Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1760

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Επιστολή Αναγνώστη: που επιθυμεί να μείνει «άγνωστος»
  


Τις τελευταίες ημέρες, μαζικά μετακομίζουν δημοτικοί σύμβουλοι, στο στρατόπεδο του δημάρχου.

Είτε τυχαία, είτε στοχευμένα, αυτή την στιγμή αλλάζει και ο χάρτης των πολιτικών δυνάμεων στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και η ανθρωπογεωγραφία.

Ο Βασίλης Νανόπουλος, φαίνεται αλλά και είναι ο απόλυτα κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού και πλέον μπορεί να σχεδιάσει με εντελώς διαφορετικό τρόπο την διετία που έρχεται. Ας δούμε όμως τι μπορούν να σημαίνουν με απλά λόγια αυτές οι προσχωρήσεις, που είτε τις είπε «προδοσίες», ο πρώην δήμαρχος, είτε εκστασίασαν τον κ. Σταυρέλη, έχουν ένα κοινό παρονομαστή.

Την ΔΥΝΑΜΗ..!

Ο Κέννεντι, όταν κάποτε ρωτήθηκε αν υπάρχουν έντιμες εκλογές, είχε απαντήσει αφοπλιστικά.

Έντιμες εκλογές είναι αυτές που κερδίζεις.

Ο Βασίλης Νανόπουλος έκανε αθόρυβα και σωστά αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει όχι ως μάνατζερ, απλά σαν έτοιμος και έμπειρος πολιτικά. Ανέκτησε χωρίς πολυλογίες, φανφάρες και εντυπωσιασμούς, τον έλεγχο του χώρου στον οποίο έχει την πρώτη ευθύνη και ο οποίος θα κριθεί στις επόμενες εκλογές. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο με κινήσεις ματ, απέδειξε ότι και μπορεί και ξέρει να διοικήσει τον δήμο Κορινθίων. Αυτοί που δυσανασχετούν για τις προσχωρήσεις τι θα του πρότειναν;

Να κάτσει απαθής; Να μην κάνει χρήση της πολιτικής του επιρροής;

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Ανέλαβε πολιτικές πρωτοβουλίες, έκανε νέες συμμαχίες και προχωρά. Παράλληλα όμως έδειξε και καθαρά δείγματα πολιτικής υπεροχής.

Τι σημαίνει η μετακίνηση Ταγαρά;

Ο κ. Ταγαράς ήταν το δεξί χέρι και ο εξ απορρήτων του κ. Πνευματικού.

Η προσχώρηση του δηλώνει ότι πλέον ο Νανόπουλος είναι ο δυνατός παίκτης στα δημοτικά. Ταυτόχρονα σβήνει τις πολιτικές φιλοδοξίες του αντιπάλου του, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει ούτε τον έμπιστο του. Οι προσχωρήσεις όμως είναι τόσο σαφείς που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας και στον κ. Σταυρέλη, αφού του αφαιρείτε πλέον η δυναμική να γίνει απειλητικός, με δεδομένο ότι η εκρηκτική ισχυροποίηση του δημάρχου, τον φέρνει όλο και πιο μακριά από το δημαρχείο. Ακούγεται ότι το σκηνικό, έχει αποχρώσεις συνδιαλλαγής. Είναι η εύκολη εξήγηση για να δικαιολογήσουν την αδυναμία τους, αρνούμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι στην πολιτική, μόνο δύο λέξεις έχουν σημασία.

Η προοπτική της νίκης και η δύναμη.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 ο κ. Νανόπουλος τα πέτυχε και τα δύο, με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες. Με λίγα λόγια, ο Νανόπουλος πλέον δεν κάνει ανανέωση και εμπλουτισμό στο ψηφοδέλτιο του. Κάνει πολιτικό σάρωμα.

Όσο μάλιστα πολιτεύετε με συνθήκες του 2021 και οι αντίπαλοι του, με λογικές του 1985, η διαφορά θα γίνει χάσμα..! Τώρα πλέον ο ίδιος πρέπει με σαφήνεια να βάλει τους νέους κανόνες στην νέα του δημοτική ομάδα και να αφομοιώσουν γρήγορα οι παλιοί του συνεργάτες τους νέους, με όποιες διαφορές και αν είχαν μαζί τους στο παρελθόν. Ο δήμαρχος δεν ξεχνά τους δικούς του εκλεγμένους που είναι σε καίριες θέσεις, δεν ξεχνά αυτούς που στάθηκαν δίπλα του στα δύσκολα .

Γιατί τώρα κάποιοι απορούν ? Το όνομα του συνδυασμού που διάλεξε ο δήμαρχος πολλά χρόνια πριν και το πάγιο μότο ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ θα έπρεπε να μας προετοιμάσει για αυτές τις εξελίξεις. Ωστόσο η ισχυρή πλειοψηφία απεγκλωβίζει πλέον τον Βασίλη Νανόπουλο από πιθανές πιέσεις / εκβιασμούς είτε από δικούς του είτε από συμπράξαντες . Οι 17 του είναι χρήσιμοι αλλά δεν είναι όλοι απαραίτητοι για να περάσει αποφάσεις και να διοικήσει -καταρρίπτεται το επιχείρημα του α’ έτους που έλεγαν για 8-8-8 έδρες.

οι νέες αναλογίες είναι 19-4-7.

Αντέχει πλέον ο δήμαρχος να χάσει τον έναν που είναι αναμενόμενη η αποχώρηση του και άλλους ακόμα και να λειτουργεί ομαλά το δημοτικό συμβούλιο. Έχει πλέον και το μαχαίρι και το πεπόνι. Αλλά και την ευθύνη ολόκληρη για την καλή πορεία του δήμου Κορινθίων.






Α. Πνευματικός: Παραιτηθείτε κ. Νανόπουλε
 

  
Μαύρο Σάββατο για την Κόρινθο! Και η πόλη της Κορίνθου έμεινε χωρίς πόσιμο νερό Στυμφαλίας!  Ο κ.Νανόπουλος χρειάστηκε μόλις 2 χρόνια ανίκανης διαχείρισης, για να καταστρέψει το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έγινε ποτέ στον δήμο.

Απο σήμερα οι βρύσες και στην Κόρινθο δεν θα τρέχουν καθαρό πόσιμο νερό. Πρώτα έμειναν χωρίς νερό τα χωριά του Δήμου, τώρα και η πρωτεύουσα.

Το όνειρο που υλοποιήσαμε το 2009 έγινε πλέον εφιάλτης. Οι αγώνες δεκαετιών, παραδόθηκαν από τον κ.Νανόπουλο στα συμφέροντα του Κιάτου το οποίο απολαμβάνει καθαρό νερό απο τις δικές μας εγκαταστάσεις στην Στυμφαλία .Το Κιάτο πίνει νερό Στυμφαλίας και η Κόρινθος απο σήμερα νερό απο τις γεωτρήσεις… !!!

Ν Τ Ρ Ο Π Η !!!!!!

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει τώρα ο δήμαρχος είναι να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ , όπως και όλο το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ συμπεριλαμβανομένου και του κ.Σταυρέλη που δύο χρόνια συνδιοικεί με την επικίνδυνη δημοτική αρχή.

Έφεραν την Κόρινθο πίσω στην εποχή με τα μπιτόνια και με τις σκάφες..

Έφεραν πίσω την κόλαση της λειψυδρίας.Στα 12 χρόνια που δίναμε καθαρό νερό στους Κορίνθιους, υπήρξαν χειρότερες χρονιές ανομβρίας, αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να τρέχει στα νοικοκυριά του Καποδιστριακού Δήμου Κορινθίων ποιοτικό πόσιμο νερό αποκλειστικά Στυμφαλίας.Τους παρέδωσα το 95% του δήμου Κορινθίων με νερό Στυμφαλίας.Πέτυχαν το αδιανόητο…Να το χάσουν… !Αβουλοι,μοιραίοι και ανίκανοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Δήμου Κορινθίων και των κατοίκων του. 
ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ 

Αλέξανδρος Πνευματικός πρώην Δήμαρχος Κορινθίων 
Πηγή: 1 day ago korinthosTV Κοινοποίηση ειδήσεων





Η απάντηση Νανόπουλου στην καταγγελία Πνευματικού… Γιατί λες ψέμματα;
  


Κυριε Πνευματικέ, ουτε σταγόνα νερό από τη Στυμφαλία δεν παίρνει το Κιάτο . Γιατι λέτε τέτοια ψέματα? Σε όλη την Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα έλλειψης νερού . Αδικείτε συνειδητά τον καθημερινό αγώνα της ΔΕΥΑΚ όλο το καλοκαίρι. Μήνες πριν έχουν στερέψει οι πηγές στη Στυμφαλία.

Βασίλης Νανόπουλος Δήμαρχος Κορινθίων 
Πηγή: 1 day ago korinthosTV Κοινοποίηση ειδήσεων






Η Δημοτική Αρχή θωρακίζει τα Αθίκια και τις υπόλοιπες πληγείσες, από τις πυρκαγιές, κοινότητες

 


Έργο: «Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και έργα πρόληψης στις κοινότητες Ξυλοκέριζας, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22/07/2020, προϋπολογισμού μελέτης (Α.Μ.31/2020) 349.999,99€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)» Χρηματοδότηση: ΠΔΕ ΣΑΕ 055 (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) + Ίδιοι Πόροι Δήμου Κορινθίων (ΣΑΤΑ) Ανάδοχος: Βασίλειος Α. Μιτακίδης Οι παρεμβάσεις στην Κοινότητα Αθικίων αφορούν σε έργα συλλογής, διαχείρισης και διευθέτησης ομβρίων υδάτων χειμάρρων που διέρχονται από τον αστικό ιστό του χωριού και γενικότερα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.

Ουσιαστικά αντικαταστάθηκε στην περιοχή του Διδασκάλειου Πνευματικού Κέντρου Αθικίων ο ανεπαρκής, για την διαχείριση μεγάλων ποσοτήτων υδάτων, υπάρχων μικρός υπόγειος αγωγός διαμέτρου 0,8 μέτρου, με νέο τσιμέντινο αγωγό από οπλισμένο σκυρόδεμα και με ιδιαίτερες σιδηρές ενισχύσεις πλάτους 3,5 μέτρων, ικανός να διαχειριστεί πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ομβρίων.

Επίσης κατασκευάζονται στον παραπλήσιο κεντρικό οδικό άξονα, υπόγειοι αγωγοί Φ1.000, και μήκους 200 μέτρων, οι οποίοι θα διαχειριστούν τα όμβρια ύδατα της ευρύτερης περιοχής απευθείας προς το πλησιέστερο υδατόρεμα, αποφεύγοντας έτσι πλημμυρικά φαινόμενα στις παρόδιες κατοικίες και καταστήματα, όπως στο πρόσφατο παρελθόν.

Παρόμοια παρέμβαση διευθέτησης ομβρίων υδάτων έγινε πρόσφατα με την ίδια εργολαβία και στην περιοχή του Πρώην Δημαρχείου Σαρωνικού, επιλύοντας έτσι ένα άλυτο επί πολλά χρόνια,n πρόβλημα αυτής της περιοχής.

Οι παρεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν ώστε να καλύψουν και άλλες επικίνδυνες, για πλημμύρες, περιοχές των Αθικίων.

Η Δημοτική Αρχή θωρακίζει τα Αθίκια και τις υπόλοιπες πληγείσες, από τις πυρκαγιές, κοινότητες.






Συνάντηση Δημάρχου Κορινθίων με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών
  


korinthosTV Στην Αθήνα βρέθηκε το πρωί και συγκεκριμένα στα γραφεία της ΓΓΕΠΥ / ΥΠΑΤ ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Με εντολή του Σπήλιος Λιβανός ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ Δημήτρης Οδ Παπαγιαννίδης, πραγματοποίησε τεχνική σύσκεψη στα γραφεία της ΓΓΕΠΥ / ΥΠΑΑΤ με τον Δήμαρχο Κορινθίων κ Βασίλη Νανόπουλο και τους συνεργάτες μας, για την ένταξη νέων αρδευτικών έργων βελτίωσης και συντήρησης στο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ Πρόγραμμα Υποδομών Αγροτικής Ανάπτυξης και Μετριασμού των Επιπτώσεων από την Κλιματική Αλλαγή «ΗΣΙΟΔΟΣ» καθώς και του προτεινόμενου για να περιληφθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας αλιευτικού καταφυγίου στο Κόρφο.Συζητήθηκε εκτός των τρεχόντων θεμάτων το επιτακτικό πρόβλημα άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές καλλιέργειες της Κορινθίας όπως οι η κορινθιακή σταφίδα, αμπέλια για οινοποίηση, δενδρώδεις καλλιέργειες, οπωροκηπευτικά, κηπευτικά, θερμοκήπια και η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας. Η Κορινθία είναι ένα από τα πιο φτωχά σε υδατικό δυναμικό διαμέρισμα της χώρας, που ταυτόχρονα έχει έλλειμμα σε σύγχρονα και καινοτόμα υπόγεια αρδευτικά δίκτυα. Η αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γεωργικές περιοχές είναι στις άμεσες προτεραιότητες του κ Δημάρχου και του ΥΠΑΑΤ. Συζητήσαμε για ένα σχέδιο δράσης για τον Δήμο Κορίνθου, συγκεκριμένα έργα και κυρίως για το νέα δημόσια έργα Αγροτικής Οδοποιίας με επαρκή τεχνικά χαρακτηριστικά. Επίσης μεσαία έως 2,2 εκατ € εγγειοβελτιωτικά έργα που αφορούν αγωγοί μεταφοράς, δευτερεύον και τριτεύον αρδευτικό δίκτυο και συνοδά καινοτόμα έργα του ΠΑΑ 2023 -2027.

Στόχος η ολοκλήρωση ενός βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Προγράμματος Υποδομών Αγροτικής Ανάπτυξης και μετριασμού των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, εντός των χρονικών περιορισμών του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2021-2026 καθώς και του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, με άμεσης προτεραιότητας δημόσια έργα προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών.





ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

  





Στις εκδηλώσεις για τα “Μικρασιάτικα 2021” ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος
  


Στις εκδηλώσεις Ιστορικής Μνήμης, Παράδοσης και Πολιτισμού των Αλησμόνητων Πατρίδων παρευρέθηκε το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ Διονύσιου και αμέσως μετά Ειδική τελετή για την γενοκτονία των Χριστιανικών λαών της Ανατολής από το 1912 έως το 1923.

Οι εκδηλώσεις που εντάσσονται στα “ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2021” και υλοποιούνται με την φροντίδα της Μικρασιατικής Στέγης και την υποστήριξη του Δήμου Κορινθίων και του ΚΕΠΑΠ, ολοκληρώθηκαν με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Προσφύγων.

Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσε και ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ κ.Θεμιστοκλής Κουτσογκίλας.






2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ 18.9.2021
  


Λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας , των υψηλών, για την εποχή θερμοκρασιών , της αυξημένης κατανάλωσης στην πόλη, αλλά και της ταυτόχρονης μεγάλης μείωσης της παροχής των πηγών της Στυμφαλίας και για να μην γίνονται πολύωρες διακοπές υδροδότησης, από το απόγευμα του Σαββάτου 18/9/2021 η υδροδότηση της Κορίνθου θα γίνεται με νερό από τις πηγές της Στυμφαλίας σε ανάμειξη με νερό γεωτρήσεων όποτε αυτό είναι απαραίτητο . Το νερό θεωρείται πόσιμο για τους καταναλωτές λόγω του μικρού ποσοστού ανάμιξης από γεωτρήσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις σχετικές αναλύσεις.

Παρακαλούνται οι καταναλωτές σε όλο τον Δήμο να περιορίσουν την κατανάλωση νερού στις απολύτως αναγκαίες οικιακές χρήσεις και να περιορίσουν την σπατάλη, διότι ακόμα και οι γεωτρήσεις έχουν μειωμένη παροχή και είναι ορατός ο κίνδυνος της λειψυδρίας.

Αν υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνει έγκαιρη ενημέρωση . Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και ευελπιστούμε στην συνεργασία σας.

ΔΕΥΑ Κορίνθου






ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ

  


Στο Δημοτικό Συμβούλιο γίνανε περίεργα πράγματα. Είχαμε την ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης ενός ακόμα δημοτικού συμβούλου του Βασίλη Ταγαρά από την παράταξη του κ. Πνευματικού και μέχρι εκεί θεωρείται ότι δεν υπάρχει θέμα.

Στη συνέχεια όμως ο πρώην Δήμαρχος κ. Πνευματικός ανέφερε συγκεκριμένες αιτιάσεις για την αποχώρηση του κ. Ταγαρά με κυριότερο ότι έγινε κατόπιν έντονων πιέσεων συγκεκριμένου επιχειρηματία της Κορίνθου και ουσιαστικά ένταξης στο πολιτικό δυναμικό του Δημάρχου κ. Νανόπουλου ως νέου Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής.

Βέβαια ο κ. Ταγαράς είπε και κάτι που αφορούσε την παράταξή μας. Τους λόγους για τους οποίους ο κ. Πνευματικός προσπαθούσε να τον πείσει να ξανακατέβει στις εκλογές είναι ότι ήθελε να κάνει ζημιά σε κάποιο συγκεκριμένο υποψήφιο. Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Γυρίζω σελίδα μετά από αυτά και μετά από την τοποθέτηση για τον επιχειρηματία και μόνο γι αυτό, για τα άλλα δεν μας ενδιαφέρουν ως παράταξη είπα το εξής.

Λυπάμαι πολύ για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Κορινθίων.

Από την άλλη χαίρομαι που επιβεβαιώνομαι για τον αγώνα που έκανα προεκλογικά ενάντια στα συμφέροντα που λειτουργούσαν σε βάρος του Δήμου, αλλά και μετεκλογικά τα έχω πει με την παρούσα Δημοτική Αρχή γι αυτά που γίνονται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ότι έλεγα πριν τα λέω και τώρα. Χαίρομαι που ο πρώην δήμαρχος αναγνωρίζει τις παρεμβάσεις αυτές και όπως ανέφερε χώρισαν και οι δρόμοι τους με τον πρώην φίλο του.

Αυτά όμως είναι λυπηρά φαινόμενα και πρέπει να απασχολήσουν όλη την κορινθιακή κοινωνία.

► Ποιος διοικεί τελικά την πόλη, όπως ανέφερα στο Δημοτικό Συμβούλιο να παίρνει δημοτικούς συμβούλους από μία παράταξη και να τους εντάσσει σε μία άλλη, και δεν είναι μόνον ο κ. Ταγαράς, θα δείτε στη πορεία και άλλα πράγματα.

► Είναι φαινόμενα τα οποία δεν τιμούν την Κόρινθο, δεν έχουν προηγούμενο στην Κόρινθο και όπως ανέφερα χαρακτηριστικά, αν δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα κ. Δήμαρχε και έχετε πολιτική ευθιξία στείλτε αύριο το πρωί το video στον εισαγγελέα και εδώ είμαστε να πάμε να καταθέσουμε τι συμβαίνει με τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο Δήμο Κορινθίων.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 17/09/21



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης:
«Παίρνουν μπρος οι μηχανές της PEPSICO»
  

Ευχαριστημένος δηλώνει ο δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης για την πώληση της Pepsico-HBH στο Λουτράκι.

Μετά από 10 χρόνια περίπου, όπου το εργοστάσιο έμεινε κλειστό. Μία από τις μεγαλύτερες μονάδες εμφιάλωσης νερού στην Ελλάδα, βάζει μπρος και πάλι τις μηχανές, ανάβει τα φώτα ξανά ! Είμαι πολύ χαρούμενος που τελικά επετεύχθη η συμφωνία και έπεσαν σήμερα οι τελικές υπογραφές με την Ν.U. AQUA. Είναι μια τεράστια επένδυση όχι μόνο για το Λουτράκι, τον ευρύτερο δήμο μας, την Κορινθία αλλά και για την Ελλάδα, όπως άλλωστε δήλωσε σήμερα ο ίδιος ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Η δημοτική αρχή ανέκαθεν προσπαθεί να εξελίξει τον τόπο ώστε μεγάλοι επενδυτές να έρθουν εδώ και να επενδύσουν.

Ετσι θα ενισχυθεί η τοπική και όχι μόνο οικονομία, έτσι θα ανοίξουν θέσεις εργασίες, έτσι έρχεται η ευημερία και η ανάπτυξη.

Αν θυμάστε είχαμε αντιδράσει, δεν είχαμε επιτρέψει να γίνει το εργοστάσιο κέντρο εμπορίου ή οτιδήποτε άλλο,αφού είναι χαρακτηρισμένο ως βιομηχανική ζώνη εμφιάλωσης νερού. Κάποιοι μας κατηγόρησαν και γι΄αυτό, αλλά τελικά το εργοστάσιο θα επαναλειτουργήσει και μάλιστα σύντομα.

Οσον αφορά την N.U. AQUA είναι μια εταιρία κολοσσός που έχει προχωρήσει και σε άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα.ανέφερε ο δήμαρχος κ. Γκιώνης στο Loutrakiblog.gr






Γ. Γκιώνης: Έστειλα τις προτάσεις μου στην αντιπολίτευση για το Καζίνο, αλλά δεν απάντησε κανείς Δικαίωση για Γκιώνη. Στο κενό η καταγγελία των μειοψηφιών σε παραπομπή για παράβαση καθήκοντος...
  


Kατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι με τηλεδιάσκεψη, ο δήμαρχος Λουτρακίου-ΠΑγ.Θ. κ. Γιώργος Γκιώνης, κατήγγειλε την αντιπολίτευση λέγοντας:

«Εδω και ένα μήνα έχω στείλει επιστολή στους αρχηγούς των πολιτικών παρατάξεων όπου αναφέρονται μια σειρά προτάσεων, στο πλαίσιο της έναρξης της διαπραγμάτευσης με το Καζίνο. Ζήτησα εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος να μου απαντήσετε όλοι είτε θετικά, είτε αρνητικά, ώστε να ξεκινήσει επιτέλους ο διάλογος, η διαπραγμάτευση με τους συνεταίρους μας, το Καζίνο. Κανείς δεν μου απάντησε» Στη συνέχεια ο κ. Γκιώνης στηλίτευσε τη στάση των αρχηγών των παρατάξεων της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι τον κατηγορούσαν ότι δεν έχει προτάσεις αλλά όταν τις έστειλε και ζήτησε να απαν τήσουν, κανείς τους δεν το έπραξε. Επίσης κατηγόρησε τους αρχηγούς ότι κάποιοι δεν ενημέρωσαν ούτε καν τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεών τους. Ο κ. Λογοθέτης απάντησε ότι το κείμενο ήταν ανυπόγραφο και η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι διανεμήθηκε μέσω e-mail από τη Γραμματέα της Τουριστικής Λουτρακίου.

Ο κ. Γκιώνης εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι εμποδίζει με τεχνάσματα την έναρξη του διαλόγου με το Καζίνο.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, έλαβε το λόγο και είπε:

«Κύριε δήμαρχε, έπρεπε να γνωρίζω ότι στείλατε αυτή την επιστολή με τις προτάσεις σας στους αρχηγούς των παρατάξεων. Δεν το γνώριζα όμως. Θα είχα φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν μπορεί, επιτέλους έξι άνθρωποι να κάνουν ότι θέλουν στο δήμο. Δεν έχουν εκλεγεί μόνο αυτοί οι έξι.

Εχουμε εκλεγεί 27. Θα έφερνα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσουμε επιτέλους…» Διαβάστε παρακάτω τις προτάσεις του δημάρχου κ. Γκιώνη, όπως ακριβώς αναγνώσθηκαν από τον ίδιο στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου «Προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης μεταξύ της εταιρείας μας και της εταιρείας σας, ώστε να βρεθεί λύση στα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Κοινοπραξία μας, σας θέτουμε υπόψη αρχικά τα εξής:

Όπως γνωρίζετε με την υπ’αριθμ.290/1995 παραχώρηση αδείας για την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση καζίνο, η Κοινοπραξία ανέλαβε μεταξύ άλλων την συμβατική υποχρέωση προς το Ελληνικό Δημόσιο να κατασκευάσει μαρίνα στην περιοχή Ποσειδωνίας. Με το από 28.4.1995 ιδιωτικό συμφωνητικό κοινοπραξίας, ανέλαβε αποκλειστικά η εταιρεία σας την κατασκευή και ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος, ήτοι και της μαρίνας.

Μάλιστα προς εξασφάλιση της πραγματοποίησης του επενδυτικού προγράμματος και μέχρι την ολοκλήρωσή του, συμφωνήθηκε η χορήγηση ανά έτος εγγύησης συνολικού ποσού 6 εκ δολαρίων ΗΠΑ, με τη μορφή δώδεκα ισόποσων μηνιαίων δόσεων και με την παράδοση μέσα στο πρώτο 15νθήμερο κάθε νέου έτους, από την εταιρεία σας στην εταιρεία μας, 12 ισόποσων δίγραμμων επιταγών.

Δυστυχώς η προηγούμενη διοίκηση της εταιρείας σας, με την πρόφαση της δήθεν ολοκλήρωσης του επενδυτικού προγράμματος, παρότι αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί, διότι εκκρεμεί η κατασκευή της μαρίνας ή του ισοδύναμου έργου, επέδειξε αντισυμβατική συμπεριφορά προς την εταιρία μας- συνεταίρο σας και έπαψε από το έτος 2013 να εκπληρώνει, παρά την αντίδρασή μας και τις συνεχείς οχλήσεις μας, την άνω υποχρέωσή της.

Βεβαίως και η τωρινή διοίκηση της εταιρείας σας, παρότι αναγνωρίζει την μη ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος, διότι εκκρεμεί η κατασκευή της μαρίνας ή του ισοδύναμου έργου, εντούτοις, δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν έχει παράσχει στην εταιρεία μας την άνω συμβατική υποχρέωση της παροχής της άνω εγγυήσεως.

Περαιτέρω με το από 24.11.1995 πρακτικό του διαχειριστικού συμβουλίου της κοινοπραξίας, αποφασίστηκε η όλη οικονομική διαχείριση της κοινοπραξίας να ανατεθεί στην εταιρεία σας, η οποία θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη έναντι τρίτων από κάθε συναλλαγή και κάθε αιτία, αποκλειόμενης οιασδήποτε ευθύνης της εταιρείας μας έναντι των τρίτων.

Κατόπιν τούτων, με την παρούσα μας, σας γνωστοποιούμε την πρόταση της εταιρείας μας, που αποτελεί κοινή θέση των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, η αποδοχή της οποίας θα σηματοδοτήσει την επί της ουσίας έναρξη και την πρόοδο του μεταξύ μας διαλόγουεπ’ωφελεία του κοινού μας συμφέροντος, για την εξεύρεση λύσης και συγκεκριμένα:

1.-Η εταιρεία σας να αναλάβει την πληρωμή των χρεών προς το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ, τους εργαζόμενους και τους τρίτους, με την κατάρτιση συμβάσεων στερητικής αναδοχής χρέους.

2.- Να μας εξασφαλίσετε ότι η περιουσία της ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ δεν θα διακινδυνεύσει από τρίτους.

3.- Να μας διασφαλίσετε ότι οι λογιστικές εγγραφές περί δήθεν οφειλής της Κ/Ξ προς την CHLΑΕ (κάποια εκατομμύρια) δεν θα απαιτηθούν από την Κ/Ξ ή την εταιρεία μας και θα διαγραφούν.

4.- Να επαναλάβετε την υποχρέωση για κατασκευή μαρίνας, εφόσον επιτραπεί η κατασκευή της, άλλως ότι έχετε την υποχρέωση για την εκτέλεση οποιουδήποτε άλλου ισοδύναμου έργου (αντίστοιχης αξίας και ωφελιμότητας για το Δήμο), με τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 4160/2015 απόφαση του ΣτΕ και την υπ’αριθμ. 185/2008 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ.

5.- Να εξασφαλίσετε τη δέουσα ρευστότητα για τη λειτουργία της εταιρείας μας. Και 6.- Για την τήρηση όλων των ανωτέρω, να μας παράσχετε τις προσήκουσες εγγυήσεις.

Οίκοθεν εννοείται πως τα ανωτέρω σημεία δεν εξαντλούν τις απαιτήσεις μας, αλλά η αποδοχή τους αποτελεί το θεμέλιο για την έναρξη και πρόοδο του μεταξύ μας διαλόγου, ούτε βεβαίως η μη άμεση αναφορά μας σε απαίτηση ή αξίωσή μας (πχ. στις επιδικασθείσες με δικαστικές αποφάσεις αξιώσεις μας) συνιστά παραίτησή μας από αυτές.

Ευελπιστούμε πως η νέα διοίκηση της εταιρείας σας θα διαφοροποιηθεί από τις προηγούμενες και θα συμβάλει εμπράκτως στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών μας, όπως άλλωστε έχει δηλώσει σε δημόσια διαδικτυακή συνέντευξη ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας σας.» Λουτράκι: Δικαίωση για Γκιώνη.

Στο κενό η καταγγελία της αντιπολίτευσης & η παραπομπή του για παράβαση καθήκοντος 
Πηγη loutrakiblog





Λίμνη Βουλιαγμένης – Επιτέλους πέφτει άσφαλτος !
  


Εργασίες ασφαλτόστρωσης του οδοστρώματος στη λίμνη Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρόκειται για ενα οδόστρωμα για το οποίο φορείς και ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής ειχαν εκφράσει την αγανάκτηση τους αφού παρουσίαζε πολλά προβλήματα.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Γκιώνης με αφορμή την εναρξη των εργασιών απεύθυνε θερμές ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα για την συνδρομή της Περιφέρειας για την δημιουργία ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.






ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

26.000.000€ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
  


Το Σεπτέμβριο του 2018 ο κυκλώνας “Ζορμπάς” έπληξε το Δήμο μας αλλά και την Κορινθία συνολικότερα. Η έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας είχε οδηγήσει σε μεγάλες καταστροφές στο Δήμο μας.

Από την αρχή της θητείας μας θέσαμε ως κορυφαία προτεραιότητα τη “θωράκιση” του Δήμου από πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία ήταν αποτέλεσμα των επιπτώσεων των έργων στη νέα Εθνική Οδό αλλά και τη νέα σιδηροδρομική γραμμή.

Είχαμε τονίσει ότι “δεν θα περιμένουμε καρτερικά να πνιγούμε” Μέσα στα δυο χρόνια που μεσολάβησαν, διεκδικήσαμε επιτέλους αυτά που δικαιούμαστε με επιμονή, αποφασιστικότητα και τελικά με αποτελεσματικότητα.

Είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εξασφαλίσαμε 26.000.000€ (συνολικά) για αντιπλημμυρικά έργα τα οποία θα κατασκευαστούν από το Υπουργείο Υποδομών και θα μας προστατεύσουν μελλοντικά ώστε να μην ξαναζήσουμε εικόνες όπως αυτές του Σεπτεμβρίου του 2018.

Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στο Ξυλόκαστρο ξεκίνησε.

Προχωράμε αποφασιστικά. Προχωράμε αποτελεσματικά.







ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΗΤΑΝ Ο ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ;
(ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΛΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ). (Α΄μέρος)

  

Του Γρηγόρη Κλαδούχου

Στον νέο πολιτιστικό θεσμό ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΛΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ η Συκιά και το Ξυλόκαστρο αποτέλεσαν έναν σταθμό . Με επίκεντρο τους Δελφούς αφιερώθηκαν στο πολιτιστικό έργο του Σικελιανού. Διαπραγμάτευση μιας κληρονομιάς στο αμήχανο και υποτονικό πολιτιστικό παρόν.

ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟ 
Από τον Βρασίδα Καραλή και τεύχος του περιοδικού “διαβάζω” του 2001: «Ο Σικελιανός προχωρά στην εσωτερική διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο η εξουσία αλλοιώνει το αυτεξούσιο και την ελευθερία του ατόμου…». Και αποφαίνεται ότι «δεν υπάρχει άλλος δημιουργός στη γλώσσα μας ο οποίος να έχει εκφράσει με μεγαλύτερη ευστάθεια και βεβαιότητα την ολοποιητική δημιουργία του καλλιτεχνικού λόγου». Ο Κώστας Ανδρουλιδάκης στο ίδιο τεύχος επισημαίνει ότι «από όλη την Δελφική Ιδέα προβάλλει με καθαρότητα το πρωτείο των υπερπροσωπικών και δημόσιων θεσμών, της κοινότητας και της πόλεως έναντι της εγωϊστικής και ατομοκεντρικής επιδιώξεως των ιδίων συμφερόντων».

Ο Ανδρέας Καραντώνης στη ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ Χριστουγέννων του 1952: «δε ζωγράφιζε τη σκοτεινιά του παρόντος, μα πρόβαιλνε τη χρυσή και ρόδινη ορασιά του μέλλοντος».

«Η σύλληψη και υλοποίηση των Δελφικών Αγώνων ήταν μια πρόταση για την επερχόμενη παγκοσμιοποίηση» - Νάσος Βαγενάς.

Να σημειώσουμε εδώ την συνεισφορά του Σταμάτη Νίκολη, που μέσα από το βιβλίο του «ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ» σε 26 σελίδες αφήνει έναν συμπολίτη μας να αφηγηθεί αυτά που γνώρισε, αφού συνδέθηκε με τον ποιητή με μεγάλη φιλία.

Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ 
Ο Κώστας Κουτσουρέλης σημειώνει στην Καθημερινή (4-42004): «…Δεδομένης της πολλαπλής ιδιοτυπίας του έργου του, που σε πολλά αντιμάχεται ευθέως τις τρέχουσες αντιλήψεις μας περί ποιητικού λόγου, ο Σικελιανός είναι σήμερα, και δη μακράν, ο δυσκολότερος ποιητής της γραμματείας μας.

Πράγμα που με τη σειρά του εξηγεί ως ένα βαθμό τη μόνιμη αμηχανία σχολιαστών και κοινού απέναντί του».

Αυτά όμως τα έβρισκε εύκολα ο αντιπεριφερειάρχης Γκιολής, που στον χαιρετισμό του την δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων είπε ότι μικρός διάβαζε Σικελιανό.

Στην δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων, στις εισηγήσεις θα πρέπει να σημειώσουμε την παράλειψη του Ρώμου Φιλύρα από τον κατάλογο των ανθρώπων των τεχνών και των γραμμάτων από την περιοχή, (γεννήθηκε στο Δερβένι, κατ΄ άλλους στο Κιάτο, υπάρχει και το Άργος ως εκδοχή), τις τεχνικές αδυναμίες ανάλυσης ενός ποιήματος και την σκηνοθετική αδυναμία του μουσικού προγράμματος, με το έλλειμμα στην διαδοχή των μουσικών και αφηγηματικών επεισοδίων. Μικρές αδυναμίες απέναντι σε ένα δύσκολο έργο.

Το ζητούμενο όμως είναι η αναίρεση κάθε μονοδιάστατης ανάγνωσης του Σικελιάνειου έργου. Στους μετέπειτα των εκδηλώσεων σχολιασμούς πολιτών αναφέρεται ότι ο Σικελιανός τιμήθηκε, ένας ή μία δεν υπήρξε που να γράψει κάτι για τα περιεχόμενα των εκδηλώσεων. Αυτό κι αν δεν είναι απόδειξη πνευματικής υστέρησης.

ΕΧΕΙ ΤΙΜΗΘΕΙ ΕΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Το 1909 η πρώτη έκδοση του «Αλαφροϊσκιωτου» γινόταν αποδεκτή σε Αλεξάνδρεια και Κύπρο και χλευάστηκε στην Ελλάδα.

Όχι μόνο δεν εκτιμήθηκε το έργο του αλλά η εγχώρια μισαλλοδοξία απέτρεψε να γίνει μέλος της Ακαδημίας και έστειλαν αντιπρόσωπο στην Σουηδία να πείσει την Επιτροπή, ώστε να μην του δοθεί το βραβείο Νόμπελ. Το συμπυκνώνει ο Αριστείδης Δουλαβέρας: «μικρόψυχοι εγωισμοί, πολιτικοί φανατισμοί, άνθρωποι που ζαλίστηκαν από τα οράματά του και τις λάμψεις της ποιητικής του έμπνευσης - του αρνήθηκαν το Βραβείο Νόμπελ και την είσοδό του στην Ακαδημία Αθηνών. (ΔΕΛΤΙΟ Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών, Αύγουστος 1993). Αυτοί που απέτρεψαν την παγκόσμια διάκρισή του, τιμώνται με προτομές στο Ξυλόκαστρο.

Από τη χρονογραφία του Σ. που επιμελήθηκε ο Κ. Μπουρναζάκης: Ο B. Knos ενημερώνει στις 29 Μαρτίου 1951 για την μετάβαση του Σπύρου Μελά στη Στοκχόλμη και την επίσκεψή του σε μέλη της Σουηδικής Ακαδημίας και που έκανε το παν για να συκοφαντήσει τον Σικελιανό και Καζαντζάκη που για εκείνον ήταν «κομμουνιστές» και ότι τους βλέπουν με πολλή δυσμένεια στην Ελλάδα.

Για την απόρριψη της εκλογής του Σ. ως Ακαδημαϊκού, που τον πρότεινε ο Διονύσιος Κόκκινος, ο Παύλος Παλαιολόγος έγραφε: «Η μεγαλύτερη ελληνική διάνοια έξω από την Ακαδημία»; Αυτή ήταν η αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου διανοητικού ύψους που «συνέβαλλε ιδιαίτερα συντελεστικά για την ιστορική συνείδηση του νέου ελληνισμού» κατά τον Κ. Δεσποτόπουλο, (εφ. Καθημερινή).

Ο Σμαραγδής χωρίς ντροπή στην ταινία του για τον Καζαντζάκη παρουσίασε τον Σικελιανό ως φαφλατά, κάτι σαν παρουσιαστή τσίρκου και με «καρικατουρίστικο στόμφο», όπως σημειώνει ένας κινηματογραφικός κριτικός. Αλλά και σε πολιτιστικό ένθετο της γνωστής ΑΥΓΗΣ, αριστερόφρονης εφημερίδας, μας παρουσίασαν τον οικουμενιστή ως εφαπτόμενο εθνοφυλετισμού. Έστειλα δυο λόγια και σε συλλόγους, που οικειοποιούνται το όνομα του ποιητή για να διαμαρτυρηθούν, αλλά τίποτα. Ο Παναγιώτης Νούτσος (καθηγητής πολιτικής φιλοσοφίας), επιβεβαιώνει όχι μόνο την εχθρότητα μέρους του αστικού κόσμου, αλλά όπως αναφέρει «σωρεία των χλευαστικών σχολίων που δέχθηκε επανειλημμένα η “Δελφική Ιδέα” από διανοούμενους όλου του φάσματος της εγχώριας Αριστεράς».

Γρηγόρης Κλαδούχος 
Ξυλόκαστρο - 16/9/2021





ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


ΔΕΥΑ Σικυωνίων: Tέλος οι κακοπληρωτές με τις τεράστιες οφειλές – Από 20/9 διακοπή νερού και οι οφειλές στην..Εφορία!!
  


Τελεσίγραφο έδωσε για μια ακόμα φορά η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Σικυωνίων στους κακοπληρωτές πολίτες, που έχουν αποδείξει έμπρακτα πως δεν έχουν προσπαθήσει να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που όλο αυτό το διάστημα είχε δώσει ως ευκαιρία ο δήμος για την διαχείριση των μεγάλων χρεών τους .

Φαίνεται πως το “ποτήρι ξεχείλισε”, η εταιρία δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια σε εκείνους που δεν έχουν κανέναν λόγο να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς τους,εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους που είναι συνεπείς σε δύσκολους καιρούς. Έτσι από τις 20 Σεπτεμβρίου τα πράγματα δυσκολεύουν γι αυτούς που πίστευαν πως θα έχουν ες αεί ασυλία.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΣ Η ΔΕΥΑ Σικυωνίων ενημερώνει πως παρατηρείται μια ομάδα δημοτών δεν εκπληρώνει τις οικονομικές υποχρεώσεις της , συστηματικά και ανεξάρτητα από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και εις βάρος όλων αυτών που παραμένουν συνεπείς στις πληρωμές τους.

Η κατανάλωση του νερού όμως απαιτεί δικαιοσύνη και η διακοπή υδροδότησης είναι το τελευταίο και μοναδικό μέσο που διαθέτουμε για την εξασφάλιση της.

Η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και η συντήρηση των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης και ομβρίων που εξυπηρετούν όλους τους πολίτες, απαιτεί σημαντικά έξοδα τα οποία όμως καλύπτονται μόνο από τους συνεπείς καταναλωτές.

Γι αυτό η ΔΕΥΑ Σικυωνίων ενημερώνει πως απο την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου θα προβεί σε νέες διακοπές υδροδότησης στις παροχές που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και αποστολή των οφειλών στην Εφορία. Το μέτρο εφαρμόζεται τελευταία και έχουν ήδη σταλεί στην Εφορία τέτοιου είδους ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η επιχείρηση απευθύνει έκκληση στους πολίτες που αγνοούν συστηματικά τις με ευνοϊκούς όρους ρυθμίσεις, να προσέλθουν και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η ρύθμιση , η οποία είναι ενεργή, προβλέπει καταβολή του 10%του συνολικού ποσού και τα υπόλοιπα σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Σικυωνίων






Άρχισε ο πόλεμος για το νερό 
Σοβαρά προβλήματα που ανακύπτουν στα ζητήματα του νερού, σε όλη την έκταση του Δήμου
  


-Ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου [ζήλεψε βλέπεται την δόξα του Λουκασένκο] το τελευταίο χρονικό διάστημα με τα σοβαρά προβλήματα που ανακύπτουν στα ζητήματα του νερού, σε όλη την έκταση του Δήμου, έχει κρυφτεί στα «λαγούμια» και προσπαθεί να γλυτώσει από την αγανάκτηση των πολιτών που βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση με γελοίες ανακοινώσεις.

-Ο Δήμος Κορινθίων εκδίδει ανακοινώσεις προς τους Δημότες του για περιορισμό της κατανάλωσης του νερού γιατί «στέρεψαν» οι πηγές της Στυμφαλίας και για πρόσμιξη του νερού με νερό από τα πηγάδια που είναι ακατάλληλο για οικιακή χρήση.

-Αντίστοιχα οι κάτοικοι της πόλης του Κιάτου και πολλών Κοινοτήτων, εδώ και πολλά χρόνια, κατανάλωναν και καταναλώνουν νερό από γεωτρήσεις κατάλληλο μόνο για το καζανάκι της τουαλέτας, χωρίς να ενημερώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

-Χρειάστηκαν καταγγελίες ιδιωτών, και του υποφαινόμενου, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, μετά από νοσηλεία παιδιών σε Νοσοκομεία, λόγω της ακαταλληλότητας του νερού, τις ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία και τις πειθαρχικές διώξεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας για να αναγκαστεί ο Δήμος Σικυωνίων να ενημερώσει τους πολίτες.

-Στην Κοινότητα Διμηνιού οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση από την έλλειψη επάρκειας αλλά και καθαρού νερού, με αποτέλεσμα να προβαίνουν σε νέες καταγγελίες προς την Εισαγγελία Κορίνθου και της αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

-Παρόμοια σοβαρά προβλήματα προκύπτουν και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου Σικυωνίων, χωρίς να τους «ακούει» κανένας.

-Η γεώτρηση στη θέση «ΛάζοςΣκάλες» Κεφαλαρίου το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τεχνική γεωλογική έκθεση, «επιφέρει άντληση ιλύος και αργίλου, με αποτέλεσμα το νερό να καθίσταται ακατάλληλο για υδρευτική χρήση» -Οι κάτοικοι των όμορων Κοινοτήτων με την λίμνη Στυμφαλίας δικαιολογημένα διαμαρτύρονται γιε την έλλειψη νερού για ύδρευση και για άρδευση. [Αλήθεια πόσες φορές τα [11] τελευταία χρόνια η Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων έχει εξαγγείλει την κατασκευή των υδρευτικών και αρδευτικών έργων στην περιοχή της Στυμφαλίας ;] -Εδώ δεν μιλάμε για παραλείψεις, αλλά για εγκληματικές ενέργειες του επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων και προέδρου της ΔΕΥΑΣ.

-Τον λόγο έχουν πλέον, πέραν από τους πολίτες, οι Υγειονομικές, Εισαγγελικές αρχές και οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

ΚΙΑΤΟ 22 - 9- 2021 
Νικόλαος Ζαχαρόπουλος 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ





ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ




Πρόεδρος Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας Ηλίας Μάζος: Ξεκίνησε ο τρύγος του 2021 στην Νεμέα
  


17 Σεπτεμβρίου 2021 Με αφορμή την έναρξη της περιόδου του τρυγητού, o πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας Ηλίας Μάζος σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην εκπομπή του Γιάννη Στεφανή στο Super FM 104.1 ευχήθηκε σε όλους τους παραγωγούς «Καλό Τρύγο». O ΑΟΣ Νεμέας ανακοινώνει ότι η έναρξη παραλαβής σταφυλιού με τους παρακάτω όρους:

1. Το οινοποιείο θα παραλαμβάνει από τις 8.30 π.μ.

2. Το σταφύλι που θα προσκομίζεται θα πρέπει να είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12,5 βαθμούς (μέχρι νεότερης ανακοίνωσης). Τα φορτία που έχουν κάτω των 12,5 βαθμών θα έχουν διαφορετική οικονομική αντιμετώπιση και δε θα παραλαμβάνεται 2ο φορτίο.

3. Η κατηγορία ΠΟΠ (μέχρι 1200 κιλά ανά στρέμμα) θα τιμολογηθεί διαφορετικά.

4. Δεν παραλαμβάνονται σταφύλια τρυγημένα την προηγούμενη ημέρα.

5. Οι παραγωγοί οφείλουν να πλένουν καθημερινά τα τελάρα τους






Η Επαγγελματική Σχολή Νεμέας μετατρέπεται σε Δημόσιο ΙΕΚ για τεχνικούς αμπελουργίας

  

16 Σεπτεμβρίου 2021 Σε ανάρτηση του Υφυπουργού Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστου Δήμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι:

Η Επαγγελματική Σχολή Νεμέας αναβαθμίζεται και μετατρέπεται σε Δημόσιο ΙΕΚ για τεχνικούς αμπελουργίας. Αυτό συνεπάγεται αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών, ενίσχυση του προϋπολογισμού και βελτίωση των δομών της Σχολής.

Στόχος είναι οι νέοι αγρότες που θα φοιτούν στη σχολή να αποκτούν μια ολοκληρωμένη κατάρτιση στα αγροτικά θέματα (μεταλυκειακή τεχνική εκπαίδευση επιπέδου 5) ώστε να μπορέσουν να εκσυγχρονίσουν τις καλλιέργειές τους, να βελτιώσουν τα προϊόντα τους, να αυξήσουν την παραγωγή τους και το εισόδημά τους.

Η λειτουργία του Δημόσιου ΙΕΚ θα ξεκινήσει τον προσεχή Οκτώβριο, θα είναι διετούς δωρεάν φοίτησης ενώ η οργάνωση και λειτουργία του έχει ανατεθεί στον ΕΛΓΟΔΗΜΗΤΡΑ






Οι πυρκαγιές δασικών και άλλων εκτάσεων έχουν στήσει χορό στην ευρύτερη περιοχή Νεμέας. Τυχαίο;
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Δερβενάκια το Σάββατο

  


Πηγή: 1 day ago korinthosTV: Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στη Δ.Ε. Μυκηναίων Αργολίδας έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Στην περιοχή επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και δυο αεροσκάφη.

Οι περισσότερες από τις 38 πυρκαγιές στην Ελλάδα αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Δευτέρα 20.9.2021: Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο σκουπιδότοπο της Νεμέας. Στο σημείο επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα για την νκατάσβεσή της.






Πυρκαγιά ξέσπασε στη Νεμέα Κορινθίας


06/09/2020 Σε εξέλιξη ήταν τη Δευτέρα 6.9.2021 η επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς, που κατέκαιε δασική έκταση στη Νεμέα Κορινθίας στην περιοχή Ξηρόκαμπος για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα. Στο σημείο είχαν σπεύσει και επιχειρούσαν 44 άντρες της Πυροσβεστικής 14 οχήματα 2 ελικόπτερα,2 αεροσκάφη πυρόσβεσης και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Η πυρκαγιά σταμάτησε, αφού έκαψε μεγάλη δασική έκταση, ενώ δεν αποκλείεται ο εμπρησμός. Θα οριοθετηθεί η περιοχή για αναδάσωση ή θα παραμείνει στο έλεος των εμπρηστών;





ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κέντρο Νεολαίας & Πολιτισμού
  
  
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κέντρο Νεολαίας & Πολιτισμού του Δήμου Βέλου Βόχας για τις τις δραστηριότητες 2021-2022 
Το Κέντρο Νεολαίας και Πολιτισμού θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα






Δεν υπάρχουν σχόλια