Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» /Φ.1807

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Οι εκμεταλλευτές Λαών Τούρκοι…

Όπως αναφέρεται στο Newsbomb Newsroom της 13ης 9.2022, οι διακινητές μεταφέρουν τους μετανάστες με φορτηγά, κοντά στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, τους κλέβουν και τους σπρώχνουν στο ποτάμι του Έβρου ή στα θαλάσσια σύνορα, δείχνοντάς τους τα μονοπάτια που θα τους περάσουν στην Ευρώπη. Αποκαλυπτικό βίντεο, ντοκουμέντο καταγράφει λεπτό προς λεπτό πώς μεταφέρονται από τους Τούρκους στα σύνορα και συνέχεια τους διώχνουν προς την Ελλάδα.

Οι άνδρες της τουρκικής στρατοφυλακής τους κατεβάζουν και τους περνούν από ενδελεχή έλεγχο παρακρατώντας κάθε τι πολύτιμο που κουβαλούν μαζί τους. Τουλάχιστον 50 είναι οι μετανάστες που στη συνέχεια απομακρύνονται από το σημείο και οδηγούνται προς τα σύνορα με τους Τούρκους να τους υποδεικνύουν το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσουν για να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Ένα βίντεο έρχεται να επιβεβαιώσει τις μαρτυρίες μεταναστών που έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα και υποστηρίζουν πως οι Τούρκοι είναι εκείνοι που τους έριξαν στο ποτάμι εξαναγκάζοντάς τους να περάσουν τον Έβρο.

Κάποιοι από τους 38 μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα στον Έβρο και εντοπίστηκαν λίγο αργότερα στην ελληνική πλευρά αποκάλυψαν την δράση των Τούρκων. Μεταξύ άλλων μίλησαν για τις πρακτικές, την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου, αλλά και τον θάνατο της 4χρονης όταν βρίσκονταν στη νησίδα. Η Αλαμπούντ Νάντα, η έγκυος γυναίκα που βρισκόταν ανάμεσά τους δήλωσε πως είναι καλά στην υγεία της τόσο η ίδια, όσο και το παιδί της. Μίλησαν για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση και περιέγραψαν στην κάμερα του ΑΝΤ1, πώς οι Τούρκοι τους μετέφεραν στις όχθες του Έβρου, τους έβαλαν σε βάρκες και τους έσπρωξαν προς τα ελληνικά σύνορα.

«Στην αρχή μας έφεραν οι Τούρκοι στην άκρη του ποταμού μας πέρασαν σε μία νησίδα και από την άλλη νησίδα μας πέρασαν μέσα στα ελληνικά εδάφη» αναφέρει μία μαρτυρία. Ακόμη ένας άνδρας, περιγράφει χαρακτηριστικά πως «μας έβαλαν στη άκρη στο ποτάμι και περιμέναμε εκεί το βράδυ για περίπου δύο ώρες χωρίς να ξέρουμε τι περιμένουμε και μετά μας έβαλαν στις βάρκες και άρχισαν να μας σπρώχνουνε». Ακόμη μία συγκλονιστική μαρτυρία περιέγραψε πως «έβαλαν τις οικογένειες και τους ηλικιωμένους σε φουσκωτές βάρκες και τους πήρανε και τους άνδρες και τους πέταξαν στο ποτάμι και μας είπαν κολυμπήστε προς την Ελλάδα».

Αυτοί είναι οι Τούρκοι… 

Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ »



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Η κατάχρηση της τηλοψίας αυξάνει τη μοναξιά

Πολλοί από εμάς συνηθίζουμε μετά από μία κουραστική μέρα να επιστρέφουμε σπίτι και να χαλαρώνουμε, χαζεύοντας στην τηλεόραση. Για τους επιστήμονες η συνήθεια αυτή δεν είναι αθώα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που νιώθουν μοναξιά ή υποφέρουν από κατάθλιψη είναι πιο επιρρεπείς στο να «κολλήσουν» μπροστά στην τηλεόραση, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγούν από τα αρνητικά τους συναισθήματα.

Μοιραία δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, που όχι μόνο δεν οδηγεί πουθενά, αλλά κάνει χειρότερη την κατάσταση. Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άνθρωποι αυτοί χάνουν τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ξεκολλήσουν από το «χαζοκούτι» και τις περισσότερες φορές να παραμελούν τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους. Για τους ειδικούς τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν κάτι πιο ουσιαστικό: ότι οι ψυχολογικοί παράγοντες, όπως η μοναξιά, η κατάθλιψη και η έλλειψη αυτοσυγκράτησης, οδηγούν σε εθιστικές συμπεριφορές.

«Όταν οι ώρες μπροστά στην τηλεόραση είναι ανεξέλεγκτες, οι άνθρωποι παραμελούν τα καθήκοντά τους, αλλά και τις σχέσεις τους, την κοινωνικότητα. Ακόμη και όταν γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να το κάνουν, δυσκολεύονται να αντισταθούν στη συνήθεια αυτή», δήλωσε η Yoon Hi Sung, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες παρατήρησαν τη συμπεριφορά και τις συνήθειες 316 ανθρώπων, ηλικίας 18-29 ετών. Ουσιαστικά κατέγραψαν και μελέτησαν πόσο τακτικά παρακολουθούσαν τηλεόραση και πόσο συχνά ένιωθαν μοναξιά, κατάθλιψη και έλλειψη αυτοελέγχου.

Αυτή την κακιά συνήθεια δεν πρέπει να πάτε μακριά να την βρείτε. Κοιτάξτε στον περίγυρο της οικογένειάς σας ή ρίξτε μία ματιά στον δρόμο. Δεν θα εκπλαγείτε καν, γιατί σας έχει γίνει συνήθεια να βλέπετε ανθρώπους ακόμη και όπου λάχει να ασχολούνται με την τηλετύφλωση, όπως λέγεται το κινητό και τα παρεμφερή με τις οθόνες που χωρίς πρόσκληση τις ανοίγουν τα ανυποψίαστα θύματα.

Δεν απέχει της πραγματικότητας ότι η συνήθεια υπεραπασχόλησης με την τηλεόραση και τα άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δημιουργούν την αίσθηση επιθετικότητας των χρηστών, όταν πάει κάποιος να τους υπενθυμίσει ότι η πολύ χρήση κάνει προσθετικό κακό στον άνθρωπο. Τα νέα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο 65ο Ετήσιο Συνέδριο του Διεθνούς Συνδέσμου Επικοινωνίας στο Πουέρτο Ρίκο, το 2017...

«O ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Ο πόλεμος στη Συρία συνεχίζεται…

Αυτές τις ημέρες πολύ κοντά μας, στην απέναντι της Κύπρου Συρία, συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και πολύ υποκρισία από μέρους των ισχυρών της Γης, ο πολυετής πόλεμος, που έχουν κηρύξει οι δολοφόνοι των Λαών. Οι σκηνές που περιγράφονται από τα ελεύθερα ακόμη διεθνή ΜΜΕ, θυμίζουν τους πολέμους των Ελλήνων κατά “Εχθρών και Αδελφών”, προκειμένου να εμπεδωθεί η Ελευθερία. Ασύλληπτες σκηνές ηρωισμού και θηριωδίας εκτυλίσσονται στους κατεχόμενους και εναπομείναντες θύλακες περιοχών και πόλεων που έχουν καταντήσει φαντάσματα του περιβάλλοντος από τις μάχες και την αγριότητα των βομβαρδισμών. Από κοντά και οι αιματηρές Επιχειρήσεις Εθνοκάθαρσης που ενεργεί ο Ερντογάν με τις Δυνάμεις Στρατού – Στρατοχωροφυλακής και Αεροπορίας της Τουρκίας όπου Κούρδοι και Κούρδισες υπερασπίζονται με λιανοτούφεκα τις πόλεις και τα χωριά τους απέναντι στα στίφη των Ισλαμιστών, εκτός από την τουρκική Πολεμική αεροπορία και Στρατό και μισθοφόρων, που δρουν με ανοιχτή τουρκική στήριξη και κατεύθυνση.

Πριν από μερικές ημέρες, χερσαίες δυνάμεις του ISIS έκαναν Επιχείρηση στα βόρεια σύνορα Συρίας και Ιράκ όπου βρίσκεται κουρδικός Λαός. Και η Δύση, ποιά Δύση;

Παρακολουθεί την αιματοχυσία και το μαρτύριο ενός Λαού με απάθεια μπροστά στα γεωπολιτικά σχέδια για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Δύση και ΟΗΕ με ακόλουθα τα «Συστημικά» ΜΜΕ δεν αναφέρονται καν στη σύγχρονη γενοκτονία που ενεργεί η Τουρκία του Ερντογάν. Η Νατοϊκή Τουρκία, που υποτίθεται ακολουθεί τις διακηρυγμένες προθέσεις του ΝΑΤΟ, “περί αντίδρασης στα σχέδια της ISIS, φυγαδεύει τους Ισλαμιστές στο έδαφός της, όταν κινδυνεύουν από τον Εθνικό Στρατό, ενώ παράλληλα την ίδια στιγμή, Κούρδοι άμαχοι που επιχειρούν να διαφύγουν εντός Τουρκίας, αναχαιτίζονται από τις δυνάμεις του τουρκικού καθεστώτος και αφήνονται έρμαια στα χέρια των μισθοφόρων και φανατικών δολοφόνων.

