Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Χρίστου Δήμα Φ.1782

Δήμας Χρίστος 
Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Βουλευτής Κορινθία

Επίσκεψη Δήμα στο Ισραήλ - Συναντήσεις με επιχειρηματικούς, επιστημονικούς και τεχνολογικούς φορείς
  


Συναντήσεις και επαφές με επιχειρηματικούς, επιστημονικούς και τεχνολογικούς φορείς στο Ισραήλ πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας.

Ο Υφυπουργός παρέστη χθες στην τελετή υπογραφής τριμερούς Μνημονίου Συνεργασίας (MoU), το οποίο υπέγραψαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς της Θεσσαλονίκης «Thess INTEC AE», Νίκος Ευθυμιάδης, ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Ben Gurion, Ντανιέλ Χάμοβιτς (Daniel Chamovitz), μέλος της διοίκησης του «Gav Yam Negev Advanced Technologies Park» και ο διευθύνων σύμβουλος του κέντρου καινοτομίας «Basecamp», Uzy Zwebner.

Το μνημόνιο συνεργασίας αφορά στη μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των πλευρών, στη σύμπραξη ελληνικών, ισραηλινών και διεθνών επιχειρήσεων, που συνεργάζονται με τα δύο τεχνολογικά πάρκα, στην κάλυψη θέσεων εργασίας έντασης γνώσης, που θα δημιουργήσουν όσες ισραηλινές και πολυεθνικές εταιρίες θα εγκατασταθούν στο Thess INTEC, καθώς και στη δικτύωση του Πανεπιστημίου Ben Gurion με την ελληνική ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα.

Το συμφωνητικό προβλέπει γενικότερα την ενθάρρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στους φορείς με στόχο την ανάπτυξη της καινοτομίας, την εμπορευματοποίηση των ερευνητικών δραστηριοτήτων και των τεχνολογικών προϊόντων. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Δήμας: «Η συνεργασία αναμένεται να αποδώσει σημαντικά οφέλη στα οικοσυστήματα καινοτομίας των δύο χωρών από τις συνέργειες που μπορούν να δημιουργηθούν ανάμεσα σε φορείς των δυο χωρών όπως νεοφυείς επιχειρήσεις, Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια.» Νωρίτερα, ο κ. Δήμας επισκέφτηκε στο Τεχνολογικό Πάρκο της Μπερ Σέβα - GavYam Negev, το αρχηγείο του CERT (Computer Emergency Response Team). Πρόκειται για το κέντρο επιχειρήσεων που επωμίζονται το έργο της ψηφιακής «θωράκισης» του Ισραήλ. Το πάρκο της Μπερ Σέβα αποτελεί ένα τεχνολογικό θαύμα και ένα καινοτόμο επίτευγμα, όπου μπορεί κανείς να συναντήσει νέους επιστήμονες, ερευνητές, startuppers, ακόμα και φοιτητές που συγκεντρώνονται και δραστηριοποιούνται στον χώρο της κυβερνοασφάλειας.

Σήμερα, ο κ. Δήμας συμμετείχε ως ομιλητής στο διεθνές συνέδριο Κυβερνοχώρου - Cybertech Global που διεξάγεται στο Τελ Αβίβ και συμμετέχουν κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, startup και τεχνολογικοί φορείς από όλο τον κόσμο, όπου παρουσίασε την νέα δυναμική, την εξωστρέφεια, την εξέλιξη και τις ευκαιρίες που υπάρχουν σήμερα στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο Διεθνές Συνέδριο Κυβερνοχώρου επεσήμανε τα εξής:

«Οι νεοφυείς επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα, επενδύουν όλο και περισσότερο σε δεξιότητες, αλλά και σε ταλέντα με εξειδίκευση στις δυνατότητες του κυβερνοχώρου. Το ζήτημα της κυβερνοασφάλειας απασχολεί σήμερα όλα τα κράτη αλλά και τις επιχειρήσεις. Κρίσιμοι τομείς, όπως οι μεταφορές, η ενέργεια, η υγεία και ο χρηματοοικονομικός κλάδος, εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τις ψηφιακές τεχνολογίες για την άσκηση των βασικών δραστηριοτήτων τους.

Η ανάπτυξη ισχυρότερης δράσης στο πεδίο της κυβερνοασφάλειας, με στόχο να οικοδομηθεί ένας ανοικτός και ασφαλής κυβερνοχώρος, μπορεί να αυξήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στα ψηφιακά εργαλεία και υπηρεσίες. Αναμφίβολα, τα κυρία εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε αυτόν τον στόχο είναι η τόνωση της έρευνας και της καινοτομίας και η διεύρυνση της συνεργασίας μας σε αυτούς τους τομείς. Στην Ελλάδα διαθέτουμε πλέον ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο και ανταγωνιστικό οικοσύστημα καινοτομίας και η Πολιτεία έχει τη δυνατότητα αξιοποιώντας τις ιδέες νέων επιχειρηματιών, ερευνητών και επιστημόνων να υποστηρίξει προτάσεις που θα μας δώσουν λύσεις στις προκλήσεις της εποχής μας».






Χ. Δήμας: Πληρώθηκαν οι 17 πρώτες επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από τις πλημμύρες του Ζορμπά, στην Κορινθία

  


Μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ολοκληρώνεται αναφέρει σε σημερινη του δημοσίευση ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χριστος Δήμας μιας και πληρώθηκαν επιτέλους οι 17 πρώτες επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από τις πλημμύρες του Ζορμπά, στο Νομό Κορινθίας.

“Για άλλες 10 επιχειρήσεις εκκρεμεί η πληρωμή τους που είναι πια θέμα λίγων ημερών. Για την πληρωμή των υπόλοιπων επιχειρήσεων πρέπει να συγκεντρωθούν κάποια επικαιροποιημένα δικαιολογητικά που απαιτούνται, κάτι που ήδη το ολοκληρώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα πληρωθούν σύντομα” συμπληρώνει ο Υφυπουργός και συνεχίζει “Αξίζει να σημειωθεί πως η περίπτωση των πλημμυροπαθών του Ζορμπά είναι μία από τις τελευταίες πλημμύρες που ολοκληρώθηκαν με το παλαιό χρονοβόρο καθεστώς. Η κυβέρνηση εδώ και 2 σχεδόν χρόνια έχει αλλάξει τον νόμο για να γίνονται άμεσα οι διαδικασίες αποζημίωσης πλημμυροπαθών και να μη ταλαιπωρούνται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις. Ήδη σε αντίστοιχες μεταγενέστερες από τον Ζορμπά περιπτώσεις έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους.” Για το θέμα των πλημμυρών του Ζορμπά, και ειδικότερα την διαδικασία αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Χριστο Δήμα, τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Νίκο Κουλοχέρη, την Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα, τον Διευθυντή στην Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Δημόπουλο και τις διευθύντριες του Υπουργείου Οικονομικών κα Κωνσταντοπούλου και Καρρά. Ενδιαφέρον για το θέμα έχουν δείξει και οι Αντιπεριφερειάρχες Αναστάσιος Γκιολής και Χάρης Βυτινιώτης.



Χρίστος Δήμας

  


Στο πρώτο Social Sustainable Entrepreneurship Accelerator που διοργανώνει η Microsoft Hellas, μίλησα για την νεα δυναμική, την εξωστρέφεια και τις ευκαιρίες που προσφέρονται στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων μέσω του #ElevateGreece.

Ο Social Sustainable E n t r e p r e n e u r s h i p Accelerator είναι ο πρώτος επιταχυντής για startup στην Ελλάδα που εστιάζει στις Αρχές Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η διάρκειά του είναι 3 μήνες, οργανώνεται από την Startup Pathways με την υποστήριξη της Microsoft. Στόχος είναι να προσφέρει σε 12 επιλεγμένους κορυφαίους Έλληνες ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων όλες τις γνώσεις και την τεχνογνωσία σε θέματα βιωσιμότητας προκειμένου να δημιουργήσουν ένα εξωστρεφές και ισχυρό αποτύπωμα Βιώσιμης Ανάπτυξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια