Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1769

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

«Το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ξυλοκάστρου, αλλιώς θα είστε υπόλογοι»
  


Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε κατατεθεί από τον κ. Γ. Ψυχογιό, βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την απαράδεκτη κωλυσιεργία στη λειτουργία του νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ξυλοκάστρου και την αντιπυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής που είχε ιδρυθεί με την από 10.06.2019 ΚΥΑ της προηγούμενης κυβέρνησης.

Αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη θωράκισης των ανθρώπων, του περιβάλλοντος και των υποδομών στα 65.000 στρέμματα που καλύπτει το Κλιμάκιο, ο κ. Ψυχογιός ζήτησε από τον Υπουργό συγκεκριμένες απαντήσεις και άμεσες ενέργειες για τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ξυλοκάστρου με ακριβές χρονοδιάγραμμα, καθώς έχουν περάσει περίπου δυόμισι χρόνια από την ίδρυσή του, κι ενώ υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις δύο διαδοχικών Δημοτικών Συμβουλίων και σημαντικό κονδύλι από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ που έχει διατεθεί για την διαμόρφωση και την οργάνωση του παλιού Σχολείου Καρυωτίκων, όπου θα φιλοξενηθεί.

Ο βουλευτής σημείωσε εξάλλου ότι λόγω ακραίων φαινομένων της κλιματικής κρίσης συνιστά υποχρέωση μας να προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις προστασίας, τη στιγμή που εθελοντικές ομάδες στην περιοχή προσφέρουν αξιόλογο έργο στην πρόληψη και αντιμετώπισή τους, ενώ αποτελεί πάγιο και δίκαιο αίτημα σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας Σημείωσε, εξάλλου, ότι είναι απαράδεκτο και εντελώς αδικαιολόγητο να μην προχωρούν έργα κοινής ωφέλειας, που εντάχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τους Δήμους σε όλη την Κορινθία και δεν έχουν υλοποιηθεί ή ολοκληρωθεί προς όφελος κατοίκων και επαγγελματιών Ο βουλευτής, κλείνοντας, κάλεσε τον Υπουργό να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την άμεση ενεργοποίηση και επαρκή στελέχωση του Κλιμακίου και τονίζοντας χαρακτηριστικά: «… Δεν παίζουμε με την προστασία των κατοίκων και των υποδομών, είτε είμαστε Υπουργείο είτε Περιφερειακή Διοίκηση, είτε οποιοσδήποτε θέλει να εμπλακεί ή να αποτρέψει μια τέτοια διαδικασία. Όποιος αναστέλλει και καθυστερεί την έναρξη λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Ξυλόκαστρο, θα τον βαρύνει οποιαδήποτε ζημιά ή πρόβλημα υπάρξει το επόμενο διάστημα μετά από δυόμισι χρόνια καθυστέρησης».






Επίσκεψη «Αλληλεγγύης για όλους» στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και σε δομές αλληλεγγύης του Νομού, παρουσία του Γ. Ψυχογιού, βουλευτή Κορινθίας και Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς και μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας.
  
  


Από την ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο του Γ. Ψυχογιού, για τις επισκέψεις της Αλληλεγγύης για όλους στις δομές του Νομού:

Στην ανοιχτή δομή προσφύγων με περίπου 750 διαμένοντες. Πάνω από 200 παιδιά. Βάλαμε στην αποθήκη μαζί με τους εργαζόμενους της δομής είδη πρώτης ανάγκης για μωρά, ρούχα για παιδιά και μεγάλους, αλλά και αρκετά τρόφιμα. Οι συνθήκες σχετικά καλές σε σχέση με άλλες δομές.

Όμως, χειροτερεύουν λόγω της διακοπής του επιδόματος διαβίωσης που πήγαινε και στην τοπική αγορά με την απόλυτη ευθύνη του Υπουργείου. Τα παιδιά συνεχίζουν να πηγαίνουν σχολείο. Η ανάγκη στήριξης από το κίνημα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης πολύ σημαντική.

Στο Κέντρο Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ) Κορίνθου. 917 διοικητικά κρατούμενοι. Ήταν 150 όταν ανέλαβε η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δώσαμε είδη προσωπικής υγιεινής, αντισηπτικά και ρούχα, αλλά και κορινθιακή σταφίδα από μικρούς παραγωγούς του Νομού.

