Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1760


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Μήνυμα Μίλτου Βαρβιτσιώτη προς Τουρκία στη μαύρη επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

  


Newsroom Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 Η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, πρέπει να αναγνωριστεί ως μέρος της παγκόσμιας Ιστορίας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στέλνοντας μήνυμα προς την Τουρκία να μην παραχαράσσει την Ιστορία και να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο. Κατά την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε παράλληλα στον εθνικό διχασμό που είχε προηγηθεί της Μικρασιατικής Καταστροφής και τόνισε την ανάγκη να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα. «Η ιστορική μνήμη είναι χρήσιμη, όχι μόνο όταν μας πονά, αλλά κι όταν μας διδάσκει και μας καθοδηγεί» ανέφερε σχετικά.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, τόνισε πως «η σημερινή μέρα δεν είναι μόνο μέρα μνήμης και οδύνης για την εθνική εκείνη τραγωδία, αλλά και μέρα περισυλλογής. Που μας παρακινεί να κοιτάξουμε την Ιστορία από μακριά και να πάρουμε εκείνα τα μαθήματα που θα μας κάνουν να αποφύγουμε παρόμοιες συμφορές στο μέλλον».

«Όσο κι αν εξυπηρετείται ο τουρκικός αναθεωρητισμός και η παραχάραξη της Ιστορίας, τα εγκλήματα στη Μικρά Ασία επιβεβαιώνονται από ιστορικές πηγές και αξιόπιστες μαρτυρίες. Οι σφαγές του ελληνικού πληθυσμού στη Δυτική Μικρά Ασία και στον Πόντο ήταν μαζικές -ο Ρακτιβάν, σύμβουλος του Βενιζέλου κατά τη Συνδιάσκεψη της Λωζάννης αποτιμούσε τα θύματα των Ελλήνων σε περίπου 500.000. Οι πρόσφυγες που εκπατρίστηκαν ξεπερνούσαν το 1,5 εκατομμύριο» τόνισε στην ομιλίλα του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

«Επομένως, όσοι θέλουν να παραχαράξουν την Ιστορία και να πουν ότι οι Έλληνες έκαναν δήθεν θηριωδίες στη Μικρά Ασία, θα πρέπει να αναλογιστούν τις δικές τους ιστορικές ευθύνες και να μην προσβάλλουν τη μνήμη όσων μαρτύρησαν στα χώματα αυτά» σημείωσε.

«Όταν αρνούνται το παρελθόν, είμαστε καταδικασμένοι να προσέχουμε περισσότερο στο μέλλον και γι’ αυτό πρέπει να αναγνωριστεί αυτή η Γενοκτονία ως μέρος της παγκόσμιας Ιστορίας, για να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Γιατί έτσι μόνο μπορούν να οικοδομηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας, εφόσον αυτές εκφράζονται στο σεβασμό της ανθρώπινης ύπαρξης και βέβαια στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου» υπογράμμισε.

Στην ομιλία του, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ακόμη πως «αυτή η εθνική τραγωδία δε θα είχε συμβεί, αν δεν είχε προηγηθεί ο καταστροφικός Εθνικός Διχασμός. Αυτός είναι που δηλητηρίασε το έθνος μας και οδήγησε το λαό μας σε ιστορικά αδιέξοδα».

«Ποτέ ξανά, λοιπόν, τέτοιες έριδες, ποτέ ξανά τέτοιες συμφορές. Ας είναι ελαφρύ το χώμα όλων των θυμάτων αυτής της τραγωδίας κι ας είναι ζωντανή η μνήμη μας ως ένδειξη σεβασμού στους απογόνους των Μικρασιατών, αλλά και σε όλους εμάς, για να πούμε όλοι μαζί ‘ποτέ ξανά’ σε τέτοια συμφορά».

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης, ακολούθησε τελετή κατάθεσης στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.






ΔΕΘ – Τσίπρας – Αυτό είναι το κόστος των μέτρων που εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

  


Απάντηση στο ερώτημα από που θα χρηματοδοτηθούν τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι το συνολικό κόστος των μέτρων για το 2022, όπου δεν υπάρχουν δημοσιονομικοί περιορισμοί δεν ξεπερνάει τα 5 δισ. ευρώ. Παράλληλα όπως τονίζεται από το 2023, οπότε και παύουν τα έκτακτα μέτρα, το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων μειώνεται

 in.gr 19 Σεπτεμβρίου 2021 

Απάντηση στο ερώτημα από που θα χρηματοδοτηθούν τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι το συνολικό κόστος των μέτρων για το 2022, όπου δεν υπάρχουν δημοσιονομικοί περιορισμοί δεν ξεπερνάει τα 5 δισ. ευρώ. Παράλληλα όπως τονίζεται από το 2023, οπότε και παύουν τα έκτακτα μέτρα, το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων μειώνεται. Αναλυτικά πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν:

Μέτρα ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΘ 2021 
Συνολικό κόστος: περίπου 5 δις για το 2022 – Από το 2023, οπότε και παύουν τα έκτακτα μέτρα, το κόστος μειώνεται.

Μόνιμα μέτρα / Κόστος: περίπου 1,6 δις για το 2022 

1. Νέο ΕΣΥ – Κόστος: 2 δις σε βάθος τετραετίας – περίπου 500 εκ .για το 2022 
2. Μεταρρύθμιση στην παιδεία – Κόστος: 740 εκ. σε βάθος τετραετίας- 186 εκ για το 2022 
3. Κατάργηση της εισφορά αλληλεγγύης για όλους έως 40.000€ και προοδευτικά μείωση των συντελεστών για εισοδήματα έως τις 65.000 – Κόστος: 400 εκ. 
4.Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος – Κόστος: 400 εκ 5. Επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο – Κόστος: 100 εκ.

Προσωρινά μέτρα / Κόστος: 3,2 δις 
1. Κούρεμα χρεών πανδημίας – Κόστος: 1,7 δις. 
2. Μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα – Κόστος: 1,5 δισ.. Μέτρα χαμηλού κόστους / Κόστος: κάτω από 100 εκ. – κοινωνικό τιμολόγιο για λογαριασμούς ΔΕΗ – επέκταση επιδόματος θέρμανσης (30 εκ – αύξηση 50 %) – Εισόδημα έκτακτης ανάγκης στους παραγωγούς που έχασαν το μέσο παραγωγής εισοδήματός τους από τις φωτιές – Εισόδημα έκτακτης ανάγκης στους κτηνοτρόφους ορεινών και νησιωτικών περιοχών για αγορά ζωοτροφών και γεωργικών εφοδίων – ειδική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της αύξησης της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος 
Προεκλογική παροχολογία … και μετά τις εκλογές ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;





Κυριάκος Βελόπουλος 
Σερφάροντας στο facebook 
Για γέλια και για κλάματα
  


*Η Ελληνική Λύση θα κάνει ό,τι και οι Πολωνοί: Όποιος αλλοδαπός κάνει παράνομη διέλευση συνόρων, θα κρατείται μέχρι να εγκαταλέιψει τη χώρα, δεν θα έχει δικαίωμα αίτησης ασύλου! Θα εγγράφεται στους ανεπιθύμητους αλλοδαπούς με βάση τα βιομετρικά τους στοιχεία.

*Ήταν τραγική για τον ελληνισμό η χθεσινή ημέρα! Ο Ν. Αναστασιάδης αντί να ζητήσει οριοθέτηση ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας, ζήτησε οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στην Κύπρο και την Τουρκία!

Ο Μητσοτάκης απλά δεν....άκουσε, ε;

ΣΤΗΜΕΝΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!

*Αποκαλυπτικός ο πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση, Κ. #Βελόπουλος, στο Ανατρεπτικό Δελτίο του Alert TV: «Ο #ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει το 60% των νομοσχεδίων της #ΝΔ, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει άτυπη συγκυβέρνηση»....

*«Η πανδημία του κορωνοϊού είναι απλά ένας αντιπερισπασμός», τόνισε ο 4ος βαρόνος Τζέικομπ Ρότσιλντ σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΉΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ!

*Πολιτικοί ηγέτες σου λέει μετά… Ο ένας αφήνει… παγωτό δεκάδες παιδιά στα οποία εύχεται «Καλό Καλοκαίρι» μέσα Σεπτέμβρη και ο άλλος υπόσχεται σε κατοίκους της Καστοριάς «Λιμάνι ξηράς» και αφήνει άφωνο το σύμπαν!

Αυτοί κυβερνούν τη χώρα ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

*Πρωτοφανής πρόκληση των Τούρκων που έμεινε από ΝΔ αναπάντητη:

Τουρκικό πολεμικό έκανε «hailing» στο ερευνητικό «Nautical Geo» ανατολικά της Κρήτης. Εκείνος ο «τουρκοφάγος» Δένδιας πού βρίσκεται; Μάλλον ασχολείται με τα εμβόλια, όπως όλη η κυβέρνηση και η υπόλοιπη αντιπολίτευση...






ΚΚΕ για efood: Αποδεικνύεται ο εκτρωματικός χαρακτήρας του νόμου Χατζηδάκη
  


Από τα γραφεία του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ πήρε θέση στο ζήτημα που προέκυψε με τους διανομείς της efood και στήριξε απόλυτα τους εργαζόμενους.

news24717 Σεπτεμβρίου 2021 
«Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι του αντεργατικού τερατουργήματος Χατζηδάκη, οι μεγάλες επιχειρήσεις σπεύδουν να εφαρμόσουν τις διατάξεις του. Πρόσφατο κρούσμα η επιχείρηση-πλατφόρμα «efood», που, με την απειλή της απόλυσης, μετατρέπει τους διανομείς σε «συνεργάτες-freelancer», τσακίζοντας ακόμα περισσότερο μισθούς, εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα, ωράρια, μέτρα προστασίας» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Καθημερινά αποδεικνύεται ο εκτρωματικός χαρακτήρας του νόμου Χατζηδάκη, αλλά και η απάτη του υπουργού, ότι δήθεν θα έλυνε τα προβλήματα των διανομέων» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τις αντεργατικές μεθοδεύσεις στην επιχείρηση-πλατφόρμα «e-food»» και υπογραμμίζει καταλήγοντας: «Ένας δρόμος υπάρχει. Ο ενωτικός, μαζικός αγώνας των εργαζομένων, μέσα απ’ τα συνδικάτα τους, για να μείνει αυτό το έκτρωμα στα χαρτιά και να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο».






ΜέΡΑ25 για Efood:
«Εκβιαστικός τρόπος να μετακυλήσει μια εταιρεία στον εργαζόμενο το κόστος της ασφάλισής του»
  



ΜεΡΑ25 Για «εργασιακή δυστοπία» κάνει λόγο το ΜέΡΑ25 σχολιάζοντας την αλλαγή καθεστώτος εργαζομένων σε πλατφόρμα διανομής φαγητού.

news24717 Σεπτεμβρίου 2021 Το ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέσα κι έξω απ’ τη Βουλή «κατά της μετατροπής εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, σε επισφαλές πρεκαριάτο στο έλεος ανάλγητων κερδοσκόπων». Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος με αφορμή την είδηση περί αλλαγής εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων σε πλατφόρμα διανομής φαγητού. Η ανακοίνωση υπενθυμίζει παρέμβαση του ΜέΡΑ25 εντός και εκτός βουλής για το θέμα αυτό και μάλιστα τρεις μήνες νωρίτερα, καθώς, όπως αναφέρεται, ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, με αφορμή την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη, είχε κάνει λόγο για την «πιο βάναυση, σχεδόν φεουδαρχική εκμετάλλευση» που «επισημοποιεί τις βάναυσες συνθήκες εργασίας».

Τελευταία ενσάρκωση αυτής της δυστοπίας, τονίζει το ΜέΡΑ25, «η είδηση ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-food, που δραστηριοποιείται στον τομέα της διανομής φαγητού, έναν κλάδο για τον οποίο η πανδημία ήταν κανονικότατος διάδρομος απογείωσης κερδών, αποφάσισε να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των συνεργαζόμενων με αυτή διανομέων, προς το δυσμενέστερο». Προσθέτει ότι «πρόκειται για τη γνωστή ταχυδακτυλουργία αναβαπτίσματος εργαζομένων με υπαλληλική σχέση σε «συνεργαζόμενους ελεύθερους επαγγελματίες», που είναι ένας κουτοπόνηρος όσο και εκβιαστικός τρόπος να μετακυλήσει μια εταιρεία στον εργαζόμενο το κόστος της ασφάλισής του, όσο και αφαίρεσης των εργασιακών δικαιωμάτων που οφείλει να του παρέχει».






Ανδρέας Λοβέρδος – Αν εκλεγώ θα επιστρέψουμε στο ΠΑΣΟΚ – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτικό κόμμα «Προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ εγώ δεν βλέπω», είπε ο κ.Λοβέρδος
  

in.gr 19 Σεπτεμβρίου 2021, Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ και υπερδιπλασιασμό των ποσοστών του κόμματος προανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος εάν εκλεγεί πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στο MEGA Σ α β β α τ ο κ ύ ρ ι α κ ο .

«Εγώ μιλώ για επιστροφή με το ΠΑΣΟΚ. Άρα δεν έχει ΚΙΝΑΛ. Ένα πολιτικό φορέα, ένα κόμμα που άλλαξε την Ελλάδα, θέλουμε να ξανά γυρίσουμε στις καλές μέρες. Το όνομα ΠΑΣΟΚ το σηματοδοτεί αυτό ως τάση και ελπίδα» σημείωσε.

«Όποιος μιλά για ΠΑΣΟΚ μιλά για ένα μεγάλο κόμμα. Άρα το ερώτημα με ποιον θα πάτε, ποιανού θα είστε δεκανίκι, δεν στέκει. Απορρίπτεται. Εάν εκλεγώ, θα διαμορφώσω τις συνθήκες ότι οι άλλοι θα ρωτάν αν θα έρθουν μαζί μας ή όχι» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτικό κόμμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτικό κόμμα. Μιλάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην βουλή κάποιες φορές διαμορφώνουμε μαζί αντιπολιτευτική πολιτική, αλλά δεν είναι προοδευτικό κόμμα. Τα προοδευτικά, σοσιαλδημοκρατικά, τα κόμματα του κέντρου ή της αριστεράς, προβάλλουν ως πρώτη ανάγκη την δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ την δημοκρατία στις σχέσεις με τη δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, με τους αντιπάλους, τα θεωρεί δευτερεύοντα, τριτεύοντα, τεταρτεύοντα.

Από ότι μας έδειξε όταν κυβερνούσε και από ότι λέει ο αρχηγός του τώρα, ότι θεσμός εξουσίας έχει παραχθεί στον δυτικό κόσμο, τα θεωρεί αρμούς εξουσίας, που πρέπει κάθε κυβέρνηση να υφαρπάζει. Προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ εγώ δεν βλέπω.

Προοδευτική κυβέρνηση ως σύνθημα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν στέκει».


Δεν υπάρχουν σχόλια