Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων /Φ.1798

  

Κικίλιας: «Αυξημένη κατά 3,2% η τουριστική κίνηση σε σχέση με τον Μάιο του 2019»
  


Το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Ηράκλειο είναι γεμάτα. Θα περιοδεύσω την επόμενη εβδομάδα στην Κρήτη», σημείωσε ο κ. Κικίλιας για την μέχρι τώρα τουριστική κίνηση. Για τις πρώτες ενδείξεις από την τουριστική κίνηση φέτος, αλλά και το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

«Το 2019 ήταν μια χρονιά ανέφελη και μια χρονιά που πήγε πολύ καλά ο ελληνικός τουρισμός. Μέχρι στιγμής, για το 2022 τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για το Μάιο του 2022 δείχνει κίνηση επιβατών από το εξωτερικό 3,2 % παραπάνω από το 2019. Το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Ηράκλειο είναι γεμάτα.

Θα περιοδεύσω την επόμενη εβδομάδα στην Κρήτη», σημείωσε ο κ. Κικίλιας για την μέχρι τώρα τουριστική κίνηση.

«Το 2019 οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Πάτμο ήταν 157 – Το 2022 είναι 285» «Έχει γίνει πολλή δουλειά από όλους τους ανθρώπους του ελληνικού τουρισμού το χειμώνα. Στο τέλος του 2022 θα δούμε αν θα πάμε καλύτερα από το 2019. Αλλά η χρονιά είναι πολύ δυνατή. Είμαι στην Πάτμο γιατί ζητούν καινούργιο λιμάνι για την κρουαζιέρα στο νησί. Το 2019 οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Πάτμο ήταν 157. Το 2022 είναι 285. Νομίζω ότι θα βρεθεί η λύση για μια χρηματοδότηση ώστε να μπορέσουμε να έχουμε λιμάνι που υποδέχεται κρουαζιέρα στην Πάτμο», συνέχισε ο υπουργός Τουρισμού.

«Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους θα ανοίξουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου» Μιλώντας για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «Στο σύνολό της η κυβέρνηση θα δώσει φέτος 70 εκατ. ευρώ για τα προγράμματα τουρισμού. 30 εκατ. θα έρθουν για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους. Θα φτάσουν τις 300.000 οι δικαιούχοι. Είναι ένα πρόγραμμα ενός ψηφιακού free pass 150 ευρώ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις αρχές Ιουλίου του 2022 μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για καταλύματα αυτό το ποσό όποτε θελήσουν σε αυτό το διάστημα».

«Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου θα ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα. Οι διαδικασίες είναι αυτόματες και μη γραφειοκρατικές. Και για τους ωφελούμενους και για τους επαγγελματίες.

Το ποσό μπορούν να το ξοδέψουν οι δικαιούχοι και για την ακτοπλοΐα, και για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, στη Βόρεια Εύβοια το πάσο είναι 150 ευρώ και στη Σάμο 300 ευρώ, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ό,τι υπηρεσίες τουριστικές επιθυμούν οι δικαιούχοι», πρόσθεσε.




Γιατί η δεύτερη φορά Αριστερά δεν θα έχει και μεγάλη σχέση με την πρώτη
  


Σε περίπτωση επικράτησης ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, η πλειονότητα των μελών του υπουργικού συμβουλίου δεν θα απαρτίζεται από σημερινούς τομεάρχες του κόμματος ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME 

Πολλές αναμένεται να είναι οι εκπλήξεις που επιφυλάσσει ο Αλέξης Τσίπρας τόσο για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίτου ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία όσο, όμως, και της κυβέρνησης της οποίας θα ηγείται ο ίδιος. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί η... δεύτερη φορά Αριστερά να είναι εντελώς διαφορετική από την πρώτη και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η αυτοκριτική- πρώτη φορά σε τόσο έντονο βαθμό- για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης τη χρονική περίοδο 2015- 2019, την οποία έκανε μέσω της συνέντευξής του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει λάβει πολύ σοβαρά υπόψη τις συμβουλές που δέχεται να αποστασιοποιηθεί από την πρώτη φορά Αριστερά, αφού είναι ακριβώς η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται πως αποτρέπει πολλούς δυσαρεστημένους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη -ιδίως προερχόμενους από το μεσαίο χώρο- να ψηφίσουν ή να ξαναψηφίσουν τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας αναζητά πολλά φρέσκα πρόσωπα, με προτίμηση στους νέους και στις γυναίκες, αλλά και στα μέλη του συμβουλευτικού think tank που έχει συγκροτήσει εδώ και κάποιους μήνες.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση επικράτησης ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές η πλειονότητα των μελών του υπουργικού συμβουλίου δεν θα απαρτίζεται από σημερινούς τομεάρχες του κόμματος. Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, σε αυτό πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή του πρώην υπουργού Άμυνας, Βαγγέλη Αποστολάκη. Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου τρίβουν τα χέρια τους για την υποτίμηση των εκλογών της απλής αναλογικής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στην ουσία τις έχει προσδώσει χαρακτηριστικά ευρωεκλογών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ και για το ενδεχόμενο τιμωρητικής τους ψήφου. Γιάννης Συμεωνίδης CNN Greece, 27 Ιουνίου 2022




Απουσιάζουν οι κυρώσεις στην Τουρκία από τα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής κατευνασμού του Ερντογάν
  

Κριτική στα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την Τουρκία ασκεί το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επισημαίνοντας ότι απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε κυρώσεις και ουσιαστικά μέτρα αποτροπής της τουρκικής προκλητικότητας. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αφήνει εκ νέου αιχμές για πολιτική κατευνασμού του Ερντογάν και επικρίνει την κυβέρνηση πως αρκείται στο να πανηγυρίζει για αυτονόητες διατυπώσεις. «Παρά τις συνεχείς απειλές και προκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων, από τα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία, απουσιάζει για μία ακόμα φορά η οποιαδήποτε αναφορά σε κυρώσεις.

»Ενώ εκφράζεται η «ανησυχία» των ηγετών, δεν περιλαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα αλληλεγγύης και αποτροπής, όπως είναι το εμπάργκο όπλων, το οποίο έχει ψηφιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2020 με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη. »Αντιθέτως, η Σύνοδος αφού επαναλαμβάνει τις παροτρύνσεις για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας των Κρατών Μελών, υπενθυμίζει τη Δήλωση της 25ης Μαρτίου 2021, όπου εξειδικευόταν η στρατηγική της «Θετικής Ατζέντας» στις Ευρωτουρκικές σχέσεις.

»Η κυβέρνηση αντί να πανηγυρίζει για τη συμπερίληψη στα Συμπεράσματα των αυτονόητων διατυπώσεων, θα πρέπει να εργαστεί ώστε να καταστεί σαφές στους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι η αυταρχική και αναθεωρητική πολιτική του Προέδρου Ερντογάν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον κατευνασμό αλλά με ουσιαστικά μέτρα αποτροπής».




Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΥΜΜΑΧΩΝ, ΕΤΑΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΝΔ
    


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 Η δήλωση Τσαβούσογλου πως «Η Τουρκία δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στα σύνορά της», συνιστά προαναγγελία εισβολής, που μάλιστα έρχεται αμέσως μετά την «ικανοποίηση» της ΝΔ για τις ευρωπαϊκές «παραινέσεις» στους Τούρκους να σεβαστούν τα σύνορα της Ελλάδας.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η κατευναστική πολιτική της κυβέρνησης είναι ολέθρια για την εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας. Η συνεχής επίκληση του «διεθνούς δικαίου» από την Ν.Δ. δεν μπορεί να υποσκελίζει την έννοια του εθνικού συμφέροντος.

Άλλωστε, εάν η Ν.Δ. ενδιαφερόταν πραγματικά για το διεθνές δίκαιο, θα επέβαλε την εφαρμογή του «Χάρτη της Σεβίλλης» και θα προχωρούσε στην άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο.Πάντως ο Τούρκος ΥΠΕΞ, έχει δίκιο όταν λέει ότι τα σημερινά σύνορα «δεν αρμόζουν στην Τουρκία». Τα πραγματικά τους σύνορα είναι στα βάθη της στέπας, στα οποία σύντομα θα βρεθούν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ





Το ΚΚΕ θα συμμετέχει με αντιπροσωπεία του στις διαδηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης
  


Ζήτημα ζωής ή θανάτου για τους λαούς χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την εναντίωση στο ΝΑΤΟ και τις αποφάσεις της επικείμενης Συνόδου Κορυφής και μάλιστα όπως κάνει γνωστό το ΚΚΕ θα συμμετέχει με αντιπροσωπεία του στις διαδηλώσεις που θα γίνουν στην Μαδρίτη τις ημέρες της Συνόδου στις 29-30 Ιουνίου.

