Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Γεωργίου Ψυχογιού Φ.1779

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Παρέμβαση Ψυχογιού στη Βουλή για την επαναλειτουργία και αποκατάσταση της Διώρυγας
  


Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, τοποθετήθηκε κατά την για την προ της υπογραφής Σύμβαση του έργου: «Αποκατάσταση των ζημιών στο πρανές από την πλευρά της Πελοποννήσου της Διώρυγας Κορίνθου» O κος Ψυχογιός τόνισε πως ως Βουλευτής Κορινθίας γνωρίζει πολύ καλά το συγκεκριμένο έργο και τα προβλήματά του αλλά και για τη σημασία της Διώρυγας που εκτός από την οικονομική και στρατηγική διάσταση, είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα αξιοθέατο στη χώρα.

Για τους λόγους αυτούς, άλλωστε, έχει γίνει σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων από τον ίδιο, τόσο ατομικά μέσω επίκαιρης ερώτησης, όσο και συλλογικά μέσω κατάθεσης ερώτησης την οποία συνυπέγραφαν και άλλοι βουλευτές.

Ο κος Ψυχογιός έκανε σαφές ότι είναι απαράδεκτο να έχει περάσει ένας χρόνος από όταν έκλεισε η Διώρυγα και παρά το γεγονός ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις το 2018, με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, που υπήρχαν αντίστοιχες καταπτώσεις μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα διορθώνονταν, η κατάσταση σήμερα δεν περιποιεί τιμή για κανέναν αρμόδιο. Αναφέρθηκε, όμως, και στο άλλο πρόβλημα της περιοχής με τη γέφυρα των Ισθμίων να παραμένει κλειστή για 27 μήνες.

Δεν υπηρετείται ούτε το δημόσιο συμφέρον γιατί τέσσερα εκατομμύρια το μήνα (την υψηλή περίοδο) χάνονται, η δημόσια περιουσία απαξιώνεται, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ανασφάλεια και βέβαια η Τράπεζα Πειραιώς που έκανε τη δανειακή διευκόλυνση για την πληρωμή των μισθών των εργαζομένων, θα έχει αξιώσεις.

Σχετικά με την υπό συζήτηση σύμβαση ο βουλευτής είπε πως είναι ιδιαίτερα περίεργο ότι ένα έργο που είχε αρχικά εκτιμηθεί στα 9 εκατομμύρια τελικά θα συμβασιοποιηθεί στα 30 και ζήτησε να κατατεθεί η μελέτη που τεκμηριώνει αυτή την άνοδο. Ζήτησε να υπάρξει πλήρες και αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ανοίξει η Διώρυγα και πότε θα παραδοθεί ολοκληρωμένο το έργο, προσθέτοντας πως είναι αυτονόητο ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η παραμονή της Διώρυγας στα χέρια του Δημοσίου, η διασφάλιση των εργαζομένων, η προστασία των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας και η ομαλή λειτουργία της Διώρυγας τακτική συντήρηση και προληπτικές παρεμβάσεις.






ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
  


Κλιμάκιο της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, παρουσία του βουλευτή Κορινθίας, Γιώργου Ψυχογιού, του συντονιστή της ΝΕ Συριζα - Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας, Ανδρέας Χασάπης, και της ταμία της ΟΜ, Γεωργία Λουκά, πραγματοποίησε επίσκεψη την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στο Κατάστημα ΕΛΤΑ Ξυλοκάστρου.

Το προσωπικό των ΕΛΤΑ μετέφερε στο κλιμάκιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις τεράστιες ελλείψεις.

Συζητήσαμε για την:

Απαξίωση όλων των καταστημάτων ΕΛΤΑ της Κορινθίας και την εγκατάλειψη τους, καθώς πλέον το προσωπικό ανέρχεται σε μόλις 19 μόνιμους υπαλλήλους και 31 με συμβάσεις έργου (για ολόκληρη την Κορινθία!!!!!). Η υποστελέχωση των καταστημάτων ΕΛΤΑ οφείλεται και στην ταυτόχρονη μεγάλη έξοδο έμπειρων υπαλλήλων το προηγούμενο διάστημα σε συνδυασμό με πάγωμα των προσλήψεων. Με την συνταξιοδότηση των έμπειρων ταχυδρομικών υπαλλήλων τα ΕΛΤΑ βρέθηκαν και με λιγότερο προσωπικό αλλά και με προσωπικό που θα χρειαζόταν κάποιο χρόνο για να μάθει την δουλειά του χωρίς την καθοδήγηση των παλιότερων και με εμπειρία υπαλλήλων.

Τα ΕΛΤΑ με μεγάλες απώλειες προσωπικού καλούνται να εξυπηρετήσουν και το πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου μας, ενώ την ίδια ώρα ευνοούνται σκανδαλωδώς μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα κι εταιρείες του κλάδου.

Εξαθλίωση των εργαζομένων με εξαντλητικά ωράρια και περικοπή των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Αποδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης. Ακόμα χειρότερη η εικόνα που μας παρουσίασαν για το κατάστημα ΕΛΤΑ Δερβενίου, το οποίο υπολειτουργεί. Ο βουλευτής, Γιώργος Ψυχογιός, τόνισε ότι έχουν γίνει πολλές και δυναμικες παρεμβάσεις στη Βουλή για τα ΕΛΤΑ Κορινθίας και θα συνεχιστούν, για την ενίσχυση των ΕΛΤΑ στο Ξυλόκαστρο και σε όλο το Νομό με προσωπικό και μέσα προκειμένου να μην κλείσει κανένα κατάστημα και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης από την πλευρά του, θα αντιταχθεί στην διαρκή απαξίωση των ΕΛΤΑ Ξυλοκάστρου και Δερβενίου, στην συνεχιζόμενη αποψίλωση του Δήμου μας από Υπηρεσίες και Τράπεζες και καλούμε το Δήμο να μην κάνει τον «θεατή» στην απαξίωση και το κλείσιμο των Υπηρεσιών και των Τραπεζών. Τα ταχυδρομεία είναι ένας θεσμός για την ελληνική περιφέρεια και για το λόγο αυτό είμαστε υπέρ της διατήρησης των Καταστημάτων ΕΛΤΑ Ξυλοκάστρου και Δερβενίου με την στελέχωση και αναβάθμισή τους, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις πολλαπλές υπηρεσίες που παρέχουν.

«Είμαστε υπέρ ενός ταχυδρομείου σύγχρονου και λειτουργικού. Ένα ταχυδρομείο που θα εξυπηρετεί τους πολίτες και όχι τα συμφέροντα των εργολάβων και μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων».




Δεν υπάρχουν σχόλια