Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» /Φ.1796

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Τούρκοι τουρίστες στα νησιά μας;

Δείτε αυτή τη στιγμή την πραγματικότητα, που επικρατεί στην απέναντι Τουρκία. Οι γεωπολιτικές συνθήκες, η κοινωνική και πολιτική κατάσταση, όπως και η οικονομική, καταδεικνύουν ξεκάθαρα ότι η Τουρκία δεν είναι στα καλύτερά της. Είναι φανερό ότι τώρα δεν πρόκειται να τηρήσει μορατόριουμ, δεν πρόκειται να έχουμε αυτή την ησυχία που θέλουμε και επιθυμούμε. Όλα τα σοβαρά διεθνή Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας αναφέρονται σε «Θερμό επεισόδιο» στα Ελληνοτουρκικά, που θα μηχανευτεί και θα ενορχηστρώσει ο επί ξύλου κρεμάμενος Πρόεδρος Ερντογάν.

Το μόνο εμπόδιο που τον συγκρατεί είναι το περιβόητο άρθρο του Νατοϊκού Καταστατικού, που προβλέπει ότι, αν μία σύμμαχος χώρα επιτεθεί εναντίον μίας άλλης Συμμάχου, τότε όλες οι άλλες χώρες υποχρεούνται να πάρουν θέση υπέρ της αμυνόμενης ακόμη και δια των όπλων. Όπως έχετε διαπιστώσει η πολεμική ρητορική του Ερντογάν, που επιδιώκει να εξωτερικεύσει τα προβλήματά του δείχνοντας έναν εχθρό, την Ελλάδα εν προκειμένω, έχει ξεπεράσει τα όρια του εφικτού. Τελευταία δε, προσπαθεί να πείσει τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ πως έχει δίκαιο σε βάρος της Εθνικής Κυριαρχίας μας.

Η στάση της Τουρκίας, κατά τη γνώμη μας, θα εξαρτηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα από το κατά πόσον η Τουρκία θα κινηθεί προς τη Συρία πράγμα που προσκρούει στα συμφέροντα της άτυπης φίλης Ρωσίας. Εάν κινηθεί προς τη Συρία είναι δύσκολο να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ένα πολεμικό μέτωπο εναντίον και της Ελλάδας, δεδομένου ότι αντιμετωπίζει προβλήματα και στο εσωτερικό τη χώρας, κυρίως με τους Κούρδους, που ζητούν τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους 20 εκατομμυρίων ομοεθνών.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα σε θέση ισχύος στα εξοπλιστικά. Απαιτείται όμως επαγρύπνηση σε όλα τα μέτωπα. Διάβασα προχθές ένα δελτίο τύπου του Υπουργείου Τουρισμού, που έδινε μήνυμα αισιοδοξίας για τη φετινή κίνηση και κατέληγε σχεδόν διθυραμβικά ότι το κύμα τουριστών από την Τουρκία στα νησιά του Αιγαίου κάνει θραύση… Ο Υπουργός Β. Κικίλιας είναι βέβαιος ότι πολλοί από αυτούς που μας έρχονται δεν είναι στρατεύσιμοι πράκτορες ως προπομπός για τη δημιουργία 5ης φάλαγγας με σκοπό σαμποτάζ, κατάδειξη στόχων, αποδιοργάνωση νησιών σε περίπτωση Εγχειρήματος;

Ας έχουμε κι εκεί την προσοχή μας… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια