Header Ads

Παράδοση τροχήλατου αμαξιδίου στο Κέντρο Υγείας Νεμέας από την Οικογ. Π. Μητράκου /Φ.1803

  

Την 1-8-2022, παραδόθηκε στο Κέντρο Υγείας Νεμέας ως χορηγία της κας Θάλειας Π.Μητράκου στη μνήμη των γονιών της ένα τροχήλατο αμαξίδιο για τις ανάγκες των ασθενών του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

Το αμαξίδιο παρέδωσαν στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Νεμέας κ. Στάθη Σκληρό, μετά από συνεννόηση μαζί του, ο αδερφός αυτής Βασίλης Μητράκος και ο εξάδελφός της, Α.Γ Καλλής (επ. Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας). Άριστο ήταν το κλίμα υποδοχής τόσο από τον Διευθυντή, όσο και από το προσωπικό του Νοσοκομείου που δίνει τη δική του μάχη παρά τις μεγάλες ελλείψεις.

Η Οικογ. Μητράκου εδώ και χρόνια στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τις Δημόσιες Υπηρεσίες του Δήμου Νεμέας.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Μητράκος κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας (Γ.Δ/ντής Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος), στήριξε με χορηγίες τη σχολική κοινότητα, το Κέντρο Υγείας, το Α.Τ. Νεμέας, τον Εμπορικό Σύλλογο Νεμέας κ.α. με εξοπλισμό που αφορούσε κομπιούτερ, έπιπλα, κλιματιστικά, βιβλία από τις εκδόσεις της Εθνικής κ.λ.π.. Επίσης διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία του και δύο σημαντικές ημερίδες ιατρικού περιεχομένου σχετικά με τον καρκίνο του μαστού και τη στοματική υγιεινή με εισηγητές καταξιωμένους και επώνυμους επιστήμονες.

Η Θάλεια Μητράκου, συνταξιούχος καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας, ακολούθησε επίσης τον ίδιο δρόμο με διακριτικότητα και μεθοδικότητα.

Και τα δύο αδέρφια με καταγωγή από το Λεόντιο Νεμέας, όπως και οι σεβαστοί γονείς αυτών, Πέτρος και Κατίνα Μητράκου (ιδιοκτήτες του ιστορικού ξενοδοχείου «Άστρα»), υλοποιούν εδώ και χρόνια την υπόσχεση που έδωσαν κάποτε στους γονείς τους, πως θα βοηθούν τον τόπο τους από όποια θέση κι αν βρίσκονταν στο μέλλον.

Για την ιστορία: Το ιστορικό ξενοδοχείο «Άστρα» βρισκόταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια, έναντι του σταθμού Λαρίσης. Στις δόξες του ήταν σημείο συνάντησης πολιτικών, διανοουμένων, ηθοποιών, ζωγράφων κ.α. σπουδαίων της Αθηναϊκής κοινωνίας… Ο μεγάλος ζωγράφος μας, Αλέκος Φασιανός, που μεγάλωσε στην περιοχή, το αποτύπωσε με τα δικά του χαρακτηριστικά χρώματα και την προσωπική του τεχνοτροπία στη στάση του Μετρό στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Θα ήθελα να τονίσω πως η παρούσα αναφορά και έρευνα είναι πρωτοβουλία καθαρά του γράφοντος, γιατί θα πρέπει επιτέλους οι συντοπίτες μας να γνωρίσουν όλους εκείνους τους Νεμεάτες, που ζουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον τόπο μας.

Και είναι πραγματικά πολλοί!

Θα πρέπει, λοιπόν, στο μέλλον ο Δήμος, αφού τους καταγράψει να τους τιμήσει και να τους γνωρίσει στο Νεμεάτικο κοινό.

Επιπλέον όλοι αυτοί οι δικοί μας άνθρωποι είναι έτοιμοι να στηρίξουν τον πολιτισμό και την ανάπτυξη αυτού του τόπου. Συμβαίνει να το γνωρίζω από συζητήσεις που έχω κάνει με πολλούς εξ αυτών. Το σχέδιο και το όραμα της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής ζητούν. Τα άλλα, όπως πολλές φορές έχουν τονίσει, θα είναι δική τους υπόθεση...

Ιδού λοιπόν πεδίο λαμπρό για την εκάστοτε Δημοτική Αρχή!

Αριστοτέλης Γ. Καλλής 
Επ. Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας 
Πτ.Πολιτ. Τμ. Νομικής ΕΚΠΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια