Header Ads

Περιφερειακά νέα /Φ.1798

Ο σχεδιασμός για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου κατά τη συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδη
     

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε στην Αθήνα, στις 4 το απόγευμα σήμερα, με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Στη συνάντηση, ο περιφερειάρχης έθεσε, μεταξύ άλλων, ζητήματα σχετικά με την ανάγκη αναβάθμισης του οδικού δικτύου σε δασικές περιοχές, όπως επίσης και την δυνατότητα συνδρομής προς την Περιφέρεια όσον αφορά σε εξοπλισμό για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον Π. Νίκα ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός στο πλαίσιο της φετινής αντιπυρικής περιόδου, στο πλαίσιο του οποίου -όσον αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- υπάρχει ήδη μία ομάδα δασοπυροσβεστών στην Τρίπολη, ενώ για το χρονικό διάστημα από 15 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου θα εγκατασταθούν στη Μεγαλόπολη, εναλλασσόμενες διαδοχικά ανά 15 ημέρες, ομάδες (70 έως 80 ατόμων) Γερμανών, Φινλανδών και Νορβηγών δασοκομάντος, με πρώτη την ομάδα από τη Γερμανία. Το κόστος για το μέτρο αυτό καλύπτεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Εξ άλλου, στο ίδιο πλαίσιο, κατά την διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, θα σταθμεύουν μόνιμα στο αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ, στην Καλαμάτα, 5 εναέρια μέσα -ένα ελικόπτερο βαρέος τύπου Ericsson, δύο αεροσκάφη PZL και δύο ελικοφόρα αμφίβια αεροσκάφη Air Tractor- τα οποία θα καλύπτουν Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία. Η Αργολίδα και η Κορινθία, όπως εξήγησε ο υπουργός, θα καλύπτονται από τα εναέρια μέσα της Αττικής. Τέλος, υπάρχει σχεδιασμός για τη μεταφορά των δασοκομάντος με ελικόπτερο που θα μετακινείται από την Πάτρα.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας έθεσε εκ νέου στον υπουργό Χρ. Στυλιανίδη το αίτημα δημιουργίας ΕΜΑΚ στην Τρίπολη και επανέλαβε την πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συνδράμει οικονομικά στον εξοπλισμό της.

ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΉ 

Στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησής του με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο περιφερειάρχης του παρέδωσε την μελέτη “Υδροκλιματικά, βιοκλιματικά και γεωλογικά χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου” του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας (ΚΕΦΑΚ) της Ακαδημίας Αθηνών -υπό τον καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό- η οποία εξετάζει την κλιματική προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στην οποία αναλύονται και συγκρίνονται τα υδροκλιματικά, βιοκλιματικά και γεωλογικά χαρακτηριστικά της σε έναν χρονικό ορίζοντα που επεκτείνεται από το παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον.

Η μελέτη εκπονήθηκε από το ΚΕΦΑΚ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Ευρωπαϊκή Ενωση στο πλαίσιο της Πράξης “Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Επιπλέον, ο Π. Νίκας ενημέρωσε τον υπουργό και για την έκδοση από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενημερωτικού φυλλαδίου στο οποίο καταγράφονται οι δυνατότητες, οι υποδομές, τα υλικά και τα μέσα Πολιτικής Προστασίας που διαθέτει ανά Περιφερειακή Ενότητα, ενώ καταγράφονται και οι εθελοντικές ομάδες της κάθε Π.Ε.

Το εν λόγω φυλλάδιο -το οποίο επίσης επέδωσε ο περιφερειάρχης στον υπουργό- αποτελεί έναν χρήσιμο οδηγό και άμεσα θα αποσταλεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς υπουργεία και αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς.

Ο υπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από την οργάνωση και την μεθοδικότητα της Περιφέρειας στα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και της κλιματικής κρίσης, ζήτησε δε να σταλούν επιπλέον αντίτυπα της μελέτης του ΚΕΦΑΚ και της Περιφέρειας.

ΜΕ Θ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ 

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, αρμόδιο για θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής.

Με το κυβερνητικό στέλεχος, ο περιφερειάρχης συζήτησε θέματα που αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο αποτελεί επίσης αρμοδιότητα του υπουργού.




Παρέμβαση του περιφερειάρχη Π. Νίκα σε ψηφιακή συνάντηση για τουριστικό “άνοιγμα” της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κύπρο
  

“Ο Μοριάς ξανασυστήνεται στην Κυπριακή Αγορά” ήταν το αντικείμενο της 6ης Ψηφιακής Τουριστικής Συνάντησης Ελλάδας – Κύπρου, την οποία διοργάνωσε την Τετάρτη 22 Ιουνίου, το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Κύπρου, με αντικείμενο την τουριστική προβολή της Πελοποννήσου στη μεγαλόνησο.

“Η Πελοπόννησος είναι η περιοχή της Ελλάδας που έχει ίσως τα περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά με την Κύπρο, οι δεσμοί που υπάρχουν είναι ακατάλυτοι” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην παρέμβασή του κατά την εν λόγω συνάντηση -την οποία συντόνισε ο Πέτρος Σαγάνας, προϊστάμενος Γραφείου ΕΟΤ Κύπρου και στην οποία μετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κώστας Μαρινάκος και η Μαίρυλιν Κωνσταντίνου διευθύντρια πωλήσεων της αεροπορικής εταιρείας TUS Air.

Ο περιφερειάρχης, συνεχίζοντας, ζήτησε να ενισχυθούν περαιτέρω οι δεσμοί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Κύπρου, με γέφυρα σύνδεσης το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Οπως παρατήρησε, “εκατοντάδες παιδιά από την Πελοπόννησο σπουδάζουν στα ΑΕΙ της Κύπρου, ενώ εκατοντάδες Πελοποννήσιοι έπεσαν υπερασπίζοντας τη μεγαλόνησο το 1974 κατά την τουρκική εισβολή”. Και συνέχισε:

“Τα παραπάνω αποτελούν δύο -από τους πολλούς- παράγοντες, ευκαιρία αλλά και προϋπόθεση, για να αναπτυχθούν οι επαφές μεταξύ των δύο περιοχών”.

Οπως είπε ο Π. Νίκας, γίνεται σχεδιασμός πολιτιστικών εκδηλώσεων, ήδη από φέτος, που θα αφορούν στην Πελοπόννησο και στην Κύπροπολιτιστικών, εξελίσσεται δε προγραμματισμός για ανάπτυξη δράσεων όπως ο θρησκευτικό τουρισμός και η γευσιγνωσία, ενώ για τον επόμενο χρόνο εξετάζεται η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην διεθνή τουριστική έκθεση της Λευκωσίας.




Προγραμματική σύμβαση για το περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης (info kiosk) στον Ισθμό
  


Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και “Μοριάς” Α.Ε. ΑΟΤΑ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου.

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η οργάνωση και λειτουργία περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης (info kiosk) στον εν λόγω δήμο, στην περιοχή του Ισθμού ειδικότερα.

Μέσω της εν λόγω προγραμματικής, η Περιφέρεια αναλαμβάνει το σύνολο σχεδόν της δαπάνης λειτουργίας του εν λόγω περιπτέρου.

Επισημαίνεται ότι ανάλογα Γραφεία Πληροφόρησης ήδη λειτουργούν -ή πρόκειται άμεσα να λειτουργήσουν- στο Ναύπλιο, στη Σπάρτη, στον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας και στο Λεωνίδιο.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι πέραν της πληροφόρησης προς τους επισκέπτες -για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και για το σύνολο της χώρας μας, γενικότερα- τα εν λόγω Γραφεία αναλαμβάνουν να καταγράφουν προβλήματα, παράπονα, παρατηρήσεις και επισημάνσεις, τα οποία προωθούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες προς επεξεργασία και εξεύρεση λύσεων.




Εξελίσσεται με καλούς ρυθμούς το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
  


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ολοκληρωμένο σχέδιο καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, από νωρίς φέτος την άνοιξη, πραγματοποιούνται κατάλληλες δράσεις καταπολέμησης και ελέγχου κουνουπιών, στο φυσικό – αγροτικό, περιαστικό και αστικό σύστημα στο σύνολο των πέντε Ενοτήτων και των δήμων της Περιφέρειας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών, δημιουργία Δομής Ελέγχου και Ανάπτυξη Μηχανισμού Επιτήρησης και Επαγρύπνησης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» για το έτος 2022.

Οι στόχοι αφορούν στον περιορισμό της όχλησης των πολιτών από τα κουνούπια και τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου και η ελονοσία.

Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος πραγματοποιούνται συμπληρωματικές, στοχευμένες δράσεις σε κτηνοτροφικές μονάδες (εντός του χώρου τους), όπου απαιτείται, λαμβανομένων υπ’ όψιν αφ’ ενός της εκτίμησης των εντομολογικών και επιδημιολογικών δεδομένων και αφ’ ετέρου της αξιολόγησης της επικινδυνότητας των κτηνοτροφικών μονάδων (με χαρακτηρισμό των βιοτόπων που τις περιβάλλουν).

Επικουρικά, ελέγχονται και άλλα έντομα διαβιβαστές (σκνίπες, ψύλλοι κλπ), που αναπτύσσονται στις κτηνοτροφικές μονάδες υπεύθυνα για την μετάδοση άλλων συναφών νοσημάτων (όπως καταρροϊκός πυρετός, κ.α.), για την προστασία των κτηνοτροφικών μονάδων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πάντα σε συνάφεια με το πρόγραμμα και των στοχευμένων προς τούτο ενεργειών, υπό τις οδηγίες του φορέα υλοποίησης Αναπτυξιακή Μεσσηνίας ΑΕ ΑΟΤΑ και την εποπτεία της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, “με δεδομένες τις συνεχείς μεταβολές των επιδημιολογικών, εντομολογικών, κλιματολογικών, περιβαλλοντικών, κοινωνικών και όποιων άλλων δεδομένων αφορούν στην υλοποίηση των έργων, αλλά και την ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, τα έργα θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από ευελιξία, δυνατότητα να προσαρμόζονται και να ανταποκρίνονται σε έκτακτες ανάγκες. Σε κάθε περίπτωση, κύριος στόχος είναι η ορθή και αδιάλειπτη εφαρμογή του ολοκληρωμένου προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των υπηρεσιών της.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και συνεχίζει υπεύθυνα και εντατικά το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης των νοσημάτων που μεταδίδονται με διαβιβαστές, με προτεραιότητα τη διασφάλιση και την προστασία της δημόσιας υγείας” καταλήγει η ανακοίνωση.




Έχει εκκινήσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρων δια βίου μάθησης
  


Εχει εκκινήσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρων δια βίου μάθησης στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, όπως γνωστοποιεί η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η εν λόγω διεύθυνση με σχετικό έγγραφό της προς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα έχει δώσει ήδη κατευθυντήριες οδηγίες για τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία διαδικασίες έκδοσης ΚΥΑ που θα ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις σχετικής αδειοδότησης, καθώς και για την προετοιμασία πλήρους φακέλους πιστοποίησης κτηριολογικών προϋποθέσεων από τον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού).




Η ταχύτερη ολοκλήρωση των έργων εξετάστηκε σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα
  


Η ταχύτερη ολοκλήρωση των έργων που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε πρόκειται να δημοπρατηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα αποτέλεσε το αντικείμενο υπηρεσιακής σύσκεψης που έγινε σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.Κατά την σύσκεψη αντηλλάγησαν απόψεις και έγινε αναφορά -μεταξύ άλλων- στη δυνατότητα ενός μπόνους 5% προς τους εργολήπτες για την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων.




Αυτοψία από την αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αθηνά Κόρκα στο αρδευτικό έργο του Βέλου
  


Αυτοψία στο προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ αρδευτικό έργο που αφορά σε εκσυγχρονισμό και βελτιώσεις των υφιστάμενων υποδομών στην περιοχή του Βέλου διενήργησε σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, συνοδευόμενη από τους επιβλέποντες μηχανικούς της Π.Ε. Κ. Δημόπουλο και Χ. Μπακόλα, καθώς και τον ανάδοχο του εν λόγω έργου.

Οπως ενημερώθηκε η αντιπεριφερειάρχης, μετά τη υπογραφή της σχετικής σύμβασης, το συγκεκριμένο έργο -που αρδεύει περίπου 5.000 στρέμματα με 8 χιλιόμετρα κλειστό αγωγό με σημεία υδροληψίας και ηλεκτρονικής παροχής- εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς. Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου, προβλέπεται η αντικατάσταση των υφιστάμενων τσιμεντένιων και χωμάτινων αυλακιών, με στόχο την εξοικονόμηση νερού.

“Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και εμείς ως συνεργάτες του αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα του θέματος της άρδευσης και προσπαθούμε, μέσα από τις αρμοδιότητες του σχεδιασμού, του προγραμματισμού και του συντονισμού, να εφαρμόζονται και να υλοποιούνται οι τοπικές πολιτικές για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών της Π.Ε. Κορινθίας” σημείωσε, σε δηλώσεις της, η αντιπεριφερειάρχης Αθ. Κόρκα.




Την συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ επισήμανε η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας
    


“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεργάζεται με την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου και μέσα από τη συνεργασία αυτή επιδιώκεται η ικανοποίηση αιτημάτων φορέων και οργανώσεων ατόμων με αναπηρία, ώστε να παρέχονται ίσες ευκαιρίες προς την ευρύτερη κοινωνία της Περιφέρειας”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, στον χαιρετισμό της κατά την εκδήλωση -προχθές Τετάρτη 22 Ιουνίου- για την παρουσίαση του βιβλίου “Το Καβουράκι”, την οποία διοργάνωσε το Σωματείο Γονέων Παιδιών με Αυτισμό και Asperger Κορινθίας “Φάσμα”.




Το έθιμο του Κλήδονα, Παύλεια 2022 και Σικυώνια 2022
  


Η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα παρευρέθη σε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων.


Την Παρασκευή 24 Ιουνίου η αναβίωση του Κλήδονα στο Ξυλόκαστρο. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε διοργανώθηκε από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Funville και την χορωδία «Μελωδική Πολυφωνία» και ήταν μια μουσικοθεατρική παράσταση με εθιμικά στοιχεία και ήχους από Σμυρνέϊκα τραγούδια.

Την ίδια ημέρα, στη Ρίζα στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρίζας.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παύλεια 2022» παρακολούθησε το 1ο Παραδοσιακό Αντάμωμα Κορίνθου με θέμα «Χίλια μύρια κύματα μακριά από το Αϊβαλί». Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Χορευτικός Σύλλογος Αλμυρής «Φίλοι της Παράδοσης» καθώς και χορευτές από όλη την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου παρευρέθη στην έναρξη των φετινών εκδηλώσεων «Σικυώνια 2022» στο Κιάτο. Οι φετινές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.




Ο Αντιπεριφεριάρχης Αναστάσιος Γκιολής Είναι πανταχού παρών στα κοινά του τόπου:
  


Και την τρέχουσα εβδομάδα ο Αντιπεριφερειάρχης και πρώην Νομάρχης Αναστάσιος Γκιολής, παρά τον φόρτο εργασίας του, ως γιατρός, βρήκε το χρόνο να παραστεί σε εκδηλώσεις πολιτιστικού και άλλου περιεχομένου στο Νομό μας:Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ παρέστη:

Στην 7η Νεμεάδα, που μας κληροδότησε ο αείμνηστος Μίλερ:

Παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της 7ης σύγχρονη Νεμεάδα στα βήματα του μεγάλου φιλέλληνα Στέφανου Μίλλερ, αφιερωμένη.στη μνήμη του.

Συγχαρητήρια πολλά στους μικρούς και μεγάλους αφανείς εθελοντές, που έλαβαν μέρος στα καθιερωμένα αθλήματα της Αρχαίας Ελάδας. Η Ελλάδα έδωσε το Φώς των Ολυμπιακών αγώνων και και το πνεύμα της εκεχειρίας, την παύση των πολεμικών συγκρούσεων κατά τη διάρκειά τους, την Δημοκρατία σε όλο τον κόσμο και μέρα με την μέρα ψηλώνει στον παγκόσμιο χάρτη. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα γιατί ενέκρινε πρότασή μου, ως Νομάρχη για χρηματοδότηση έργων ανάπλασης της πρόσβασης,του Αρχαιολογικού χώρου Αρχαίας Νεμέας. Συγχαρητήρια επίσης στην οργανωτική επιτροπή και το Δ.Σ. του φορέα μηδέ του Δήμου εξαιρουμένου.

Στα έργα ανάπλασης στον Ισθμό Κορίνθου:

Στο ιστολόγιό μου έδωσα την καλημέρα μου από τη Διώρυγα της Κορίνθου,την πύλη του Μοριά μας.Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης πέριξ της Διώρυγας καθώς σύντομα θα τοποθετηθεί και η προτομή του Μεγάλου Έλληνα Πρωθυπουργού Χ.Τρικούπη. Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΩΡΙΣΘΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ...επίκαιρα πάντα τα λόγια του! Επίσης έχει ολοκληρωθεί και η μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες Π.Ε.Κορινθίας για ανάπλαση από την Ποσειδωνία έως τη μεγάλη γέφυρα του Ισθμού. Τα έργα έχουν μήκος 3χλμ στην πλευρά της Πελοποννήσου και το επόμενο διάστημα θα πάει προς χρηματοδότηση.

Κοντά στη Μουσικοχορευτική παράσταση Συλλόγου Αλμυρής: Παρευρέθηκα στο 1ο Κορινθιακό Αντάμωμα Κορίνθου από τον Χορευτικό Σύλλογο Αλμυρής Κορινθίας.Ως Περιφερειακή Αρχή είμαστε δίπλα σας και έμπρακτα, αφού από 2ετίας στην πρώτη συνάντηση μας είδα την αγάπη και το πάθος σας οργανωτές Παναγιώτα Μικρού, Αγγελική Λατσινού. Ενθυμούμαι είχα δώσει προ διετίας μίαν υπόσχεση στο Δ.Σ. του Χορευτικού Συλλόγου Αλμυρής, για το πάθος, την υπερηφάνεια και την αγάπη των μελών του στην παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά μας. Η δέσμευσή μου ήταν να ενταχθεί ο Σύλλογος στους Μητροποιτικούς εορτασμούς των Παυλείων 2022. Και η πρότασή μου βρήκε ανταπόκριση από τον σεβ. Μητροπολίτη μας κ.κ. Διονύσιο, που είναι πάντα κοντά στο Ποίμνιό του.

Τι θυμήθηκα σε επίσκεψή μου στο Νοσοκομείο Κορίνθου: Ως γιατρός, που είμαι αρμόδιος ως Αντιπεριφερείρχης, της Κοινωνικής Πρόνοιας, δεν ξεχνώ τα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα. Σας στέλνω την Καλημέρα μου από τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Κορίνθου και τους εκλεκτούς συναδέλφους μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ανιδιοτελή προσφορά σας....μαζί συνεχίζουμε δυνατά Καρδιολόγος Μαρία Προδρομίτη, Γενική Ιατρός Πόπη Κλιματσάκη, Χρήστο Μίνο, Αναστασία Αργ .

Να θυμηθούμε την συνεχή βοήθεια όλο αυτό το διάστημα προς το Νοσοκομείο και συναδέλφους μου με πράξεις όπως προμήθεια με φορητό ακτινολογικό, γάντια, στολές, ιατρικές μπλούζες,test rapid όποτε υπήρξε ανάγκη. Είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για ιατρικό τεχνολογικό εξοπλισμό όπως υπέρηχους καρδιολογικούς 3D,εξοπλισμό χειρουργείου, νεφρολογικο, ουρολογικό και οφθαμλμολογικο εξοπλισμό κ.α προϋπολογισμού 900.000€ Αλλά και στην Οικονομική Επιτροπή την 24/6/22 εγκρίθηκε σύναψη Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Γ.Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ και Περιφέρεια Πελοποννήσου για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Γ.Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ προϋπ 4.437.744 €. ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον κ Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020 Έργα που θα αλλάξουν προς το καλύτερο το Νοσοκομείο μας και κατάλληλα εργαλεία μηχανήματα στους συναδέλφους για καλύτερη διάγνωση, περίθαλψη και θεραπεία των συμπολιτών μας 

Συγχαρητήρια στο Σωματείο Λόγου και Τέχνης»ΑΛΚΥ0ΝΙΔΕΣ»: Συγχαρητήρια πολλά στην Πρόεδρο του Συλλόγου Λόγου και Τέχνης ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ, κα Όλγα Κονομοδη - Θωμά και το Δ.Σ., καθώς φυσικά και στους Κορίνθιους καλλιτέχνες για τα μοναδικά δημιουργήματα τους στην Έκθεση Αγιογραφίας, που παρουσίασαν στο Κορινθιακό κοινό. Που έκαναν πολύ καλή εντύπωση:

Το Σωματείο Λόγου και Τέχνης έχει δημιουργήσει διαχρονικά από την ίδρυσή του τη δική του Ιστορία στα πολιτιστικά και όχι μόνο πράγματα του τόπου μας








Δεν υπάρχουν σχόλια