Header Ads

«Hercules Sustainability» φ.1767

«Hercules Sustainability»

H πρόκληση της βιωσιμότητας στην Κορινθία!
Εκδήλωση βράβευσης γυναικών από το ICC WOMEN HELLAS

Το Δίκτυο γυναικείας επιχειρηματικότητας ICC WOMEN Hellas και το Cluster Κορινθίας του ICCWH συστήθηκαν την Κυριακή, στις 14 Νοεμβρίου 2021, στο Κορινθιακό Κοινό με την πρώτη εκδήλωσή τους στην Κορινθία, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.
Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τα βραβεία «Hercules Sunstainability Awards» σε Κορίνθιες που διαπρέπουν στον κόσμο της βιωσιμότητας σε διάφορους τομείς.


  


Γράφει η Εύη Κοκκίνου-Κελλάρη*

Το Δίκτυο γυναικείας επιχειρηματικότητας ICC WOMEN Hellas (ICCWH) με την καταξιωμένη στον χώρο των επιχειρήσεων Πρόεδρό του, Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου (Πρόεδρο Soya Mills International) και το νεοσυσταθέν Cluster Κορινθίας του ICCWH με την επικεφαλής του Σοφία Φιλιππίδου-Διακάκη (Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Κορινθίας) και τα μέλη του: Εύη Κοκκίνου (Δικηγόρο-Διαμεσολαβήτρια), Χριστίνα Κάλμπαρη (Εικαστικό), Γεωργία Λάσκου (Υπ. Ανάπτυξης), Εύη Πολίτη (Managing director στο Alkyon Resort Hotel & Spa), Βιβή Γιαλού και Μαριάννα Νάνου (Συνιδιοκτήτριες Εταιρείας Παροχής Υπηρεσιών Marketing «Vima Guru») συστήθηκαν στο Κορινθιακό Κοινό την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021, με την πρώτη εκδήλωσή τους στην Κορινθία , που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας-ΠΙΟΠ .

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τα βραβεία «Hercules Sunstainability Awards» σε Κορίνθιες, οι οποίες αφενός μεν διαπρέπουν στον χώρο του «επιχειρείν» και του πολιτισμού, αφετέρου δε δραστηριοποιούνται με γνώμονα τη βιωσιμότητα, περιβαλλοντική, οικονομική και πολιτικοκοινωνική.

Η Πρόεδρος του ICC WOMEN Hellas, Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, επέλεξε για την εδραίωση του θεσμού των βραβείων «Hercules Sunstainability Awards» τη Στυμφαλία , αυτόν τον διεθνώς προστατευόμενο υγροβιότοπο, τον σπουδαίο τόπο των μύθων και της ιστορίας, εκεί όπου ο Ηρακλής πέτυχε τον πρώτο του άθλο στην Κορινθία απομακρύνοντας τις Στυμφαλίδες Όρνιθες.
  

Η Πρόεδρος του ICCWH, Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ICCWH , η λαμπρή τελετή της 14ης Νοεμβρίου «συμπίπτει χρονικά με την μεγαλύτερη συζήτηση των Ηγετών του κόσμου που έγινε ποτέ, το COP26, στη Γλασκώβη, γύρω από το θέμα της κλιματικής αλλαγής που μετατράπηκε σε κλιματική κρίση, μέσα σε ελάχιστο ιστορικό, χρονικό διάστημα».

Η Πρόεδρος επισήμανε στην ομιλία της: «Η φύση, μας στέλνει ολοένα και περισσότερες κραυγές με τις θεομηνίες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Με γνώμονα αυτή την αναζήτηση, δημιουργήσαμε τον θεσμό «Ηercules Sustainability» που σκοπό έχει να διεγείρει την σκέψη, να προβληματίσει, να εκπαιδεύσει και να βοηθήσει όλους μας να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα της παγκόσμιας οικολογίας και κυρίως να δώσει απαντήσεις και λύσεις στην αβεβαιότητα του σήμερα.

Με motto μας:
  • Να μην βρεθούμε στη λάθος πλευρά της ιστορίας
  • Να μην αφήσουμε το μέλλον να μας προσπεράσει
αναδεικνύουμε ανθρώπους και επιχειρήσεις που με το δικό τους παράδειγμα και την χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών σε όλους τους κρίσιμους τομείς συμβάλλουν στη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και στη Βιώσιμη Ευημερία, γιατί όλοι πρεσβεύουμε ότι «Βιώσιμη Ευημερία για τις επιχειρήσεις σημαίνει: κερδισμένοι πολίτες, κερδισμένο κράτος!».

Επιλέξαμε το όνομα ΗΡΑΚΛΗΣ για τον θεσμό , αλλά και για το βραβείο που απονέμουμε σήμερα, του πιο ξακουστού και ρωμαλέου, ανάμεσα στους ήρωες που πάτησαν ποτέ στη Γη, ενός ευεργέτη των λαών, ιδρυτή γενεών και πόλεων, πρότυπο αθλητή και ενάρετου άνδρα, με μια ζωή πλούσια από άθλους και ηρωικές πράξεις που σημάδεψαν την πορεία της ανθρωπότητας και βελτίωσαν τον κόσμο».

Μετά την ομιλία της Προέδρου, ακολούθησε η βράβευση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Κορινθία με τα εξής βραβεία :

1) Βραβεία Hercules Sustainability startups ( Κατηγορία : Βιωσιμότητα & Startups)

Ο Yφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, Χρίστος Δήμας, βράβευσε τρεις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη βιώσιμη ανάπτυξη και στις οποίες ηγούνται γυναίκες:
Μελίσσα Βερυκίου , HELBIO Συστήματα Υδρογόνου και Ενέργειας,
Πέννυ Βλάχου , FEREIKOS Εκτροφείο Σαλιγκαριών και
Βιβή Γιαλού-Μαριάννα Νάνου , VIMA GURU
  
  • Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων
  • Πέννυ Βλάχου, FEREIKOS HELIX
  
  • Τάσος Γκιολής, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας
  • Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, Πρόεδρος ICC WOMEN Hellas
  • Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων
  • Μελίσσα Βερυκίου, Helbio, Συστήματα Υδρογόνου & Ενέργειας
  • Μαρία Χαλά, επικεφαλής Cluster Startups ICCWH
  • Μαρία Οικονόμου, Αγρότισσα
  • Μαριάννα Νάνου, VIMA GURU, μέλος του Cluster Κορινθίας του ICCWH
  • Βιβή Γιαλού, VIMA GURU, μέλος του Cluster Κορινθίας του ICCWH

Η Μαρία Χαλά, επικεφαλής του Cluster Startups του ICCWH, μίλησε για τα startups & Sustainability Καινοτόμες επενδύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη.

2) Βραβεία Hercules Sunstainability agriculture ( Κατηγορία : Τουρισμός και Περιβάλλον)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Τάσος Γκιολής, βράβευσε την Ελένη Ράπτη , Οινοποιείο-ΚΤΗΜΑ ΡΑΠΤΗ.

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, βράβευσε την Μαρία Οικονόμου, αγρότισσα.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης και στην κατηγορία Τουρισμός και Βιωσιμότητα, η Σοφία Φιλιππίδου, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Κορινθίας και Επικεφαλής του cluster Κορινθίας του ICCWH, μίλησε για την «Αειφορία και τον Τουρισμό στο Νομό Κορινθίας».

  
  • Σοφία Φιλιππίδου, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Κορινθίας, Επικεφαλής Cluster Κορινθίας του ICCWH

3) Βραβεία Hercules Sunstainability Tourism
( Κατηγορία : Τουρισμός & Βιωσιμότητα)

Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Αθηνά Κόρκα, βράβευσε την Φοίβη Στριμενοπούλου- Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Τάσος Σακελλαρίου βράβευσε την Δάφνη Μαυρομάτη- DAPNHE'S CLUB HOTEL.

