Header Ads

Μερικές από τις αναρτήσεις στο facebook Φ.1782

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ
facebook

Κυριάκος Κόκκινος
Δικηγόρος - Coach





Κυριάκος Κόκκινος
Ομάδα για Νομικά Γραφεία Κόκκινου-Κατσούδα/UNICS Legal & Coaching Services 
25 Φεβρουαρίου στις 12:38 π.μ. •

Επιβολή του ισχυρού έναντι του πλέον αδυνάτου

Αυτό που ζούμε σήμερα είναι η επανάληψη της επιβολής του ισχυρού έναντι του πλέον αδυνάτου, μέσω της οποίας επιδιώκεται η ανακατανομή των ζωνών επιρροής παγκοσμίως, ώστε να επιτευχθεί μια νέα Γιάλτα ή να διατηρηθεί η προηγουμένη.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι δικαιολογίες των Ρώσων είναι το ίδιο γελοίες ή - πιο ήπια εκφραζόμενο - παράνομες, κατά το διεθνές δίκαιο, με αυτές των Αμερικανών και Βρετανών, πριν την παράνομη επίθεσή τους στο Ιράκ το 2003!

Θέματα ασφαλείας και απειλές κατά της χώρας, ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής κι εκδημοκρατισμός με τα όπλα από χώρες, που αυτοανακηρύσσονται προστάτες της ελευθερίας και της δημορκατίας, όταν έχουν οι ίδιες σοβαρό έλειμμα δημοκρατίας!

Όλα ψευδή, αλλά δεν βαριέσαι... ποιος τα θυμάται τα εγκλήματα αυτά;
  
Το 2011 είχαμε μια από τα ίδια, με την παράνομη στρατιωτική επέμβαση από την Ουάσινγκτον, το Παρίσι και το Λονδίνο, κατά του καθεστώτος του Καντάφι, έπειτα από το πράσινο φως του φερεφώνου τους, που λέγεται ΟΗΕ.

Τώρα είναι η ώρα να εκμεταλλευθεί το εγκληματικά αυτά προηγούμενα η Ρωσία, αντιμετωπίζοντας τη στρατηγική ασφυξία που της προκαλεί το ΝΑΤΟ, εργαλειοποιώντας χώρες πέριξ της Ρωσίας, που διατηρούν ζωντανές τις εφιαλτικές μνήμες του Σοβιετικού καθεστώτος.
  

Καθόλου εύκολη εξίσωση!

Ουδείς βεβαίως προσπαθεί να τοποθετήσει το πρόβλημα στην συνολική του βάση, λαμβάνοντας υπ’ όψη τα εύλογα συμφέροντα, ανάγκες και ενδιαφέροντα κάθε εμπλεκόμενης πλευράς.

Καθώς ο ΟΗΕ είναι ανύπαρκτος, χειραγωγούμενος από τα ισχυρά μόνιμα μέλη ασφαλείας του, που έχουν δικαίωμα αρνησικηρίας, ενώ το διεθνές δίκαιο έχει καταντήσει ένα ανούσιο ευχολόγιο, χωρίς την ισχύ δίκαιης και επίκαιρης επιβολής του, η ανθρωπότητα πισογυρίζει δεκαετίες πίσω, ίσως και χιλιετίες, επιστρέφοντας στα Θουκυδίδια δόγματα περί της σχέσεως και της συνάρτησης του δικαίου και της ισχύος επιβολής του!

Κυριάκος Κόκκινος, Δικηγόρος, Coach, CSAP, Εκπαιδευτής Ενηλίκων, Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια