Header Ads

Δημοτικά νέα Φ.1784

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Σύσκεψη για την Κυκλοφοριακή μελέτη και την ανάπλαση της Αρχαίας Κορίνθου
  

Η κυκλοφοριακή μελέτη και η μελέτη ανάπλασης της Αρχαίας Κορίνθου, έργα υψίστης σημασίας για την δημοτική αρχή και το μέλλον της περιοχής σε οικονομικό και αναπτυξιακό πεδίο, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημαρχείο Κορίνθου υπό τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο. Στην σύσκεψη μετείχαν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ.Παναγιώτα Κασίμη, η Αρχιτέκτονας που συνεργάζεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, την Αμερικανική Σχολή και το δήμο Κορινθίων κ.Ήβη Νανοπούλου, η Δρ. Ιουλία Τζώνου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ανασκαφών Κορίνθου της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, εκπρόσωποι της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο των μελετών, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος, οι κ.κ Κουίνης, Τσολάκης και Πέππας από τις υπηρεσίες του δήμου και ο τοπικός Πρόεδρος Αρχαίας Κορίνθου κ.Κώστας Παπαιωάννου.

Στόχος των παρεμβάσεων που σχεδιάζονται είναι η δημιουργία όλων εκείνων των προϋποθέσεων που θα καταστήσουν την Αρχαία Κόρινθο, εκτός από έναν αρχαιολογικό προορισμό παγκοσμίου φήμης και αναφοράς που βεβαίως είναι ήδη, προορισμό ελκυστικό σε επίπεδο πρόσβασης, φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής ευρύτερων υπηρεσιών.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εργάζονται σε αυτήν την κατεύθυνση καταθέτοντας προτάσεις, απόψεις και βεβαίως την εμπειρία τους, στοιχεία πολύτιμα για την επίτευξη ενός έργου που θα αλλάξει την φυσιογνωμία της πολιτιστικής πρωτεύουσας του δήμου Κορινθίων.



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Νέα σελίδα για το Λουτράκι και την Περαχώρα – Έγκριση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ΔΕ Λουτρακίου – Περαχώρας | ΦΕΚ Τεύχος Δ’ 139/17.03.2022

  

«Το Λουτράκι αποκτά πολεοδομικό σχεδιασμό με όρους δόμησης και χρήσεις γης καθώς και ισχυρές προβλέψεις προστασίας για το φυσικό περιβάλλον.

Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος με την εξέλιξη ολοκλήρωσης και αυτού του χωροταξικού – πολεοδομικού σχεδιασμού στον νομό Κορινθίας που ξεκίνησε το 2010, καθώς με την έγκριση και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας μπαίνει τάξη στον χώρο με ασφάλεια δικαίου για τους πολίτες και την Πολιτεία.

Καθορίζεται πλέον τι και που επιτρέπεται να κατασκευασθεί σε όλη η Δημοτική Ενότητα Λουτρακίου, όπως και ποιες περιοχές ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος πρέπει να είναι θωρακισμένες περιβαλλοντικά.

Ειδικότερα μπαίνει τάξη στον χώρο στις εξής 6 Χωρικές Ενότητες:

• Χωρική Ενότητα Λουτρακίου 
• Χωρική Ενότητα Ισθμίων 
• Χωρική Ενότητα Περαχώρας 
• Χωρική Ενότητα Σχίνου 
• Χωρική Ενότητα Όρους Γερανείων 
• Χωρική Ενότητα Νότιας περιοχής Ορεινού όγκου Γερανείων (Δασική περιοχή στους πρόποδες του όρους των Γερανείων).

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που εγκρίθηκε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αποτελεί τον «οδικό χάρτη» για την οικονομική, οικιστική, και επενδυτική ανάπτυξη όλης της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου και ταυτόχρονα το «δίχτυ ασφαλείας» για τα βουνά μας.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης δήλωσε:

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για τον Δήμο μας.

Βάζουμε τάξη, με σαφείς κανόνες στην περιοχή για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και να εξελιχθούμε. Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λουτρακίου αποτελεί ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο καθώς θεσμοθετείται ένας σύγχρονος και επίκαιρος πολεοδομικός σχεδιασμός, προστατεύοντας το περιβάλλον και επιτρέποντας με ασφάλεια τις επενδύσεις.

Ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία και την καθοριστική του παρέμβαση τον Υφυπουργό, Νίκο Ταγαρά και για την αδιάκοπη στήριξή του για τα μεγάλα έργα υποδομής που χρειάζεται ο Δήμος μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Δημήτρη Μακρίδη για την αμέριστη συνδρομή του στην εκπόνηση και ολοκλήρωση του νέου, αναθεωρημένου Γ.Π.Σ.

Σύντομα, ολοκληρώνεται και το Γ.Π.Σ. Αγίων Θεοδώρων για να πετύχουμε την ορθολογική οργάνωση των κοινόχρηστων χώρων και υποδομών και να αναδειχθεί η φυσιογνωμία της πόλης».

(Το ΦΕΚ της Έγκρισης του ΓΠΣ Λουτρακίου – Περαχώρας στη διεύθυνση: http://www.et.gr/idocs-nph/search/ pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wGGrezhDLcpZ3dtvS oClrL8ndsiOD8jfQt5MXD0LzQTLQj_FBr1Ak1c8knBzLCmT XKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18k AEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K–td6SIueJeche8A4AGIw1PhJ IWUE1tGuBsg7CJcxNbgRcB6f4S )





Αυτοψία Ν.Ταγαρά και Γ.Γκιώνη στους Αγ. Θεοδώρους, στα αντιπλημμυρικά έργα του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνας – Κορίνθου

  

Αυτοψία πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας, Αστικού Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων, Νίκος Ταγαράς στους Αγίους Θεοδώρους, σε ένα από τα βασικά σημεία όπου εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα για τη θωράκιση του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνας – Κορίνθου, μαζί με τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη, τον αντιδήμαρχο Αγίων Θεοδώρων, Σπύρο Ράτη, τον πρόεδρο της Δ.Κ. Αγίων Θεοδώρων Αριστείδη Κωσταντή Σκουλικαρίτη και εκπροσώπους της αναδόχου τεχνικής εταιρίας.

Η επίσκεψη αυτή έρχεται σε συνέχεια της περιβαλλοντικής έγκρισης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, των αναγκαίων πρόσθετων και συμπληρωματικών αντιπλημμυρικών έργων, προς την πάνω και κάτω πλευρά (ανάντη και κατάντη) του αυτοκινητοδρόμου από την Ελευσίνα έως την Κόρινθο, ομαδοποιημένων σε πέντε κρίσιμες θέσεις.

Της αυτοψίας προηγήθηκε σύσκεψη στο κτίριο της δημοτικής αρχής στους Αγίους Θεοδώρους, όπου ο κ. Ταγαράς ενημέρωσε τη δημοτική Αρχή για το εύρος των απαραίτητων συμπληρωματικών εργασιών που θα εκτελεστούν ανά σημείο του αυτοκινητοδρόμου – ώστε να αποτραπούν οι δυσμενείς συνέπειες πλημμυρικών φαινομένων που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει την περιοχή.

Αυτοψία στη Γέφυρα Πίκας Στη συνέχεια, ακολούθησε αυτοψία στα έργα αποκατάστασης στη Γέφυρα της Πίκας η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2019, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η σύνδεση της Κινέτας με τους Αγίους Θεοδώρους.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας και στα δύο σημεία δήλωσε:

«Παρακολουθούμε βήμα – βήμα τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης του νομού μας. Επισπεύδουμε όλες τις διαδικασίες για να προχωρούν γρήγορα τα έργα και να θωρακιστούν οι πολύπαθες περιοχές από τις καταστροφικές πλημμύρες. Ταυτόχρονα, επιβλέπουμε στο πεδίο, στα σημεία όπου εκτελούνται τα έργα, όλες τις εργασίες».

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε:

«Μαζί με τον υφυπουργό, Νίκο Ταγαρά, προβήκαμε σε αυτοψίες σε δυο σημεία όπου η υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων για τους Αγίους Θεοδώρους είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη, είναι αναγκαία. Για μια φορά ακόμη θέλω να του εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου καθώς με μεθοδικότητα, επιμονή και τις τεχνικές του γνώσεις, “βάζει το νερό στ΄αυλάκι”»



ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


  



Ξεκίνησε η ανάπλαση πεζοδρομίων, η υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου ηλεκτροδότησης και η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων κ λαμπτήρες ενεργειακής αναβάθμισης, τύπου LED, στη Δ.Κ. Κιάτου, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου και των καθέτων αυτής, από την Πετμεζά έως την Αγ. Δημητρίου και της οδού Φιλλύρα και των καθέτων αυτής... με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ


ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ



Αννίβας Παπακυριάκος Απανωτά περιστατικά δολιοφθορών σε αντλιοστάσια κοινοτήτων
 

18 Μαρτίου στις 3:49 μ.μ. 
• Το τελευταίο χρονικό διάστημα στο δήμο μας έχουν καταγραφεί απανωτά περιστατικά δολιοφθορών σε αντλιοστάσια κοινοτήτων. Συγκεκριμένα,
στις κοινότητες Χαλκείου, Κρηνών, Ταρσινών, Πουλίτσας και Βοχαϊκού τα αντλιοστάσια έχουν γίνει στόχος καταστροφών και πολύ σοβαρών ζημιών που αφήνουν τις κοινότητες για ώρες χωρίς νερό προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες.

Τις τελευταίες μέρες το ίδιο φαινόμενο αλλά ιδιαίτερα έντονο καταγράφηκε στο κεντρικό αντλιοστάσιο της Κοινότητας Βέλου.

Εκτεταμένες δολιοφθορές, κλοπές καλωδίων και πολύ σοβαρές ζημιές που άφησαν διαδοχικά και για αρκετές ώρες τους κατοίκους του Βέλου χωρίς νερό.

Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το φαινόμενο κάλεσε την Τετάρτη 16 Μαρτίου στο γραφείο του τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας κ. Χαράλαμπο Τετράδη και έθεσε υπ’ όψιν του το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Ο κ. Τετράδης αφού άκουσε προσεκτικά τα όσα του εξέθεσε ο δήμαρχος, προέβη, συνοδεία του δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου σε αυτοψία των ζημιών στα αντλιοστάσια, ώστε να διαπιστώσει και ο ίδιος το μέγεθος και τα στοιχεία των καταστροφών.

Με το πέρας της συζήτησης και συνεργασίας τους οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ενταθούν οι αστυνομικοί έλεγχοι στην περιοχή του δήμου Βέλου-Βόχας ώστε να περιοριστεί κατά το δυνατόν η παραβατικότητα και οι καταστροφές της δημοτικής περιουσίας που αφενός δημιουργεί πλείστα προβλήματα καθημερινότητας και αφετέρου επιβαρύνει σημαντικά τον δημοτικό προϋπολογισμό.





  




















 








Δεν υπάρχουν σχόλια