Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1760

Εγκάρδια συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη, το Σάββατο, στην Καλαμάτα

  


Συνάντηση είχε το πρωί σήμερα, Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν αυτοδιοικητικά και άλλα θέματα.

Σε δηλώσεις που έγιναν στη συνέχεια, ο δήμαρχος Αθηναίων έπλεξε το εγκώμιο του Π. Νίκα τονίζοντας ότι η πολυετής προσφορά του στα αυτοδιοικητικά πράγματα αναγνωρίζεται από όλο το πολιτικό φάσμα, ενώ παράλληλα επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι είναι ήδη ορατό το έργο που παράγεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτά τα δύο χρόνια.

“Σκεφτόμαστε και πράττουμε με ορίζοντα τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Μπακογιάννης, αναφερόμενος στα κοινά σημεία που, όπως σημείωσε, έχει ο ίδιος με τον Π. Νίκα.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε το οραματικό στοιχείο που διακρίνει τον Κ. Μπακογιάννη, τόσο στην τωρινή του θητεία ως δήμαρχος Αθηναίων, όσο και στην αμέσως προηγούμενη ως περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και αναφέρθηκε στην πολύχρονη φιλία που υπάρχει μεταξύ τους, εκφράζοντας την βεβαιότητα πως οι δράσεις και τα έργα του θα μεταμορφώσουν την ελληνική πρωτεύουσα και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος επιφυλάχθηκε να ανταποδώσει την φιλοξενία στον Π. Νίκα.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνάντηση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και οι θεματικοί ομόλογοί του Βασίλης Καπέλιος, Ανδρέας Τσουκαλάς και Αννα Καλογεροπούλου.





Γιάννα Αγγελοπούλου προς περιφερειάρχη Π. Νίκα, “πρωταγωνίστρια η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης”

  


“Πρωταγωνίστρια” στην φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης -όπου “που έλαμψε με το επετειακό της περίπτερο”- χαρακτηρίζει την Περιφέρεια Πελοποννήσου η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη σε επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, στην οποία συγχαίρει τον ίδιο και τους συνεργάτες της Περιφέρειας “για την επιτυχία του εγχειρήματος”.

Η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” κάνει, μεταξύ άλλων, λόγο για “μια εντυπωσιακή παρουσία, μέσα από μοναδικά εκθέματα μεγάλης ιστορικής και συμβολικής σημασίας, που τίμησε τα 200 χρόνια Ελλάδα και τον τόπο από όπου ξέσπασε η φλόγα της Επανάστασης για να απλωθεί σε όλη την Ελλάδα”.

Και συνεχίζει, απευθυνόμενη προς τον Π. Νίκα:

“Συγχαρητήρια σε σένα και στους συνεργάτες της Περιφέρειας για την επιτυχία του εγχειρήματος, που μας συγκίνησε όλους και αγκαλιάστηκε από ένα μεγάλο πλήθος επισκεπτών, μαζί με τις ευχαριστίες μου για την υποδοχή και τη φιλοξενία στο επετειακό περίπτερο και στον εκθεσιακό χώρο στο εμπορικό τμήμα της έκθεσης. Οπως επίσης για τα θερμά λόγια σου, τα πολύτιμα αντίγραφα της σφραγίδας Ελευθερίας και τις εκδόσεις, ενθύμια της εμβληματικής επετείου”.






Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σε τηλεδιάσκεψη για το Ευθύμειο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης
  


Σε τηλεδιάσκεψη σχετικά με το Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου μετείχε το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην σύσκεψη, στην οποία μετείχαν -μεταξύ άλλων- ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής και οι θεματικοί ομόλογοί του Αθηνά Κόρκα και Χάρης Βυτινιώτης, συζητήθηκαν τρόποι συνδρομής της Περιφέρειας προς το εν λόγω Κέντρο.

Το Ευθύμειο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης δημιουργήθηκε το 1996 από τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Κορινθίας και σκοπός του είναι η παροχή υπηρεσιών στα παιδιά που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, κινητικά προβλήματα και νοητική υστέρηση.

Σε αυτό λειτουργούν εργαστήρια λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, αίθουσες ειδικής αγωγής, καθώς επίσης και προγράμματα προεπαγγελματικής κατάρτισης με εργαστήρια υφαντικής, αγγειοπλαστικής, ζωγραφικής και κατασκευής διακοσμητικών ειδών. Εχει δυνατότητα φιλοξενίας ως και 150 παιδιών, κατανεμημένων στο θεραπευτικό πρόγραμμα και τα τμήματα προεπαγγελματικής κατάρτισης.





Αντιλημμυρικά έργα στο Κατακάλι
  


  
Αυτοψία σε έργα αντιπλημμύρισης στο Κατακάλι του Δήμου Κορινθίων πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής.





Εργα ασφαλτόστρωσης από την Π.Ε. Κορινθίας στην 32η επαρχιακή οδό Δερβένι – Ροζενά – Φενεός
  


Συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης για τη βελτίωση και τη συντήρηση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Κορινθία, στο πλαίσιο των οποίων έγινε παρέμβαση στον επαρχιακό δρόμο Δερβένι – Ροζενά – Φενεός.

Την εξέλιξη του προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ έργου επιθεώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραβά, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ροζενών Δημήτρη Καΐτσα και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας.






Αντιπλημμυρικά έργα από την Π.Ε. Κορινθίας στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων
 


Συνεχίζονται από την Π.Ε. Κορινθίας τα προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργα συντήρησης και ανακατασκευής των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών υποδομών σε ρέματα, χειμάρρους και ποταμούς στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής έκανε αυτοψία σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις εργασίες που διενεργούνται στο ρέμα Πραθίου, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Σπύρο Ράτη και τον πρόεδρο των Αγίων Θεοδώρων Αρη Κωνσταντή.




Δεν υπάρχουν σχόλια