Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1767

Στην 36η τουριστική έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

  


Παρούσα είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην 36η τουριστική έκθεση Philoxenia, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η οποία ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Κυριακή 14 του μήνα.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας -το οποίο επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπουλου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας- πραγματοποιούνται συνεχώς be to be συναντήσεις μεταξύ ενδιαφερόμενων τουριστικών πρακτόρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και στελεχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου με σκοπό την αναζήτηση νέων συνεργασιών.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κορινθίας Γιώργος Οικονόμου και Ερμιονίδας Τάσος Γανώσης, οι αντιδήμαρχοι Τουρισμού Ερμιονίδας Αγγελική Λούμη και Σπάρτης Γεωργία Ζαχαράκη, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας Τόνια Αντωνοπούλου, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Ομάδας Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας Δαμιανός Νάκος, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κώστας Μαρινάκος, οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδοχείων Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης και Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ερμιονίδας Μιχάλης Τριγκάκης κ.α.

Σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικά κανάλια της Θεσσαλονίκης η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου ανέφερε ότι φέτος ήταν μια καλή τουριστική χρονιά για την Πελοπόννησο, μετέφερε την αισιοδοξία της ότι η επόμενη θα είναι ακόμα καλύτερη, ενώ τόνισε την επιθυμία της Περιφέρειας Πελοποννήσου να επενδύσει σε ποιοτική τουριστικά προϊόντα, να εστιάζει σε βιωματικές εμπειρίες και να δημιουργεί και να προβάλει θεματικά τουριστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.






Συναντήσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην Αθήνα με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών
  
  


Συναντήσεις είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα σήμερα, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, αρμόδιο για θέματα φορολογικής πολιτικής και δημόσιας περιουσίας.

Ο περιφερειάρχης, στη συνάντησή του σήμερα το πρωί με τον υπουργό Οικονομικών Σταϊκούρα και τη γενική γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα, συζήτησε την δυνατότητα παραχώρησης κτηρίου από το συγκρότημα του Τελωνείου στο λιμάνι της Καλαμάτας, για την στέγαση υπηρεσιών. Το θέμα αυτό θα κινηθεί, όπως αναφέρθηκε, μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας, με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης έθεσε και το ζήτημα της παραχώρησης του οικοπέδου στην περιοχή της Τάπιας, στην Τρίπολη, προκειμένου στον εν λόγω χώρο να κατασκευαστεί το διοικητήριο της Π.Ε. Αρκαδίας.

Ακολούθησε συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, με τον οποίο συζητήθηκε η δυνατότητα ανάπλασης και διευθέτησης της παραθαλάσσιας περιοχής από το Ναύπλιο μέχρι τη Νέα Κίο και το Κιβέρι, σύμφωνα με την σχετική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία παραδόθηκε από τον περιφερειάρχη στον υφυπουργό.

“Πλέον, τελούμε εν αναμονή της απάντησης του υπουργείου, προκειμένου να υλοποιηθεί μια παρέμβαση που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε αυτή” σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης.

 


Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με συμβούλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  


Σύσκεψη με συμβούλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, ως προς τα κοινωνικά ζητήματα, είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην έδρα της Περιφέρειας, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου.

Προς τους Ευρωπαίους συμβούλους που επισκέφθηκαν την Τρίπολη σήμερα, ο περιφερειάρχης μετέφερε την εκτίμηση ότι πρέπει να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια στα δύο χρόνια που απομένουν προκειμένου να υπάρξει καλή επίδοση στα εν λόγω θέματα, παρατηρώντας ωστόσο ότι οι επιδόσεις και η απορρόφηση των σχετικών πιστώσεων δεν εξαρτάται απόλυτα από την Περιφέρεια, αλλά κατά κύριο λόγο από τους δικαιούχους των δράσεων, που κατά βάση είναι οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ.

Ο Π. Νίκας ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη καταρτίσει τον χάρτη με τις υφιστάμενες στα διοικητικά της όρια προνοιακές δομές και παράλληλα έχει ολοκληρώσει και την διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, στην οποία καταγράφηκαν οι απόψεις των κοινωνικών φορέων.

Πρόσθεσε ότι τα κοινωνικά θέματα που κυρίως απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η υποστήριξη των ρομά, των ατόμων με αναπηρία, των προσφύγων, ατόμων με δυσίατες νόσους και γενικά των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, καθώς επίσης η καταπολέμηση της φτώχειας.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι στην επόμενη προγραμματική περίοδο η Περιφέρεια θα κινηθεί βάσει του χάρτη που έχει καταρτίσει “συστηματικά, οργανωμένα και μέθοδο, προκειμένου να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα”.

Στη συνέχεια, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετείχαν σε τεχνική σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες, η οποία έλαβε χώρα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.






Συνεδρίασε η επιτροπή παρακολούθησης της μελέτης του δρόμου Σχίνος – Αλεποχώρι
    


Η επιτροπή παρακολούθησης της μελέτης για το έργο άρσης επικινδυνότητας του δρόμου Σχίνος – Αλεποχώρι συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Η επιτροπή συζήτησε σχετικά με την διάθεση πίστωσης 150.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της πιο πάνω μελέτης για το εν λόγω έργο, το οποίο υλοποιείται από κοινού από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Αττικής μέσω σχετικής προγραμματικής σύμβασης.

Στην ίδια συνεδρίαση διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι η δαπάνη για την άρση επικινδυνότητας και βελτίωση του εν λόγω δρόμου θα ανέλθει σε περίπου 20.000.000 ευρώ.






Τηλεσύσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με στελέχη του ΟΣΕ για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου
  


Η επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δρομολογίου Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο αποτέλεσε αντικείμενο τηλεσύσκεψης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Τρίτη 16 Νοεμβρίου, με στελέχη του ΟΣΕ.

Στην διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η μέχρι σήμερα εξέλιξη του εν λόγω έργου, του οποίου έχει ήδη εκπονηθεί η μελέτη και έχουν συνταχθεί τα τεύχη δημοπράτησης, ενώ αυτό τον καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη σκοπιμότητας.

Με την ωρίμανση όλων των μελετών, θα υποβληθεί πρόταση για χρηματοδότηση στη Διαχειριστική Αρχή και μετά από 3 μήνες, εφόσον εγκριθεί η χρηματοδότηση, θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός για το έργο.

Στη σημερινή σύσκεψη επαναβεβαιώθηκε από την πλευρά του ΟΣΕ ο στρατηγικός σχεδιασμός στον οποίον περιλαμβάνεται και η επαναλειτουργία της γραμμής Αργος – Τρίπολη – Καλαμάτα.

Γνωστοποιήθηκε, τέλος, ότι το μηχανοστάσιο της μετρικής γραμμής της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα λειτουργήσει στην Τρίπολη.






Αυτοψία στο γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων

  


Τις καταστροφές που προκάλεσε η πρόσφατη καταιγίδα “Γηρυόνης” στο γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων επιθεώρησαν σε αυτοψία που πραγματοποίησαν στο σημείο οι αντιπεριφερειάρχες Υποδομών Κορινθίας και Αργολίδας Χάρης Βυτινιώτης και Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Αθηνά Κόρκα.

Συνοδευόμενοι από τους αντιδημάρχους Σπύρο Ράττη και Σάκη Παπαθανασίου, οι δύο αντιπεριφερειάρχες σημείωσαν ότι η εν λόγω υποδομή πρόκειται να ανακατασκευαστεί μέσω προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, προκειμένου να αποδοθεί ξανά στην ομάδα αλλά και στις ακαδημίες παιδιών που προπονούνται εκεί.






Τη σημασία της ανακύκλωσης επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Τ. Γκιολής σε εκδήλωση του Δήμου Κορινθίων
  


Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής παρέστη στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Κορινθίων στην πλατεία Τσαλδάρη με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα ανακύκλωσης.

Στα παιδιά που συγκεντρώθηκαν απευθύνθηκαν, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης -επισημαίνοντας τη σημασία της ανακύκλωσης και το σπουδαίο βήμα για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων το οποίο υλοποιείται, μέσω ΣΔΙΤ, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου- όσο και ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας Δημήτρης Μπίτζιος και Παιδείας Σπύρος Ζαχαριάς, ο σύμβουλος Περιβάλλοντος Ανδρέας Πανούσης και ο σύμβουλος Παιδείας Παναγιώτης Σακελλαράκης.






Εργασίες ασφαλτόστρωσης στον δρόμο Μεσινό – Αρχαία Φενεός – λίμνη Δόξα

    


Εργασίες ασφαλτόστρωσης συνεχίζει η Π.Ε. Κορινθίας στην ορεινή Κορινθία, όπου διενήργησε αυτοψία ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής, συνοδευόμενος και από τον πρόεδρο της Αρχαίας Φενεού Απόστολο Παπουτσή.

Συγκεκριμένα, αυτό το χρονικό διάστημα εκτελείται το με προϋπολογισμό 207.000 ευρώ έργο βελτίωσης του δρόμου Μεσινό – Αρχαία Φενεός – λίμνη Δόξα, στον οποίον δεν είχε γίνει παρέμβαση εδώ και μία δεκαετία.






Συνάντηση για το αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου
  


Συμπληρωματικά έργα στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου απασχόλησαν τη συνάντηση που ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής είχε με τον Γιώργο Κατή, προϊστάμενο της Μονάδας Β1 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας και υπηρεσιακά στελέχη.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανάγκη για τα εν λόγω έργα, καθώς -όπως σημείωσε- υπάρχει σχετική εκκρεμότητα εδώ και έξι χρόνια και θα πρέπει να υλοποιηθούν προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες ελλιμενισμού περίπου 70 σκαφών.






Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθη στην επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ.Τσουβάλα Κωνσταντίνο
  


Παρευρέθηκα μετά από πρόσκληση της Ένωσης Αστυνομίκων Υπαλλήλων Κορινθίας το Σάββατο6/11/21 στην επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ.ΤΣΟΥΒΑΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟ όπου τιμήθηκε η Αρχ/κας Charoula Dimogeroda για την προσφορά της στο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης για ορφανά τέκνα των Σωμάτων Ασφαλείας. Συγχαρητήρια πολλά και περιμένουμε κάδο ανακύκλωσης και εμείς στο Διοικητήριο της Π.Ε Κορινθίας




  





 

Δεν υπάρχουν σχόλια