Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1757

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Συνεχίζεται η εργολαβία του 1,7 εκ ευρώ με ασφαλτοστρώσεις σε Λέχαιο – Περιγιάλι και Κάτω Άσσο
    

Κόρινθος, 19 Αυγούστου 2021 Απρόσκοπτα συνεχίζεται η εκτέλεση της εργολαβίας «Δημοτική οδοποιία Δήμου Κορινθίων» με έργα συντήρησης οδοποιίας αλλά και νέες ασφαλτοστρώσεις στην Δημοτική Ενότητα Άσσου – Λεχαίου. Στο σημείο των έργων, στην οδό Κολοκοτρώνη στο Λέχαιο, βρέθηκε το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο τεχνικών Έργων Γιώργο Πούρο και τους Τοπικούς προέδρους Περιγιαλίου Δημήτρη Κελάμη και Λεχαίου Ανδρέα Πούλο.

«Μετά από μικρή διακοπή τον Αύγουστο λόγω αδειών του προσωπικού συνεχίζουν τα έργα ασφαλτόστρωσης στο δήμο Κορινθίων. Σήμερα είμαστε στο Λέχαιο στην οδό Κολοκοτρώνη ένα δρόμο που είχε πολλά και σημαντικά προβλήματα σε μήκος 600 μέτρων. Έχουμε δώσει προτεραιότητα στο έργο αυτό προκειμένου το δίκτυο που κινούνται οι πολίτες να είναι ασφαλές» ανέφερε ο Δήμαρχος Η εργολαβία αποκαταστάσεων και νέων ασφαλτοστρώσεων έχει προυπολογισμό 1,7 εκ ευρώ. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Πούρο τα έργα θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες στην Δημοτική Ενότητα Τενέας, στις κοινότητες Χιλιομοδίου, Αγίου Βασιλείου και Σπαθοβουνίου.

Στην Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου πραγματοποιήθηκαν επίσης παρεμβάσεις συντήρησης και νέας ασφαλτόστρωσης στις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου και 28ης Οκτωβρίου στο Περιγιάλι, παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης φθαρμένων οδοστρωμάτων στην οδό Βυζαντίου στον Κάτω Άσσο, νέα ασφαλτόστρωση στην οδό Μ. Μαυρογένους στον Κάτω Άσσο.






108 νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο Κορινθίων
  


Συμμετοχή στο Πρόγραμμα: «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων» 

Κόρινθος, 16 Αυγούστου 2021 O Δήμος Κορινθίων εφαρμόζοντας με συνέπεια το πλάνο της Κοινωνικής Πολιτικής του και στον χώρο της εργασίας και σε συνέχεια υλοποίησης του Προγράμματος «Επιχορήγηση για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών» για 1η φορά, κατέθεσε σήμερα όπως και την περασμένη χρονιά στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων την πρότασή του και στο Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων».

Η εν λόγω πρόταση περιλαμβάνει 108 θέσεις εργασίας (τόσες αναλογούν στον Δήμο Κορινθίων), 8μηνης διάρκειας (7 μήνες εργασίας και 1 μήνας επιμόρφωσης), με σκοπό την ενίσχυση των Τμημάτων, Διευθύνσεων & Νομικών Προσώπων του με προσωπικό όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων:

 Εργατοτεχνικό 
 Διοικητικό 
 Επιστημονικό 

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους αλλά και η τελική επιλογή τους θα γίνει αποκλειστικά από τις αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ο.Α.Ε.Δ.) και αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου του 2021 το εν λόγω προσωπικό να απασχοληθεί στον Δήμο Κορινθίων.




Β.Νανόπουλος: Ενισχυμένο κατά 1,3 εκ ευρώ το νέο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ.
Εξασφαλίσαμε πρόσθετους πόρους για να βοηθήσουμε συμπολίτες μας που το χρειάζονται
 


Κόρινθος, 10 Αυγούστου 2021 Την ενίσχυση του προγράμματος επισιστιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ) επεδίωξε και πέτυχε ο δήμος Κορινθίων για τη νέα χρονιά Το πρόγραμμα που ανακουφίζει εκατοντάδες οικογένειες, όχι μόνο στο δήμο Κορινθίων αλλά σε ολόκληρη την Κορινθία αφού ο δήμος μας είναι συντονιστής εταίρος, αγγίζει πλέον τα 4,5 εκ ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου 2021 ο Δήμος Κορινθίων ως επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κορινθίας μετά την υποβολή και αξιολόγηση της αίτησης χρηματοδότησης για την ενίσχυση του Ε.Π.

προγράμματος Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής το οποίο χρηματοδοτείται από το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ) κατά 1 .389.413,19 εκ ευρώ στα πλαίσια της πράξης « ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ , ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ » στο “Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ/FEAD 2014-2020”, θα λάβει συνολικά για το πρόγραμμα το ποσό 4.501.519,45 εκ ευρώ από 3.101.519,45 εκ ευρώ που είχε λάβει στο προηγούμενο.

«Η κρίση που ταλαιπωρεί εκατοντάδες συμπολίτες μας δυστυχώς παραμένει. Χρέος μας είναι όχι μόνο να συνεχίζουμε τις ενέργειες στήριξης αλλά και να τις ενισχύουμε.

Με το νέο πρόγραμμα ΤΕΒΑ που εξασφαλίσαμε για τη νέα χρονιά θα βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Το Πρόγραμμα στηρίζει ήδη 5.589 ωφελούμενους στους 5 δήμους της Κορινθίας και 1694 στο δήμο Κορινθίων. Με την νέα αυτή χρηματοδότηση ο Δήμος Κορινθίων ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κορινθίας θα εξασφαλίσει τρόφιμα και είδη βασικής συνδρομής και για το έτος 2022 για την ΠΕ Κορινθίας και τον Δήμο Κορινθίων.






Β.Νανόπουλος: Πετύχαμε παράταση στην υποβολή δήλωσης ζημιάς στον ΕΛΓΑ για τους παραγωγούς Άσσου – Λεχαίου - Περιγιαλίου ως την ερχόμενη Πέμπτη

  


Θετικά απάντησε ο ΕΛΓΑ στο αίτημα του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου για την παράταση της υποβολής δηλώσεων ζημιάς από τις πρόσφατες καταστροφές για τους παραγωγούς Άσσου – Λεχαίου και Περιγιαλίου. Όπως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της περιοχής και ο πρόεδρος κ.Χρήστος Μερκούρης είχε ενημερώσει τον Δήμαρχο πολλοί παραγωγοί είτε δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς είτε δεν εκτίμησαν το μέγεθος της από την αρχή με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να μείνουν εκτός της διαδικασίας εκτίμησης και αποζημίωσης.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων απέστειλε άμεσα το αίτημα παράτασης περιγράφοντας το μέγεθος της ζημιάς το οποίο ξεπερνά σε ποσοστό το 70% της παραγωγής της σουλτανίνας. Σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο κατόρθωσε την αποδοχή της παράτασης.

Η πλατφόρμα δηλώσεων θα είναι ανοιχτή από σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου έως την ερχόμενη Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά για τους παραγωγούς των περιοχών Άσσου – Λεχαίου και Περιγιαλίου.

Την θετική εξέλιξη ανακοίνωσαν νωρίτερα από το Δημαρχείο σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άσσου Χρήστος Μερκούρης.

Ο Δήμαρχος σημείωσε πως η συνεργασία είναι συνεχής και οι ενέργειες, όπου χρειάζεται άμεσες ώστε να στηριχθούν οι παραγωγοί ενώ ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στα μέτρα που έχουν ζητηθεί ως ανακουφιστικά και είναι:

Αναστολή δανειακών υποχρεώσεων, άτοκα, για 2 έτη Ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών του 2020 και Εισροή ευρωπαϊκών κονδυλίων για την στήριξη των παραγωγών



  
 

  


 

  
  
  







ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




Αξιοποιεί Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνιων Ανέργων ηλικίας 55 – 67 ετών
  


31 Αυγ, 2021 | Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων αξιοποιεί το Πρόγραμμα «Επιχορήγηση για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών», του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, που υλοποιείται μέσω του ΟΑΕΔ (βάσει της υπ’ αρίθμ.

42119/15.07.2020 πρόσκληση). Πρόκειται για ένα αξιόλογο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε εννέα (9) συμπολίτες μας, μακροχρόνια ανέργους να ξεκινήσουν εργασία από την 1η Σεπτεμβρίου 2021, θεμελιώνοντας το δικαίωμα συνταξιοδότησης, αφού με αυτό τον τρόπο συμπληρώνουν τον αριθμό των ενσήμων που απαιτούνται.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ.

Γκιώνης δήλωσε: «Δίνουμε ιδιαίτερη αξία για ανθρώπους της πόλης μας, ανέργους που μπορεί να ανήκουν και σε ευάλωτες ομάδες, καθώς λόγω ηλικίας και μειωμένων προσόντων δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στην επανένταξη στην αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα σε κρίσιμη ηλικία να στερούνται το δικαίωμα συνταξιοδότησης».






23 ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
    


Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον δρόμο Λουτρακίου – Περαχώρας όταν οδηγός μηχανής έχασε τον έλεγχο της και βρέθηκε σε γκρεμό ύψους 30 μέτρων.Δυστυχώς ο 23χρονος οδηγός της μηχανής βρήκε τραγικό θάνατο από την πτώση. Όπως αναφέρουν μάρτυρες ο οδηγός βρέθηκε μέσα στο ρέμα ενώ η μηχανή είχε μείνει πάνω στον δρόμο. Τόσο η πυροσβεστική υπηρεσία όσο και το ΕΚΑΒ και η αστυνομία έφτασαν γρήγορα στο σημείο για να ανασύρουν τον άτυχο νέο.





ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Ευχές προς όλους τους μαθητές που πέτυχαν στις Πανελλαδικές
  


Σάββατο, 28.8.2021 Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που κατάφεραν να επιτύχουν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και παρά τις πρωτόγνωρες εκπαιδευτικές και υγειονομικές συνθήκες, πέτυχαν τον στόχο τους κόντρα σε όλα τα εμπόδια και τις αντιξοότητες. Θερμά συγχαρητήρια επίσης σε όλους τους γονείς αλλά και στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί στην δύσκολη και ψυχοφθόρα προσπάθεια των διαγωνιζομένων. Η συμβολή τους όλο το διάστημα της πολύχρονης, κοπιαστικής προετοιμασίας, υπήρξε καθοριστική.

Για τους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες ξεκινά ένας νέος εκπαιδευτικός κύκλος και μια νέα συναρπαστική σελίδα στην ενήλικη ζωή τους. Οι νέοι ορίζοντες οι οποίοι ανοίγονται μπροστά τους ας αποτελέσουν τα απαραίτητα εφόδια για την προσωπική και επαγγελματική ολοκλήρωσή τους. Τους ευχόμαστε από καρδιάς καλή σταδιοδρομία.

Αλλά και όσοι μαθητές και μαθήτριες δεν κατάφεραν να πετύχουν τους προσωπικούς τους στόχους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κατέβαλαν σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά. Είμαστε δίπλα τους και πιστεύουμε σε αυτούς.

Με επιμονή, αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα, θα συνεχίσουν την πορεία προς την εκπλήρωση των στόχων τους.




ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ 
Για τις προτεραιότητες του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

  


Δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, οι Ενεργοί Δημότες θεωρούμε υποχρέωσή μας να υπενθυμίσουμε τα έργαπροτεραιότητες που θεωρούμε σημαντικά για την περιοχή μας και αναμένουμε να προωθήσετε στο επόμενο διάστημα λαμβάνοντας τις σχετικές αποφάσεις και αναλαμβάνοντας τις σχετικές πρωτοβουλίες προς την περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία .Στην προτεραιοποίηση αυτή , έχουμε λάβει υπόψη τους βασικούς στόχους για την ισορροπημένη ανάπτυξη των τέως Δήμων Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης αναφορικά με το παραγόμενο τουριστικό προιόν , την πρωτογενή παραγωγή και τον πολιτισμό.

Διάβρωση των ακτών . Σημαντική απειλή για την ύπαρξη του παραλιακού μετώπου του δήμου μας. Επικαιροποίηση και αξιοποίηση της υπάρχουσας μελέτης και συντονισμένες παρεμβάσεις της περιφέρειας με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου ανάλογα με τον επείγοντα χαρακτήρα. Εν τω μεταξύ ήπιες παρεμβάσεις προς αναχαίτιση του φαινομένου.

Βιολογικός καθαρισμός . Αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού του Ξυλοκάστρου και επέκταση του μέχρι τα Μαύρα Λιθάρια . Συντονισμένη δράση για σύνδεση όλων των νοικοκυριών με το αποχετευτικό σύστημα με κίνητρα και αντικίνητρα για τους δημότες . Ανάληψη δράσης για την απογραφή ικανού αριθμού κατοίκων στο Δερβένι, που θα γίνει τον Οκτώβριο , ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Λειτουργία του ΧΥΤΑ με βάση τις προδιαγραφές του και αντιμετώπιση του προβλήματος των στραγγιδίων.

Άμεση επικοινωνία με την περιφέρεια για συμμετοχή στο σχεδιασμό που αφορά στο έργο αξιοποίησης της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής που εκχωρήθηκε από την ΓΑΙΑΟΣΕ, ώστε να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες κάθε Δήμου με βάση την πρόταση που θα διαμορφώσει. Στο πλαίσιο αυτό πρωταρχικής σημασίας είναι η επέκταση του περιφερειακού δρόμου , από το δημαρχείο του Δερβενίου μέχρι τη Λυγιά, ώστε να μεταφερθεί η ΠΕΟ νότια και να μπορέσει να παρακαμφθεί η διέλευση του Δερβενίου για να πάψει να ασφυκτιά κυκλοφοριακά, συμβάλλοντας στην τουριστική αναβάθμισή του .

Άμεση λειτουργία του γραφείου αγροτικής ανάπτυξης του Δήμου για τον σχεδιασμό συγκεκριμένων παρεμβάσεων στήριξης του παραγόμενου αγροτικού προιόντος , καθετοποίηση της παραγωγής , ενέργειες προώθησης και σύνδεσης του με τον τουρισμό.

Συνολική ανάδειξη του ορεινού όγκου , με βελτίωση των υποδομών και σύνδεση της ανεπτυγμένης ανατολικής περιοχής με την δυτική (Καρυά , Ζάχολη , Σαραντάπηχο) , ώστε να αποτελέσει με κορωνίδα τα Τρίκαλα , ενιαίο τουριστικό προορισμό .

Εντατικοποίηση αναφορικά με τα έργα αξιοποίησης των αποθηκών ΑΣΟ και Φραντζή στο Ξυλόκαστρο και του Ειρηνοδικείου στο Δερβένι.

Διαμόρφωση ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την πυρασφάλεια της περιοχής, επικαιροποίηση μητρώου εθελοντών με πλήρη στοιχεία. Κοινοποίησή του σχεδίου στους δημότες με συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες πρέπει να συμμετέχουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης .

Κοστολόγηση όλων των ανωτέρω έργων, καταγραφή των ενδεχόμενων προγραμμάτων για ένταξή τους προς χρηματοδότηση, συμμετοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων σε συναντήσεις με άλλες αρχές ( περιφέρεια , υπουργεία κ.λ.π), αξιοποίηση των υπαρχόντων συμβούλων και έλεγχος του παραγομένου έργου από το ΔΣ.

Από την πιο πάνω καταγραφή , λείπει το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού , καθώς δεν το θεωρούμε προτεραιότητα. Η θέση μας για αυτό , που θα συζητηθεί βεβαίως αναλυτικά στο ΔΣ, είναι ότι η μελέτη στην οποία βασίζεται δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη καθώς τα οικονομικά της δεδομένα και η ενεργειακή οικονομία δεν τεκμηριώνονται ενώ παράλληλα η περαιτέρω δανειακή επιβάρυνση του χρεοκοπημένου δήμου μας δεν γίνεται αποδεκτή . Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε ένα μικρής κλίμακας πιλοτικό έργο ώστε να μετρηθεί σωστά η εξοικονόμηση και τα αποτελέσματα μικρού ύψους χρηματοδότησης .

Θα εκτιμούσαμε την τεκμηριωμένη απάντησή σας σχετικά με τις ανωτέρω προτεραιότητες καθώς αυτό αποτελεί μέρος του δημόσιου διαλόγου που δυστυχώς δεν διενεργείται αποτελεσματικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι θα επακολουθήσει και άλλη επιστολή , με την οποία θα ζητούμε στοιχεία που αφορούν σε μισθωμένα ακίνητα του δήμου , παραχωρήσεις του δήμου σε ιδιώτες και συλλόγους δωρεάν ή με μικρό τίμημα καθώς και στοιχεία οφειλών των εμπλεκομένων δημοτών. Δεδομένου ότι εγκρίνουμε τις οικονομικές καταστάσεις του Δήμου και τους ισολογισμούς ως μέλη του ΔΣ , εκτιμούμε ότι η άρνησή με βάση τον νόμο για τα προσωπικά δεδομένα δεν ευσταθεί .

Oι Ενεργοί Δημότες 
Ε. Κατσούλας 
Π. Αδαμοπούλου 
Α. Τσίρμπας





ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ



Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ του ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε»
 Με σύμπραξη των Δήμων Κορινθίων – Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων
  



Προχθές Τρίτη 31/8/2021, έγινε η 1η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε», μέτοχοι του οποίου είναι ο Δήμος Κορινθίων, ο Δήμος Βέλου-Βόχας και ο Δήμος ΛουτρακίουΠεραχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Κατά την συνεδρίαση συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ και ως εξής:

Πρόεδρος: Βασίλης Νανόπουλος, Δήμαρχος Δήμου Κορινθίων Α΄ Αντιπρόεδρος: Αννίβας Παπακυριάκος, Δήμαρχος Βέλου-Βόχας Β΄ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Γκιώνης, Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Διευθύνων Σύμβουλος: Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Δήμου Κορινθίων Μέλη:

Ανδρέας Σιάχος, Αντιδήμαρχος Έργων, Μελετών & Προγραμματισμού Δήμου Βέλου-Βόχας Γιάννης Μαυροειδής, Γενικός Γραμματέας Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Βασίλης Γεώργαρης, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Όλγα Κονομόδη-Θωμά, Εκπαιδευτικός Θεόδωρος Τσερπάνης, Λογιστής Α΄ τάξης Καθήκοντα Γενικής Διευθύντριας αναλαμβάνει η κα Κωνσταντίνα Δημητρίου, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός, Γενική Γραμματέας του Δήμου Βέλου-Βόχας.Επίσης ορίστηκε ως Τεχνικός Διευθυντής ο κος Ιωάννης Καραίσκος, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός, μέχρι σήμερα Αναπλ.

Προϊστάμενος του Τμήματος Αυτεπιστασίας της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας του Δήμου Κορινθίων.

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε» σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες των 3 Δήμων μετόχων, θα συμβάλει σημαντικά στην επίλυση γραφειοκρατικών θεμάτων και στην επιτάχυνση διαδικασιών που έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό, την ωρίμανση και την εκτέλεση έργων και λοιπών δράσεων (χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ, «Α. Τρίτσης», κτλ.).






ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ





Δρόμος Νεμέα – Κιάτο και ΠΟΠ Νεμέας στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Κ. Φρούσιο

  

Θέματα που αφορούν στον Δήμο Νεμέας και την περιοχή του απασχόλησαν τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Δευτέρα 30 Αυγούστου, με τον δήμαρχο Κώστα Φρούσιο, ο οποίος τον επισκέφθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η διαδικασία για την μελέτη του δρόμου Νεμέα – Κιάτο, ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου, που αποτελεί κοινό αίτημα των Δήμων Νεμέας και Σικυωνίων και αφορά έναν οδικό άξονα συνδεδεμένο με το διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ο περιφερειάρχης υπέγραψε με τους δημάρχους Νεμέας Κώστα Φρούσιο και Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη του δρόμου Νεμέα – Κιάτο.

Εξ άλλου, στη σημερινή συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον δήμαρχο Νεμέας, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση με 24.500 ευρώ του Συνδέσμου Οινοποιών ΠΟΠ Νεμέας.



    





ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ




Συνυπογράφηκε αίτημα για την αποζημίωση της Σουλτανίνας
  


Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησαν οι τρεις από τους έξι δήμους της Κορινθίας συνυπογράφοντας αίτημα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπύρο Λιβανό για την αποζημίωση της σουλτανίνας. Οι δήμαρχοι Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, Νεμέας Κώστας Φρούσιος και Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος ένωσαν τις φωνές τους υποστηρίζοντας τον αγροτικό κόσμο.

Οι τρεις δήμαρχοι επισημαίνουν στο κείμενο τους, τους άμεσους οικονομικούς κινδύνους που ελλοχεύουν, αν η αγροτική παραγωγή που δοκιμάστηκε διπλά από τους ανοιξιάτικους παγετούς και τον πολυήμερο καλοκαιρινό καύσωνα, δεν αποζημιωθεί κατά το μέγιστο δυνατόν.

Δεδομένου μάλιστα ότι οι παραγωγοί έχουν υλοποιήσει το σύνολο των εξόδων, οι οικονομικές συνέπειες θα διαχυθούν στην τοπική οικονομία, επιφέροντας μεγάλα προβλήματα σε όλες τις δραστηριότητες.

Οι τρεις δήμαρχοι προτείνουν αφενός την οριζόντια και τάχιστη αποζημίωση των αγροτών-καλλιεργητών σουλτανίνας, καθώς οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ θα καθυστερήσουν, αφού ο Οργανισμός έχει επιβαρυνθεί και λόγω των πυρκαγιών με μεγάλο φόρτο εργασίας, αλλά και ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να τον ενημερώσουν διεξοδικά για το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος σε σύντομη δήλωσή του σχετικά με την κίνηση των τριών δήμων, τόνισε ότι η αγροτική παραγωγή κυρίως των αμπελοειδών και ειδικά της σουλτανίνας, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της τοπικής οικονομίας και η διατάραξή του μπορεί να επιφέρει ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες σε όλη την Κορινθία. «Γι’ αυτό λόγο» τόνισε «είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους αγρότες μας, γιατί αυτοί στηρίζουν έμμεσα αλλά ουσιαστικά το πλείστον των οικονομικών δραστηριοτήτων της περιοχής μας».






Αποστολή βοήθειας και ανθρωπιάς στην πυρόπληκτη Γορτυνία
  


Στη Γορτυνία και συγκεκριμένα στα Τρόπαια βρέθηκαν χθες Παρασκευή 20 Αυγούστου τρία φορτηγά του Δήμου Σικυωνίων, τα οποία μετέφεραν ζωοτροφές για τα αιγοπρόβατα των πυρόπληκτων περιοχών.

Τις ζωοτροφές, που συλλέχθηκαν από το υστέρημα των κτηνοτρόφων της Στυμφαλίας και του Φενεού, παρέδωσε ο ίδιος ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος στον πρόεδρο της ΔΗΚΕ Γορτυνίας κ. Πάικο Αναγνωστόπουλο.

Ο Σπύρος Σταματόπουλος κατά την παράδοση τόνισε ότι η αλληλοβοήθεια και η αλληλοϋποστήριξη είναι οι δυνάμεις που κρατούν την κοινωνία όρθια σε κάθε δύσκολη στιγμή και ο δήμος Σικυωνίων δεν θα μπορούσε να μην υποστηρίξει με κάθε τρόπο τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών.

Ο Πάικος Αναγνωστόπουλος με τη σειρά του, μεταφέροντας και το μήνυμα του δημάρχου Γορτυνίας Ευστάθιου Κούλη, ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο Σικυωνίων και στο πρόσωπό του όλους τους δημότες που πρόσφεραν αφειδώς τη βοήθειά τους στους δοκιμαζόμενους σκληρά κατοίκους της Γορτυνίας.



   

Δεν υπάρχουν σχόλια