Header Ads

Δημοτικά νέα Φ.1783

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


«Νέα εποχή» στην διαχείριση των απορριμμάτων για το δήμο Κορινθίων
  


Β.Νανόπουλος: Γυρίζουμε σελίδα στην καθαριότητα, η ολοκληρωμένη διαχείριση είναι γεγονός


«Νέα εποχή ξεκίνησε στην καθαριότητα του δήμου Κορινθίων. Ένα πρόβλημα δεκαετιών λύθηκε! Μεταφέρουμε καθημερινά 60 τόνους απορριμμάτων στην μονάδα διαχείρισης της ΤΕΡΝΑ.Ο Δήμος μας πλέον διαχειρίζεται τα απορρίμματά του νόμιμα και με ασφάλεια». Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, λίγο μετά τις 12 σήμερα το μεσημέρι, ανακοίνωσε επίσημα την ένταξη του δήμου Κορινθίων στο σύστημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου, την «αλλαγή σελίδας» στην καθαριότητα του δήμου Κορινθίων. Η διαδικασία που ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα, έβαλε τέλος στην απόθεση απορριμμάτων στην χωματερή του Χιλιομοδίου (δίνοντας «πράσινο φως» στην αποκατάσταση της) και σήμανε την έναρξη μιας σειράς ενεργειών που στόχο έχουν την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την μείωση του λειτουργικού κόστους διαχείρισης ώστε τα δημοτικά τέλη να παραμείνουν σταθερά.

«Με μια σειρά ενεργειών που έχουν στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης, και εδώ καθοριστική είναι η συμβολή των πολιτών, στοχεύουμε στην μείωση του λειτουργικού κόστους και την διατήρηση των δημοτικών τελών στα σημερινά επίπεδα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειες.

Α) ΝΕΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 
8 νέα οχήματα έχουν ήδη ενταχθεί στο στόλο της υπηρεσία καθαριότητας. Αναμένονται 4 ακόμα απορριμματοφόρα έως το τέλος της χρονιάς 

Β) ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ - 350 νέοι μπλε κάδοι, αγοράστηκαν με έξοδα του δήμου Κορινθίων και τοποθετήθηκαν στην πόλη και τα Δ.Δ -3.000 σακούλες ανακύκλωσης μοιράστηκαν στα νοικοκυριά του δήμου μέσω των ενημερώσεων της υπηρεσίας καθαριότητας στα σχολεία - Δημιουργούνται οικίσκοι ανταποδοτικής ανακύκλωσης και αναπτύσσεται δίκτυο με «πράσινες γωνιές» - Τοποθετούνται άμεσα 20 νέες καμπάνες συλλογής και ανακύκλωσης γυαλιού - 8 νέοι κάδοι συλλογής και διαχείρισης τηγανέλαιων αναμένονται τις επόμενες ημέρες σε νευραλγικά σημεία της πόλης.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η ανακύκλωση στον κόκκινο κάδο, πλέον των 50 τόνων υποδημάτων και ενδυμάτων συγκεντρώθηκαν και οδηγήθηκαν σε επαναχρησιμοποίηση την χρονιά που πέρασε.

Γ)ΤΑΞΗ ΣΤΑ ΟΓΚΩΔΗ 
Ο Δήμος αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα των ογκωδών συνεργαζόμενος με εταιρία η οποία θα έχει την ευθύνη τους 

Δ) ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 
Η διαδικασία ξεκινά με την έναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου. Η αναθεωρημένη άδεια λειτουργίας του αναμένεται την προσεχή Δευτέρα.

Ο Δήμαρχος έχοντας στο πλευρό του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας κ.κ Δημήτρη Μπίτζιο και Γιάννη Τσολάκη κάλεσε τους δημότες να συμβάλλουν ώστε ο δήμος Κορινθίων να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της ορθής διαχείρισης, της καλύτερης ποιότητας ζωής, της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Αντιδήμαρχος κ.Δημήτρης Μπίτζιος σημείωσε πως η προσπάθεια που κάνει η υπηρεσία τα τελευταία 2,5 χρόνια είναι σημαντική και έχει αποτέλεσμα με την βοήθεια των πολιτών.

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας κ.Γιάννης Τσολάκης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της σωστής ανακύκλωσης ώστε να είναι αποτελεσματική και ουσιώδης, την διαδικασία των ογκωδών που δυστυχώς δεν τηρείται προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην υπηρεσία αλλά και στις ενέργειες εκείνες που έχουν δρομολογηθεί (οικίσκοι ανταποδοτικής ανακύκλωσης, πράσινες γωνιές, κομποστοποίηση κτλ) ώστε ο δήμος Κορινθίων να αποκτήσει επι της ουσίας «πράσινη ταυτότητα».






