Header Ads

Καταγγελίες - Προτάσεις Φ.1778

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  

ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το θέμα των αδέσποτων σκυλιών, που κυκλοφορούν στην πόλη της Κορίνθου. Εκεί, που δεν υπάρχει ούτε ίχνος από αυτά ξαφνικά ξεπετάγονται ένα μπουλούκι από πέντε – έξι καλοταϊσμένα σκυλιά και σε κοψοχολιάζουν. Μου συνέβη προσωπικά εμένα στον περίβολο του Δικαστικού Μεγάρου και δεν ήξερα τι να κάνω. Καλή η ιδέα της φιλοζωίας, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με την ασφάλεια των πολιτών. Ας ληφθεί κάποια μέριμνα συμμαζέματος ή δεν ξέρω τι άλλο επιβάλλεται να γίνει από τον Δήμο Κορινθίων. Η κατάσταση τους θερινούς μήνες είναι ακόμη χειρότερη με τα αδέσποτα σκυλιά.

ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ : Συνηθίζεται κάθε χειμώνα να ανθεί το εμπόριο και η χρήση ναρκωτικών στην παραλία της περιοχής του Κιάτου. Επειδή πιστεύω πως ο φετινός χειμώνας δεν θα διαφέρει από προηγούμενους, άσχετα αν δεν αναφέρονται συλλήψεις στην περιοχή από το Αστυνομικό Τμήμα, καλό θα είναι να ενταθούν τα κατασταλτικά μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου. Υπάρχουν οικογένειες, που υποφέρουν από τις δαγκάνες αυτής της κακιάς συνήθειας, που χτυπάει κυρίως την νεολαία μας, τα νεαρά βλαστάρια, που δεν έχουν από πού να φυλαχθούνε. Υπάρχουν γονείς κυρίως από τα ημιορεινά χωριά που κλαίνε με μαύρο δάκρυ για το κακό που τους βρήκε.

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ : Ας έχει καλά ο Μεγαλοδύναμος Θεός τους Αυτοδιοικητικούς του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, που διοργανώνουν Εκδηλώσεις όπως αυτές με την δημοφιλή Φιλαρμονική του Δήμου, που γίνονται στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Έχουμε νοσταλγήσει τα ποιοτικά προγράμματα.

Η παρουσία τόσων πολλών και ποιοτικών εκδηλώσεων δημιουργούσαν πνεύμα ευφορίας και τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ατυχώς μας βρήκε η πανδημία και μας στέρησε αυτές τις μεγάλες χαρές. Κάποιοι λένε πως μας δοκιμάζει ο Θεός για την αποστασία μας, αλλά κάποιοι άλλοι αναφέρονται σε άλλα σχέδια, αφού η πανδημία προαναγγέλθηκε δύο μήνες πριν από την παρουσία της…


ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ : Παρά το γεγονός ότι ευρισκόμεθα στο καταχείμωνο της χρονικής περιόδου και με όλα τα δεινά της κακοκαιρίας η πόλη του Ξυλοκάστρου ζει το δικό της ρυθμό. Εκτός από τη γύρω ενδοχώρα που κάνει τις δοσοληψίες της στην πόλη μας, κάτι γίνεται, τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα, και με τους επισκέπτες, λάτρεις του χειμερινού Αθλητισμού και τουρισμού με κέντρο κύριου ενδιαφέροντος το Χιονοδρομικό Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας.

Κατηφορίζοντας, αρκετοί κάνουν τη στάση τους στο Ξυλόκαστρο για τον καφέ τους. Θα μου πει κάποιος και τι μ΄ αυτό, είναι τόσο σπουδαίο. Είναι θα έλεγα για την πόλη μας.

ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ: Ένας χαλικόστρωτος δρόμος, παράπλευρος της οδού Μιλτιάδη, δίπλα από την Πολυκατοικία Πανούση στη Σαμούτανη Βραχατίου ενώ έχει χαραχθεί από πολλά χρόνια παρουσιάζεται εγκαταλελειμμένος. Εκτός από την αναγκαία ασφαλτόστρωση, είναι θεοσκότεινος και ευάλωτος στις κλοπές κατοικιών. Εμείς οι ενδιαφερόμενοι παραθεριστές έχουμε εδώ και πέντε χρόνια υπογράψει αίτημα για παρέμβαση του Δήμου και ο Δήμος κωφεύει. Επιτέλους δεν υπάρχει ιεράρχηση μικρών τεχνικών έργων στο ετήσιο Τεχνικό Πρόγραμμα να υλοποιηθεί το αίτημά μας για ασφαλτόστρωση και φωτισμό; Τι περιμένουν; Να μας κατακλέψουν οι διαρρήκτες;

ΝΕΜΕΑΣ : Κύριε της Φωνής της Κορινθίας, μπορείτε να φιλοξενήσετε μία επισήμανση που αφορά το Δήμο Νεμέας; Συγκεκριμένα επιθυμώ να αναφερθώ στην εξής παρατήρηση. Διάβασα στην έγκριτη εφημερίδα σας τη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, σε αμέσως προηγούμενα τεύχη, μεγάλο αριθμό δημοτικών και άλλων διακηρύξεων, που αφορούσαν χρηματοδοτήσεις δημοτικών έργων.

Για το Δήμο μας, το Δήμο Νεμέας, αν δεν κάνω λάθος διάβασα μόνο μία διακήρυξη. Γιατί οι υπερκείμενοι αυτοδιοικητικοί φορείς δεν μερίμνησαν κάτι παραπάνω και για το Δήμο Νεμέας; Που είναι μεν μικρός Δήμος, και φτωχός παραμένει όμως ιστορικός…


Δεν υπάρχουν σχόλια