  
  • Ιωάννα Δαβλέρη, ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ & Corinthian wine club 
  • Βασίλης Νανόπουλος, Δήμαρχος Κορίνθου

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, βράβευσε την Ιωάννα Δαβλέρη -ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ, CORINTHIAN WINE CLUB.
  

  • Βασίλης Νανόπουλος -Δήμαρχος Κορινθίων, 
  • Σπύρος Σταματόπουλος -Δήμαρχος Σικυωνίων, 
  • Τάσος Γκιολής -Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, 
  • Τζένη Σουκαρά -Δημοσιογράφος, 
  • Αθηνά Κόρκα -Αντ/ρχης Παιδείας, Πολιτισμού Πελοποννήσου,
  • Χρίστος Δήμας -Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, 
  • Παναγιώτης Πιτσάκης -Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορίνθου, 
  • Πέτρος Δούκας -Πρόεδρος ICC Hellas & Δήμαρχος Σπάρτης

  

Η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Μαριλένα Σούκουλη-Βιλάλη, βράβευσε τις κυρίες της Εxperience Perahora : Κωνσταντίνα Ράπτη, Ασημίνα Γιαννούλη, Γεωργία Ράπτη, Μαρίκα Γεωργίου, Φωτεινή Παππά και Χρυσούλα Παππά.
  

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτης Πιτσάκης, βράβευσε την Εύη Πολίτη- ΑLKYON RESORT 5*.

4) Βραβεία Hercules Sustainability culture (Κατηγορία : Τουρισμός & Πολιτισμός)

Ο Πρόεδρος του ICC HELLAS και Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, μετά τον θερμό και ενθουσιώδη χαιρετισμό του, απένειμε το βραβείο στις:

  • Λάια Κιουρκτσόγλου, Τοπική Διαχειρίστρια Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς),
  • Μαρία Μέξια, Διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου και
  • Παναγιώτα Κασίμη, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας,

για τη συνεργασία τους και την υλοποίηση του προγράμματος «Γέφυρες».

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, μέσω βίντεο, η Ευρωβουλευτής, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

  
Εύη Πολίτη -Alkyon Resort 5*, μέλος του Cluster Κορινθίας του ICCWH,
Εύη Κοκκίνου -Δικηγόρος/Διαμεσολαβήτρια, μέλος του Cluster Κορινθίας του ICCWH,
Σοφία Φιλιππίδου -Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Κορινθίας & Επικεφαλής Cluster Κορινθίας του ICCWH, Αθηνά Κόρκα -Αντ/ρχης Παιδείας-Πολιτισμού Π.Πελοποννήσου, Τζένη Σουκαρά -Δημοσιογράφος, Μαρία Μέξια -Δ/ντρια Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου, Παναγιώτα Κασίμη -Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, Λάια Κιουρκτσόγλου -Τοπική Διαχειρίστρια Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, Μαριλένα Σούκουλη-Βιλάλη -Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Γεωργία Ράπτη και Κωνσταντίνα Ράπτη -Experience Perahora.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσίασε η Τζένη Σουκαρά, διακεκριμένη Δημοσιογράφος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Παρευρεθήκαμε σε μία εκδήλωση που τα είχε όλα: επιβράβευση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, της εργατικότητας, της έμπνευσης, των καλών πρακτικών, μα πάνω από όλα την αναγνώριση της δυναμικής προσφοράς της γυναίκας στην οικονομία, στην κοινωνία, στην ιστορία του τόπου, στον πολιτισμό. Καλή συνέχεια ευχόμαστε στις διοργανώτριες-μέλη του ICC WOMEN Hellas και του Cluster Κορινθίας του ICCWH, καθώς και στις κυρίες που βραβεύτηκαν, με την παρότρυνση να δούμε και άλλες γυναίκες να αναδεικνύονται μέσα από αυτόν τον θεσμό !

* Η Εύη Κοκκίνου-Κελλάρη είναι
Δικηγόρος 
Διαμεσολαβήτρια
Msc Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων
Απ. Παύλου 40 Κόρινθος
τηλ. 27410 84568, 6944964225
email: ekokklaw@otenet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια