Header Ads

Δημοτικά νέα

Φ.1789

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Υπερ-αιωνόβια ελιά μεταφυτεύθηκε στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου
  

Την καινοτόμο περιβαλλοντική δράση της «ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.» που έχει ως σκοπό τη διάσωση των ελαιόδεντρων που βρίσκονται εντός των απαλλοτριούμενων εκτάσεων, που απαιτούνται για την κατασκευή των νέων σιδηροδρομικών έργων, δράση που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από εταιρεία του Δημοσίου, παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Κορινθίων. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα διάσωσης των ελαιόδεντρων που προέρχονται κυρίως από περιοχές όμορες με το Δήμο Κορινθίων θεωρήθηκε επιβεβλημένη και προς τούτο κατατέθηκε σχετικό αίτημα στην ΕΡΓΟΣΕ.

Στις 15/4/22 παρελήφθη υπεραιωνόβια ελιά, η ηλικία της ορίζεται στα 500 έτη, και μεταφυτεύθηκε παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, την Μ.Πέμπτη στον χώρο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου, σημείο πλέον κατάλληλου για ένα τέτοιο μνημείο φύσης και βεβαίως πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Με την πράξη αυτή θεωρούμε ότι βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος εξάροντας την πρωτοβουλία του Προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστου Βίνη και την χρηματοδοτική στήριξη του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου Ευστάθιου Σταθόπουλου και σημειώνοντας πως πρόθεση του δήμου είναι να επανέλθει και με νέες δράσεις στο μέλλον αποδεικνύοντας με πράξεις την περιβαλλοντική του συνείδηση και ευαισθησία εισακούοντας παράλληλα τα θετικά σχόλια των δημοτών για την πρώτη αυτή ενέργεια. «Το συγκεκριμένο ελαιόδεντρο θα το αναδείξουμε ως μνημείο της φύσης προβάλλοντας το έργο σας και ελπίζοντας ότι το παράδειγμά σας θα το ακολουθήσουν και άλλες υπηρεσίες που εκτελούν δημόσια έργα στη χώρα μας» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Στην διαδικασία μεταφύτευσης έδωσαν το παρόν και οι Αντιδήμαρχοι, Περιβάλλοντος ,Ποιότητας Ζωής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Βαγγέλης Παπαιωάννου και Καθαριότητας Δημήτρης Μπίτζιος.

Η ελιά τυγχάνει της φροντίδας και επιμέλειας των γεωπόνων του τμήματος Περιβάλλοντος του δήμου Κορινθίων απαιτεί όμως και την προστασία όλων των δημοτών ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το ταξίδι της στο χρόνο.






ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΣΕ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΜΕΓΕΘΗ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
  


Στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Αρχή ζήτησε την έγκριση του απολογισμού των δαπανών τουριστικής και επικοινωνιακής πολιτικής έτους 2021 καθώς και τον προϋπολογισμό έτους 2022.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι μέσα σε δύο χρόνια οι δαπάνες εκτοξεύτηκαν σε τριπλάσια μεγέθη. Το 2020 εγκρίθηκαν 74.000€ (και δαπανήθηκαν 31.656€), το 2021 εγκρίθηκαν 156.800€ (και δαπανήθηκαν 122.698€), ενώ το 2022 ανήλθαν στο υπέρογκο ποσόν των 203.589 €.

Καταψηφίσαμε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής και τονίσαμε:

Διαπιστώνουμε ασύστολη δαπάνη. Το ότι ο Δήμος έχει αδικαιολόγητα υπερεπαρκές ταμειακό απόθεμα δεν σημαίνει ότι πρέπει να το σπαταλάμε σε επικοινωνιακά θέματα αμφιβόλου ποιότητας.

Δεν υπάρχει στρατηγική στον τουρισμό.

Δαπανήθηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για εκτύπωση φυλλαδίων το 2021 τα οποία παραμένουν στοιβαγμένα στο δημαρχείο.

Πέραν τούτου διαπιστώνουμε ότι στην ίδια απόφαση της Επιτροπής 1/2022 φέρεται παρών και καταψηφίζει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Μάριος Ασημακόπουλος και η ίδια απόφαση επανεκδίδεται και ο κ. Ασημακόπουλος φέρεται απών και φυσικά η απόφαση είναι ομόφωνη. Τι είναι αυτά; Απαγορεύεται η μειοψηφία;

Αντιπαρερχόμαστε βέβαια το γεγονός ότι σημαντικό μέρος των κονδυλίων αυτών προβολής προφανώς θα χρησιμοποιηθούν για την προεκλογική καμπάνια στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 26/04/2022





ΡΑΒΕ ΞΗΛΩΝΕ ΣΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
  


Χωρίς στόχους και ενιαία στρατηγική η πολιτική της Δημοτικής Αρχής.

Στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για άλλη μία φορά ασχοληθήκαμε με την τροποποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος.

► Η δεκαεννέα (19) σελίδων εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για πλήθος κονδυλίων καταδεικνύει την προχειρότητα με την οποία ασκεί τη διοίκηση του Δήμου.

Εμείς ως παράταξη καταψηφίσαμε τους κωδικούς που προτάθηκαν από το Δήμαρχο για μειώσεις ή καταργήσεις έργων που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα. Ενδεικτικά:

1. Αναπλάσεις Αρχαίας Κορίνθου από 200.000€ μείωση σε 100.000€ 
2. Αναπλάσεις Κ.Χ. Σολυγείας κατάργηση του κονδυλίου των 100.000€ 
3. Αναπλάσεις πεζοδρομίων Τενέας από 300.000€ μείωση σε 100.000€ 
4. Σύνταξη πράξης εφαρμογής Κεραμιδάκι-Αγιαννιώτικα κατάργηση του κονδυλίου των 100.000€ 
5. Σύνταξη μελέτης εφαρμογής αξιοποίησης ΞΕΝΙΑ Αρχαίας Κορίνθου κατάργηση του κονδυλίου των 100.000€ 
6. Σύνταξη μελέτης αποκατάστασης δημοτικών κτιρίων κατάργηση του κονδυλίου των 50.000 € 

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 28/04/2022




 




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Ιερά Πανήγυρη Αγίου Αθανασίου Πισίων
  

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου γιορτάζει η Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στα Πίσια 
Την Κυριακή 1η Μαΐου, παραμονή της εορτής, θα πραγματοποιηθεί λιτανεία της ιεράς εικόνας του Αγίου Αθανασίου, από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας | ώρα 7.00μ.μ.

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου, ημέρα της εορτής, θα τελεστεί όρθρος αναστάσιμη Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας | ώρα 7.30π.μ.



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Ολοκληρώνεται το έργο προστασίας διάβρωσης στην παραλία Ξυλόκαστρου Κορινθίας
  


Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο προστασίας της παραλίας από την θαλάσσια διάβρωση στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, το οποίο επισκέφτηκε η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα...

Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε, ότι άμεσα, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και θα αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε στον παραλιακό δρόμο.

Το έργο λαμβάνει χώρα μπροστά απ’ το Τουριστικό Περίπτερο του Ξυλόκαστρου.

By Αλέξανδρος Κανδρής




Από τον Απόλλωνα στον Διόνυσο Από το πνεύμα στο σώμα, από τον αθλητικό αγώνα στον αγώνα λόγου
  

Tην Κυριακή 1η Μαίου, στις 17.30 στο θέατρο « Άγγελος Σικελιανός» , o Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, σε συνεργασία με τον Δρ. Στελιος Πελασγός , το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ Γαλλίας (τμήμα φυσικής αγωγής) και το Μεσογειακό Κέντρο Προφορικής Λογοτεχνίας (C.M.L.O.) Γαλλίας, πραγματοποιεί Βιωματικό σεμινάριο λόγου με τίτλο:» Σώμα και πνεύμα στον μύθο και το παραμύθι « Διάρκεια: 2 -3 ώρες, κόστος συμμετοχής 10 ευρώ.

Κοινό: ενήλικες Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει παράσταση αφήγησης « Για ένα κλωνάρι ελίας» Διάρκεια: 70 λεπτά Κοινό: μεγάλοι και μικροί 

Διδάσκουν:

Δρ. Robin Recours (καθηγητής ανθρωπολογίας των σπόρ Πανεπιστημίου Μονπελιέ, αφηγητής) 
Δρ. Στέλιος Πελασγός (αφηγητής, παιδαγωγός, συγγραφέας, καλλιτεχνικός διευθυντής διεθνών φεστιβάλ προφορικής λογοτεχνίας) 
Καμέλ Γκενούν (αφηγητής, εκπαιδευτής αφηγητών, καλλιτεχνικός διευθυντής διεθνών φεστιβάλ προφορικής λογοτεχνίας) 
Ροζάνα 

Περισσότερα:

Μια ομάδα φοιτητών/τριών και μαθητευόμενων αφηγητών θα περιηγηθούν για ένα δεκαήμερο τους τόπους των πανελληνίων αγώνων της αρχαίας Ελλάδας, τα στάδια, τα θέατρα και τους ναούς ακούγοντας ξανά τους μύθους και τις αληθινές ιστορίες που ένωσαν το πνεύμα με το σώμα, την τέχνη με την άθληση.

Στην διάρκεια των επισκέψεων τους στην Κόρινθο, την Νεμέα, την Σπάρτη, την Ολυμπία και την Αθήνα θα γίνονται εργαστήρια και παραστάσεις αφήγησης μύθων όπου οι Γάλλοι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν μαζί με κατοίκους των περιοχών που θα τους φιλοξενήσουν και ενδιαφέρονται για την χρήση του ζωντανού αφηγηματικού λόγου στην εκπαίδευση και την τέχνη. Η περιοδεύουσα ομάδα θα αφηγηθεί επίσης σε σχολεία και δημόσιους χώρους ενώ θα φιλοξενηθεί από ερασιτέχνες αφηγητές της Πελοποννήσου.

Για τους Γάλλους συμμετέχοντες είναι μια ευκαιρία να κάνουν ένα πολιτιστικό προσκύνημα στους τόπους για τους οποίους μαθαίνουν στην διάρκεια των σπουδών τους και να συνδέσουν τις ιδέες της Aρχαίας Ελλάδας με την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα Οι τέσσερις οργανωτές καλλιτέχνες και ερευνητές θα δώσουν μια παράσταση αφήγησης στα ελληνικά και γαλλικά και ένα αντίστοιχο βιωματικό σεμινάριο αναζητώντας την ένωση πνευματικής και σωματικής καλλιέργειας που είχε πραγματοποιήσει η ένωση του απολλώνιου με το διονυσιακό πνεύμα στην αρχαία Ελλάδα, ένωση που ακόμα ενεργή στα νεοελληνικά παραμύθια και την ελληνική λαϊκή τέχνη.





ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ:

«…ΟΣΜΗ ΣΑΠΙΟΥ…». - ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΡΕΤΕΣ – Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
  


Ενημέρωση από τον Σπύρο Καραβά, αρχηγό της παράταξης Ορίζοντες Δημιουργίας: «Σε συνέχεια της απευθείας ανάθεσης των 200.000€ στην οικονομική επιτροπή που δόθηκε με ΕΚΠΤΩΣΗ 2%(!!!) μετά από προσφορές(!!!), την οποία μόνο εμείς ως συνδυασμός καταψηφίσαμε για αυτήν ακριβώς την εξωφρενικά χαμηλή έκπτωση, αναδύεται πλέον μια οσμή σάπιου στην ανάθεση έργων και μελετών…», «Η παρουσίαση του νέου site του δήμου χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, χωρίς στοιχεία διαφάνειας και κόστους».

Στιγμιαίες δυσπιστίες ή προφανής ανάγκη περαιτέρω έρευνας;

Αν η κοινωνία έχει επιλέξει να λειτουργεί ως κομπάρσος σε ένα αυτοδιοικητικό θέατρο, δικαιολογείται κάθε ραθυμία και να επαφίεται στην επίσημη γραφειοκρατική αλήθεια ή την στέρηση ενημέρωσης της «κρυφής αλήθειας». Και τα πράγματα μένουν εδώ. Σε αντίθεση, βέβαια με έναν πολίτη που, και μόνο με την αμυδρή υποψία τέτοιων παραπάνω συμβάντων, θέτει ερωτήματα που (αναπάντητα συνήθως) προέρχονται από την διάσταση αλήθειας και της εξουσίας.

Στον Δήμο μεγάλα έργα έγιναν από το κράτος και ο Δήμος παρατηρητής. Στον Σύθα ένα έργο γίνεται και δεν καταδέχθηκαν να ενημερώσουν για την σκοπιμότητα και τις επιπτώσεις του. Ο Ξυλοκαστρίτης – Ευρωστίνιος πληρώνει συμβούλους του Δημάρχου και δεν γνωρίζει ποιοι είναι, δεν ανακοινώνονται, εκτός και αν είναι «σύμβουλοι». Ένα - ένα αθροίζονται πολλά σημεία οικονομικής διαχείρισης, σειρά απευθείας αναθέσεων, συμβάσεις προγραμμάτων αγνοούμενης έκβασης, περίεργες εξηγήσεις για το τι έγινε στην πλατεία, πεζοδρόμια γίνονται με εξυπηρετήσεις. Δεν μιλάμε βέβαια για τον πρόεδρο και το Συμβούλιο της πόλης του Ξυλοκάστρου. Κάνουν «κρα» για να εκλεγούν και παίρνουν διαβατήριο αναχώρησης από την κοινωνία. Δυστυχώς με τις τοπικές εκλογές ανανεώνονται μόνο οι προδομένες υποσχέσεις. Η ανεπάρκειά τους, μαζί με την άρνηση να μάθουν, καταδικάζει τον Δήμο.

Σε σημείωμά μου, που δημοσιεύτηκε το 2019, ανάμεσα στις δύο εκλογικές Κυριακές, πρότεινα στους συνδημότες μου στα κριτήρια επιλογής «να συνυπολογίσουν κριτήρια προγραμματικών δεσμεύσεων στην βάση μιας ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ», γιατί έτσι «διαμορφώνεται ένα κλίμα εμπιστοσύνης» κοινωνίας και της οικονομικής δημοτικής διαχείρισης. Ο φόβος της κρυφής ατζέντας μπορεί να δημιουργεί συνομωσιολόγους, αλλά και πραγματιστές, που απέναντι σε επεξεργασίες κλειστών προς την κοινωνία ομάδων διακρίνουν θολά σημεία, έστω δυσκολοθώρητα, λόγω μεθοδικής καταχνιάς.

Όταν οι αντιπολιτεύσεις δεν μιλούν, σημαίνει ότι ή συμφιλιώνται με το ημίφως, ή περιμένουν τη σειρά τους να κάνουν τα ίδια. Είναι καιρός να απαιτήσουν έλεγχο των αναθέσεων και του δημόσιου ταμείου. Οι πολίτες έχουν κατανοήσει και απαιτούν απόδοση και τήρηση ευθυνών. Απαιτούν διαφάνεια και λογοδοσία. Και κάτι άλλο:

όταν φαίνεται ηρεμία, δεν δημοσιοποιούνται ενέργειες, δεν σημαίνει ότι υπάρχει απόλυτη απραξία, υπάρχει και η εκδοχή πράξεων μη δημοσιοποιήσιμων.

Εάν θέλουμε να είμαστε στην σωστή πλευρά της Δημοτικής Ζωής δεν πρέπει να αφήνουμε τους διευθύνοντες να απομακρύνονται από κανόνες και καταστατικές υποχρεώσεις ελέγχου τους. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν χρειάζονται να δεθούν σε κατάρτι για να αντισταθούν σε σειρήνες ηθικών υποχωρήσεων. Είναι αυτοί που διαθέτουν αποτύπωμα λευκού διαχειριστικού μητρώου, ακεραιότητας και παραδείγματος. Αλλά πρέπει να το αποδεικνύουν.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΡΕΤΕΣ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΔΥΟ ΔΑΝΕΙΚΑ:

1. ΕΝΤΓΚΑΡ ΜΟΡΕΝ: «Η δημοκρατία βασίζεται στον έλεγχο του απαράτ εξουσίας από τους εξουσιαζόμενους». ( Ο G. Chiesa που χρησιμοποιεί αυτό το παράθεμα – Il Fatto Quotidiano 13/08/2014 - συμπληρώνει ότι οι εξουσίες είναι εχθρικές στα άτομα και στις κοινωνίες και ότι οι ελεγχόμενοι δεν έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν, αφού είναι αποκλεισμένοι από τη γνώση της πραγματικότητας ).

2. ΕΡΜΑΝ ΕΣΣΕ: «Αν και δεν αναγνωρίζομε «καλές» ή «κακές», δεξιές ή αριστερές πεποιθήσεις, αναγνωρίζομε ωστόσο δύο ειδών ανθρώπους: αυτούς που προσπαθούν να ζήσουν σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους και αυτούς που τις βάζουν στην τσέπη τους. Αυτό είναι το μόνο κριτήριό μας».

Γρηγόρης Κλαδούχος – Ξυλόκαστρο – 27/4/2022




ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Δήμος Σικυωνίων - Καθημερινότητα
  

Απομάκρυνση εγκαταλελειμμενων οχημάτων από τις γειτονιές της πόλης μας προχώρησε το τμήμα καθαριότητας. Συνεχίζουμε με στοχευμένη και επίμονη δουλειά να δημιουργούμε μία ποιοτική καθημερινότητα για κατοίκους και επισκέπτες, σχεδιάζοντας παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση ότι ακόμη και ένα κερδισμένο εκατοστό δημόσιου χώρου, είναι πολύτιμο για την πόλη




ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

Όλοι μαζί εκεί
  


Γίνε Άνθρωπος: Στο Βραχάτι το 2ο Συνέδριο για την εξάλειψη της έμφυλης βίας
Θα πραγματοποιηθεί στο Alkyon Resort Hotel & Spa την Σάββατο 30 Απριλίου και θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου

Ο Δήμος Βέλου-Βόχας και το ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» διοργανώνουν από κοινού με το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute), το δεύτερο συνέδριο της εκστρατείας “Γίνε Άνθρωπος”, με τίτλο Η εξάλειψη της βίας είναι καθήκον όλων μας», την Κυριακή 30 Απριλίου 2022 στο Alkyon Resort Hotel & Spa, στο Βραχάτι. Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, αλλά και όλων των θυμάτων έμφυλης βίας σε μια προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις σε δεκάδες άδικα γιατί.

Η εκστρατεία “Γίνε Άνθρωπος” δημιουργήθηκε με αφορμή τις αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες και την ραγδαία έξαρση των περιστατικών βίας, που συγκλόνισαν την χώρα μας τον τελευταίο χρόνο.
Το πρώτο συνέδριο της εκστρατείας είχε διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου 2021, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναΐς», στην Αθήνα.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να στηριχθούν τα θύματα, να αφυπνιστούν συνειδήσεις, να αποφευχθούν γυναικοκτονίες, ενθαρρύνοντας τους πολίτες που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας, να μη σιωπούν.

Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης είναι η Βιομηχανία Πλαστικών Φιλμ «Mantzaris».

Αναλυτικό Πρόγραμμα Συνεδρίου 

16:30: Ώρα προσέλευσης | Έλεγχος πιστοποιητικών

ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 
Α ΄ΜΕΡΟΣ

Περιήγηση στα εικαστικά δρώμενα και workshops ενάντια στη βία 
• Προβολή έκθεσης: ‘’Ματωμένα Πορτρέτα’’ του Δημήτρη Αστερίου (10’) 
• Παρουσίαση Έκθεσης iamnotadoll_project της γλύπτριας και καλλιτέχνιδος Ιωάννα Παρασκευά, μια διαδραστική έκθεση#ΑrtforHumanity (20’) 
• Θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές του ΓΕΛ Βραχατίου (30’) 
• Ταχύρρυθμη εκπαίδευση βασικών κινήσεων αυτοάμυνας από τον προπονητή και πιστοποιημένο εκπαιδευτή αυτοάμυνας, Ιωάννη Καλούδη (20’)

Β΄ ΜΕΡΟΣ 
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

18:00: Έναρξη Συνεδρίου | Έναρξη Live Streaming Καλωσόρισμα καλεσμένων και εισηγητών από τον συντονιστή του συνεδρίου - Αναφορά σε ζωντανή αναμετάδοση μέσω live streaming

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Χαιρετισμός Υπουργών, Χαιρετισμός Δημάρχου Βέλου-Βόχας και άλλων επισήμων 
• ‘’Σύγχρονα φαινόμενα βίας και διαδικτυακής τρομοκρατίας’’, Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοαφάλειας 
• «Προστάτεψε το Παιδί, Σεβάσου τη Γυναίκα, Θαύμασε τον Άνδρα, Αγάπησε τα Ζώα» Χρύσα Σαραντοπούλου, δημοσιογράφος, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων και στρατηγικής επικοινωνίας, πρόεδρος του οργανισμού ΣΚΟΠΟΣ ΖΩΗΣ 
• ‘’Βία και Κακοποίηση: Όσα δεν θέλαμε να ξέρουμε’’ Ξένια Κούρτογλου, Ιδρύτρια Focus Bari, esatisfaction, MEX, Ψυχοθεραπεύτρια 
• ‘’Ανισοτική Διαπαιδαγώγηση και έμφυλη βία’’ Τσιγάρα Αικατερίνη, Κοινωνιολόγος 
• ‘’ Η συναισθηματική αγωγή ως επιτακτική ανάγκη στις μέρες μας’’ Kατερίνα Μπεχράκη, Ψυχοπαιδαγωγός, Υπεύθυνη επιστημονικής επιτροπής προγραμμάτων εκπαίδευσης οικογένειας 
• Πώς εμπνεύστηκα το Γίνε Άνθρωπος;’’ Καλλιόπη Ιωάννου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας

Γ΄ ΜΕΡΟΣ – Ανοιχτοί Διάλογοι

΄΄Ας προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα για την αλλαγή΄΄ ” Διάλογος, ανταλλαγή σκέψεων με οικογένειες θυμάτων:

• Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς Μανωλακέλλη “Μεγαλώνοντας με αγάπη τα παιδιά των θυμάτων, θα αλλάξουμε τον κόσμο” 
• Ρόζα Φωτιάδου, μητέρα Σοφίας Σαββίδου, τα γιατί που έμειναν αναπάντητα Ανοικτός διάλογος και σύνδεση μέσω skype με:

• Κούλα Τοπαλούδη, μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη 
• Κατερίνα Ζαχαρία, μητέρα Ντόρας Ζαχαρία 
• Χρύσα Μπέρδου, αδερφή Πολυξένης Μπέρδου 
• ‘’Πώς να υποστηρίξουμε τις οικογένειες των θυμάτων’’ Πόλυ Κεφάλα, Κλινική ψυχολόγος, Επιστημονικά υπεύθυνη Traumahelp.gr 
-Παρουσίαση του video clip του τραγουδιού “Πιο δυνατός” του Αντώνη Αγγελίδη 
-Παρουσίαση και εισηγήσεις καλλιτεχνών- υποστηρικτών της εκστρατείας

Δ΄ ΜΕΡΟΣ

΄΄Οι μαθητές ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στη βία΄΄ 
-Παρουσίαση βίντεο μαθητών ΓΕΛ Βραχατίου στο πλαίσιο του διαγωνισμού #gine_antropos challenge 
-Λόγος από την μαθήτρια Γεωργία Ρίσκα του ΓΕΛ Ζευγολατιού 
-Οι μαθητές του ΓΕΛ Βέλου Αγγελοπούλου Δέσποινα, Βλάμη Μυρτώ, Γιάννη Στέλλα, Γιαννούλη Μάγδα, Γκιόκα Φατιόνα, Δήμα Αντιγόνη, Θωμαϊδη Αδαμαντία, Κουγιουμτζίδου Γεωργία, Μπάρτζης Βαγγέλης, Μπούτας Τρύφωνας, Τσάτσαρης Θοδωρής, Φούζας Γιώργος, Χατζηδάκη Μελίτα απαγγέλουν ποιήματα:

• Πηγή Ψυχικού σθένους –Μελίτα Χατζηδάκη 
• Πες το με τ’ όνομά του – Στέλλα Γιάννη 
• Put the blama on me- Κωνσταντίνα Παναγιωτοπούλου

Ε΄ ΜΕΡΟΣ

Κλείσιμο συνεδρίου 
• Ερωτήσεις κοινού 
• Κλείσιμο Εκδήλωσης 
- Ευχαριστίες από συντονιστή συνεδρίου 
• Live τραγούδι ΄΄Γαρυφαλλιά΄΄ από τους μαθητές του ΓΕΛ ΒΕΛΟΥ.
Ερμηνεία-Στίχοι:Παναγιώτης Λεπεσιώτης – Νικόλας Μπαλαφούτας 
Μέγας Χορηγός: MANTZARIS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΦΙΛΜ


Δεν υπάρχουν σχόλια