοντας στα χέρια του την ΚΕΔ/ΕΟΚ είναι ο Στέλιος Συμεωνίδης. Τον τελευταίο καιρό οι… εμφανίσεις του είναι σπάνιες, η συμμετοχή του στα δρώ­μενα μικρή σε σχέση με το παρελθόν. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι με το ένα πόδι στην έξοδο, άλλοι ότι έχει ήδη στείλει την παραίτησή του στον κ. Βασιλακόπουλο. 
Ο ίδιος γνωρίζει κι αυτός πρέπει να βγει και να το πει. Ε­μείς καταγράφουμε αυτό που βλέπουμε, ότι δεν έχει πια τό­σο ενεργό ρόλο. Κι αν όντως επιβεβαιωθούν τα περί παραίτη­σης (και μάλιστα γραπτής), θα είναι ο δεύτερος μετά τον Κώ­στα Μουζάκη που αποχωρεί οικειοθελώς από την Κεντρική Επι­τροπή Διαιτησίας. 
Είναι αυτονόητο πως όταν από μια επιτροπή αυτού του δι­αμετρήματος φεύγουν τα 2/5 κάτι δεν πάει καλά. Αν κρίνου­με από τις διαιτησίες που βλέπουμε, τις εντάσεις και τις φωνές των σωματείων (σε όλες τις βαθμίδες και τα πρωταθλήματα), το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η βασιλακοπουλική ΟΔΚΕ που ζητιανεύει και βάζει «χαράτσια» για να βγουν τα λειτουρ­γικά έξοδα, μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε πόσο δύσκο­λη είναι η καθημερινότητα για τους εναπομείναντες πιστούς του «σωλήνα». 
Ζητούμενο, πλέον, είναι πόσοι θα επιλέξουν να τον ακο­λουθήσουν σ’ έναν δρόμο που δεν έχει ούτε επιστροφή (στα μπασκετικά δρώμενα), ούτε… χαρές. Πλέον ζητούμενο είναι η επόμενη μέρα, η οποία δεν πρέπει να έχει αποκλεισμούς -σαν αυτούς που κατά κόρον έχει επιβάλλει η διοίκηση Βασιλακό­πουλου-, η οποία πρέπει να βλέπει τα σωματεία από ίση από­σταση, η οποία πρέπει να ξαναδώσει στην ΕΟΚ τη χαμένη της αίγλη. 
Πλέον το ποτάμι έχει πάρει τον δρόμο του και δεν γυρίζει πίσω. Η διακριτική (για την ώρα) αποχώρηση του Στέλιου Συμε­ωνίδη είναι ακόμα μια απόδειξη ότι οι μέρες και τα έργα αυτής της διοίκησης των υπερήλικων παραγόντων τελειώνουν. Κι εί­ναι αλήθεια πως -με εξαίρεση τους έχοντες οικονομικό συμφέ­ρον συνεργάτες- δεν θα λείψει από κανέναν μας. 

ΑΕΚ: Πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια μένει αήττητη από τους «αιώνιους» 

Είχε να το καταφέρει αυτό από τη σεζόν 2004-2005 
in.gr 2 Απριλίου 2018: Η ΑΕΚ έδωσε χθες κόντρα στον Παναθηναϊκό το τελευταίο της ντέρμπι για φέτος στο πρω­τάθλημα και νίκησε εύκολα με 3-0. Η Ένωση με αυτή της τη νίκη κατάφερε να μείνει αήττητη από τους δύο αιώνιους α­ντιπάλους, καθώς καμία εκ των δύο δεν κατόρθωσε να την κερδίσει στα τέσσερα φετινά ντέρμπι. Η Ένωση είχε να το καταφέρει αυτό από τη σεζόν 2004-2005, όταν και νίκησε ε­ντός έδρας 1-0 τους πράσινους και έφερε 3 ισοπαλίες στα υπόλοιπα ματς. Φέτος, η ΑΕΚ, όπως είπαμε προηγουμένως, νίκησε τον Παναθηναϊκό με 3-0, ενώ το ματς του πρώτου γύρου είχε έρθει ισόπαλο 1-1. Κόντρα στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ τη φετινή σεζόν είχε δύο νίκες, 3-2 στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ και 2-1 στο Καρα­ϊσκάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια