Header Ads

Α.ΝΤΑΝΟΣ ΓΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ" φ.1764

Γνώμη και απόψεις για την εκπομπή του Αντ1 Καλημέρα Ελλάδα
    


Αρχαία Συκυών τη 12 η Οκτωβρίου 2021 

Κύριε Διευθυντά.

Την πρωίαν της Δευτέρας 4ης Οκτ. παρηκολούθησα επ΄ολίγον την εκπομπή του ΑΝΤ1 ¨Καλημέρα Ελλάδα¨. Ο παρουσιαστής της εκπομπής είχε καλέσει εκπροσώπους των κομμάτων και συζητούσαν τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών εις το ΕΠΑΛ Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης. Τον λόγον την ώραν εκείνην είχεν ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ βουλευτής αυτού σ. Δελλής. Έμπλεος αγανακτήσεως ο σύντροφος ανέφερε ότι αντίκρισε κατά τα επεισόδια ¨ το ματωμένο μαχαίρι του φασίεται¨ κατηγορών εν συνεχεία τας αστυνομικάς δυνάμεις διότι επέδειξαν ανοχή προς τους δράστες της επιθέσεως κατά των νέων του ΚΚΕ, οι οποίοι είχαν μεταβεί εις το ΕΠΑΛ προς διανομήν ενημερωτικών φυλλαδίων.

Κατά τον σ. Δελλήν η μετάβασις εις το σχολικόν συγκρότημα , των Κνιτών προς διανομήν εις του μαθητάς φυλλαδίων κομμουνιστικής προπαγάνδας θεωρείται πράξις φυσιολογική και άρα επιτρεπόμενη. Εκτός αυτού ανεφέρθη και εις το ματωμένο μαχαίρι του φασίστα, γεγονός το οποίον μου εθύμισε ότι οι πρώτοι διδάξαντες την χρήσιν της μαχαίρας, ήσαν οι πρόγονοι των σημερινών κομμουνιστών οι οποίοι εβύθισαν εις το πένθος ολόκληρον την χώραν. Το ματωμένο μαχαίρι των εγκληματικών οργανώσεων του ΚΚΕ, ΕΑΜ, ΕΑΑΣ, ΟΠΛΑ, καττεκρεούργησε, κατά τους πρώτον και δεύτερον κομμουνιστικούς γύρους (κατοχή, Δεκεμβριανά), διακόσιας πενήντα χιλιάδας αθώων Ελλήνων, τα σώματα των οποίων άλλα μεν ερρίφθησαν εις βάραθρα όπως του Φενεού, Πηγάδες όπως του Μελιγαλά, άλλα δε, παρέμειναν άταφα εις χιλιάδες μέρη της Πατρίδας βορά των ορνέων και λοιπών σαρκοφάγων ζώων.

Παρ΄όλα ταύτα το μένος των κομμουνιστών κατά της Ελλάδας δεν εκορέσθη , δι΄ο και επεχείρησαν τον τρίτον κομμουνιστικόν γύρον, τον συμμοριτοπόλεμον, από 31 Μαρτίου 1946 έως 29 Αυγούστου 1949 εις μίαν τελευταίαν προσπάθειαν όπως κατακτήσουν την ¨Λαική Δημοκρατία¨, όπου θα εβασίλευαν ο ζόφος και η τυραννία του κομμουνισμού. Κατά τον τρίτον αυτόν γύρον πενήντα χιλιάδες ελληνόπουλα έχασαν την ζωήν ή την αρτιμέλειάν των, εις αγώνα όπως μείνη η Πατρίς ακεραία και ελευθέρα.

Αι δε προξενηθείσαι καταστροφαί υπήρξαν ανυπολόγισται. Ενώ οι κομμουνισταί διέπραξαν απαράγραπτα εγκλήματα κατά του λαού και της χώρας, έχουν το θράσος να διαμαρτύρωνται δια περιστατικά τα οποία οι ίδιοι προκαλούν, ως αυτό της Σταυρουπόλεως και ν΄ αποκαλούν ¨εορτές μίσους¨ τα μνημόσυνα των υπέρ Πίστεως και Πατρίδος αγωνισαμένων και ευκλεώς πεσόντων. Η προδοτική κατά της Ελλάδας συμπεριφορά των κομμουνιστών παραμένει αμετάβλητος και το μόνον το οποίον αρμόζει, εις την σημερινήν συγκυρίαν, είναι η ρήσις ¨Αιδώς κομμουνισταί¨.

Μετά τιμής 
Ανδρέας Χρ. Ντάνος 
Αντισμήναρχος ε.α.



Δεν υπάρχουν σχόλια