Αθλιότητα η κράτηση μέχρι 18 μήνες, οδηγεί ακόμα και σε αυτοκτονίες όπως η πρόσφατη του νεαρού Κούρδου, διαλυμένη η κοινωνική υπηρεσία αφού απολύθηκαν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, υποστελεχωμένο το ιατρείο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Το όραμα της κυβέρνησης, το δόγμα αποτροπής, με αόρατους ανθρώπους χωρίς δικαιώματα.

Στο Σωματείο Αλληλεγγύης Ξυλοκάστρου που χρόνια τώρα στηρίζει δεκάδες ευάλωτες οικογένειες της περιοχής και αναλαμβάνει σημαντικές δράσεις για όλο το Νομό. Τους στηρίξαμε με τρόφιμα, παιδικά γάλατα και πάνες, αλλά και κορινθιακή σταφίδα από μικρούς παραγωγούς που έχουν απαξιωθεί πλήρως από την κυβέρνηση. Μας έδωσαν πολλά ρούχα που μεταφέραμε μαζί με τα δικά μας στις δομές προσφύγων και μεταναστών.

Σε αυτή την πολυεπίπεδη παρέμβαση, εκτός από τους εργαζόμενους της Αλληλεγγύης για Όλους, βρέθηκαν μέλη της Ομάδας Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Κορινθίας και της ΟΜ ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης, αλλά και του Τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!






Να κρατηθεί όρθιο το Ε.Σ.Υ. και η κοινωνία
  


Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» (27/11/2021), με τους με τους Γιάννη Σκάλκο και Κώστα Λασκαράτο.

Ο κος Ψυχογιός αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο θέμα της πανδημίας καταλόγισε πολύ σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση και έκανε σαφές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την καμπάνια εμβολιασμού.

Πρέπει να υπάρξει συνολική και ουσιαστική στύριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε όλες τις βαθμίδες του, ενώ τα σχετικά επιδόματα πρέπει να διευρυνθούν και στο υποστηρικτικό προσωπικό και όσοι λειτουργούν στις υπηρεσίες καθαριότητας πρέπει να αποκατασταθούν και όχι να δίνονται οι υπηρεσίες σε εργολαβικά συνεργεία.

Κάλεσε τους υπεύθυνους υπουργούς να υιοθετήσουν -έστω και τώρα- τη δέσμη μέτρων που εδώ και μήνες έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την υγειονομική θωράκιση, αλλά και την στήριξη νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ειδικότερα έκανε σαφές ότι πρέπει να υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού, να βελτιωθεί η κατάσταση στα σχολεία, να αυξηθούν οι αίθουσες και να σταματήσει αυτό το απαιτούμενο του 50% συν 1 για να κλείσει ένα τμήμα, το οποίο αποτελεί παράγοντα διασποράς και ότι πρέπει να ενισχυθούν σημαντικά τα μεσαία και κατώτατα κοινωνικά στρώματα ώστε να μπορέσει η κοινωνία να βγει από την κρίση αυτή όρθια.

Σε σχέση με την εξωτερική πολιτική της χώρας και της ΕΕ σε σχέση με την Τουρκία του Ερντογάν, ο βουλευτής τόνισε πως, επιλέγει να οξύνει τις προσκλήσεις και την πολιτική αναθεωρητισμού και πρόσθεσε ότι πέρα από την φτώχεια που επιβαρύνει όλο και μεγαλύτερο τμήμα του τουρκικού λαού, υπάρχει και ένα κύμα καταπάτησης δικαιωμάτων με πλήθος δημοσιογράφων, δικαστικών και βουλευτών να είναι φυλακισμένοι. Επισήμανε, τέλος, ότι σε όλα τα ζητήματα, όπως και στο πεδίο του προσφυγικού, πρέπει τα θέματα των σχέσεων με την Τουρκία να αναδειχθούν ως ευρωπαϊκά και όχι διμερή, η Ελλάδα πρέπει να έχει πολυεπίπεδη πολιτική και να εφαρμόζει απαρέγκλιτα το διεθνές δίκαιο το οποίο αποτελεί σημαντικό διαπραγματευτικό όπλο της.


Δεν υπάρχουν σχόλια