Header Ads

Πολιτκή δραστηριότητα Κων/νου Κόλλια Φ.1782

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ

  
Σχετικά με το θέμα, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε τα εξής:

«Σε συνάντηση που είχα σήμερα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γεώργιο Αμυρά, έθεσα υπόψη του το θέμα της παράτασης στην προθεσμία
υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των αναρτηθέντων δασικών χαρτών, η οποία κανονικά λήγει στις 23 Μαρτίου 2022.

Όπως του εξήγησα, ο λόγος για τον οποίο είναι αναγκαία η παράταση αυτή είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η προανάρτηση του Κτηματολογίου σε όλη την έκταση της Κορινθίας.

Ειδικότερα, επεσήμανα στον Υπουργό ότι η πλειοψηφία των αντιρρήσεων αφορούν ορισμένες μόνο περιοχές, στις οποίες έχουν προαναρτηθεί οι δασικοί χάρτες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο μεγαλύτερος αριθμός κατόχων ιδιοκτησιών να μην έχουν ενημερωθεί για τη δυνατότητα να υποβάλλουν αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών.

Επιπλέον, επεσήμανα ιδιαιτέρως στον κ. Υπουργό ότι το επίμαχο αίτημα διατυπώνεται και από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δασών Κορινθίας. Ο ίδιος έκρινε δίκαιο και εύλογο το αίτημα που του έθεσα και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει άμεσα το θέμα, με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε, στα πλαίσια των εθνικών και ευρωπαϊκών Οδηγιών, να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να προβούν στις απαιτούμενες αιτήσεις διορθώσεων.».


Δεν υπάρχουν σχόλια