Header Ads

Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Κορινθίων Φ.1783

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

«Σε τροχιά υλοποίησης το πολυπόθητο έργο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Κορινθίων»

  


Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κορίνθου ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τη δράση «Προβολή και προώθηση της εμπορικής περιοχής – Μελέτη Μάρκετινγκ του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Κορινθίων» που υλοποιεί ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για την πορεία υλοποίησης του συνολικού έργου και ειδικότερα για τα υποέργα που θα υλοποιήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου καθώς και η κατάδειξη της αναγκαιότητας για την ανάπτυξη συστήματος για την προβολή και προώθηση της εμπορικής περιοχής του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Κορινθίων.

Το συγκεκριμένο έργο δεν αφορά μόνο την ανάπλαση μίας περιοχής μέσα στον αστικό ιστό. Πρόκειται για ένα έργο με τεράστια δυναμική που θα ενισχύσει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την τοπική οικονομία. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και η ανάδειξη της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας μέσα από την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς.

Η εν λόγω παροχή υπηρεσίας έχει ως στόχο την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου για: α) την προβολή και προώθηση της εμπορικής περιοχής, β) την καθοδήγηση σε θέματα επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης της αγοράς, γ) τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε επίπεδο μεθοδολογιών και εργαλείων μέσα από τη διαδικασία υλοποίησης της πράξης σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί η αγορά για τη βελτίωση της αγοραστικής εμπειρίας του καταναλωτή (είτε επισκέπτη, είτε μόνιμου κατοίκου), τη δημιουργία ταυτότητας της αγοράς, την προβολή της αγοράς και το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης που υλοποιεί ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου είναι η δημιουργία και ανάπτυξη ταυτότητας της αγοράς του Δήμου Κορινθίων.

Η ταυτότητα της Αγοράς θα δημιουργηθεί μέσα από μία σειρά διαδικασιών και ενεργειών, με συγκεκριμένη στρατηγική και εργαλεία προώθησης και προβολής προκειμένου να επιτευχθεί η αναγνωρισιμότητά της και τελικώς να βελτιωθεί η αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών.

Τα οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης από τον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου θα είναι τα εξής:

α) η ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και βελτίωση της αγοραστικής εμπειρίας του καταναλωτή (επισκέπτη ή/και μόνιμου κατοίκου), β) η αύξηση των εισοδημάτων των τοπικών επιχειρήσεων γεγονός που θα οδηγήσει σε πολλαπλά άμεσα και έμμεσα οφέλη για το Δήμο, γ) η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από την ενεργή συμμετοχή των εμπόρων και επαγγελματιών της περιοχής παρέμβασης σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, δ) η Αγορά της πόλης θα αποκτήσει ταυτότητα και «φωνή».

Το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Κορινθίων» με συνολικό προϋπολογισμό 1.459.865,15€, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων που αφορούν τον Δήμο Κορινθίων, ως δικαιούχο, είναι 1.272.265,33€ και των παρεμβάσεων που αφορούν τον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου, ως συνδικαιούχο, είναι 187.599,82€.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 
Β. Γεώργαρης 

Ο Γραμματέας 
Α. Γκρούτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια