Header Ads

Περιφερειακά νέα Φ.1784

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα η προγραμματική σύμβαση για τον αναδασμό Φενεού

  

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου, προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού “Μοριάς” Α.Ε. ΑΟΤΑ με αντικείμενο την μελέτη αναδασμού αγροκτημάτων Αρχαίας Φενεού, Ματίου και Πανοράματος, στην Κορινθία.

Ο προϋπολογισμός υλοποίησης της πράξης ανέρχεται συνολικά σε 201.653,76 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% και ο συνολικός συμβατικός χρόνος υλοποίησης των εργασιών ανέρχεται σε 13 μήνες.

Οπως είναι γνωστό, στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας βρίσκονται σε εξέλιξη εκούσιοι αναδασμοί (πραγματοποιούμενοι δηλαδή έπειτα από αιτήματα κατοίκων των αντίστοιχων περιοχών) στα συνολικής έκτασης περίπου 7.000 στρεμμάτων αγροκτήματα Αρχαίας Φενεού, Πανοράματος και Ματίου.

Ο αναδασμός έρχεται να αντιμετωπίσει ένα από τα βασικότερα προβλήματα ανάταξης του γεωργικού τομέα, δηλαδή τις διάσπαρτες σε πολύ μικρές ιδιοκτησίες αγροτικές εκτάσεις. Με τον αναδασμό επιλύεται το πρόβλημα της εγγείου ιδιοκτησίας, και μέσω της ορθολογικής διάταξης συγκεντρώνεται η διάσπαρτη ιδιοκτησία σε ένα αγροτεμάχιο κανονικού σχήματος, το οποίο με την παράλληλη κατασκευή έργων παραδίδεται στον ιδιοκτήτη προς καλλιέργεια επιτυγχάνοντας έτσι και μείωση του κόστους παραγωγής.

Το έργο υποστηρίζει την ασκούμενη κτηνοτροφική δραστηριότητα και εξυπηρετεί την αγροτική οικονομία που ασκείται στην περιοχή.






Χαιρετισμός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα σε επιστημονική επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα “Εμβόλια, ακούμε και ρωτάμε τους ειδικούς”

  

Την σημασία του εμβολιασμού στην αναχαίτιση της πανδημίας της covid-19 επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας στην διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα “Εμβόλια, ακούμε και ρωτάμε τους ειδικούς” που διοργάνωσε σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου, η Επιτελική Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ενταξης (Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη).

Η εν λόγω εκδήλωση, που διοργανώθηκε σε συνεργασία της Επιτελικής Δομής με την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, απευθυνόταν σε φορείς και στα Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα.

Σκοπό της εκδήλωσης αποτέλεσε η αξιόπιστη ενημέρωση για το επίκαιρο θέμα του εμβολιασμού, την φύση των εμβολίων, τη συμμετοχή τους στην άμυνα του οργανισμού, τα είδη τους, τις σύγχρονες εμβολιαστικές προσεγγίσεις, τι καινούργιο/διαφορετικό έχουν οι πιο προχωρημένες προσεγγίσεις (RNA ,αδενοϊοί) και πώς αυτό βοήθησε στην γρήγορη ανάπτυξή τους εν μέσω πανδημίας, τα εμβόλια ενηλίκων, τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα, τα εμβόλια για covid19 (αποτελεσματικότητα, ασφάλεια, σχεδιασμός εμβολιαστικού προγράμματος), πότε αναμένουμε αποτελέσματα στην πορεία της πανδημίας.

Επιπλέον, οι συμμετασχόντες είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις προς τους ειδικούς και να συζητήσουν μαζί τους ό,τι σχετικό τους απασχολεί.





Ενημέρωση του αντιπεριφερειάρχη Αν. Γκιολή Κορινθίας στο Κ.Υ. Νεμέας

  

1 hour ago korinthosTV 
Το Κέντρο Υγείας Νεμέας επισκέφθηκε χθες Τρίτη 16 Μαρτίου ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, από κοινού με τον δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον διευθυντή του Κ.Υ. Στάθη Σκληρό σχετικά με την εξέλιξη της μελέτης για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας μέσω σχετικής πρόσκλησης για το ΕΣΠΑ 2021 – 2027, κάτι που όπως τόνισε αποτελεί επιθυμία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των προτεραιοτήτων σε έργα που αφορούν την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Κ.Υ. ενημέρωσε για την συμμετοχή του κόσμου στον εμβολιασμό εναντίον του κορονοϊού, η οποία -όπως είπε- διεξάγεται χωρίς προβλήματα.




Από την πολιτική δραστηριότητα του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιου Γκιολή

  

Ήδη έχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ 2014- 2020 Περιφέρειας ένα κτήριο δίπλα στην Μητρόπολη για τα γεύματα αγάπης προυπ. 800.000 ευρώ και στο ΕΣΠΑ Υπουργείου Περιβάλλοντοςτηνενεργειακήαναβάθμισητηςβιβλιοθήκης του Λυσσίπειου Μητρόπολης προυπ. 1.250.000 ευρώ.

Έχουμε ολοκληρώσει μελέτες και έχουμε πάρει και την άδεια λειτουργίας από το τμήμα υγείας Π.Ε. Κορινθίας για να μπορέσουμε σε συνεργασία και του κ.κ. Διονύσιου να περιθάλψουμε 50 συμπολίτες μας προϋπ 2.000.000€.

















Δεν υπάρχουν σχόλια