Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1769

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  

ΥΠΕΞ – Εύθραυστη η κατάσταση ασφαλείας στην Αιθιοπία – Να αποχωρήσουν άμεσα όλοι οι Έλληνες
  


Όσοι επιλέξουν να παραμείνουν στη χώρα, καλούνται να είναι σε επαγρύπνηση, να παρακολουθούν τις εξελίξεις, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να έχουν επάρκεια τροφίμων, νερού και καυσίμων και να βρίσκονται σε επαφή με την Πρεσβεία της Ελλάδος in.gr 29 Νοεμβρίου 2021 Ανακοίνωση για την κατάσταση ασφαλείας στην Αιθιοπία, εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τους Έλληνες να αποχωρήσουν άμεσα από την χώρα όπου συνεχίζονται οι ένοπλες συγκρούσεις. «Δεδομένου ότι η κατάσταση ασφαλείας στην Αιθιοπία παραμένει ιδιαίτερα εύθραυστη, όλο και πιο απρόβλεπτη, καθώς και ότι οι ένοπλες συγκρούσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ταξίδια Ελλήνων πολιτών στη χώρα αποθαρρύνονται πλήρως.

Συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που διαβιούν στην Αιθιοπία να αποχωρήσουν από τη χώρα, το συντομότερο δυνατόν, με τις διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις.

Όσοι επιλέξουν να παραμείνουν στη χώρα, καλούνται να είναι σε επαγρύπνηση, να παρακολουθούν τις εξελίξεις, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να έχουν επάρκεια τροφίμων, νερού και καυσίμων και να βρίσκονται σε επαφή με την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αδδίς Αμπέμπα (τηλέφωνα: +251 11 465 49 11 και 12, καθώς και τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: +251 969 019 844, e-mail: gremb.addis@mfa.gr ) ή με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών (τηλέφωνα +30 210 368 2463, +30 210 368 2406 και +30 210 368 1730).

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να παράσχει σχετικές πληροφορίες στους Έλληνες πολίτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.






Αλέξ. Τσίπρας – Καταθέτουμε ξανά τροπολογία για τη θεσμική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία
  

in.gr 29 Νοεμβρίου 2021 «Σήμερα μετράμε το 14ο θύμα γυναικοκτονίας μέσα σε ένα έτος», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει η θεσμική αναγνώριση του όρου από την Πολιτεία οφείλει να είναι μόνο η αρχή in.gr 29 Νοεμβρίου 2021 «Πριν από λίγες μέρες η ΝΔ απέρριψε την τροπολογία μας για τη θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία» με την υπεκφυγή πως θα σύστηνε νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την ενδοοικογενειακή βία», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας ότι «σήμερα μετράμε το 14ο θύμα γυναικοκτονίας μέσα σε ένα έτος».

Δεν θα έπρεπε να χωρούν πολιτικές αντιδικίες «Δεν θα έπρεπε να χωρούν πολιτικές αντιδικίες όταν βιώνουμε με δραματικό τρόπο, καθημερινά πλέον, τα αποτελέσματα της έμφυλης βίας», προσθέτει και ανακοινώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επανακαταθέσει την τροπολογία. «Δεν αρκεί ο αποτροπιασμός και η οργή. Είναι η ώρα της δράσης, έχουμε ήδη αργήσει. Και η αναγνώριση της γυναικοκτονίας από την Πολιτεία οφείλει να είναι μόνο η αρχή, για την πάταξη της πατριαρχίας, του σεξισμού και όλων των γενεσιουργών αιτιών της έμφυλης βίας», τονίζει και καταλήγει:

«Περιμένω από τον κ. Μητσοτάκη να αναγνωρίσει το λάθος του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων»






Ανδρέας Λοβέρδος – «Θέλουμε ένα μεγάλο κόμμα, το οποίο θα παίζει ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις»
  


in.gr 28 Νοεμβρίου 2021 Κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές για την προεδρία του K Κινήματος Αλλαγής, έκανε από την Κέρκυρα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έφτασε στο νησί λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ, προκειμένου να πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία σε μέλη και φίλους του κόμματός του.

«’Ανδρες, γυναίκες, νέοι, γέροι, όλες οι ηλικίες καλούνται να προσέλθουν στην κάλπη μας. Δεν θέλουμε να περιορίσουμε και να αφήσουμε απέξω κανέναν και καμία. Όλες οι κυρίες και όλοι οι κύριοι θα είναι δεκτοί. Αυτή ήταν η φιλοσοφία μας από το 2004 που ανοίξαμε την αγκαλιά μας και καλέσαμε όλους τους πολίτες, γυναίκες, άντρες, να έρθουνε στις κάλπες μας. Προσωπικά λέω και δηλώνω, δεν με νοιάζει τι ψήφισαν οι πολίτες το 2019, τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα το 2015, στις δύο εκλογές, τι ψήφισαν το 2012. Έντεκα εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες καλούνται στην κάλπη. Γιατί δεν θέλουμε ένα μικρό ΚΙΝΑΛ, θέλουμε ένα μεγάλο κόμμα το οποίο θα παίζει ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο κ. Λοβέρδος και σημείωσε:

«Στα 22 χρόνια που είμαι πολιτικός, υπουργός, βουλευτής, δεν έχω σχολιάσει αρνητικά καμιά δημοσκόπηση. Πολλές απ’ αυτές δε μ’ αρέσανε, αλλά τις αποδέχομαι όπως είναι. Θεωρώ πράξη πολιτικής ανοησίας αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ που «κυνηγάει» μέσα ενημέρωσης και εταιρείες δημοσκοπήσεων. Είναι το ίδιο που έκανε που «κυνηγούσε» τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να μην υπογράφει κανένας υπάλληλος της τραπέζης κανένα δάνειο. Πληρώνουμε αυτού του κόμματος την αμετροέπεια. Οι δημοσκοπήσεις τώρα, εμένα με χαροποιούν. Με δείχνουν όλες πρώτο, στο μεγάλο εκλογικό σώμα, αλλά δε σημαίνει τίποτα αυτό. Θα το δείξει η κάλπη».

Με αφορμή και το σημερινό 40ήμερο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά, ο κ. Λοβέρδος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απώλεια της χαρακτηρίζοντας την ως σοκαριστικό γεγονός για τον ίδιο, ενώ επισήμανε ότι «μέχρι τις εκλογές έχουν όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής την υποχρέωση να είναι σοβαροί».

«Ήταν όλα σοκαριστικά και τώρα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν θα την ξαναδούμε. Συνεπώς και για αυτό το λόγο, έχουμε την υποχρέωση μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί και στη μνήμη της και για τις ανάγκες πάνω απ’ όλα που έχει η πατρίδα μας και οι πολίτες. Να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί, δηλαδή μόνο πολιτική, να ανταλλάσσουμε επιχειρήματα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Λοβέρδος.






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
  


ΠΕΜΠΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της ενέργειας έχει οικτρά αποτελέσματα για την τσέπη των Ελλήνων. Τα νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν τεράστιους και δυσβάσταχτους λογαριασμούς.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εμμένει στην καταστροφική ενεργειακή πολιτική της. Για παράδειγμα η χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος πωλείται στην Ελλάδα στα 285,24 ευρώ, σε αντίθεση με την Πολωνία, όπου πωλείται έναντι 133,06 ευρώ. Επιπλέον, η Πολωνία καίει λιγνίτη, χωρίς να την εμποδίζει κανένας. Εμείς, αντίθετα, πουλάμε συμβόλαια λιγνίτη στη Γερμανία με 150 € – αφού το κόστος τους είναι περί τα 120 €.

Η μοίρα της χώρας με την διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι μοίρα Γερμανικής αποικίας.

Εάν η κυβέρνηση άκουγε την πρόταση της Ελληνικής Λύσης, τώρα τα τιμολόγια θα μειώνονταν και δεν θα αυξάνονταν.

Δυστυχώς, όλα αυτά τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής τα πληρώνουν οι πολίτες με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στα ύψη και όχι αυτοί που ασκούν την εγκληματική ενεργειακή πολιτική.






Δημήτριος Κουτσούμπας – Χάνονται 100 άνθρωποι τη μέρα και το κράτος περικόπτει δαπάνες για τη δημόσια υγεία
  



in.gr 29 Νοεμβρίου 2021 Ο Δ. Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι ο ελληνικός λαός «πρέπει να ξέρει από τώρα, ότι την ώρα που χάνονται 100 άνθρωποι τη μέρα, για το 2022 το κράτος μειώνει κατά 139 εκατομμύρια ευρώ τη χ ρ η μ α τ ο δ ό τ η σ η των νοσοκομείων, κατά 52% τις δαπάνες για την ξεχαρβαλωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και κατά 245 εκατ. ευρώ τις παροχές υγείας» «Η σημερινή ερώτηση του κόμματος μας είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρη, αφού η πανδημία καλπάζει και ο λαός μας βρίσκεται εκτεθειμένος και απροστάτευτος για μία ακόμη φορά. Πλησιάζουν το 1.000.000 τα κρούσματα στην Ελλάδα, φτάνουν τους 18.000 οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, είναι περίπου 650.

»Το διάγγελμα σας -διάγγελμα για την εμπέδωση της λογικής της «ατομικής ευθύνης»- αποτελεί άλλη μία αναμνηστική δόση στην κοροϊδία και στη συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών για την αντιμετώπιση της πανδημίας» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή επί της Επίκαιρης Ερώτησης του κόμματος για την Υγεία.






Ο Γιάνης Βαρουφάκης για την οικονομία και την πολιτική

  


“Πώς θα ήταν μια κοινωνία μη εκμεταλλευτική; Μια οικονομία χωρίς ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής.

Πώς θα μπορούσαν σήμερα να είναι διαφορετικά τα πράγματα;” διερωτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης και συμπλήρωσε: “το 1991 τελείωσε ένα πολύ σημαντικό, αλλά αποτυχημένο πείραμα σοσιαλισμού, όπως μετά βέβαια κατέρρευσε και η σοσιαλδημοκρατία και είχαμε μια συνολική ήττα. Το 2008 όμως, έρχεται και η ήττα του καπιταλισμού”.

“Το 90% όλων των εισηγμένων εταιρειών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σήμερα, ανήκουν σε 3 εταιρείες! Τι ανταγωνισμός είναι αυτός; Και μάλιστα τις εταιρείες αυτές δεν τις γνωρίζει κανείς.

Τι καπιταλισμός είναι αυτός;” τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

“Ως χώρα χάσαμε ιστορικές ευκαιρίες.

Το 1944 με τον ΕΑΜΕΛΑΣ, το 1973 και μετά το 1974 με το Πολυτεχνείο, το 1981 ακόμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το 2015. Το ίδιο και παγκοσμίως όμως μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο αρχικά και το 2008” ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης, “σήμερα όμως μπορούμε με νέες μορφές πάλης -δίπλα στις παραδοσιακές- να ανατρέψουμε και το ισοζύγιο κόστους – οφέλους της πάλης των εργαζομένων, δείτε τι έγινε με την efood, μια τεχνοεξέγερση.” Τέλος αναφερόμενος στην αυριανή black Friday, δήλωσε πως πρόκειται πραγματικά για μαύρη Παρασκευή με όλη αυτή την έξαρση του καταναλωτισμού του καπιταλισμού.

“Σε απάντηση αυτού, εμείς ως μέρος της Προοδευτικής Διεθνής, οργανώνουμε μια απεργία σε όλο τον κόσμο με συνδικάτα 200 εκατομμυρίων εργαζομένων από την Καμπότζη, μέχρι το ίδιο το Σιάτλ για τις συνθήκες και τους όρους εργασίας στην Amazon” κατέληξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια