Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1764

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ - ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 

Ζητάμε στη Βουλή την άμεση παράταση των συμβάσεων των εποχικών πυροσβεστών έως 31/12/2021
  


Στο πλαίσιο της επικοινωνίας μας με εποχικούς πυροσβέστες του Νομού Κορινθίας και των πάγιων αιτημάτων τους σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο φέρνουμε στη Βουλή δια της αρμόδιας Τομεάρχη, Χ. Καφαντάρη, επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών για την άμεση παράταση των συμβάσεων των εποχικών Πυροσβεστών έως 31/12/2021, μια παρέμβαση που συνδέεται με την συνολική μας πρόταση για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας με μόνιμες θέσεις για τους εργαζόμενους του Πυροσβεστικoύ Σώματος που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή Κορινθίας, Γ. Ψυχογιού:

«Ζητάμε να παραταθούν άμεσα οι συμβάσεις των εποχικών Πυροσβεστών έως 31/12/2021, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση πλημμυρικών και άλλων φαινομένων της κλιματικής κρίσης, αλλά και ως μια ελάχιστη κίνηση στήριξης των ανθρώπων του Πυροσβεστικού Σώματος που επί χρόνια επιχειρούν με ανανεούμενες συμβάσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση, κατατέθηκε ως Αναφορά προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας η σχετική επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, για τις άμεσες ενέργειες και αποφάσεις που απαιτούνται για την παράταση των συμβάσεων.» Ακολουθεί δημοσιευμένη η παρέμβαση του βουλευτή στα κοινωνικά δίκτυα:

https://www.facebook.com/giorgos.psuchogios/ posts/10225830383402593






Γ. Ψυχογιός: Επιτελικό μπάχαλο και προκλητική μετάθεση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα από τη ΝΔ
  


Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, μίλησε στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» του Βουλή TV και τους δημοσιογράφους Λάμπρο Πέγκο και Λουκία Γκάτσου. Ακολουθούν σημεία από την συνέντευξη:

Για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις των καιρικών φαινομένων και να μην μετατρέπονται σε καταστροφές πρέπει η πολιτεία να αναπτύξει υποδομές, να έχει μια ολοκληρωμένη Πολιτική Προστασία με τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό και να λύσει τα ζητήματα αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων. Το επιτελικό κράτος των Μπακογιάννη-Πατούλη-Μητσοτάκη, δεν μπορεί να κάνει ούτε τα αυτονόητα για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων.

Στην περίπτωση της θεομηνίας του Ζορμπά το 2018, στην Κορινθία, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με παρεμβάσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτήθηκαν οι Δήμοι, αποζημιώθηκαν οι πολίτες και ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης, αντίθετα στην περίπτωση του Γηρυόνη που πέρασε από τους Αγ. Θεοδώρους και την Κινέτα το Νοέμβρη του 2019, δύο χρόνια μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Η Κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει με ποια κριτήρια και για ποιο σκοπό δόθηκαν αυτά τα 40-50 εκατομμύρια προς τα ΜΜΕ, υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας που συνδέεται με την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η αμυντική σύμβαση με τις ΗΠΑ, όπως και η σύμβαση για τα εξοπλιστικά με τη Γαλλία, δεσμεύουν τη χώρα εις μακρόν και δυσανάλογα προς τα οφέλη που προσφέρουν. Η Ελλάδα θα κληθεί να μετέχει με προσωπικό σε μάχιμες θέσεις των εμπόλεμων ζωνών του Σαχέλ.

Οι συμφωνίες συνεργασίας πρέπει να μην έχουν μελανά σημεία και να έχουν μικρότερη διάρκεια γιατί μέσα σε μια πενταετία το σκηνικό μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό από ό,τι είναι σήμερα. Σε μια τέτοια περίοδο που η Τουρκία προκαλεί σταθερά και εργαλειοποιεί το προσφυγικό, και άλλα ζητήματα, είναι κρίσιμο η χώρα να έχει και διπλωματική και στρατιωτική στήριξη και να αντιμετωπίζεται -όχι ως πρόθυμος σύμμαχος αλλά- ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.

Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη στο σύνδεσμο: https:// youtu.be/VL5B4plIt5E





Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις του «Ζορμπά» στις επιχειρήσεις που επλήγησαν και να σταματήσει ο εμπαιγμός των δικαιούχων.

  


Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, «Η Βόχα στο χρόνο» o βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γ. Ψυχογιός, τοποθετήθηκε για το κρίσιμο ζήτημα των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν στη θεομηνία «Ζορμπάς» το 2018 και η καταβολή τους εκκρεμεί ακόμα, ζητώντας αυτή να προχωρήσει άμεσα και να σταματήσει ο εμπαιγμός των δικαιούχων από την κυβέρνηση.

Ακολουθεί link με την τοποθέτηση του βουλευτή (Βίντεο): 
https:// w w w . y o u t u b e . c o m / watch?v=FyiqS0EojUM





Γ. Ψυχογιός:
Η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, κομβικό ζήτημα για την ασφάλεια αλλά και την ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών της Κορινθίας.
  



Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑΠ.Σ. Κορινθίας, κ. Γ. Ψυχογιός, συμμετείχε στο επετειακό επιστημονικό συνέδριο του Δήμου Βέλου – Βόχας: «Η Βόχα στο χρόνο» Η ομιλία του είχε θέμα την διάβρωση των ακτών ως κρίσιμο ζήτημα για την καθημερινότητα αλλά και την ανάπτυξη της Βόχας και της Κορινθίας.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε:

* στις πολυεπίπεδες αιτίες που οδηγούν στην διάβρωση των ακτών του Κορινθιακού Κόλπου.

* στις αποσπασματικές και δαπανηρές παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα χωρίς να αντιμετωπίζουν ουσιαστικά και σε βάθος το πρόβλημα.

* στη Μελέτη που «τρέχει» από την προηγούμενη κυβέρνηση και προβλέπει στοχευμένες παρεμβάσεις σε συνεργασία με τους Δήμους από τον Ισθμό ως το Ρίο-Αντίρριο, με σύγχρονες πρακτικές και δυναμική προσαρμογή στα νέα περιβαλλοντικά και κλιματικά δεδομένα που δημιουργούνται.

Τις επιπτώσεις που έχει το πρόβλημα της διάβρωσης στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, αλλά και τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει για την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη των παράκτιων του Νομού μια μακροπρόθεσμη, συνολική και με τα πιο σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ακολουθεί link με την ομιλία του βουλευτή σε βίντεο:

h t t p s : / / w w w .y o u t u b e . c o m / watch?v=RJ8ihG9udMI






Δεν υπάρχουν σχόλια