Η Ελλάδα βεβαίως παρακολουθεί αμέτοχη, λησμονώντας την ιστορία της, που είναι γεμάτη από Συριακούς αγώνες όπως της “Κομπάνι”, χωρίς ούτε μία διαμαρτυρία για την καταστροφή Χριστιανικών Ναών και δολοφονίες Ιερέων. Όσο για τη διεφθαρμένη Δύση, που παριστάνει τον «Σωτήρα», θεωρεί την Τουρκία «εταίρο». Ντροπή και αίσχος στην πλευρά που ανήκουμε, στη Δύση, που μας έφερε κι εμάς στην κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια… Η Σωτηρία της Συρίας έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού και τον ηρωικό αγώνα των πατριωτών της. Η Ρωσία παράλληλα παίζει σε βάρος της χώρας παιχνίδι συμφωνιών με την Τουρκία, ενώ έχει δύο βάσεις στο Συριακό έδαφος… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Τα πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο

Τα γεγονότα τα οποία διαδραματίζονται και αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο αρχίζουν να δείχνουν σοβαρές εξελίξεις με τον κακό γείτονα την Τουρκία.

Χωρίς πρόσχημα και παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την κατάληψη της Βορείας Κύπρου, οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα για την ανάγκη ανακήρυξης δύο ξεχωριστών κρατών.

Παράλληλα προετοιμάζονται ενέργειες για συναυλίες στην «περίκλειστη, υποτίθεται, από τον ΟΗΕ Αμμόχωστο. Είναι φανερή η προσπάθεια του νεοοθωμανισμού να μη θέλει να λάβει υπόψη του τα ψηφίσματα του ανύπαρκτου και χωρίς δύναμη ΟΗΕ «περί απομάκρυνσης των στρατευμάτων κατοχής.» Αφού η Κυπριακή κυβέρνηση, πριν από μερικά χρόνια δια του αρμόδιου ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη, πάγωσε τις συνομιλίες για την επανένωση της διαιρεμένης νήσου, σε απάντηση των σχεδίων της Τουρκίας για αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ύδατα όπου η κυπριακή κυβέρνηση έχει, ήδη, παράσχει άδειες σε εταιρείες για γεώτρηση, έβαλε σε συμφωνία με τους Εταίρους μπροστά τις γεωτρήσεις. Η απόφαση αυτή, ήταν το αποτέλεσμα αυτού που χαρακτήρισε, ως «προκλητικές» και «επιθετικές» ενέργειες της Τουρκίας, η οποία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και το Διεθνές Δίκαιο. Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, έλαβε την απόφαση, μετά από διαβούλευση με τους αρχηγούς των κομμάτων. Αυτό επιβάλλει η Δημοκρατία και όχι το ξεπούλημα της Μακεδονίας ερήμην των υπολοίπων κομμάτων. Βοούσε η προδοσία!...

Η Τουρκία έχει δηλώσει ότι θα ερευνήσει για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα ανοικτά της νότιας ακτής της Κύπρου, όπου κατά καιρούς καταπλέουν πλωτά γεωτρύπανα Αμερικανικών και αργότερα Γαλλικών συμφερόντων συνοδεία Πολεμικών σκαφών για την προστασία των εργασιών. Διενεργείται προεργασία για υποθαλάσσιες γεωτρήσεις από την κοινοπραξία, για λογαριασμό της κυπριακής κυβέρνησης και η Τουρκία, παρά τα παχιά λόγια και τις απειλές τα μάζεψε και έφυγε από την περιοχή. Οι Ελληνοκύπριοι τόλμησαν και θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα, όπως θα δούμε εντός των προσεχών ημερών πού το πάει ο Ερντογάν με την Αμμόχωστο. Μήπως ήλθε η σειρά της Ελληνικής Κυβέρνησης να ακολουθήσει πιο δυναμικά τον δρόμο της Μεγαλονήσου ή θα πούμε πάλι, αν χρειαστεί ότι «Η Κύπρος είναι μακράν;» 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Δεν υπάρχουν σχόλια