Header Ads

«Με το Εθνικό Σχέδιο 2030 χαράζουμε τον δρόμο για την επόμενη ημέρα» φ.1786

  

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022 
Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, παρουσίασε τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022, συνοπτικό απολογισμό της πορείας του ελληνικού τουρισμού το 2021 και των προσδοκιών και προκλήσεων του κλάδου για το 2022, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής ενημέρωσης.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ επικεντρώθηκε σε μια σειρά από θέματα αιχμής για τον Τουριστικό τομέα, μεταξύ αυτών τα μέτρα κατά της ακρίβειας, τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, και την ανάγκη προσέλκυσης ποιοτικού και ποσοτικά επαρκούς ανθρώπινου δυναμικού στον τουρισμό.

Ειδική μνεία έγινε στη συνεισφορά του ελληνικού τουρισμού στο ΑΕΠ, μέσω της δημιουργίας περισσότερων από 50.000 θέσεων εργασίας εντός του 2022, και της ενίσχυσης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, «ο τουρισμός είναι καταλύτης για τη μείωση της ανεργίας στη χώρα».

Ο κ. Ρέτσος αναφέρθηκε εκτενώς στο Ουκρανικό, τόσο ως προς τις μείζονες ανθρωπιστικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η εισβολή, αλλά και ως τις επιπτώσεις στη τουριστική ζήτηση, τα λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων και το ενεργειακό κόστος και σχολίασε ότι «ο ελληνικός τουρισμός, έχει γνώση, ωριμότητα και ψυχραιμία να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο και αυτή τη μεγάλη κρίση που προέκυψε».

Τονίζοντας την ανάγκη ύπαρξης και υλοποίησης μακρόπνοου στρατηγικού σχεδιασμού για τον ελληνικό τουριστικό τομέα, με έμφαση στις συνέργειες και τη συνεργασία με τις Περιφέρειες, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ ανήγγειλε την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου 2030 για τον Τουρισμό, στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum VIII, το Σάββατο, 9 Απριλίου 2022, δηλώνοντας ότι «Το Εθνικό Σχέδιο 2030 μας ανοίγει τον δρόμο για την επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Ρέτσος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο ελληνικός τουρισμός προσαρμόζεται στα δεδομένα, έχει αντοχές, αντιδρά άμεσα και στο τέλος βγαίνει νικητής».

Την συζήτηση με τους δημοσιογράφους συντόνισε η κα. Μαρία Γάτσου, Γενική Διευθύντρια ΣΕΤΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια