Header Ads

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για καταπολέμηση κυβερνοεγκλήματος ενόψει Ευρωεκλογών

Την αναγκαιότητα καταπολέμησης του κυβερνοεγκλήματος ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών του Μαΐου 2019 τόνισε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς, με παρέμβασή του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 14/3/2018.
Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, «η καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος αποτελεί άμεση αναγκαιότητα για την εμπέδωση της δημοκρατίας, της ελεύθερης κυκλοφορίας ιδεών, της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και του σεβασμού της προσωπικότητας. Ταυτόχρονα όμως η καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος πρέπει να σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών και τις προσωπικές τους ελευθερίες».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ιδιαίτερη μορφή κυβερνοεγκλήματος είναι η διαδικτυακή παρέμβαση στο πλαίσιο προεκλογικής περιόδου σε διάφορα κράτη μέλη. Έτσι πέραν των άλλων, δημιουργούνται ψευδή προφίλ, “fake profiles” στο facebook προκειμένου εν συνεχεία να διενεργούνται κυβερνοεπιθέσεις με καθαρά πολιτικούς σκοπούς και στόχους. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται συντονισμένες κυβερνοεπιθέσεις με στόχο την πολιτική και ηθική απαξίωση όλων όσων με την πολιτική τους δράση ενοχλούν το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Με τον τρόπο αυτόν, πέραν των ποινικών αδικημάτων που λαμβάνουν χώρα, γίνεται και καταπάτηση κάθε έννοιας ανοιχτής και δημοκρατικής κοινωνίας. Και όλα αυτά κύριε Πρόεδρε ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών».

Δεν υπάρχουν σχόλια