Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Κων/νου Κόλλια

Κόλλιας Κων/νος 
Βουλευτής Ν.Δ. Κορινθίας

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΤΟΥ 2020 (ΑΘΙΚΙΑ, ΓΑΛΑΤΑΚΙ, ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑ)
  


Αναμένεται η έκδοση της ΚΥΑ αναφορικά με τις αποζημιώσεις πάγιου εξοπλισμού που θα καταβληθούν στους πυρόπληκτους γεωργούς και κτηνοτρόφους από τις καταστροφές των πυρκαγιών που σημειώθηκαν στο διάστημα μεταξύ 22 και 24 Ιουλίου 2020 στις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Κορινθίων (Αθίκια, Γαλατάκι, Ξυλοκέριζα).

Σε τελική ευθεία βρίσκεται η υπογραφή της σχετικής απόφασης από τους συναρμόδιους Υπουργούς κκ. Σπήλιο Λιβανό, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και Θεόδωρο Σκυλακάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών.

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για όλους όσους υπέστησαν ζημίες εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών. Μετά την υπογραφή της επίμαχης απόφασης, θα κληθούν οι πληγέντες να προσκομίσουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά για την αναγνώριση των δικαιούχων. Θα ακολουθήσει ο σχετικός έλεγχος και κατόπιν θα ανακοινωθούν τα πορίσματα, ώστε να δρομολογηθεί έως το τέλος του 2022 η πληρωμή των αποζημιώσεων.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο των πληγέντων, βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με τα δύο Υπουργεία και αναμένω τις εξελίξεις για τις οποίες θα ενημερώσω εγκαίρως τους συμπολίτες μου.




Δεν υπάρχουν σχόλια