Συνάντηση Δημάρχου Κορινθίων με εκπροσώπους Ε.Σ.Α.μεΑ και Π.ΟΜ.Α.μεΑ.Πελοποννήσου 
Προς Υλοποίηση το πρόγραμμα «ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ» στο δήμο Κορινθίων
  



Διευρυμένη αντιπροσωπεία από το αναπηρικό κίνημα υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κορινθίων σε μια ακόμα συνάντηση καλής συνεργασίας ώστε να λυθούν υπάρχοντα προβλήματα και να υλοποιηθούν δράσεις οι οποίες έχουν να προσφέρουν μόνο ανακούφιση και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Νίκος Καραλής, ο Πρόεδρος του συλλόγου της Κορίνθου Βασίλης Σπανός αλλά και μέλη της πανελλήνιας Ομοσπονδίας συζήτησαν με τον δήμαρχο την υλοποίηση του προγράμματος «ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ», ενός πλέγματος δράσεων που κινείται στην κατεύθυνση βελτίωσης υποδομών και δημιουργίας νέων, στην καταπολέμηση των διακρίσεων και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, δράσεις τις οποίες ο Δήμαρχος δήλωσε πως αμέριστα υποστηρίζει, όπως άλλωστε πράττει όλα τα χρόνια της δημόσιας ενασχόλησης του και όχι μόνο τώρα ως Δήμαρχος. Αυτήν την στήριξη κατέθεσε ενώπιον όλων ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας κ.Καραλής συγκαταλέγοντας το δήμαρχο Κορινθίων στους λίγους δημάρχους και αιρετούς που υποστηρίζουν σε τέτοιο ένθερμο βαθμό το αναπηρικό κίνημα.

Στην συζήτηση τέθηκε και το ζήτημα της λειτουργίας του ΚΔΑΠ για τα άτομα με αναπηρία. Ο Σύμβουλος του Δημάρχου Παναγιώτης Σακελλαράκης ο οποίος παρέστη στην συνάντηση, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία πως η δομή βρίσκεται σε στάδιο αδειοδοτήσεων και θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο στο κτίριο του Ειδικού σχολείου Κορίνθου.






ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
  


Ακούσαμε τις δηλώσεις του Δημάρχου ότι δήθεν δεν έχει ασχοληθεί ακόμη με την δημοτική αγορά γιατί σκόπευε να το εντάξει στην πρόταση του μελετητή του open mall.

Εμείς θα παρακολουθούμε την εξέλιξη από κοντά γιατί έχουμε απωλέσει την εμπιστοσύνη μας στον Δήμαρχο και τον τρόπο που λειτουργεί. Μέσα σε τρία χρόνια έχουμε οβιδιακή μεταβολή.

• Αρχικά στις 17/7/2018 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία πρωτοστάτησε ψήφισε την αναπαλαίωση, ανακαίνιση, εκσυγχρονισμό με μελέτη που θα εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και θα δημοπρατηθεί το έργο.

• Στη συνέχεια διέρρεε μέσω του Αντιδημάρχου Γιάννη Γκερζελή την είδηση ότι θα στεγάσει τη δομή κοινότητος (που τελικά στεγάστηκε στην οδό Πυλαρινού).

• Στις 24/11/20 σε διαδικτυακή συνέντευξή του ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του έτους αυτού για μελέτη, η οποία θα ήταν έτοιμη στα μισά της χρονιάς του 2021.

Τελικά ούτε κονδύλι υπήρξε, ούτε ανατέθηκε καμία μελέτη. Μας είπε μάλιστα ότι υπάρχει στατική μελέτη που δείχνει την κατεδάφιση του κτιρίου.

• Στις 5/1/2021 σε νέα διαδικτυακή συνέντευξη ο Δήμαρχος υποσχέθηκε αναβάθμιση και αξιοποίηση της δημοτικής αγοράς με αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και μελέτη εντός του 2021 και κατασκευή το 2022.

• Επίσης (9/4/21) υποσχέθηκε στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θετική ανταπόκριση στο αίτημά του για στέγαση των κτιριακών υποδομών του στην Δημοτική Αγορά.

Η Δημοτική Αγορά έχει την ιστορία της και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει βορρά σε κανένα.

Θέλουμε να γίνει συζήτηση με τους δημότες και τους φορείς και ακολούθως να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι να βρεθούμε προ εκπλήξεων μέσα από ένα πρόγραμμα όπως είναι το open mall, το οποίο βρήκε έτοιμο και σίγουρα δεν περιλαμβάνει τέτοια δράση αφού αφορά κυρίως βελτίωση όψεων των καταστημάτων. Το open mall σε κάθε περίπτωση περιλαμβάνει 55 καταστήματα στην Ερμού, την Πυλαρινού, την Εθνικής Αντίστασης, πολύ μικρό τμήμα της Δαμασκηνού, όπως επίσης και ελάχιστο τμήμα της Κύπρου απέναντι από την πλατεία Παναγή Τσαλδάρη. Καμία σχέση με την Δημοτική Αγορά.

Κύριε Δήμαρχε. Πρέπει επιτέλους να πάψετε να φοβάστε την δια ζώσης πολιτική αντιπαράθεση στον φυσικό της χώρο, δηλαδή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκεί μπορεί ο καθένας να πει τις απόψεις του, να κρίνει και να κριθεί από τους δημότες.

Εσείς όμως, αν και η κυβέρνηση σας έδωσε τη δυνατότητα να το επιλέξετε, προτιμάτε την ασφάλεια της κάμερας και τις κονσερβοποιημένες δηλώσεις που συντάσσουν οι καλά αμειβόμενοι με χρήματα των Κορινθίων συνεργάτες σας μελετητές.

Ας είναι όμως σαφές σε σας αλλά και στους δημότες ότι δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν σχέδια που έχουν άλλους σκοπούς πέρα από τα οφέλη του Δήμου.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 14/03/2022



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Ενισχύεται η οικιακή κομποστοποίηση στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

  


Στην ενίσχυση του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης προχωρά ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κάνοντας πράξη την ιδέα της βιώσιμης διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων, μειώνοντας το οικολογικό μας αποτύπωμα και δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και την κοινωνία.

Το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης άρχισε πιλοτικά στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων το 2019, με τη διανομή 90 κάδων κομποστοποίησης και χρηματοδότηση από ίδιους πόρους. Συνεχίζοντας και ενισχύοντας το πρόγραμμα, η δημοτική Αρχή προχωράει στην προμήθεια επιπλέον 90 κάδων κομποστοποίησης, σε δημότες που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή.

Οι νέοι κάδοι θα διανεμηθούν σε νοικοκυριά που έχουν συμπληρώσει το ειδικό έντυπο-αίτηση και διαθέτουν κατοικία με κήπο τόσο στην πόλη όσο και στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες του Δήμου.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του προγράμματος στον αριθμό τηλεφώνου:

27440 22169.

Η αίτηση και το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου http://www.new.loutraki-agioitheodoroi.gr/el/.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης Ύπαρξη κήπου για την τοποθέτηση του κομποστοποιητή.

Η οικία θα πρέπει να βρίσκεται απαραίτητα εντός των ορίων του Δήμου Θα δοθεί σε δημότες από τις Δημοτικές Ενότητες τηρώντας αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Προτεραιότητα θα δοθεί κυρίως σε οικογένειες με νεαρά μέλη και παιδιά.

Διαδικασία Ένταξης στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης.

Εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα και επιθυμείτε να συμμετέχετε εθελοντικά ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

Εκτυπώνετε την Αίτηση για ένταξη στο Πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης ΑΙΤΗΣΗ_ΕΝΤΑΞΗΣ συμπληρώνοντας τα στοιχεία της.

Εκτυπώνετε την Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 για την Αποδοχή των όρων και την Παραλαβή του Κομποστοποιητή ΥΠΕΥΘΥΝΗ_ΔΗΛΩΣΗ_ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ_ ΚΑΔΟΥ .

Όσοι δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο θα μπορούν να προμηθευθούν τα απαραίτητα έγγραφα από το γραφείο πρωτοκόλλου του Δήμου.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 έως την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 και ώρες 08:00 – 14:00 στο γραφείο πρωτοκόλλου του Δήμου.

Στη συνέχεια ο οριζόμενος υπεύθυνος από τον Δήμο θα επικοινωνήσει με όσους δημότες ενταχθούν στο πρόγραμμα για να κανονιστεί η παράδοση του κάδου μαζί με τις οδηγίες κομποστοποίησης. Για την παραλαβή του κάδου χρειάζεται να έχει συμπληρωθεί η Υπεύθυνη Δήλωση και θα πραγματοποιείται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Η οικιακή Κομποστοποίηση αποτελεί μια απλή, εύκολα εφαρμόσιμη και οικονομική λύση για τη διαχείριση των φυτικών υπολειμμάτων κήπων και νοικοκυριών από όλους τους δημότες.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων θα υποστηρίξει τη δράση με το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό, καθώς τις και με εκπαιδευμένο προσωπικό, που θα πραγματοποιεί επισκέψεις τις χώρους τις οποίους θα είναι τοποθετημένοι οι κάδοι. Το προσωπικό θα παρέχει ενημέρωση σε θέματα που θα αφορούν στην διαδικασία τις κομποστοποίησης, ενώ συγχρόνως, θα συλλέγει ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία με στόχο την επεξεργασία και εξαγωγή συμπερασμάτων σε σχέση με την αποτελεσματικότητα τις δράσης.

Γραφείο Τύπου






Χάλκινο Βραβείο στα Best City Awards 2022 για τον Δήμο
  


Το Χάλκινο Βραβείο (Bronze) στον πανελλήνιο διαγωνισμό Best City Awards 2022 που αφορούσε στην ανάδειξη και επιβράβευση πόλεων που προωθούν την καινοτομία, έλαβε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ο οποίος διακρίθηκε στην ενότητα «ΤΠΕ & Διακυβέρνηση» και ειδικότερα στην κατηγορία «Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης για σημαντικές αποφάσεις και Σχέδια & Ηλεκτρονική Παρακολούθηση πορείας εγγράφων στις Υπηρεσίες του Δήμου» για το έργο «Διεξαγωγή διαδραστικής διαβούλευσης μέσω AI chatbot για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου, μέσα από την συμμετοχική πλατφόρμα Novoville».

Αναδεικνύοντας τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις του 2021, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Best City Awards 2022 υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, επιβράβευσαν για ακόμη μία χρονιά την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στους ελληνικούς Δήμους, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 στη Θεατρική Σκηνή του Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Michael Cacoyannis Foundation, η Τελετή Απονομής των Best City Awards 2022, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, στην οποία έδωσε το παρών, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο.

Κατά την παραλαβή του Χάλκινου Βραβείου, ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης ανέφερε: «Το εν λόγω βραβείο μας τιμά ιδιαίτερα, καθώς αποτελεί μια αναγνώριση αλλά και επιβράβευση των προσπαθειών μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου. Τα τελευταία χρόνια, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, έχουμε πετύχει την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δήμου , μέσα από συμμετοχικές, διαφανείς και καινοτόμες υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης».

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων αξιοποιώντας τις δυνατότητες της συμμετοχικής πλατφόρμας δημοσίου ενδιαφέροντος Novoville και τις νέες τεχνολογίες, πραγματοποίησε διαβούλευση μέσω chatbox για το Επιχειρησιακό του Πρόγραμμα του Δήμου, από τις 8 έως τις 25 Μαρτίου 2021. Στο πλαίσιο αυτό, διευκολύνοντας τον ενεργό ρόλο των πολιτών στον καθορισμό των προτεραιοτήτων του, πραγματοποιήθηκε καταγραφή των κυριότερων αναγκών και των απαραίτητων παρεμβάσεων σε όλους τους τομείς δράσης καθώς επίσης, δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να καταθέσουν τις απόψεις τους για θέματα του Δήμου όπως ζητήματα καθημερινότητας, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.ά. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς η συμμετοχή των πολιτών έφτασε τα 2.374 άτομα, αριθμός που ξεπερνά το ποσοστό συμπλήρωσης απλών ερωτηματολογίων ενώ, σημαντικό στοιχείο είναι ότι στη διαβούλευση συμμετείχαν και νεότερα άτομα (25-44 ετών) σε ποσοστό 30%, τα οποία παραδοσιακά απέχουν από τις διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης.

Γραφείο Τύπου



ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

   


Η ιστορική Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 θα εορταστεί πανηγυρικά στην πόλη μας όπως παρακάτω:

Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός και πανηγυρική φωταγώγηση δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, υποκαταστημάτων τραπεζών, ιδιωτικών γραφείων και οικιών, από την ογδόη πρωινή ώρα της 24ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2022.

Στις 24 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη στα σχολεία θα γίνουν εκδηλώσεις και ομιλίες σχετικά με το νόημα της Επετείου. Την ίδια ημέρα στις 11:00 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και προσκύνημα αντιπροσωπειών των μαθητών των Σχολείων και Προσκόπων στο Μνημείο του Ήρωα Α. Πετμεζά και κατάθεση στεφάνων.

Στις 25η Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30 στον Ιερό Ναό «Μεταμόρφωση του Σωτήρος» θα τελεστεί δοξολογία, στην οποία καλούνται να παραστούν οι αρχές της πόλης αντιπροσωπείες των σχολείων, οργανώσεις σωματείων και συλλόγων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους και όλοι οι κάτοικοι. Ο χώρος που θα γίνει η τελετή, θα οριοθετηθεί και οι προσκαλούμενοι καλούνται να λάβουν τη θέση που πρέπει, σύμφωνα με τις υποδείξεις του τελετάρχη.

Μετά τη δοξολογία, θα γίνει συγκέντρωση στο Μνημείο Πεσόντων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Καρβουντζή Ανδρέα Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων με πρόσκληση του τελετάρχη.

Μετά την κατάθεση στεφάνων, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση μαθητών και φορέων του Δήμου μας. Σε οριοθετημένο χώρο θα λάβουν θέση οι εκπρόσωποι της πόλης. Τελετάρχης ορίζεται ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Ευάγγελος Σκούρας.

Με αφετηρία τον προ του Ιερού Ναού χώρο, ακολουθώντας την οδό Καλογεροπούλου και καταλήγοντας στην οδό Λυκούργου, θα παρελάσουν κατά σειρά η Δημοτική Φιλαρμονική, το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Κιάτου, η Ένωση Μικρασιατών Νεαπόλεως Κιάτου, ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου Νομού Κορινθίας, ο Πολιτιστικός Όμιλος Λαογραφικής και Καλλιτεχνικής Ανάδειξης Σικυώνας «Εύχαρις» και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων.

Ορίζεται επίσης ο κ. Καραμάνης Δημήτριος εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) του 1ου Γενικού Λυκείου Κιάτου για την επίβλεψη και τον συντονισμό των μαθητικών τμημάτων κατά τη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση.

Οι εφημέριοι παρακαλούνται να φροντίσουν για την δοξολογία. Το Αστυνομικό Τμήμα Τάξης Κιάτου και το Λ/Χ Κορίνθου-Δ’ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου πειρακαλούνται να φροντίσουν για την τήρηση της τάξης, Όλοι πρέπει να συμβάλλουν για τον πανηγυρικό εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου.

Ο Δήμαρχος 
Σπυρίδων Π. Σταματόπουλος





Δήμος Σικυωνίων


Συνεχίζεται η αντιπλημμυρική προστασία της πόλης του Κιάτου, αυτή τη φορά με την αύξηση της διατομής στον ποταμό Ελισώνα



ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

  


Ο Δήμος Βέλου-Βόχας και το ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» δήμου Βέλου-Βόχας πραγματοποιούν επετειακή εκδήλωση για την 201η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022, στις 6:00 το απόγευμα, στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης», του ξενοδοχείου Alkyon Resort Hotel & Spa, στο Βραχάτι.

Μετά από δύο χρόνια «σιωπής» λόγω της πανδημίας, ο δήμος Βέλου-Βόχας με την συνεργασία και συμμετοχή των συλλόγων της περιοχής επανέρχεται στη διοργάνωση της τιμητικής εκδήλωσης-θεσμού για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.

Πρόκειται για μια σπονδυλωτή εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τους συλλόγους “Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος” Βόχας και “Πνευματική Στέγη” Ζευγολατιού, ορχηστρικές συνθέσεις από την Φιλαρμονική Ζευγολατιού, έκθεση ιστορικών εγγράφων από τον σύλλογο «Η Αναγέννηση» Βραχατίου και δύο δρώμενα με θέμα:

1. «Κρυφά το λένε τα πουλιά Κρυφά το λεν’ τ’ αηδόνια - Αφιέρωμα στην επανάσταση του 1821 - Θ. Κολοκοτρώνης, Γ.Καραϊσκάκης, Ο. Ανδρούτσος» από το Κέντρο Νεολαίας και Πολιτισμού του δήμου Βέλου-Βόχας και τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Βραχατίου «Μέγας Αλέξανδρος» και 2. «Η Στιμάγκα στην Επανάσταση του 1821» από τον Χορευτικό και Λαογραφικό Σύλλογο Στιμάγκας “Θύαμις”.

Η επετειακή εκδήλωση θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες και παριστάμενους να τιμήσουν τους ιερούς αγώνες των προγόνων μας για την Ελευθερία και την Δικαιοσύνη.






  


Δεν υπάρχουν σχόλια