Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» Φ.1771

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια μας στον Νομό μας…

Εδώ και ένδεκα ολόκληρα χρόνια η Ελλάδα ζει μέσα σε μια εθνική τραγωδία και οι Έλληνες, ζουν ο καθένας το δικό του δράμα, πλην ελαχίστων, οι οποίοι τυγχάνει να είναι και οι κυρίως υπεύθυνοι. Η Μνημονιακή οικονομική κρίση που μας έφερε ο Γ.Α. Παπανδρέου έχει καταφέρει θανάσιμο πλήγμα στα οικονομικά όλων μας. Από αυτόν τον κανόνα δεν ξεφεύγουν παρά ελάχιστοι, που ευνοούνται από τις αποφάσεις των κυβερνώντων και των «Λόχων» της Βουλής. Στον Νομό μας, στην Κορινθία, τις πόλεις και τα χωριά, στα ίδια τα νοικοκυριά, επικρατούν συνθήκες τριτοκοσμικής ανέχειας, οι οποίες διαρκώς επιδεινώνονται παρά τις μεγαλοστομίες κυβερνητικών και άλλων παραγόντων περί του αντιθέτου. Θα ήταν ευχής έργον, αν η ελπίδα ήταν μικροοικονομικής διάρκειας.

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να επαυξάνουν τις στρατιές των νεόπτωχων Ελλήνων και οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για τις χασούρες από τις περικοπές, τα φορολογικά μέτρα, τα χαράτσια κινητής και ακίνητης περιουσίας, για την κατάργηση των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και τόσα άλλα επώδυνα μνημονιακά μέτρα, που μας τα παρουσίαζαν και μας τα παρουσιάζουν, ως απαραίτητα και ως μονόδρομο στη μελλοντική ζωή μας.

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά, ακόμα και στο κέντρο της Κορίνθου για να καταλάβει το μέγεθος της εξαθλίωσης, που επεβλήθη χάριν άλλων σκοπιμοτήτων, που δεν έχουν, ως στόχο την εξυγίανση του δημόσιου βίου. Βοηθούντος και της πανδημίας του ιού τα λουκέτα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις αυξάνονται, ενώ η ανεργία καλπάζει, την ώρα που ο τζίρος των επιχειρήσεων κατρακυλάει στην άβυσσο, αφού τα λεφτά όλων μας έχουν φροντίσει να κατατίθενται στις Τράπεζες ατόκως και μάλιστα με ιδιότυπες απαγορευτικές διατάξεις και περιορισμούς.

Έρχονται ημέρες Χριστουγέννων, ημέρες χαράς, ευχών, Εκκλησιασμού, που κι αυτόν μας τον απαγόρεψαν, και Χριστιανικής πίστης, ημέρες αφιερωμένες στην οικογένεια και στην αλληλεγγύη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Αφού ευχαριστήσουμε τον Θεάνθρωπο για τον ερχομό Του, αλλά και για την ύπαρξή μας, ας φροντίσουμε να κάνουμε τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια και δώρα από την τοπική αγορά. Στα μικρομάγαζα και όχι στα Πολυκαταστήματα, που απομυζούν το αίμα μας. Να μείνουν τα λεφτά μας εδώ και στην Ελλάδα… 

«Ο Κορίνθιος»





ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ


Θα αφήσουμε αδιαμαρτύρητα να συνεχίσουν την άλωση;

Έχουν παρέλθει 47 χρόνια, σχεδόν μισός αιώνας, από η Τουρκία κατ΄ εφαρμογή του σχεδίου του ανθέλληνα Κίσινγκερ τότε πουεπέβαλε προσχεδιασμένα της διχοτόμησης της Μεγαλονήσου Κύπρου. Οι Τούρκοι έχουν γράψει κανονικά τα ψηφίσματα και τις ωραιολογίες των εκάστοτε Αξιωματούχων του και δεν χαμπαρίζουν από λεκτικές φοβέρες. Δημιουργούν συνεχώς τετελεσμένα γεγονότα και στο τέλος νομιμοποιούν τα παράνομα εγκλήματά τους. Σήμερα, επί των ημερών μας, η τουρκική επεκτατικότητα έχει βάλει στο στόχαστρό της τη μαρτυρική πόλη της Αμμοχώστου.

Προσπαθούν να οικειοποιηθούν τις περιουσίες των εκτοπισμένων με τις πλάτες αρμόδιων φορέων και κρατών, όπως η Αγγλία. Κανένα αυστηρό μέτρο, παρά μόνο λόγια του αέρα.

Όπως αναφέρθηκε στο Newsroom προχθές, τη λίστα επιλογών για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της παραβατικότητάς της στα Βαρώσια θα παρουσιάσει ο Ζοζέπ Μπορέλ, σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Το «options’ paper» του Ύπατου Εκπροσώπου, Ζοζέπ Μπορέλ, «σχετικά με τις επιλογές μας για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της παραβατικότητάς της στα Βαρώσια» θα συζητηθεί στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, όπως ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την άφιξή του.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας σημείωσε: «Στο Συμβούλιο έχουμε να συζητήσουμε σήμερα το «option’s paper», το οποίο θα παρουσιάσει ο κύριος Μπορέλ σχετικά με τις επιλογές μας για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της παραβατικότητάς της στα Βαρώσια. Δηλαδή, εξαιτίας του γεγονότος ότι αγνοεί το διεθνές δίκαιο και το πλαίσιο που θέτουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, έχουμε να συζητήσουμε το θέμα της Λευκορωσίας, δηλαδή το πώς αυταρχικά καθεστώτα στην περιφέρεια της Ένωσης αξιοποιούν το μεταναστευτικό για να ασκήσουν πίεση στην Ε.Ε. αγνοώντας το κράτος δικαίου».

Σήμερα Τρίτη που γράφεται αυτό το άρθρο δεν έχουμε ακόμη κάτι χειροπιαστό να πούμε από το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. Κάθε φορά όμως που συζητείται παρόμοιο θέμα παρατηρείται ότι παρεμβαίνουν, ακόμη και με βέτο, οι άσπονδοι φίλοι και συνέταιροι της Ελλάδας και οι απέναντι τούρκοι συνεχίζουν, ως μη θιγόμενοι, τον χαβά τους. Μέχρι και γιορτές Επετείου του Αττίλα γιόρτασαν φέτος μέσα στην περίκλειστη, υποτίθεται πόλη.

Θ’ αφήσουμε αδιαμαρτύρητα να συνεχίσουν την άλωση;




ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Πρόκειται για ένα έπος με όλη τη σημασία της λέξης !


Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω ρεπορτάζ του Ρώσου Δημοσιογράφου Σ. Γιάνκοφ στο dimpenews.com , από τη Μαρτυρική Ηρωϊκή Συρία, που είχαμε δημοσιεύσει ακριβώς πριν οκτώ χρόνια, ως επίκαιρο και ενδιαφέρον.. Αν και παρήλθαν τόσα χρόνια, η κατάσταση σε μερικές περιοχές και πόλεις της Συρίας δεν έχει αλλάξει και πολύ, παρά την απελευθέρωση μεγάλων περιοχών από τον Εθνικό Συριακό Στρατό ,Διαβάστε το για να θυμηθείτε ότι υπάρχουν ακόμη Ηθικές Αξίες στον κόσμο:

<< Φτάσαμε στο αεροδρόμιο τoυ Ντέιρ Έζορ με στρατιωτικό ελικόπτερο . Σε αυτό το αεροδρόμιο ζούν εγκλωβισμένοι Σύριοι στρατιώτες εδώ και τρία χρόνια λόγω του αποκλεισμού από τους τρομοκράτες. Πριν πάμε στην πόλη ζήτησα από τους συνοδούς να μου επιτρέψουν να παρακολουθήσω, έστω μία από τις πτέρυγες εξόδων μάχης, που εδώ συνεχίζονται , παρά την ασφυκτική πολιορκία. Στο αεροδρόμιο υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός παλαιών αεροσκαφών , χωρίς κινητήρες και ελαστικά,, που έχουν μάθει να τα χρησιμοποιούν, ως ανταλλακτικά για τα αεροσκάφη, που λειτουργούν.

Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου όταν είδα την προετοιμασία για την απογείωση ενός μαχητικού MiG21, του οποίου η ωφέλιμη ζωή είχε αναπόφευκτα λήξει. Διέκρινα το σύρμα από χάλυβα στο εσωτερικό της δομής των ελαστικών, να σύρεται από το κάτω μέρος και να αφήνει τον αντίκτυπό του στην πίστα. Μετά ο στρατιώτης τοποθετεί τους »πυραύλους » στα φτερά του αεροπλάνου και είναι σαφές ότι πρόκειται για αυτοσχέδιες βόμβες.

Ένας Σύριος πιλότος πλησιάζει , έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόκληση με ένα χαμόγελο. Χαϊδεύει το αεροπλάνο του τρυφερά, σαν να είναι παιδί του, που λαχταρούσε να το δει και μπαίνει στο πιλοτήριο. Απογειώνεται με σχεδόν κατακόρυφο τρόπο, επειδή ο διάδρομος ενδέχεται να εκτεθεί σε βομβαρδισμό ανά πάσα στιγμή ! Δεν ξέρω πώς να περιγράψω στιγμές, που έζησα με αυτούς τους μαχητές… Οι περισσότεροι δεν είχαν δει τις οικογένειές τους από την αρχή του πολέμου και της γενοκτονίας… Για τρία χρόνια ζουν αποκλεισμένοι εδώ, λαμβάνοντας ελάχιστες προμήθειες από παρακινδυνευμένες ρίψεις στρατιωτικών ελικοπτέρων…. Και όμως πάντα με το χαμόγελο στα χείλη… Δεν ξέρω το μυστικό της αποφασιστικότητάς τους εδώ σε αυτήν την έρημο. Αλλά είναι χαμογελαστοί. Εδώ στη Συρία δεν πρόκειται για έναν πόλεμο .. Πρόκειται για ένα έπος με όλη τη σημασία της λέξης … Είναι επικό αυτό, που συμβαίνει ...!»






ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Η λαθρομετανάστευση συνεχίζεται στα μουλωχτά…


Σύμφωνα με διαδικτυακά δημοσιεύματα οι ροές των λαθρομεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου , συνεχίζονται παρά την αποσιώπηση από τα «Συστημικά ΜΜΕ» κι ας είναι χειμώνας. Τα νησιά έχουν σε μερικές περιπτώσεις διπλάσιο αριθμό ξένων από τον γηγενή πληθυσμό. Τα επεισόδια άφιξης φουσκωτών γεμάτων παράνομων αλλοδαπών, εντοπισμού και υποχρεωτικής διάσωσης, αφού ξεφουσκώνουν τα πλεούμενα παρουσία λιμενικών σκαφών, πέφτουν στη θάλασσα δασκαλεμένοι από τους σύγχρονους Τούρκους δουλεμπόρους οι λαθρομετανάστες και διασώζονται, ως “ναυαγοί” στα χωρικά μας ύδατα, είναι αλλεπάλληλα. Τακτικά τα γεγονότα Ειρηνικής κατάληψης της Ελλάδας πια.

Η ζωή στα Αιγαιοπελαγήτικα Ελληνικά Νησιά έχει γίνει αφόρητη και οι πρώτες επικίνδυνες καταστάσεις έχουν φανεί. Ανάμεσα στους Λαθρομετανάστες παρεισφρύουν και πράκτορες ξένων δυνάμεων ή και τζιχαντιστές, οι οποίοι άρχισαν να δημιουργούν επεισόδια.

Ένα από αυτά η υποκίνηση «να πετάνε το φαγητό, ως ακατάλληλο», αφού κάθονται στα κέντρα υποδοχής, τρώνε, πίνουν και παίρνουν επιδόματα κι από πάνω.

Όταν λέμε από χρόνια πως θα έλθει η ώρα που θα υποσκελίσουν τον Ελληνικό πληθυσμό οι παράνομα εισελθόντες στην χώρα μας αλλοδαποί, κυριολεκτούσαμε. Με την υποχρεωτική παραμονή τους στην Ελλάδα, λόγω των Συμφωνιών Σέγκεν και Δουβλίνου, έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Οι εκατοντάδες χιλιάδες παρανόμων έχουν μετατραπεί ραγδαίως ρυθμό σε εκατομμύρια. Οχυρωμένοι πίσω από τον αριθμητικό όγκο και υποκινούμενοι από πράκτορες οι παράνομοι επισκέπτες, επιτίθενται θρασύτατα ακόμα και σε Αστυνομικά Τμήματα των νησιών μας καταστρέφοντας περιουσίες.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Ναυτιλίας ΜΟΝΟ τον μήνα Ιούλιο είχαν περάσει επί Τσίπρα στα νησιά του Αιγαίου 54.899 λαθρομετανάστες!!! Δηλαδή 1,5 φορά ο πληθυσμός του νομού Σάμου!!! Και όλοι οι “Πολιτικοί” Κυβερνώντες και μη σφυρίζουν αδιάφορα και δεν τολμούν να σηκώσουν ανάστημα, ούτε καν για να ζητήσουν ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ με τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη της Ένωσης... Εδώ πρόκειται για πόλεμο των Τούρκων δουλεμπόρων σε συνεργασία με το Τουρκικό κράτος κατά της Ελλάδας. Δεν γίνεται ένα κράτος να ισοπεδώνεται με αυτόν τον τρόπο και να μην αντιδρά κανείς! Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες του Πολιτικού Συστήματος σε αυτό το ΜΕΙΖΟΝ Εθνικό ζήτημα. Θα λογοδοτήσουν ποτέ οι ένοχοι;


Δεν υπάρχουν σχόλια