Header Ads

«Μια γιορτή στον Αλωνάρη» /Φ.1800

  

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου εόρτασε το Αγγελόκαστρο Κορινθίας τον «Αλωνάρη» ή τον Αλωνιστή, τον Αηλιά, τον Γυάλινο και Γυαλιστή, τον Γιούλη, τον Ιούλιο, στην Πλατεία του χωριού!

Εδώ και χρόνια ο Σύλλογος Αγγελοκαστριτών Κορινθίας «Άγιος Παντελεήμων» με τη δραστήρια Πρόεδρό του, Γωγώ Στελέτου και τα δυναμικά του μέλη, διοργανώνει το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός, τη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, όπου ξεφαντώνουν όλοι, μικροί και μεγάλοι υπό τα ακούσματα της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής χορεύοντας έως πρωίας.

Φέτος το χωριό εόρτασε με την συμμετοχή της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, της Κορινθιακής Εστίας Ιστορικών και Λαογραφικών Ερευνών, του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Κορινθίας «Άγιος Δονάτος» και της χορευτικής ομάδας του χωριού στις 10 Ιουλίου 2022, αντί της προγραμματισμένης ημερομηνίας (19/7) λόγω κακοκαιρίας.

Κι όπως είπε η Πρόεδρος «η γιορτή στον Αλωνάρη, είναι γιορτή-τιμή στην παράδοση, τιμή προς το μικρό χωριό μας που παλεύει να κρατηθεί ζωντανό».

Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλα τα μέλη του Συλλόγου να ευοδωθούν οι στόχοι και οι αγώνες τους με τη συνδρομή όλων των φίλων Συλλόγων του Αγγελοκάστρου, του Δήμου και της Π.Ε..

Ραντεβού του χρόνου στις 15 Ιουλίου 2023 να συνεορτάσουμε τον Αλωνάρη με το ίδιο πάθος και κέφι!


Δεν υπάρχουν σχόλια