Προωθείται η παραπέρα περικύκλωση της Ρωσίας Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «πρωτοστατεί» στην υλοποίηση των επικίνδυνων σχεδιασμών του ΝΑΤΟ ενώ επικρίνει για τη στάση τους τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τη στήριξή τους στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με τη Σουηδία και τη Φινλανδία. «Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, στις 2930 Ιουνίου, θα αποτελέσει «αιχμή του δόρατος» για την περαιτέρω κλιμάκωση της ΝΑΤΟικής επιθετικότητας εναντίον των λαών, αλλά και για την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που αυτή την περίοδο εκδηλώνονται με τη σφοδρή πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία.

»Με τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ επιδιώκεται η ισχυροποίηση της επιθετικής «Στρατηγικής Αντίληψης του ΝΑΤΟ», με κύρια σημεία:

»Την ενίσχυση και μονιμοποίηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή του πολέμου, στην Ανατολική Ευρώπη.

»Την επέκταση της δράσης της ΝΑΤΟικής συμμαχίας -αυτοτελώς ή και με συνεργαζόμενα κράτη- σε όλη την υδρόγειο, όπως στον Ινδοειρηνικό που εξελίσσεται σε «θερμή» περιοχή με ξεχωριστή θέση στον ανταγωνισμό ΗΠΑ – Κίνας.

»Την προώθηση της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, με την ένταξη σε πρώτη φάση της Σουηδίας και της Φινλανδίας και με στόχο την παραπέρα περικύκλωση της Ρωσίας.

»Τον εκσυγχρονισμό του συμβατικού, αλλά και πυρηνικού οπλοστασίου, με νέα εξοπλιστικά προγράμματα – μαμούθ, που θα κληθούν να πληρώσουν οι λαοί.




Βαρουφάκης: Μετεκλογικά δεν μπορούν να γίνουν κυβερνητικές συνεργασίες, μόνο αλισβερίσι
  


Εμάς αυτό το αλισβερίσι δεν μας ενδιαφέρει» τονίζει ο Γ. Βαρουφάκης Η συζήτηση για κυβερνητικές συνεργασίες δεν μπορεί να γίνει μετεκλογικά, αλλά πριν από τις εκλογές διαμηνύει ο Γιάνης Βαρουφάκης τονίζοντας μετεκλογικά μόνο αλισβερίσι μπορεί να γίνει.

Οποιαδήποτε συμφωνία για κυβερνητική συνεργασία πρέπει να γίνει προεκλογικά Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νεολόγος» Πάτρας, οποιαδήποτε συνεργασία προϋποθέτει συμφωνία, που για να προκύψει πρέπει να προηγηθεί συζήτηση, η οποία «δεν μπορεί να γίνει μετεκλογικά, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών και υπό πίεση χρόνου. Μετεκλογικά το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι «αλισβερίσι» για τον σχηματισμό κυβέρνησης».

Προσθέτει μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης ότι «εμάς αυτό το αλισβερίσι δεν μας ενδιαφέρει, καθώς δεν μπήκαμε στην πολιτική για τα αξιώματα, αλλά για τους ανθρώπους» και συμπληρώνει ότι το κόμμα του έχει καταθέσει στον δημόσιο διάλογο 7+1 τομές, στη βάση των οποίων καλεί τις υπόλοιπες δυνάμεις να τοποθετηθούν, και «με δεδομένο ότι κανένας σχηματισμός δεν έχει τοποθετηθεί επί αυτού του ελάχιστου προγράμματος συμπεραίνουμε ότι δεν υπάρχει σχηματισμός που να θέλει να δεσμευτεί για τα παραπάνω».


Δεν υπάρχουν σχόλια