Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1767

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ



Απέκτησαν οριστικά Πολεοδομικό Αγία Άννα – Συνοικισμός 
Β.Νανόπουλος: Σε 2 χρόνια κάναμε ότι δεν είχε γίνει σε 15!

  


Κόρινθος, 11 Νοεμβρίου 2021 
«Είναι μια μεγάλη μέρα η σημερινή. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι πλέον έχουμε την εγκεκριμένη πράξη εφαρμογής για την περιοχή αγίας Άννας – Συνοικισμού. Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο είναι οριστικό και η περιοχή παύει να είναι οικισμός. Γνωρίζουμε τώρα τι ανήκει και σε ποιόν και μπορούμε να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη της περιοχής αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων λειτουργώντας σε οριστικά δομημένο περιβάλλον.

Σε πείσμα εκείνων που λένε πως η δημοτική μας αρχή δεν ολοκληρώνει έργα σας λέω πως μέσα σε 2 χρόνια έχουμε κάνει όσα δεν είχαν γίνει σε 15!» Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Κωνσταντίνα Κόλλια και τον Ειδικό Συνεργάτη Κώστα Παπασταμόπουλο, ανακοίνωσε νωρίτερα το πρωί, από χώρο ο οποίος ανήκει στο δήμο Κορινθίων και πολύ σύντομα θα αξιοποιηθεί για την κοινή ωφέλεια, την οριστικοποίηση του Σχεδίου Πόλης Αγίας Άννας – Συνοικισμού, μιας διαδικασίας που ξεκίνησε το 1983 από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και δεν είχε ολοκληρωθεί ποτέ.

Η έκταση αναφοράς είναι 370 στρέμματα με την Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνα Κόλλια να αναφέρεται στις δυνατότητα που δίνει η οριστικοποίηση του χωροταξικού σχεδιασμού αφενός στους κατοίκους για την αξιοποίηση των περιουσιών τους και αφετέρου στο δήμο για την αξιοποίηση των κοινοχρήστων χώρων. «Η κύρωση της πράξης εφαρμογής βάζει τέλος στην αβεβαιότητα χρόνων. Με πολλές ώρες δουλειάς και πολλές δυσκολίες λόγω της πανδημίας αφού η δια ζώσης παρουσία των εμπλεκομένων ήταν απαραίτητη για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, κατορθώσαμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι σίγουρα μέρα χαράς και ικανοποίησης» σημείωσε η κ.Κόλλια.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 

Στα πλαίσια της δράσης Επιχείρηση Πολεοδομικής ανασυγκρότησης (ΕΠΑ) ανατέθηκε από την τότε Νομαρχία Κορινθίας, στις 19-10-1983 η εκπόνηση μελέτης πρότασης Πολεοδομικής μελέτης για τις περιαστικές περιοχές της Κορίνθου. Εντός των περιοχών αυτών υπήρχαν δομημένες περιοχές ως οικισμοί προϋφιστάμενοι του 1923.

Μεταξύ αυτών των περιοχών ήταν και η γειτονιά «Αγία Άννα – Συνοικισμός», το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ήταν δομημένο ως εντός ορίων οικισμού προϋφισταμένου του 1923. Το τμήμα αυτό έχει χαρακτηριστεί ως πυκνοδομημένο, σύμφωνα με την 9187/2004 απόφαση ΥΠΕΧΩΔΕ.

Με την υπ΄αριθμ. 9177/2004 απόφαση της Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ (ΦΕΚ 262/ Δ/5-3-2004) εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη της γειτονιάς «Αγία Άννα – Συνοικισμός (τμήμα Π.Ε 2) του δήμου Κορινθίων.

Με την 10242/5/11/2007 απόφαση Νομάρχη Κορινθίας κυρώθηκε η διορθωμένη Πράξη Εφαρμογής της ανωτέρω πολεοδομικής μελέτης.

Με την Υπ αρίθμ 3305/2007 απόφαση του ΣτΕ, ακυρώθηκε για τυπικούς λόγους κατόπιν προσφυγής ιδιώτης, η αριθμ πρωτ 9177/2004 απόφαση της Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ (ΦΕΚ 262/Δ/5-3-2004) με την οποία είχε εγκριθεί η πολεοδομική μελέτης της γειτονιάς «Αγία Άννα – Συνοικισμός» Με το από 13-9-2011 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 262/ΑΑΠ/11-10-2011) επανεγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη επέκτασης της γειτονιάς «Αγία Άννα – Συνοικισμός» Με την υπ αρίθμ 23/466/2012 απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Κορινθίων, ανατέθηκε στον μελετητή κ. Σπυρίδωνα Μαγγίνα η μελέτης «Ανασύνταξη πράξης Εφαρμογής Σχεδίου πόλεως Αγία Άννα – Συνοικισμός και υπογράφηκε το από 10-7-2014 σχετικό συμφωνητικό ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης αυτής.

Με την αριθμ πρωτ 364591/05-11-2021 απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κυρώθηκε η πράξη εφαρμογής της περιοχής «Αγία Άννα – Συνοικισμός».

Με τις πολεοδομικές μελέτες και την εφαρμογή τους επιδιώκεται είτε η πολεοδομική αναμόρφωση – νοικοκύρεμα των άναρχα δομημένων οικισμών, είτε η ένταξη στο σχέδιο πόλεως αδόμητων ή αραιοκατοικημένων περιοχών. Με τις πράξεις εφαρμογής τακτοποιούνται τα όρια μεταξύ ιδιοκτησιών και κοινόχρηστων χώρων. Για την απόδοση εδαφικών τμημάτων (είτε σε ιδιοκτησίες ,είτε σε κοινή χρήση) εφαρμόζονται, για μεν τις αραιοδομημένες ή αδόμητες περιοχές οι διατάξεις του Ν.1337/83 περί εισφοράς σε γη και χρήμα, για δε τις πυκνοδομημένες οι διατάξεις περί πράξεων αναλογισμού και τακτοποίησης.

Η πολεοδόμηση περιοχών έχει ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ διότι μέσω της οργανωμένης ρυμοτομίας αφενός μεν οριστικοποιούνται οι κοινόχρηστοι χώροι με αποτέλεσμα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αφετέρου εξορθολογίζονται η δόμηση και οι παρεμβάσεις στο δομημένο περιβάλλον.

Δείτε το Video εδώ:
 







Νέο τουριστικό info kiosk στην Αρχαία Κόρινθο

  


Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Κορινθίων Τιμολέων (Τίμος) Πιέτρης επισκέφθηκε σήμερα με τις υπηρεσίες του Δήμου Κορινθίων στην Αρχαία Κόρινθο , για την παραλαβή ενός έργου που σχεδιάζουμε μήνες και βάλαμε ως στόχο να ολοκληρωθεί φέτος όπως και έγινε !Ένα υπερσύγχρονο info kiosk για την πιο αξιόπιστη και έγκυρη πληροφόρηση των επισκεπτών τόσο ξένων όσο και Ελλήνων στην Αρχαία μας Κόρινθο , με φυσική παρουσία , με έντυπα αλλά και με μια σύγχρονη οθόνη αφής που θα συνδέεται με το application VisitCorinth_official !Σεβόμενοι την ιστορία του τόπου μας αλλά και την φυσική μας ομορφιά δεν θα μπορούσαμε να παραδώσουμε κάτι λιγότερο απο αυτό το σύγχρονο και λειτουργικό στολίδι! Σύντομα τα νεότερα για την λειτουργία του !Ευχαριστώ όλους τους εμπλεκόμενους για την συνεργασία και το τελικό αποτέλεσμα !

Πηγή: korinthosTV





Με Λούνα παρκ ανακύκλωσης ξεκίνησε η καμπάνια ενημέρωσης του δήμου Κορινθίων
  


Κόρινθος, 10 Νοεμβρίου 2021Ολοκληρώθηκε η πρώτη δράση του δήμου Κορινθίων στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ανακύκλωσης στα παιδιά. Στην πλατεία «Παναγή Τσαλδάρη» βρέθηκε από το πρωί το Λούνα Πάρκ της ανακύκλωσης με 400 μαθητές από σχολεία της πόλης να συμμετέχουν, να παίζουν και να ενημερώνονται. «Είναι η πρώτη δράση από τις πολλές που έχουμε σχεδιάσει και θα δείτε να υλοποιούνται στο επόμενο διάστημα ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος τον οποίον όχι μόνο υποδέχτηκαν με θέρμη ντα παιδιά αλλά και ενημέρωσαν για όλα όσα πρέπει να κάνουμε όλοι στον τομέα της ανακύκλωσης. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Μπίτζιος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες που στοχεύουν στην μάθηση μέσα από το παιχνίδι ενώ συγχαρητήρια απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολή ο οποίος επισκέφθηκε το Λουνα Παρκ. Νωρίτερα στο χώρο είχε βρεθεί και υποδεχτεί το πρώτο σχολείο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Σπύρος Ζαχαριάς, ο Σύμβουλος Περιβάλλοντος ο οποίος είχε και την ευθύνη υλοποίησης της δράσης Ανδρέας Πανούσης και ο Σύμβουλος Παιδείας Παναγιώτης Σακελλαράκης. Στο άμεσο μέλλον η δράση θα επαναληφθεί αφού η ανταπόκριση των σχολείων ήταν μεγάλη και τα παιδιά είναι εκείνη η ομάδα που εκπαιδευόμενη όχι μόνο θα εκπαιδεύσει τους μεγαλύτερους αλλά θα είναι εκείνη που στα επόμενα χρόνια καλείται να διαχειριστεί το περιβάλλον, να το βελτιώσει και να το προστατεύσει σε μεγαλύτερο βαθμό απ ότι αυτό συμβαίνει σήμερα. Ευχαριστούμε θερμά την ΕΕΑΑ για την παρουσία της και φυσικά τα σχολεία για την συμμετοχή τους!





ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ - ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ

  


Οι λεκτικές υπερβολές (τουλάχιστον) του Δημάρχου, πλέον κατάντησαν συνήθεια και δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσουν.

► Κι όμως. Ακόμη και αυτές τις ξεπέρασε δηλώνοντας προχθές ανερυθρίαστα, ότι η τελική υπογραφή της κύρωσης της πράξης εφαρμογής Αγίας ΆνναςΣυνοικισμού είναι δικό του επίτευγμα.

Πλέον, θα δίδονται από εμάς οι πρέπουσες απαντήσεις για όλα, ώστε να μαθαίνει την αλήθεια επιτέλους ο κάθε δημότης.

Την προηγούμενη λοιπόν δημοτική περίοδο (2014-2019) ξεπεράστηκαν, με μεγάλο αγώνα κυρίως των υπαλλήλων αλλά και του προηγούμενου δημάρχου και των τότε αιρετών συνεργατών του, οι οποίοι κοσμούν σήμερα την παράταξη μου, τεράστια γραφειοκρατικά και τεχνικά προβλήματα, όπως τρεις (3) αναρτήσεις - δημοσιεύσεις, ενστάσεις κλπ και το 2019 η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε σχεδόν έτοιμη (χρειαζόταν η τελική ανάρτηση κι υπογραφή του κυρίου Περιφερειάρχη), μία ολοκληρωμένη διαδικασία για την κύρωση της πράξης εφαρμογής της περιοχής «ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ» και μέρος του «ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ» (βέβαια ο Δήμαρχος παρουσιάστηκε σε οικόπεδο στο Συνοικισμό δηλώνοντας ότι είναι στην Αγία Άννα, δείχνοντας ακόμη μία φορά ότι ούτε τις περιοχές του Δήμου δεν έμαθε ακόμη).

► Κι όμως, για μία απλή διαδικασία πέρασαν πάνω από δύο χρόνια για να καταφέρει αυτή η δημοτική αρχή, με αποκλειστική της ευθύνη, να υποβάλει τελικά τον Μάιο του 2021 τον φάκελο στην Περιφέρεια.

Αν επαίρεται ο κύριος δήμαρχος για τούτο και το θεωρεί επίτευγμα, τότε μάλλον δεν μπορεί να αντιληφθεί τον όρο «ταχύτητα».

Όπως δεν δείχνει να έχει αντιληφθεί και τις διαδικασίες και τον τρόπο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης και αναγγέλλει άμεση λειτουργία έργων κλπ.

► Τον ενημερώνουμε λοιπόν δημόσια ότι για να φτάσει σε αυτό το σημείο πρέπει, να γίνει καταχώρηση στο Κτηματολόγιο (απαιτείται χρόνος πλέον των 6 μηνών), ανάρτηση για πιθανές περαιτέρω ενστάσεις οι οποίες αν υπάρξουν δυστυχώς θα δημιουργήσουν τεράστιες καθυστερήσεις, συγκρότηση επιτροπής καθορισμού εισφοράς σε χρήμα, σχετικές αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και καταβολή αποζημιώσεων με δικαστικές αποφάσεις ή εξώδικους συμβιβασμούς κλπ.

► Κύριε Δήμαρχε, αντί να προσπαθείτε για ακόμη μια φορά να οικειοποιηθείτε κοπιώδεις ενέργειες άλλων , χωρίς μάλιστα να τους αποδώσετε τα οφειλόμενα εύσημα, όπως δυστυχώς κάνετε επανειλημμένα με τα εκτελούμενα έργα, όπου προσπαθείτε να πείσετε τους δημότες ότι είναι αποτέλεσμα δικών σας προσπαθειών, ενώ γνωρίζουμε όλοι ότι αυτά δημοπρατήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή και το δικό σας αντίστοιχο έργο μέχρι τώρα είναι ελάχιστο, ασχοληθείτε σοβαρά ώστε μέχρι να μας παραδώσετε την θητεία σας το 2023, να υπάρξει ένα υποτυπώδες έστω έργο για το οποίο θα μπορούμε πραγματικά στο μέλλον να σας το αποδώσουμε.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 15/11/2021






ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΣΤΑΥΡΕΛΗ 
για το πολεοδομικό της Αγίας Άννας - Συνοικισμού

  


Κόρινθος, 15 Νοεμβρίου 2021 
Ο Δήμαρχος Κορινθίων γνωρίζει πολύ και προσέχει καλά τι λέγει και από πού. Τι πράττει και πως.

Αυτή η γνώση είναι που τρομοκρατεί τον κ.Σταυρέλη και τον ωθεί σε ανακοινώσεις που διαπνέονται από ειρωνεία, σκωπτικότητα και υποτίμηση. Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που απαντώ σε τέτοιου τύπου ανακοινώσεις του κ.Σταυρέλη.

Η δημοτική αρχή συνεχίζει στο δρόμο που έχει χαράξει απρόσκοπτα. Χωρίς ιαχές, προσβολές και οτιδήποτε δεν συνάδει στον πολιτικό πολιτισμό της.

Απάντηση μας είναι το έργο μας και οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες. Η αλαζονική συμπεριφορά και οι φραστικές υπερβολές του κ.Σταυρέλη δεν μας αγγίζουν.

Εμείς πληροφορούμε με στοιχεία τους πολίτες, σοβαρά και υπεύθυνα. Με ποιότητα και ταχύτητα ολοκληρώνουμε παλιά και νέα έργα.

Συμβουλεύουμε τον κ.Σταυρέλη να είναι περισσότερο μετριοπαθής ως προς την αναφορά του για το αποτέλεσμα της επόμενης κάλπης και να συνεχίσει με σύνεση να ασκεί τα καθήκοντα της θέσης στην οποίαν ο κορινθιακός λαός τον έταξε μετά από 13 χρόνια διοίκησης, τη θέση της μειοψηφίας, όπου και θα παραμείνει.

Οι πολίτες θα κρίνουν την θητεία μας και θα μας δώσουν και την επόμενη εκλογή όπως καθημερινά διαπιστώνουμε.



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




Ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του γηπέδου Αγίων Θεοδώρων, συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00€.

  


Οι εργασίες αποκατάστασης του γηπέδου που υπέστη σοβαρές φθορές, ύστερα από την καταστροφική κακοκαιρία του “Γηρυόνη” που έπληξε την περιοχή τον Νοέμβριο του 2019, αφορούν: στην αντικατάσταση του χλοοτάπητα του γηπέδου, στον περιφερειακό τάπητα του γηπέδου, καθώς επίσης, στις κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές.

Ο Δήμαρχος Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιωργος Γκιωνης δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Περιφέρεια Πελοποννήσου – Peloponnese Region Παναγιώτης Ε. Νίκας για την αγαστή συνεργασία και την άμεση ένταξη του έργου στον σχεδιασμό της Περιφέρειας. Η επαναλειτουργία του γηπέδου είναι ένα σημαντικό έργο άμεσης προτεραιότητας που θα δημιουργήσει και πάλι τις ιδανικές συνθήκες εκγύμνασης των αθλητών και των αθλητριών και θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».


Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων 

Ένα νέο, υπερσύγχρονο σάρωθρο αποκτάει ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων αξιοποιώντας το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών Τη σύμβαση για την προμήθεια ενός νέου, υπερσύγχρονου αυτοκινούμενου αναρροφητικού σαρώθρου χωρητικότητας 6m3 υπέγραψε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Α. ΚΑΟΥΣΗΣ Α.Ε.» για την αποτελεσματικότερη και ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών καθαρισμού του οδικού δικτύου, λαϊκών αγορών, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων του Δήμου.

Το σύγχρονης τεχνολογίας αυτοκινούμενο αναρροφητικό σάρωθρο χωρητικότητας 6m3, λόγω της μεγάλης απορροφητικότητας που διαθέτει, σαρώνει γρήγορα και αποτελεσματικά επιφάνειες καλυμμένες με βαριά (χώμα, πέτρες, γυαλιά κ.ά.) και ελαφριά αντικείμενα (φύλλα, χαρτιά κ.ά) και πληροί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες.

Η προμήθεια του σαρώθρου συνολικού προϋπολογισμού 278.000,00€ καλύφθηκε με την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, προϋπολογισμού 223.000,00€, ενώ το ποσό των 55.000,00€ καλύφθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

«Ο εκσυγχρονισμός και η βελτιστοποίηση λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής.

Αξιοποιώντας τις επιχορηγήσεις μέσω των προγραμμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, ενισχύουμε και ανανεώνουμε τον στόλο των οχημάτων του Δήμου, για την αποδοτική λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης.






Κλειστό λόγω τεχνικών εργασιών το Δημοτικό κτήριο της Ιαματικής Πηγής Λουτρακίου

  


Σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό κτήριο της Ιαματικής Πηγής Λουτρακίου που βρίσκεται στην οδό Γ. Λέκκα 70, στο Λουτράκι θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΟ για το κοινό, από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, προκειμένου να εκτελεστούν οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης των εσωτερικών επιφανειών (τοίχων και ταβανιών).

Για την επαναλειτουργία του κτηρίου θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Το προηγούμενο διάστημα, από τον Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο 2021, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των ψηφιδωτών παραστάσεων που κοσμούν το εσωτερικό του κτηρίου.

Αναφορικά με τη μεθοδολογία των εργασιών:

Αρχικά έγινε πλήρης φωτογραφική καταγραφή όλων των φθορών (απώλειες ψηφίδων, αποκολλήσεις κ.λπ.) που παρουσίαζαν οι ψηφιδωτές παραστάσεις.

Πραγματοποιήθηκαν δοκιμές καθαρισμού από τις οποίες προέκυψαν τα συμπεράσματα για τις μεθόδους και τα υλικά συντήρησης.

Με βάση τα συμπεράσματα, άρχισε η συντήρηση των ψηφιδωτών παραστάσεων, με μηχανικό κυρίως αλλά και χημικό καθαρισμό τοπικά και όπου κρίθηκε απαραίτητο, η απομάκρυνση των σαθρών κονιαμάτων που πλαισίωναν τις ψηφίδες και η αφαίρεση των διαβρωμένων ψηφίδων με μικροεργαλεία.

Ακολούθησε η ενίσχυση των παλαιών σαθρών κονιαμάτων και των ρωγμών και στη συνέχεια, το στάδιο της ψηφοθέτησης και της αισθητικής αποκατάστασης που αφορούσε σε αρμολόγημα των νέων προσθηκών με κατάλληλα σύγχρονα υλικά και χρωματισμό τους με ειδικές χρωστικές, όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο.

Να σημειωθεί ότι στις εργασίες απασχολήθηκαν πτυχιούχοι συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων Τέχνης, με μεγάλη εμπειρία στη συντήρηση και διατήρηση μνημείων.

Loutraki odusseas blog 14 hrs ago 
Κορινθιακά Νέα, ΛΟΥΤΡΑΚΙ,



  



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ




“Κομβικό σημείο για τον τουρισμό στην ορεινή Κορινθία και στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας”

  


 Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, και πρόεδρος της Ζήρεια ΑΕ ΟΤΑ, Βλάσσης Τσιώτος, δήλωσε μετά την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας:

«Η έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων αποτελεί κομβικό σημείο για τον τουρισμό στην ορεινή Κορινθία και στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, καθώς θέτει τις βάσεις για τη λειτουργία και την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας.

Είναι άλλωστε γνωστή η συμμετοχή και το ενδιαφέρον του Υφυπουργού κ. Νίκου Ταγαρά, από την θητεία του ως Νομάρχη Κορινθίας, στη δημιουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας. Η ολοκλήρωση των κτιριακών υποδομών, η ασφαλτόστρωση του δρόμου πρόσβασης, η συντήρηση του δρόμου Τρίκαλα – Ζήρεια και η τοποθέτηση του μεγάλου αναβατήρα ήταν έργα που υλοποίησε και καθόρισαν την εξέλιξη του χιονοδρομικού.

Κατόπιν ως αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ενέταξε τη Ζήρεια στον εθνικό κατάλογο με τα υφιστάμενα χιονοδρομικά κέντρα και τώρα με την έκδοση της ΑΕΠΟ μάς δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε την αναβάθμιση και την επέκταση των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού».

Απόhmerisia






ΕΣΠΑ 2014 - 2020 ... 5.000.000€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ
  


Την χρηματοδότηση ενός πολύ σημαντικού έργου για την ύδρευση της περιοχής κατάφερε να εξασφαλίσει ο Δήμος μας.

Πιο συγκεκριμένα το έργο αφορά την :

1. Κατασκευή νέου εξωτερικού δικτύου μεταφοράς, μήκους 14,5 χλμ 2. Κατασκευή νέας δεξαμενής 1500 κ.μ.

3. Αναβάθμιση φρεατίων 

4. Εγκατάσταση τοπικού σταθμού ελέγχου με αυτοματισμό Με αυτόν τον τρόπο πεπαλαιωμένοι εξωτερικοί αγωγοί υδροδότησης από αμίαντο , ηλικίας άνω των 50 ετών, θα αντικατασταθούν πλέον από σύγχρονα και ασφαλή δίκτυα για τους πολίτες 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Βλάσης Τσιώτος σημειώνει ότι «με το έργο αυτό εξασφαλίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων, η επάρκεια καθώς και η ορθολογική διαχείριση του πόσμου νερού».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην Πανελλαδική πρόσκληση προυπολογισμού 15.000.000€ ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης απέσπασε χρηματοδότηση 5.000.000€ δηλ. το 1/3 του συνολικού προυπολογισμού για όλη την χώρα.





ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ




Σπύρος Σταματόπουλος: Εντυπωσίασε στην Γενική Συνέλευση των ΔΕΥΑ με την ξεκάθαρη και ουσιαστική παρέμβασή του

  


Στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης βρέθηκε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου. Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Σικυωνίων έχει εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕΥΑ από το Δεκέμβριο του 2019.

Στην τοποθέτησή του ο Σπύρος Σταματόπουλος αναφέρθηκε στο αυξημένο ενεργειακό κόστος, που προκύπτει από την παγκόσμια αύξηση των τιμών ενέργειας και το οποίο κόστος πρέπει να διευθετηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επιβαρύνει τις ΔΕΥΑ και κατ’ επέκτασιν τους δημότες.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Σικυωνίων έθεσε το ζήτημα της υποστελέχωσης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, το οποίο τις ταλανίζει και δυσχεραίνει αφενός την παροχή των υπηρεσιών προς τους δημότες, αφετέρου την γρήγορη προώθηση έργων και εργασιών που είναι αναγκαία για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά για την συντήρηση και καλή λειτουργικότητα των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Παράλληλα, επικέντρωσε και στο μείζον ζήτημα που ανέκυψε από την αιφνιδιαστική τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών σχετικά με τη συγχώνευση ή και κατάργηση των ΔΕΥΑ!

Αναφορικά με τη λειτουργία των ΔΕΥΑ ο Σπύρος Σταματόπουλος αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν το τεχνοκρατικό, οικονομοτεχνικό και διοικητικό πλαίσιο που απαιτείται, δίνοντας τις πραγματικές διαστάσεις των αναγκών και καθορίζοντας τις συνθήκες που απαιτούνται ώστε οι Δημοτικές Επιχειρήσεις να είναι οικονομικά υγιείς, να διατηρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους και να μπορούν να παρέχουν απρόσκοπτα τον πολυτιμότερο φυσικό πόρο, καθαρό πόσιμο νερό, στους δημότες τους.



ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ




Οδοφωτισμός: Από τη θεωρία στην πράξη

  


Πέρασαν 15 μήνες από τον Αύγουστο του 2020 όταν ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρεία, τη σύμβαση για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού με παράλληλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Τότε, στις δηλώσεις του είχε τονίσει μεταξύ άλλων ότι <<Από σήμερα αλλάζει ο Δήμος μας>>.

Τα θετικά αποτελέσματα που θα λάβουν οι δημότες από το έργο αυτό δεν είναι μόνο οικονομικά, αλλά επιπλέον οικολογικά και τεχνολογικά αφού ο Δήμος μας μέσω των φωτιστικών εγκαθιστά δωρεάν και ένα εκτεταμένο δίκτυο που αποτελεί την βασική υποδομή στην οποία μπορεί να συνδέσει και τηλεδιαχειρισθεί κάθε πιθανή εφαρμογή smart city».

Σήμερα, το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων σε αρκετές κοινότητες έχει ολοκληρωθεί, ενώ οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Βέλου-Βόχας έχουν ήδη καταγράψει τα πρώτα θετικά οικονομικά στοιχεία!

Παράλληλα, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα έχει μειωθεί αισθητά ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ειδική φωτοτεχνική μελέτη για την αντικατάσταση των λαμπτήρων στην Π.Ε.Ο.

Τα έξυπνα φωτιστικά που τοποθετούνται είναι κατασκευασμένα από εταιρεία η οποία είναι πρωτοπόρα στις τεχνολογίες led/ smart city & δικτύων, υπερκαλύπτοντας τις υψηλότερες παγκοσμίως προδιαγραφές και οπτικά πρότυπα.

ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ  

Ο Δήμαρχος κ. Αννίβας Παπακυριάκος έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για την επίτευξη ενός εμβληματικού έργου, αναβάθμισης του επιπέδου οδοφωτισμού του δήμου που φέρνει την νέα εποχή στoν Δήμο Βέλου Βόχας, αφού δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από κανένα αντίστοιχο έργο ανά τον κόσμο, δίχως καμία επιβάρυνση για τον Δήμο και χωρίς να φορτώνεται ο Δήμος με δανειακές υποχρεώσεις.

ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ  

Πέραν των ενεργειακών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η χρησιμοποίηση λαμπτήρων LED αναβαθμίζει το αστικό περιβάλλον τις νυχτερινές ώρες. Η αναβάθμιση επιτείνεται από το γεγονός ότι μπορεί εύκολα να φωτιστούν σημεία ιδιαίτερης σημασίας (π.χ. εκκλησίες, μνημεία, κ.λπ.) με ελάχιστο κόστος, αλλά και να ενισχυθεί και εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.

Δήμος Βέλου-Βόχας: Σε εξέλιξη το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του δημοτικού οδοφωτισμού Το έργο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, ξεκίνησε με μια εκτεταμένη έρευνα της εταιρείας στις οδούς του Δήμου Βέλου-Βόχας. Έγινε κατηγοριοποίηση των δρόμων βάση των σχετικών εγκεκριμένων προτύπων και με βάση αυτή την κατηγοριοποίηση έγινε η επιλογή κλάσεων φωτισμού.

Ακολούθησε η καταγραφή των γεωμετρικών σημείων του δρόμου και η έρευνα κατέληξε με μια σειρά 50 και πλέον φωτοτεχνικών μελετών δρόμου με βάση τα νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως σε ποσοστό που υπερέβαινε το 60% ο δημοτικός φωτισμός δεν κάλυπτε τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Προτύπου και δεν παρέχει ασφαλή και ομοιόμορφο φωτισμό.

Καταγράφηκε επίσης, ότι ο Δήμος Βέλου-Βόχας σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου του χρησιμοποιούσε λαμπτήρα τύπου LED 15W σε φωτιστικό τύπου «καπελάκι» το οποίο όμως αδυνατούσε να καλύψει τις φωτιστικές ανάγκες των οδών, ενώ με βάση τις απαιτήσεις των προτύπων έχει χαρακτηρισθεί ως ακατάλληλος για τον φωτισμό δρόμων.

Συνολικά στις οδούς του δήμου καταγράφηκαν 5.605 φωτιστικά σώματα ενώ εκτιμήθηκε ότι για το σωστό φωτισμό όλων των οδών απαιτείται η εγκατάσταση άλλων 1.136 φωτιστικών σωμάτων.

Οι εργασίες αντικατάστασης ξεκίνησαν από τα χωριά Καλέντζι, Χαλκί και Σουληνάρι. Στη συνέχεια οι αντικαταστάσεις συνεχίστηκαν στη Στιμάγκα, στην Πουλίτσα, στις Κρήνες, στο Ελληνοχώρι και στη Νεράντζα. Σε αυτές τις Κοινότητες οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και ο δημοτικός οδοφωτισμός έχει αντικατασταθεί πλήρως.

Στη συνέχεια οι εργασίες προχώρησαν σε Μπολάτι, Βραχάτι, Βοχαϊκό και Ζευγολατιό όπου βρίσκονται σε εξέλιξη και το έργο συνεχίζεται καθώς υπολείπεται η αντικατάσταση φωτιστικών στα κεντρικά σημεία των ανωτέρω κοινοτήτων.

Τέλος, αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες στις ανωτέρω κοινότητες σειρά έχουν τα Ταρσινά και το Βέλο, αλλά και Παλαιά Εθνική Οδός, για την οποία όπως είπαμε εκπονήθηκε ειδική φωτοτεχνική μελέτη.

Μοναδικό κριτήριο για την εγκατάσταση των ανάλογης φωτεινότητας φωτιστικών αποτελεί το πλάτος του δρόμου και η κυκλοφοριακή συχνότητα που καταγράφηκε στην οδό.

Παράπλευρες εγκαταστάσεις και επιμέρους λειτουργίες Παράλληλα με την αντικατάσταση των φωτιστικών εγκαθίσταται και σύστημα ελέγχου της λειτουργίας τους (CMS), το οποίο επιτρέπει την συνεχή παρακολούθηση της λειτουργίας των λαμπτήρων, την καταγραφή της κατανάλωσης, αλλά και τον εντοπισμό των βλαβών. Αυτό γίνεται δυνατό μέσω αισθητήρων που τοποθετούνται σε κάθε κολώνα και επικοινωνούν με ένα κέντρο ελέγχου. Κάθε λαμπτήρας έχει συγκεκριμένες συντεταγμένες που ορίζουν τη θέση του και λειτουργεί μόνο σε αυτήν. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Αν κάποιος πάρει έναν λαμπτήρα και τον τοποθετήσει σε άλλον φωτιστικό ιστό που δεν έχει τις συντεταγμένες του, τότε ο λαμπτήρας δεν θα ανάψει! Παράλληλα, το κάθε φωτιστικό σώμα με βάση τη δική του συντεταγμένη, τον δικό του κωδικό αριθμό και μέσω διαδικτύου θα ενημερώνει για την κατάστασή του το κέντρο ελέγχου.

Βάσει της σύμβασης που έχει υπογραφεί, για τα επόμενα δέκα χρόνια στο Δήμο Βέλου-Βόχας, όσες βλάβες προκύψουν θα αντιμετωπίζονται άμεσα εντός 48 ωρών από τον ανάδοχο. Με απλά λόγια οι βλάβες στον κοινοτικό φωτισμό θα φαίνονται αυτόματα στο σύστημα ελέγχου.

Επιπλέον, η εγκατάσταση αυτού του δικτύου αισθητήρων είναι εξαιρετικής σημασίας, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες λειτουργίες του Δήμου και είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη δημιουργία μιας «έξυπνης πόλης». Τέλος, το σύστημα προληπτικής συντήρησης μέσω Η/Υ αφορά στον περιοδικό έλεγχο, καθαρισμό και συντήρηση κάποιων ευαίσθητων τμημάτων των λαμπτήρων Led.

Οι στόχοι και τα πρώτα αποτελέσματα Ο κυριότερος στόχος του έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσδίδοντας συνθήκες καλής ορατότητας για τους χρήστες του οδικού δικτύου.

Επιπλέον, η εγκατάσταση οδικού φωτισμού στοχεύει στην επίτευξη μιας ομαλής κυκλοφοριακής ροής, παρέχοντας βελτιωμένη απεικόνιση των γεωμετρικών και κυκλοφοριακών χαρακτηριστικών της οδού.

Η αποτελεσματικότητα του σωστού οδοφωτισμού, έγκειται στο να πληροί τα χαρακτηριστικά των εθνικών και διεθνών προδιαγραφών, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ποιότητα του συστήματος φωτισμού.

Παράλληλα, ο Δήμος απαλλάσσεται από τις ηλεκτρολογικές προμήθειες καθώς με τη σύμβαση η υποχρέωση και το κόστος κάλυψης αυτών των προμηθειών έχει μετακυλήσει στην εταιρεία.

Οι πληροφορίες λένε ότι ήδη οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Βέλου-Βόχας έχουν δει σημαντικές μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ τα οποία αποφέρουν κέρδη στο δημοτικό ταμείο.

Εξάλλου σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δημοτικού οδοφωτισμού που υπερέβαινε τα 303.000 ευρώ ετησίως, έχει ήδη μειωθεί και αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης και την ανάληψη της λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου από τον ανάδοχο, να μην ξεπερνάει τα 50.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων τόσο του κόστους της ενέργειας όσο και όλων των εξόδων συντήρησης.

Συνολικά, η εξοικονόμηση για τον Δήμο Βέλου Βόχας θα είναι άνω του 80% και σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται η εξοικονόμηση από την περίοδο λειτουργίας και συντήρησης του συστήματος από τον ανάδοχο για 10 έτη από την εγκατάσταση, με δικαίωμα παράτασης για 5 επιπλέον έτη εάν το επιθυμήσει ο δήμος.

Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μια δράση ολοκληρωµένης παρέµβασης, η οποία αποφέρει πολλαπλά οφέλη, όπως βελτίωση – αναβάθµιση του δηµοτικού φωτισµού, σηµαντική εξοικονόµηση ενέργειας, αισθητική και ποιοτική αναβάθµιση του Δήµου, µείωση του αποτυπώµατος διοξειδίου του άνθρακα (CO), ενίσχυση της ασφάλειας κ.α. Παράλληλα, µε την εγκατάσταση των αισθητήρων στο δίκτυο οδοφωτισµού, ο Δήµος αποκτά χωρίς κόστος ένα σύγχρονο σύστηµα διαχείρισης του συστήµατος αυτού, βασιζόµενο στην τηλεµατική, πάνω στο οποίο µπορούν να «κουµπώσουν» και άλλα συστήµατα ηλεκτρονικού ελέγχου.

Έτσι, η αξιοποίηση της δηµιουργουµένης υποδοµής θα αποτελέσει αφορµή για την ανάπτυξη στο Δήμο Βέλου-Βόχας νέων υποδοµών και εφαρµογών «Έξυπνης Πόλης» (Smart City), σύµφωνα µε τα νέα πρότυπα που θέτει η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας της πληροφορικής.






Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Βέλου Βόχας
  


Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Βέλου Βόχας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Βέλου Βόχας στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση» (ΟΠΣ 5002212).

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Βέλου Βόχας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου του ενδιαφερόμενου.

Ειδικά για τα τμήματα που υλοποιούνται μέσω δια ζώσης παρακολούθησης, απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού COVID-19 ή βεβαίωσης νόσησης σε ισχύ ή βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόησης (rapid test ή PCR) έως και 48 ωρών πριν από κάθε συνάντηση.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης:

Δήμου Βέλου Βόχας 
Τηλ. :2742 360308/2741 050422/2741 050421 
Ταχ. Διεύθυνση:Αγ.Μαρινας 101 
Email: voyrliotaki@1306.s y z e f x i s . g o v . g r ,
papageon@1306.syzefxis.gov.gr/, koinonikipolitiki@1306.syzefxis.gov.gr 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

  







ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ




Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κου Σταυριανουδάκη
  


Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, κος Σταυριανουδάκης, επισκέφτηκε εμβόλιμα την πόλη της Νεμέας στις 11/11/2021.Σε συνάντηση με το Δήμαρχο, κο Φρούσιο, τον Αντιδήμαρχο, κο Κυριάκο ,και παρουσία του πρώην Αντιδημάρχου ,κου Σελλά, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και τις μόνιμες προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού για τη στελέχωση των Δήμων .Και τα δυο θέματα σχετίζονται άμεσα με το Δήμο Νεμέας, καθώς από το πρώτο ο Δήμος Νεμέας έχει τη δυνατότητα με χρηματοδοτήσεις να υλοποιήσει έργα υποδομής και αναπτυξιακού χαρακτήρα, έχοντας ήδη εγκριθεί για χρηματοδοτήσεις σε προτάσεις που έχουν υποβληθεί. Το δεύτερο θέμα σχετίζεται με τη στελέχωση προσωπικού στο Δήμο Νεμέας που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ





Ημερίδα με θέμα «Ψηφιακή Γεωργία στην Πράξη»

  


Ο Δήμος Νεμέας σε συνεργασία με τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας και τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας διοργανώνει την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 17:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου ημερίδα με θέμα «Ψηφιακή Γεωργία στην Πράξη» Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν :

Γεωπληροφορική, Γεωχωρικές Τεχνολογίες και Χωρική Ανάλυση στη Γεωργία. 
Ψηφιακή Γεωργία Χωρικά Καθορισμένη.
Ευφυής Γεωργία και Άρδευση στην Κλιματική Αλλαγή. 
Ευφυής Φυτοπροστασία στην καλλιέργεια του Αμπελιού. 
Λύσεις ψηφιακής γεωργίας από τις εταιρείες Agroapps και Synelixis SA 

H ψηφιακή υποδομή που αναπτύχθηκε από την Ερευνητική Μονάδα GIS του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την παρακολούθηση της αμπελουργικής ζώνης της Νεμέας στα πλαίσια του ερευνητικού έργου «Χωροχρονικό Παρατηρητήριο Αξιολόγησης Αμπελουργικού και Οινικού Δυναμικού ΟΠΑΠ Νεμέας».

Όσοι παρευρεθούν στην ημερίδα θα πρέπει να έχουν : πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοπoιητικό νόσησης, βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID 19(PCR ή rapid test).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια