Header Ads

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ φ.1767

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η μητέρα Ελλάς!
Δυνατή και Ζώσα το 1940, Αδέσποτο Ασκέρι το 2021!





του Χρίστου Φαραντάτου*


Αναλογίζομαι και θαυμάζω την Ελλάδα μας κατά τις όμορφες και ηρωικές ημέρες του 1940. Τότε που σύσσωμο το Έθνος, υπό στιβαρή και ικανή ηγεσία κατόρθωσε να δαμάσει και να εξευτελίσει τις λεγεώνες του φασισμού και του ναζισμού, γράφοντας νέες σελίδες δόξας και μεγαλείου στην ένδοξη και λαμπρή ιστορία μας.

Όλοι οι Έλληνες, όπου γης, έτρεξαν εθελοντικώς και με χαρά να πολεμήσουν, όχι για τη νίκη, αλλά για τη δόξα της πατρίδος μας, αψηφώντας τους κινδύνους, μιμούμενοι τους προγόνους μας καθ’ όλη την τρισχιλιετή διάβα του Έθνους μας. Οποίος πανεθνικός συναγερμός κατά τον πόλεμο του ’40!

Μαραθών (490 π.Χ.) – Θερμοπύλες και Σαλαμίς (480 π.Χ.) – Πλαταιές (479 π.Χ.), Ελληνική βυζαντινή αυτοκρατορία έντεκα αιώνων (330 – 1453) – αλλεπάλληλες και συνεχείς επαναστάσεις σε στεριά και θάλασσες κατά τους τέσσερις αιώνες της μακράς και πικρής δουλείας του Γένους από τους Τούρκους δυνάστες, Παλιγγενεσία του 1821, που εορτάζουμε εφέτος την 200ή ιστορική επέτειό της, Μακεδονικός Αγών (1900 – 1908), μικρασιατικοί θρίαμβοι (1920 – 22), κατά τους οποίους ο αγέρωχος στρατός μας έφθασε νικηφόρα προ των πυλών της Αγκύρας, όπου βάσκανος μοίρα ηθέλησε την καταστροφή μας, καθώς και η αλλοπρόσαλλη και αδόκητη συμπεριφορά των «συμμάχων», αλλά και πρόσφατοι νικηφόροι αγώνες κατά του ξενοκινήτου κομμουνισμού (1943 – 49) είναι οι μεγάλοι σταθμοί και οι φάροι των κατορθωμάτων του Ελληνισμού κατά της βαρβαρότητος δια μέσου των αιώνων. Σ’ όλους αυτούς τους επικούς αγώνες η ελληνική νεότης υπήρξε η κινητήρια δύναμις, ο ασάλευτος και ο ένδοξος πύργος της αντιστάσεως για την ελευθερία και την ακεραιότητα της πατρίδος. Είμαστε το ’40 μικρά παιδιά και μόλις μαθαίναμε τις Ελληνικές επιτυχίες στο μέτωπο, τρέχαμε όλα μαζί και κτυπούσαμε τις καμπάνες της Εκκλησίας μας χαρμόσυνα για να πληροφορηθεί ο κόσμος τις επιτυχίες του στρατού μας (Κορυτσά, Ιβάν, Τεπελένι κ.λπ.). Αιώνιος ο ελληνικός θρίαμβος! Η Ελληνική λεβεντιά στις δόξες της!

Μεγάλη η τιμή για τους Έλληνες η θυσία τους για την ακεραιότητα της πατρίδος και την ελευθερία της, διότι η Πατρίς θεωρείται και είναι «πατρός τε και μητρός και των άλλων προγόνων τιμιωτέρα και ενδοξοτέρα!». (Πλάτων) Ο μεγάλος τραγικός ποιητής μας, ο Αισχύλος (525 – 456 π.Χ.) που τα μεγάλα έργα του αποπνέουν ηθικά διδάγματα που διδάσκουν και εμπνέουν, ζήτησε να γραφεί στον τάφο του σαν επιτύμβιο, ότι πολέμησε στον Μαραθώνα! Όταν οι Πέρσες ζητούσαν την άνευ μάχης παράδοση των ολίγων Ελλήνων στις Θερμοπύλες, διότι τα βέλη τους ήταν τόσο πολλά και πυκνά, που θα σκέπαζαν τον ήλιο, οι αγέρωχοι Έλληνες έδωσαν την αποστομωτική και υπερήφανη απάντηση «καλύτερα, διότι θα πολεμήσουμε υπό σκιά!», η δε ιστορική αυτή φράσις «υπό σκιή» κοσμεί σήμερα τον θυρεό της ΧΧής Τεθ. Μεραρχίας μας.

Ποία όμως είναι στις ημέρες μας η κατάστασις που επικρατεί στη χώρα μας; Πού είναι η άλκιμη νεολαία μας των ηρωικών εκείνων χρόνων;

Καθημερινά ευρισκόμεθα θεατές παρανόμων δράσεων και ιταμής συμπεριφοράς νεαρών κουκουλοφόρων που με βόμβες μολότοφ, με κροτίδες, ρόπαλα και με άλλα διάφορα αυτοσχέδια καταστροφικά μέσα επιτίθενται ανάνδρως κατά των αστυνομικών, των κρατικών οργάνων που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη τάξη της ελληνικής κοινωνίας. Δρόμοι κλίνονται αυθαιρέτως στην Αθήνα και σ’ άλλες πόλεις της Χώρας από διαμαρτυρομένους σε διάφορα κυβερνητικά μέτρα, περιφρονώντας την έννομη τάξη και αδιαφορώντας δια την εύρυθμη κυκλοφορία πολιτών και οχημάτων! Η βία και η ανομία βασιλεύουν ακόμη, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις τις Κυβερνήσεώς μας. Πότε, επιτέλους, θα οργανωθεί και θα κινητοποιηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία; Ήδη πληροφορούμεθα, ότι εσχάτως μία συμμορία κουκουλοφόρων ληστών αναλαμβάνει δράση στη Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου με θύματα νεαρούς φιλήσυχους φοιτητές. Τέτοιες ομάδες κυκλοφορούν οπλισμένες με μαχαίρια και ρόπαλα και σ’ άλλες σχολές που επιτίθενται αρπάζοντας χρήματα, ωρολόγια και κινητά τηλέφωνα.

Οι ληστείες καταστημάτων και τραπεζών, οι αρπαγές αυτοκινήτων, οι διαρρήξεις και οι κλοπές οικιών, ακόμη δε και οι δολοφονίες αθώων θυμάτων, ιδίως ηλικιωμένων, έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας!

Αυτή η σημερινή παραβατικότης και ανομία αποτελεί τη γάγγραινα της Δημοκρατίας μας. Αυθαιρεσία, παρακμή, δυσοσμία, μίσος! Φθάσαμε στο σημείο να διενεργούνται εντός των πανεπιστημιακών χώρων και να διεξάγονται πάρτι οικονομικής ενίσχυσης φυλακισμένων.

Κελιά κτίζονται με οπτοπλίνθους εντός των ΑΕΙ φυλακίζοντας τους ίδιους τους καθηγητές των!!! Άλλες ομάδες συμμοριτών νεαρών επιτίθενται τη νύχτα κατά διερχομένων αθώων θυμάτων αρπάζοντας με την απειλή μαχαιριών ακόμη και τα ενδύματα που φορούν.

Η Πατρίς πάντοτε κινδυνεύει από επίδοξους σφετεριστές της ακεραιότητος και ελευθερίας της.

Η εξ Ανατολών απειλή είναι άμεσος και επικίνδυνος.

Διερωτώμεθα λοιπόν:

Υπό τις παρούσες απαράδεκτες συνθήκες θα εξακολουθήσουμε να ζούμε με τον τρόμο, την ανασφάλεια και την παρανομία; Μήπως πρέπει να γίνει αναθεώρησις του Ποινικού Κώδικος και να επιβάλλονται ποινές αυστηρές χωρίς ελαφρυντικά;

Αυτοί οι ανεγκέφαλοι νεαροί κυρίως οργανωμένοι σε κόμματα εξωβουλευτικής άκρας αριστεράς, εάν χρειασθεί θα συνέλθουν και θα πολεμήσουν για την πατρίδα;

Το ευχόμαστε!

* Ο κ. Χρίστος Φαραντάτος, είναι Υποστράτηγος ε.α. διαμένων στην Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια