Header Ads

Αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας Φ.1775

EΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας
  



Κόρινθος, 2022 03 Ιανουαρίου 
Αριθ. Πρωτ: 15 

ΠΡΟΣ:

-Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη 
-Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα 

Κοινοποίηση:

- Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νικόλαο Ταγαρά 
- Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστο Δήμα 
- Βουλευτές Νομού Κορινθίας 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε δέκτες ενός μεγάλου κύματος παραπόνων από τους επιχειρηματίες του Νομού μας σχετικά με τις αυξήσεις του ρεύματος. Τα δυσβάσταχτα ποσά που καλούνται να πληρώσουν μεταφράζονται σε απογοήτευση και απόγνωση για το μέλλον των επιχειρήσεων τους.

Με την παρούσα λοιπόν επιστολή θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σχετικά με την ραγδαία αύξηση λογαριασμών του ρεύματος με τις οποίες επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις της περιφέρειας μας και όχι μόνο.

Οι μεγάλες ανατιμήσεις στην ενέργεια έχουν επιβαρύνει τον τελευταίο καιρό όλες τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με δυσμενή αντίκτυπο στη λειτουργία τους, απειλώντας έντονα την βιωσιμότητά τους. Τα προβλήματα αυτά έχουν δημιουργηθεί καθώς το κόστος λειτουργίας τους έχει εκτοξευθεί.

Πλέον της επιβάρυνσης από την κατανάλωση ρεύματος, υπάρχει αύξηση των πρώτων υλών και των υλικών με συνέπεια όλες αυτές οι αυξήσεις να προσμετρηθούν στην τελική τιμή του προϊόντος, κάτι το οποίο θα λειτουργήσει σαν ντόμινο όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα και την κατανάλωση.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η στήριξη των επιχειρήσεων σε αυτή την δεδομένη στιγμή είναι επιβεβλημένη. Μόνο έτσι, θα μπορέσουνε οι επιχειρήσεις μας να ανασάνουν και να κοιτάξουν μπροστά. Ενδεικτικά, το Επιμελητήριο Κορινθίας προτείνει μέτρα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αντισταθμιστικά των αυξήσεων και να βοηθήσουν την αδιάκοπη λειτουργία των επιχειρήσεων επ’ωφελεία όλων:

Δυνατότητα υπαγωγής στο καθεστώς μειωμένων χρεώσεων στο ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων για όλες τις επιχειρήσεις.

Επιχορήγηση μέρους του τιμολογίου για τις επιχειρήσεις που είχαν πτώση του τζίρου την περίοδο των αυξημένων χρεώσεων.

Μείωση των αντισταθμιστικών τελών των ΟΤΑ που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς ρεύματος ή επιδότηση αυτών.

Δυνατότητα επέκτασης του χρόνου αποπληρωμής των λογαριασμών με τις αυξημένες τιμές του ρεύματος έως και 6 μήνες από την έκδοση του λογαριασμού έτσι ώστε να ρυθμιστεί η αποπληρωμή τους.

Δυνατότητα σταθερού τιμολογίου για τις επιχειρήσεις ώστε να περιοριστεί η εξάρτηση της ενέργειας από τις υπέρμετρες χρηματιστηριακές της ανατιμήσεις.

Διαπιστώνοντας την ζοφερή κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία και πραγματικότητα για το μέλλον των επιχειρήσεων, ζητούμε από την κυβέρνηση να μεριμνήσει και να διατηρήσει την ανάπτυξη στην οικονομία μας.

Έχοντας εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ευελπιστούμε ότι τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν κατάλληλα και άμεσα, εξασφαλίζοντας την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και συνεπώς του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Με εκτίμηση, 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας 

Παναγιώτης Λουζιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια