Header Ads

Η δίωξη του εγκλήματος /Φ.1802

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην Κορινθία
  

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 37χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ναρκωτικά Κατασχέθηκαν -235- δενδρύλλια κάνναβης Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε ορεινή δασώδη περιοχή του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου , φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, εντοπίσθηκε, σε ορεινή δασώδη περιοχή του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας και σε ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, φυτεία κάνναβης, στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά -235- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους έως -1,70- μέτρων, περίπου.

Κατόπιν τούτου, χθες (23.7.2022) το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας , όπου κατελήφθη 37χρονος αλλοδαπός να προβαίνει σε καλλιεργητικές εργασίες εντός του χώρου της φυτείας και συνελήφθη.

Σε βάρος του 37χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, κατασχέθηκε αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, καθώς και κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του καλλιεργητή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.



Εξιχνιάστηκαν έντεκα περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Κορινθία 
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τέσσερα άτομα
  


Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ αυτή περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο Από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -27.000- ευρώ Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, επτά (7) περιπτώσεις κλοπών και τέσσερις (4) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής , στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (20.7.2022) το μεσημέρι, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας από 18 έως 33 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 23χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, την 19.7.2022 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, οι ανωτέρω εισήλθαν σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν τραπεζικές κάρτες και χρυσαφικά.

Μετά από άμεση κινητοποίηση, οι ανωτέρω αστυνομικοί τους εντόπισαν, στο Κιάτο Κορινθίας, όπου και τους συνέλαβαν. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα τους, βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν, ενώ κατασχέθηκαν επιπλέον διαρρηκτικά εργαλεία, -2- κινητά και το όχημα τους, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επίσης, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες, μαζί με τον 23χρονο ημεδαπό, κατά το μήνα Ιούλιο του έτους 2022, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, είχαν διαπράξει συνολικά έξι (6) κλοπές σε οικίες, όπου αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά έγγραφα, καθώς και τέσσερις (4) απόπειρες κλοπών σε οικίες.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -27.220- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου , ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.


Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν εκατό έξι (106) άτομα, προσήχθησαν διακόσια δεκαέξι (216) και έ γινε έλεγχος σε εννιακόσια εξήντα δύο (962) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια ογδόντα (680) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες σαράντα πέντε (245) παραβάσεις Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροποσότητες κάνναβης και προϊόντα παραεμπορίου Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (21.7.2022), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια εξήντα δύο (962) άτομα, εκ των οποίων τα εξακόσια εξήντα πέντε (665) ήταν ημεδαποί και διακόσια ενενήντα επτά (297) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια ογδόντα (680) οχήματα . Επιπλέον, προσήχθησαν διακόσια δεκαέξι (216) άτομα, από τα οποία εκατόν τριάντα ένα (131) ήταν ημεδαποί και ογδόντα πέντε (85) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εκατόν έξι (106) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν στην Κορινθία:

Δύο (2) ημεδαποί, για ανυποταξία στο εσωτερικό.

Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση Υγειονομικού Κανονισμού Δύο (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Έξι (6) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες σαράντα πέντε (245) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.




Δεν υπάρχουν σχόλια