Header Ads

Ο Νότης Μαριάς καλεί την Ευρωβουλή να λάβει μέτρα προστασίας υπέρ των γυναικών στις εμπορικές Συμφωνίες της Ε.Ε

Την θέσπιση μέτρων για την προστασία των γυναικών στις εμπορικές Συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 12/3/2018.
Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, «οι διάφορες εμπορικές Συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οδηγούν στο άνοιγμα των αγορών και έχουμε δει ότι πρακτικά αυτό που κάνουν είναι να διαλύουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διότι οι χώρες με τις οποίες έχει συνάψει Συμφωνίες η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι χώρες που δεν τηρούν πρώτα απ’ όλα την εργατική νομοθεσία. Δεύτερον, έχουν μισθούς πείνας, δεν τηρούν τα περιβαλλοντικά standards και στην πράξη οδηγούν σε ένα αθέμιτο ανταγωνισμό. Και έτσι λοιπόν διαλύουν τις ευρωπαϊκές οικονομίες».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Πολύ δε περισσότερο αυτές που υφίστανται μεγαλύτερες συνέπειες είναι οι γυναίκες που είναι το πιο ευάλωτο τμήμα της οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δείτε επίσης τί συμβαίνει: Δεν τηρούν στις αναπτυσσόμενες χώρες την ίση αμοιβή για ίση εργασία με αποτέλεσμα να έχουν γυναίκες που κατεξοχήν δουλεύουν, που φυσικά δεν αμείβονται με ίσους όρους με τους άντρες και έτσι δημιουργείται επιπλέον αθέμιτος ανταγωνισμός».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Χρειάζονται μέτρα για να στηρίξουμε τις γυναίκες και στις εμπορικές Συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια